Jeden svět
ohodnotit

Madisonské mosty

The Bridges of Madison County

Další název:
Die Brücken am Fluss
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
29.2.1996
„Milostný příběh, který trval jen čtyři dny, ale vydržel celý život.“

Komentáře k filmu Madisonské mosty

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2020
Romantické filmy nejsou   zrovna to co vyhledávám ale   tento je jedním z   nejlepších jaké jsem   viděl. Silný příběh   který svým pojetím dost   vybočuje z obvyklé šablony   hollywoodské filmové   romantiky. Clint Eastwood se   tady ukázal ve zcela novém   nečekaném světle jako   režisér i jako herec a spolu   s Meryl Streep předvedli   mistrovský herecký koncert.
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Jak tohle není můj žánr,   tak tentokrát jsem se   podíval, a na konci mi tekly   slzy. Samozřejmě je to na   tom založený a taky určený   pro trochu jinou cílovou   skupinu, ale...
Nemám   potřebu to hned tak vidět   znova, ale třeba jednou za   pár let...
Ač mě   Streep jako žena vůbec   nebere, plně uznávám, že   je to PANÍ HEREČKA.
jarda53
Hodnocení:
Přidáno: 5.3.2012
Slaďáky tohoto typu já   nemusím, proto jsem z filmu   viděl jenom malý kousek a   film nehodnotím. Jsou jinní   diváci, kteří film viděli   několikrát a nedají na něj   dopustit. Oba dva hlavní   představitelé jsou výborní   herci, ale není to můj   šálek kávy a tak by to   měli hodnotit ostatní,   neničit hodnocení druhých a   těmto filmům se vyhýbat...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Že Meryl Streep a Clint   Eastwood jsou herecké   jedničky, to tu dokazují   každým slovem, každým   gestem. Z filmu jako takového   mi však slzy nevyhrkly, zdál   se mi až moc tklivý a   melodramatický. A čeho je   moc, toho je...prostě   příliš. Takže ode mne   poctivých 70% spokojenosti.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2011
MADISONSKÉ MOSTY

Romantický film, který   se prostě musí vidět.   Přináší perfektní   herecké umění Meryl   Streepové a Clinta Eastwooda,   který zároveň film   režíroval. Film popisuje   romanci vdané ženy, která   zůstane sama doma. Ve stejné   době přijíždí do   zapadlého amerického   městečka za prací fotograf.   Pátrá v krajině po   stavebních unikátech.   Osloví osamělou ženu, aby   mu pomohla najít most v   rozlehlé krajině. Společně   najdou nejen pamětihodný   most, ale i cestu k sobě.   Během čtyřech dní   prožijí úžasnou romanci.   Ale vše končí, manžel s   dětmi se má vrátit a oba   milenci stojí před   rozhodnutím, co bude dál.   Zoufalá matka zůstane se   svou rodinou, ale neodolá   touze, aby se aspoň po své   smrti nepřiblížila svému   snu a své lásce. Až v   závěti se její děti   dozvídají jak žila, co   cítila a jaká vlastně byla   jejich matka. Přes   počáteční odpor nakonec   svou matkou pochopí. A   paradoxně jim její příklad   pomůže k tomu, aby si   udělali pořádek i ve svých   životech. Úžasný film,   úžasný příběh, úžasné   zpracování tématu, který   je tolikrát omílán a přece   je tak zvláštní a krásný.   Prostě jak jsem napsala v   úvodu, tento film se prostě   musí vidět.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2013
Milostné filmy moc nemusím   ale hlavní role C.Eastwood a   M.Streep jsou zárukou kvality   a ještě C.Eastwood za   kamerou nemůže být žádný   průser.Docela příjemné   prostředí a výborné   herecké výkony obou herců.
Mackaku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2021
Clint je klasika ale Meryl mne dostala
V tomto filmu jsem se našel,   ač jsem ho viděl před   časem a moc jsem mu   nevěnoval   pozornost.Tentokrát jsem se   ovšem soustředil a ocenil   propracovanost postav,jejich   myšlení i konání.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Nečekaně romantickej a   normální nenamachrovanej   Eastwood, úžasná Meryl   Streep...a to všechno   namíchané do 4 dny   trvající romance, která jak   začala, tak odešla, ale city   už zůstaly navždy. Protože   jak říká Clint ve filmu   "Jen jednou za život si   je člověk opravdu   jistej". Opravdu   nádhernej a pohodovej film.   Slzy tečou proudem, ženský   jsou při sledování ve svym   živlu. :-)
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2016
Mimořádně silný příběh   a krásně zfilmovaná kniha   nesnese jiné, než   nejvyšší hodnocení. Je to   klasika, kterou jsem viděla   už tolikrát, že jsem si ji   na pár let zakázala.   Netřeba hodnotit výkony   Meryl Streep a Clint Eastwooda   ale stejně si neodpustím   vyjádření, že jsou alfou a   omegou celého snímku a   věříte jim každé   slovo.Tohle je romantika jak   má být.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2011
ona a on=osudem jen načichlá, ale večná láska
jeden z nejoblíbenějších,   nejplačtivějších   romantických filmů mého   života vůbec. Vytvářím   kaluži slz pokaždé, co si   tento snímek s jeho hudbou a   dějem promítnu. Tento film   zraje jako víno spolu s   naším věkem a až po   vyzrání sama sebe - filmu   skutečně porozumíme.   Zjistíme, co je pravá   Láska...
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2009
Krásný film pro nás pro   ženy. Nedokážu to nijak   víc komentovat, jen vzdát   hold Meryl!!!!
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2018
Nesmrtelný pistolník
a drsný drsňák Clint   Eastwood natočil v   pětašedesáti, tedy v době,   kdy většina lidí už myslí   na důchod a krmení holubů,   příběh tak dojemný a   krásný, že u něj řvou i   tvrdí chlapi.
Až na   mě pochopitelně :-)
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2012
Epos o čtyřech dnech a   vzplanutí, které pálí   mosty. Clint Eastwood a Meryl   Streep neuvěřitelně silném   dramatu o setkání dvou   lidí, kteří se přitahují   jako magnety, ale není jim   umožněno se spojit. Film je   neskutečně lidský a jen   málokomu se nedostane pod   kůži.
Andrejevna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Zcela jinak, s poetikou je   pojat tento příběh zralé   lásky, která nečekaně   vstoupí do poklidného,   rodinného života Francesky a   nespoutaného fotografa   Roberta. Celým filmem dýchá   atmosféra dusného léta,   která dokonale koresponduje   se zoufalou zamilovaností   obou postav. Prožijí spolu   čtyři opojné dny, a víc   už se nikdy neuvidí.   Příznačné je, že v den   Robertova odjezdu se spustí   hustý déšť. Procítěné   výkony M.Streepové a   C.Eastwooda dojímají.   Rušivě na mne působil   mezipříběh Francesčiných   dětí po její smrti, kdy   řeší své osobní problémy   a dozvídají se matčino   celoživotní tajemství.   Jinak ale tento snímek ční   nad všemi ostatními   podobného typu.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2008
Nádherné romantické drama ,   o dvou lidech a jejich lásce   na první pohled. Milostný   poměr plný vášně , který   umocňuje jak velmi dobrá   režie , skvělá atmosféra a   hlavně vynikající herecké   výkony obou hlavních   protagonistů , mám pro ten   film prostě slabost.
Roman333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Láska, nebo povinnost ?
Moc hezký film, česky   řečeno doják, kde proti   sobě na jedné straně stojí   velká láska a na straně   druhé povinnost k rodině,   divák si může vybrat čemu   bude fandit. Klíčový moment   přijde na křižovatce na   semaforu, má otevřít ty   dveře u auta, nebo ne?   Mrkněte se na tuhle   romantiku, vřele doporučuji   a zkuste si odpovědět na to,   jak by jste se v dané situaci   zachovali vy, určitě to   nebude lehké rozhodování.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
francescin život je   šťastný,má   rodinu,pohodu,co více   chtít,jednou ovšem okolo   cestuje fotograf robert v   podání
Clinta   Eastwooda,i přes veškeré   vnitřní souboje fren   podlehne jeho kouzlu,a   prožije tajně románek po   dobu kdy zbytek rodiny musel   odjet mimo domov,robert je   fotograf který jezdí po   světě a dovede své   příběhy líčit tak   podmanivě,přijel fotit   místní mosty,fren si ve   svém šedě plynoucím   životě prožila něco na co   do smrti nezapomene,okouzlenou   fren dokonale ztvárnila meryl   streep
AlbertPeta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2007
Romantický film s neobvyklým   koncem. Vynikající výkon   Meryl Streep a perfektní   doplnění Clintem Eastwoodem.   Zajímavý příběh o   krátkodobém milostném   vzplanutí jinak spokojeně   žíjící ženy s manželem a   děma dětmi. Ti však na pár   dní odjeli a zastávka   fotografa, který se vyptává   na cestu nastartuje nový běh   událostí.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Kde jsou kapesníky?
Dojemný film o lásce, která   zůstala nenaplněná.   Cilivé, vzrušující, na   závěr smutné. Napětí mezi   hrdiny, krásná atmosféra i   příroda. Výborný výkon   obou hlavních protagonistů.   Výborně udělané. Tleskám.
ajlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Pouhé čtyři dny, které   přinesly do osudu dvou   obyčejných lidí něco, na   co v životě nezapomenou a   staly se smyslem jejich   života. Jejich společné   chvíle trvaly jen krátce,ale   milovali se až do konce   svého života, který   toužili strávit spolu, ale   nebylo jim to dopřáno a   museli se rozejít. Nikdy se   již nespatřili, ale přesto   si zůstávají věrní a   myslí na sebe až do   poslední chvíle.

Snímek Clint Eastwooda   ani za ta léta nepostrádá   kouzlo, které v sobě   skrývá a stále v něm   přetrvává něco, co diváka   nutí k opětovnému   shlédnutí. Je plný lásky,   vášně, naděje,   zoufalství...můžete v něm   nalézt vše, co hledáte -   já jsem to našla!
siana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Nádherný film, kterému ani   v případě   "stárnoucího"   hereckého obsazení nechybí   romantika. Lze vidět   opakovaně a vždy se budete u   něj bavit i dojímat. Neměl   by chybět ve vaší   filmotéce.
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Úžasné romantické drama, o   ženě která se musí   rozhodnout jestli odejde s   mužem do kteréo se   zamilovala a zažila s ním   několik krásných dní, nebo   jestli zůstane se svojí   rodinou. Meryl Streep je v   tomhle filmu naprosto skvělá   (mrzí mě že za tuhle roli   nedostala Oscara, protože by   byl naprosto na místě).   Clint Eastwood odvedl také   skvělou práci (jako   režisér i jako herec). Film   Madisonské mosty mám moc   ráda a vždy se na něj znovu   ráda podívám.
Miluska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2008
:)
ano zeny miluju tento film,   mozno prave preto, ze su   citovo viac zalozene. Hmm   neviem, ja tento film proste   milujem, a myslim, ze obaja   boli vynikajuci, zahrane   absolutne tak, ze som im obom   verila, ze to je zo zivota, ze   su skutocne zalubeny.   Presvedcive, mile, smutne,   dojemne, histericke, zufale...
DanuSska
Hodnocení:
Přidáno: 20.6.2010
Film jsem viděla včera   poprvé, ale musím říct,   že jsem byla nadšená, až   na to, že teda musím uznat,   že film je až moc   dlouhý.Klidně by stačilo,   aby film trval 1,5 hod. Ale   musíte určitě uznat, že   herecké výkony Meryl Streep   a Clinta Eastwooda byly   úžasné.
realwoman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2010
Uchvatny,
komorny, milostny pribeh ktory   sa na nic nehra, napriek tomu   je vo svojej skromnosti velmi   ozajstny a podla mna   velkolepy! Meryl a skvely   Clint (ktory je z desatrocia   na desatrocie lepsi!)su skveli   a nikto by to podla mna lepsie   neprecitil ako tito dvaja.   Plakala som ako dazd!Po   Nezmieritelnych a pred Grand   Torinom je toto nadherna   medzizastavka z uplne ineho   sudka Pana rezisera   Eastwooda!Bravo!
starenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2008
skvela Meryl Streep
je to krasny,srdceryvny   film,ktery dokaze dojmout.i   pro ty,kterym se nebude   libit,je tam meryl streep jako   vzdy skvela a uzasna.

pro mlovniky:i   idyz nejake komentare jsou   nechvalne,jsou od velice   milych lidi....
Karoliko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2011
Léta jsem se na tento film   odmítala dívat aniž bych   tušila proč. Teď už to   vím. Záplavu citů které se   na Vás hrnou každou chvíli   neoceníte pokud jste je   opravdu neprožili. Mrazí   Vás po zádech když víte   že se milují ale přitom   víte že musí odejít. K   tomuhle filmu potřebujete   dozrát. Streepová a Eastwood   předvedli naprosto krásný   výkon. Teď si půjdu   zapálit a budu slzet nad svou   odešlou láskou.
Itsfullofnames
Hodnocení:
Přidáno: 2.3.2018
Pojďme si pobékat
Dlouho jsem neviděl tak moc   pro mě rozporuplný film.   Herci byli pro mě utrpením   ani jednoho z hlavních   hereckých představitelů   nemusím v půlce filmu z toho   konečně vypadla jedna   krátká a vrásčitá   epizoda. Když jsem to   všechno odmyslel vypadl z   toho fakt krásný film s   pěkným námětem, hudbou,   režií (mám Eastwooda   raději za kamerou než před   ní) a výpravou. Mám pocit   že tento film ocení jen ten   kdo něco podobného zažije.   Takže rozhodně se jedná   film pro sprlecificke publikum   nebo specifickou   příležitost. Pro mě film   na který se už nikdy   nepodívám, ale asi si občas   na něj vzpomenu. Stejně jako   na jedno léto v Karlových   Varech.
cz.frantisek
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2007
Příběh o lásce,   srdcervoucí výpoveď, která   se zaryje hluboko do paměti.   Úžasná Maryl Streep, vřele   doporučuji *****
nefertari
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2014
Lenny
No tehle film miluju.kdyz jsem   se divala poprve rekla jsem si   ze to bude holywoodska   sladarna.Omyl.uzasny film...i   ten konec... obsazeni   skvele.nemam vyhrad.rada se k   nemu vracim.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16498minih16498Poslední adresa (1970) 
Dernier domicile connu n
minih24513minih24513Zelené obzory (1962) 
Zelené obzory n
minih27893minih27893Oběti a vrazi (2000) 
Oběti a vrazi n
minih41707minih41707Psíčci lorda Carltona (1970) [TV inscenace] 
Psíčci lorda Carltona n
minih3593minih3593Barbora řádí (1935) 
Barbora řádí n
minih41569minih41569Silnice (1972) [TV film] 
Silnice n
minih34940minih34940Velké riziko (1995) 
Shu dan long wei n
minih40314minih40314Předčasná úmrtí - Velká holka – Judita Čeřovská (2005) [TV film] 
n
minih33366minih33366Lída Baarová (2016) 
Lída Baarová n
minih8115minih8115Hauři (1987) 
Hauři n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Červánková královna (1982) [TV...

09:00 - 10:00

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:20

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177994

Poslední komentáře

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

The Persuaders! (1971) [TV seriá...

The Persuaders!
Dnes už patrně skoro   zapomenutý dobrodružný   televizní seriál z počátku   70.let minulého století.   Dnes to může působit už   poněkud více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10