Duben
ohodnotit

Machři

Grown Ups

Další název:
Dospeláci (SK); Kindsköpfe
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
2.9.2010
„O pěti přátelích a bývalých spoluhráčích, kteří se po letech sejdou, aby vzdali poctu svému zesnulému basketbalovému trenérovi z dětství.“

Komentáře k filmu Machři

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Většina humoru mi nepřijde   moc vtipná; Schneider s   příčeskem vypadá jak   magor; Salmě se divím, že   do toho vlezla - za kolik asi?   Zpívání na pohřbu;   moralizování babky - jedna   (vtipná?) trapárna vedle   druhé.
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2011
od prvopočátku oddechová   komedie s lehce   předvídatelným dějem   machři se ve zmiňovaném   rytmu odvíjí až k   samotnému závěru a tak je   pochopitelné, že divák od   ní nemůže očekávat   žádné filmařské   velevýkony. machři jsou   svému žánrovému zařazení   skutečně po celou dobu   trvání věrní a proto v   sobě skrývají všechny   nešvary pro inkriminovaný   filmový druh od kolísavého   rytmu přes trapné až nudné   nic neříkající   vycpávkové skeče po   přízemní spíše fekální   fóry. k lepšímu lehce   nadprůměrnému výsledku v   dějinách světové   kinematografie pomáhají   machrům snad jen nenuceně   uchopené herecké výkony v   ústředních rolích či   některé inteligentně   vystavěné komické scény,   kterých je v celkové   stopáži dílka k velké   škodě jen poskrovnu.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Machři
Od tohohle filmu se dá   očekávat, že se bude líbit   a svojí jednoduchostí   pobaví. Nic moc k   přemýšlení, ale u které   komedie musíte přemýšlet.   Skupinka přátel z dětství   se po letech sejde kvůli   smrti jejich trenéra,   dovolená s jejich ženami a   dětmi. Ve filmu je pár   dobrých vtípků, které   pobaví.Výborné herecké   obsazení v čele s Adamem   Sandlerem. Nezapomenutelný je   ovšem roztomilý chlapeček,   který neustále touží po   mléku, ty jeho řeči jsou   snad nejlepší z celého   filmu.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Machři
Bohužel velké zklamání.   Film jsem shlédl hlavně   kvůli výhře ve zdejší   soutěži, kdy mi bylo   posláno triko s čepicí, a   tak, když teď mohu hrdě   nosit svoji hlavní cenu,   chtěl jsem aspoň vědět, o   co se bude v Grown Ups   jednat.
Čekal jsem   opravdu bláznivou,   ztřeštěnou komedii, která   půjde od jednoho gagu k   druhému, zvlášť, když tu   hrají takoví komici, jako je   Adam Sandler, Rob Schneider,   Chris Rock a můj oblíbenec   Steve Buscemi (jako bonus   Salma Hayek). No, pár   vtípků se konalo, ale o moc   víc, než bylo vidět v   traileru tedy rozhodně ne.   Machři si zkouší hrát na   vážný film a úplně místy   vynechávají humor. Což   evidentně škodí. Kdyby   raději místo řešení   rodinných vztahů,   moralizování a dospívání   pořád padali, mlátili do   sebe a omylem se stříleli   šípy, vše by vyšlo o   hooodně moc lépe - podobně   negativně u mě dopadl   Sandler v "Kliku",   kdy také v půlce příběhu   z ničeho nic přestal dělat   své šaškárny a začal se   tvářit vážně. Tento   výraz mu fakt nesluší,   takže příští sandlerovku   jen totálně totálně   bláznivou - vždyť ani   Schneider nedokáže být   nevtipný...
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2011
dalsi komedie z dilny Adama   Sandlera ,ktera ve me vsak   nezanechala zadny velky kladny   dojem . prijemna komedie tojo,   ale nic super jako napr. 50x a   stale poprve
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Hor sa do hôr
No na americké   "komédie"   "oddychovky" to   vôbec nebolo vyložene zlé.   Samozrejme nájdu sa hluché,   chvíľami až trápne miesta,   niekedy nízky humor, taktiež   nechýba prílišné   moralizovanie, na strane   druhej boli dajaké frky dosť   dobré. Celkom zohratá parta.   Síce očividne akoby nemali   ani scénar a slušne   improvizovali, v podstate to   vôbec ani nevadilo. Čo   oceňujem a čo dvíha moje   hodnotenie, že z toho filmu   išla taká nesmierne   uvoľnená atmosféra a   pozitívna energia. Jedna   veľká zábava. A k tomu   bonusy ako šílenec Rob a   film obohajujúce podarené   dcérenky či ešte väčší   šílenec Marcus, či   prekrásna príroda a   zistenie, že návrat k nej   nemusí byť na zahodenie. Ale   basketbal ako šport nikdy   nepochopím. A najväčší   masaker asi ten pekelný   kúsok s lukom a šípom,   ktorý hraničil s ruskou   ruletou (ak ňou doslova   nebol)
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.10.2018
Komedie se zajímavým   obsazením,ale ty humorný   scény některé budiš ale   naopak se tam našlo dost   scén které už nejsou   vtipné ale spíš   přehrávaný, nechutný až   trapný.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2011
Přesně takto si představuju   vtipný rodinný film. Spousta   úsměvných situací,   slušných hlášek a   propojení osudů party   kamarádů. Nenucené sytuace,   které by si vyžadovaly   "americký smích"   naopak hromada klukovin,   které každý z nás zkusil   nebo ho to alespoň napadlo-   to vše skvěle spojené do   jednoho snímku. Na závěr   trošku hra na city, ale v   rámci příběhu mi to do   děje i zapadlo! Doporučuji   na pohodový večer
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2018
║Rozpočet   $80miliónov║Tržby USA   $162,001,186 ║Tržby   Celosvetovo $272,223,430▐   Tržby za predaj DVD v USA   $44,525,294 //počet   predaných kusov 2,768,797 ║   Tomu Sandlerovi vážne   dochádza dych, posledné jeho   filmy skôr riadne svojou   jednoduchosťou a   prvoplánovosťou nudia než   zabávajú, rovnako ako tento   asi bez poriadného scenára   skuchtený zlepenec, kde sa   nájde niekoľko fajn scén   ale celkovo to ako film   nefunguje ale skôr miestami   neskutočnou vatovou   trápnosťou nudí a ešte k   tomu hlavne keď tu nabral   hromadu ako že komikov,   ktorý sú akoby už vo   výslužbe, hlavne taký Chris   Rock je dosť mimo. No a Salma   Hayek príde skôr otravná   než aspoň len na ten pohľad   príjemná. A toto bláznenie   sa na chate stálo ako že   $80miliónov??? to asi   maximálne tak padlo na   honoráre. /videl v kine: 45%/
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Machři
Povedená komedie, která mě   parádně pobavila. Najde se   zde dost skvělých   srandovních situací a až   už to jsou scény z aquparku   či od jezera, tak se jim   nenáročný divák zkátka s   chutí zasměje. Z hereckého   osazenstva je to jeden pošuk   vedle druhého, takže o   bláznivou komickou podívanou   zde rozhodně není nouze.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2016
Máte
volné okénko večer a   nevíte,jak ho pohodově   nenáročně naplnit?Pusťte   si tuto komedii,vypněte mozek   a celkem se pobavíte s řadou   populárních herců tohoto   žánru.Poté zapněte mozek a   film smažte a bude Vám   fajn:-)Ps´velmi jsem uvítal   absenci obvyklého fekálního   "humoru"...
decepticon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Filmy jednotlivych   zucastnenych hercov v hlavnych   ulohach zrovna moc nemusim ale   toto spojenie sa celkom   podarilo - napr. oprava auta   stala za to :)

/20.7.12/ cz dab LS   Productions Dabing 2010
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Grown Ups
Milá komédia o dospelých   ľuďoch,ktorý sa správajú   ako malé deti.Skvelý nápad   a humor naozaj stojí za   to.Odporúčam.
ras84
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Dospeláci - Machři - Grown Ups (2010)
jedna z mála slušných   sandleroviek. čuduj sa svete,   scenár celkom drží pokope   (niežeby tu nejaký bol, ale   to chcíple dvojstranové   niečo funguje), herci sú   fajn, vtipné scény sú   neopozerané, film má spád,   vtipy nápad, sú slušné,   bez zbytočných uchýlností   a fekálií... veľmi milé   prekvapenie. niežeby to bolo   na oskara, ale nudné   televízne poobedie to stačí   určite.

+   herecké obsadenie, ktorému   to spolu ide skvelo
+   humor - napriek hereckému   obsadeniu je naozaj vtipný a   nevsádza na fekál, úchylky   a vidláckych buranov
m.king
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Při takové sestavě komiků   očekává člověk skvělou   zábavu od začátku do konce.   No, není to špatné - čekal   jsem ale trošku víc.
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Bylo by nefér kdybych   hodnotil jen to, že ve filmu   hrál můj oblíbenec Adam   Sandler. Na film jsem čekal   ve velkém očekávání a   hodně si od něho sliboval,   ale bohužel mě zklamal.   Určitě to mělo silné   chvilky, hlavně po slibném   začátku, kdy to vypadalo na   dobře nadýchaný rodinný   film, plný vtipných kousků.   Po chvíli kdy mi   přítelkyně začala usínat   na rameni, jsem začal také   trochu kolíbat, ale opět mě   probudil nějaký americký   fórek. Film měl utahaný   nevýrazný děj, kdy to   otráví i největšímu FANS   Adama Sandlera. Největší   omyl byl bohužel Chris Rock,   který se ve scénáři trochu   ztrácel. U herců mi   kolikrát přišlo jako by   nevěděli, co se po nich   vlastně chce a působili na   mě začátečnickým dojmem.   Přesto musím říct, že   "Lenny" Adam Sandler   se film snažil zachránit.
sylwikk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Film nebyl špatnej, nebyl ale   ani nic extra. Pokud nebudete   čekat moc a budete si chtít   pustit fakt hodně oddychovej   film, u kterýho nemusíte   přemejšlet, tohle je pro   vás jako stvořený.
Partě kamarádů z   dětství umře trenér   basketu, a tak se všici   sejdou na jeho pohřbu. Po   něm společně se svýma   rodinama odjížděj na   víkend na chatu. To je v   podstatě všecko, o čem film   je.
Abysem ponechala   sedum bodů, musim si raděj   odmyslet takový trapárny,   jako je prdící bába a   hlavně ženská, která kojí   svýho čtyřletýho syna.   Když ale nepočítám tyhle   dvě věci, na film se koukat   rozhodně dá a místama je i   vtipnej.
Potěšilo   mě, že tu hraje spousta   mejch oblíbenejch herců, ale   zase si myslim, že tim spíš   z toho mohlo vzniknout přece   jenom něco lepšího.
Taková nepříliš   výrazná oddychová komedie,   která mě až tak nenadchla,   ale ani nezklamala.
Rival
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2014
Dobrá komedie s dobrými   herci jako Adam Sandler,Kevin   James,Chris Rock atd.U filmu   jsem se velice bavil díky   dobrým hláškám.Jsou zde   velice dobré soundtracky   například:AC/DC-Walk All   over you nebo Hot   Chocolate-Every 1s a   Winner.Film je na Voyo tak   jestli ho máte tak určitě   zhlédněte.10000%.
anetaaneta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Byly tam určitě vtipné   scénky: Kevin James na   vodních lyžích, parta   dospělých chlapů jak   střídavě kouká na dceru   Roba Schneidera, střílení   šípu do vzduchu a s ním i   nemotorné pády. Ovšem celá   komedie je tak nějak   přizpůsobena generaci   čtyřicátníků a   problémům jejich rodin.   Určitě to není trapná   komedie, ale vcelku pohodový   rodinný filmeček.
POMOthy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2018
Ďalšia komédia so   „scenárom“: Postavíme   vedľa seba   najpopulárnejších komikov   súčasnosti a necháme ich   improvizačne blbnúť. Niečo   z toho vylezie. Niečo, čo   zarobí iba v amerických   kinách cez sto mega a všetci   budeme vysmiati. Chabý   dejový koncept, chabé   využitie individualistického   prejavu jednotlivých hercov,   a osobnostne najhodnotnejší   herec filmu, Steve Buscemi, v   ňom hrá näjvačšieho   idiota. Ďakujem, neprosím.
DennieForbes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2013
Prostě super, typická   Sandlerovka :) tyhle typy   komedií jsou jednoznačně   nejlepší! Pro zlepšení   nálady zaručený tip :)
Wiikii
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.9.2018
Když si nemáte co pustit a   chcete se trochu pobavit s   klasickým, né moc   inteligentním humorem   určitě to na těch 98 min.   pobaví, ale jinak je to   průměr :) ... Hodnocení -   60%
prediger
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2010
skvělá oddychovka
Tento film mě neskutečně   pobavil. Suprová oddychovka,   pokud potřebujete vypnout.   Návštěvnost v kině byla   sice mizerná, ale aspoň mě   nerušil popcorn. Film   doporučuji, pokud na Vás   lezou chmury či padá splín.   Rozhodně nic pro věčné   filmové intelektuální   rádoby kritiky.
mischel251
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2011
No dnes som to videla,je to   super komédia o 5   priateľoch a ich rodinkách,   veľmi ma to pobavilo je to   vtipné, milé super   oddychovka.
Rollage
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.8.2010
Oddechovka, jak má být
S tímto filmem se dá   strávit příjemný (a   hlavně nenáročný) večer.   Parta kamarádů z dětství   se setká na pohřbu svého   ex-trenéra basketbalu,   následně se společně   přemisťují na víkendovou   chatu a dokonce zamíří do   aquaparku. Hmm, nic víc (nic   míň). Obsazení je   opravdu...různorodé: od   postav co mají nejvíce   prostoru a herecky film   táhnou (Sandler); přes   postavy, jejichž potenciál   je značně nevyužitý +   jejich repliky jsou   nejslabším článkem   (svobodný Spade) a postavy   použity jen pro jediný   vtip-který se opakuje skrz   celý film (kojící Bello).   Zato cameo Buscemiho opravdu   potěšilo. Film je sice   naplněn neustálými vtípky,   jenže ty nejlepší jsou   nastříhané v traileru.   (Jako v mnohých dalších,   především současných,   filmech trailer působí jako   taková Best of z několika   kompilací, kdy výše   zmíněné "fláky"   doplňuje vata   snesitelnější až vata,   kterou raději přeskakujete).   Škoda, že Grown Ups nejsou   schopni něčím překvapit   (ono asi není třeba), proto   v 3/4 klasicky nastupuje   vážnější linka, kde si   všichni vyříkávají své   nešvary, aby se pak z 4 rodin   + Spada stal nerozlučný   kolektiv. Nebojte, stále   platí, že se budete slušně   bavit. Letních komedií není   nikdy dost. Aspoň po   Inception necháte mozku   trochu odpočinku. Zkrátka   oddechovka, jak má být.
kremak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.1.2012
americká slátanina
Ještě, že mám jiný smysl   pro humor, jelikož neustále   kopání do kou-lí mi   nepřipadá nic směšného.   Jedná z nejhorších komedií   poslední doby. Připadá mi,   že se točí čím dál tím   větší sr-č-ky.
Sájulinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Mě se tenhle film moc   líbil,rodinná komedie ze   života o partě přátel a   rozmazlených dětech které   se neumějí bavit .Rozhodně   si tenhle film pustím znovu.
jane5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Opravdu oddechová komedie.   Začátek je sice nic moc,ale   jak se dostanou na chatu je to   nářez. Obsazení komiky je   vynikající a Adam Sandler je   fakt dobrý a ostatní herci   ho dost dobře doplňují.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28491minih28491Instinkt lovce (1999) 
Boh lee chun n
minih65737minih65737Muž v pokušení (2009) 
Solitary Man n
minih65448minih65448Čundrcountry show (1994) [TV pořad] 
Čundrcountry show n
minih15102minih15102Ostrov hrdlořezů (1995) 
Cutthroat Island n
minih14563minih14563O Janovi a podivuhodném příteli (1990) [TV film] 
O Janovi a podivuhodném příteli n
minih40477minih40477Robin Hood (1984) [TV seriál] 
Robin of Sherwood n
minih87772minih87772Můří deníky (2011) 
The Moth Diaries n
minih43265minih43265Zóna smrti (2005) 
Saat po long n
minih67853minih67853Vem si mou duši (2010) 
My Soul to Take n
minih9814minih9814Jurský park (1993) 
Jurassic Park n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Machři 2 (2013)

 Machři 2 (2013)
Machři 2 n
Grown Ups 2
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Dennis Dugan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

64 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

12:50 - 13:45

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

74 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

9 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190561
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376588
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10