Jeden svět
ohodnotit

Machete

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
14.10.2010
„Dostal nabídku, která se neodmítá... S tímhle Mexičanem si zahrávat neměli!“

Obsah filmu Machete

 
V roce 2007 plánovali Robert Rodriguez a Quentin Tarantino uvést do kin projekt „Grindhouse“, jenž měl současným mladým divákům evokovat zážitek z návštěvy grindhouseových kin. Tyto třetiřadé sály v Americe sedmdesátých let minulého století promítaly výhradně laciné brakové filmy a své návštěvníky lákaly na dvojprogramy těch nejfušerštějších, nejschematičtějších a nejpokleslejších snímků s bláznivými a okázale přímočarými i šokantními příběhy.

V původní podobě měl projekt „Grindhouse“ mít podobu tříhodinového bloku sestávajícího ze dvou celovečerních filmů „Auto zabiják“ a „Planeta teror“, které natočili Tarantino a Rodriguez. V duchu...
 
Související odkazy
 
Recenze: Machete

They just f*cked with the wrong Mexican! číst dál

 
 
RECENZE Machete: U těchto Desperádů se nemusí přemýšlet. Jsou tu pro radost.

Tarantinův souputník Robert Rodriguez se vrací na půdu svého známého Desperada, jež mu sedí. Film Machete natočil pro radost. číst dál

Hodnocení: 70 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
Ethan ManiquisEthan Maniquis  
hraje:
Danny TrejoDanny Trejo.....Machete [65]   
Robert De NiroRobert De Niro.....senátor McLaughlin [66]   
Steven SeagalSteven Seagal.....Torrez [58]   
Cheech MarinCheech Marin.....Padre [63]   
Jessica AlbaJessica Alba.....Sartana Riverová [28]   
Lindsay LohanLindsay Lohan.....April [23]   
Michelle RodriguezMichelle Rodriguez.....Luz [31]   
Jeff FaheyJeff Fahey.....Booth [57]   
Tito LarrivaTito Larriva.....Henchman [56]   
Don JohnsonDon Johnson.....Von [60]   
Shea WhighamShea Whigham.....Boothův pobočník [41]   
Tom SaviniTom Savini.....Osiris Amanpour [63]   
Daryl SabaraDaryl Sabara.....Julio [17]   
Gilbert TrejoGilbert Trejo.....Jorge [21]   
Alicia MarekAlicia Marek.....June [34]   
Billy BlairBilly Blair.....Vonův pobočník [23]   
scénář:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
Álvaro RodríguezÁlvaro Rodríguez  
námět:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
hudba:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
John DebneyJohn Debney  
Carl ThielCarl Thiel  
kamera:
Jimmy LindseyJimmy Lindsey  
střih:
Robert RodriguezRobert Rodriguez  
Rebecca RodriguezRebecca Rodriguez  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.machete-movie.net/
 
 
Distributor v ČR:
Palace Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, španělská, maďarská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Machete >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jardiv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2023
Nic pro příznivce rodinných komedií
Pan Rodriguez nám tady připravil koktejl tak jak   ho máme my, vyznavači krvavé podívané rádi.   Mačeta se hezky lačně blýská a usekané hlavy   létají vzduchem jako roztomilé červené   balónky.
A ani nevadí, že do šejkru zamíchal   rejža i trochu politiky. Film, jak napovídají   již úvodní vintage titulky, je splatterovou   variací na oblíbené téma dobrodružného   žánru z osmdesátých let (strašlivá křivda   na hlavním hrdinovi, nejlépe totálním vybitím   jeho blízkých, aby pak byl motiv pro ještě   strašlivější pomstu).
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2021
Nejdříve byl filmový projekt Quentina Tarantina   a Roberta Rodrigueze pod názvem 'Grindhouse'   (2007) obsahující dva filmy proložené   filmovými upoutávkami na další, avšak   neexistující filmy. A víme, že se jednalo o   úžasnou filmovou poctu nelogických, avšak   patřičně brutálních, filmů ze 70. let,   povětšinou promítaných v autokinech. A mezi   upoutávkami bylo lákadlo i na snímek 'Mechete',   který Rodrígueze nenechal spát, až se nakonec   rozhodl, že to natočí také. Co se týče   postavy, jako obvykle se nejednalo o nic   vymyšleného. O muži s přezdívkou 'Machete'   vznikl snímek už v roce 1958 a naposledy byl   filmově zhmotněn v roce 2006, v obou případech   pod stejným názvem. Rodriguez angažoval své   herecké soukmenovce, takže v hlavní roli není   nikdo jiný než Danny Trejo, jako policejní   femme fatale Jessica Alba, v roli politika Robert   De Niro a co bylo asi největším překvapením,   v záporné roli Steven Seagal. Nelze zapomenout   ani na Michelle Rodriguez, která se tu tamtéž   okázale vyřádila. Že se opět jedná o výše   zmíněný grindhouse nám je pro jistotu   připomenuto během úvodních titulků právě   klasickými škrábanci typických pro starý   celuloidový filmový pás. Takže hledat v   takovémto filmu logiku je jako hledat v noci   Slunce. Film o brutální krvavé pomstě, které   má dokonce i silné politické poselství. My v   Evropě víme houby, co všechno se děje na   mexických hranicích. Politická korupce v zájmu   moci je už však problém celosvětový. Snímek   je tedy především o akci a to scénami, které   jsou prezentovány jen v akčních komiksech.   Honičky, přestřelky, výbuchy, rajcovní děvy   a hlavně nic než pouhá akční zábava. Jedná   se tedy o další naprosto perfektní filmové   nastavení fenoménu grindhouse s viditelně   velkým rozpočtem. Během sledování zbytečně   nepřemýšlet a jen vychutnávat každou minutu   každé scény. Tohle už nikdo další   nenatočí. Robert Rodriguez je v tomto jen jeden.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA   $26,593,646║Tržby Celosvetovo $46,370,970▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,199,709 //počet   predaných kusov 189,483║ Tržby za predaj DVD v   USA $17,093,040 //počet predaných kusov 891,731   ║ Užil som si to, aj keď to mohlo mať o   niečo lepšiu údernosť a menej tej dejovej   vaty, akcia dobrá, zábavné to bolo akurát,   Jessica Alba a Michelle Rodriguez potešili oči,   takže spokojnosť. /videl v kine: 80%/
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2016
Skvělá komedie, která rozhodně nesedne   každému. A nesrovnalosti a nelogičnosti? No, je   jich tu jak naseto, to je fakt, ale kdo by se v   tom patlal, že jo. Já hodnotím hlavně akce a   gore v nich. Ovšem i pár hezkých holek se zde   najde. Možná mrknu i potřetí.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.3.2016
Machete
Mačeta je film, ktorý je hlúpy, bez zmyslu, s   otrasne hrajúcimi hercami (Aj keď hviezdnymi)   ale aj tak má v sebe niečo, prečo ho budete   mať radi. Áno tušíte správne je to brutálne   brutálna nezmyselná akcia na pozadí akéhosi   príbehu pomsty a istej morálnej cesty jednej z   postáv... jediná výhoda, ktorú tento film má   je to, že sa neberie moc vážne a tak z toho   vzikol jeden Grindhouse s jednou neskutočne   erotickou scénkou a ridiculous scénami typu   vraždiaci kňaz. Ak očakávate niečo viac tak   budete sklamaní.
fran56ris
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2014
Mexico Mexico !!!
Prostě mexická revoluce v moderním   pojetí.Věčný boj USA - Mexico.Ale jako parodie   a pohádka snesitelné.Kromě mimozemšťanů snad   vše,co se dá ve filmu použít.Byl by to dobrý   komiks.Chybí Antonio Banderas s kytarovým   pouzdrem - to mne mrzí.Bylo by to kompletní.
blackjack31
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.12.2014
.
Mám z tohoto filmu trochu rozdvojený pocit. Na   jednu stranu velice dobré scény a efekty, plno   krve a někdy až násilnicky přehnané   zabíjení, které nejsou ani v jedničkových   hororech a na druhou stranu některé scény   absolutně amatérské, včetně role Seagala.   Takže doporučuji shlédnout a udělat si svůj   názor :) hodnocení - 60%
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2014
Akční komedie jak vyšitá,hlavně akční   scény,způsoby zabíjení byli dost humorný k   tomu občas i dobrá hláška a bylo se čemu   smát,Mačeta jako zahradník a přihlouplá   ochranka dobrá scéna.Nechybí jak dost sexy   hereček i nahých,tak spousta hereckých tváří   které už byli v Rodriguezových filmech vidět a   známější tváře Trejo,De Niro,Seagal.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2013
I když tak snad ani není zamýšlen, dá se   brát docela vážně, až do okamžiku, kdy   probodnutý Seagal ještě snad půl minuty kecá   bez projevu bolesti. To už to mohl hrát Chuck,   mačetu vytáhnout, pár lidí ještě rozsekat a   pak se v klidu sám ošetřit.
Výborný triky,   hezký holky (obživnutí Rodriguez bylo   předvídatelné).
Bohužel nemám rád   politický podtext (většího měřítka) filmů;   být jen lokální (šerif městečka, ale ne   senátor či co), ještě by to šlo.
Misantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2013
Je to takové nějaké polovičaté. Naprosto   špičkové sekvence se tu střídají s úplně   nepovedenými, jakoby jen cvičnými - chtělo to   asi nebát se vystřihnout některé scény nebo   si dát načas a s pečlivostí je předělat a   vylepšit. Ve srovnání s Planetou Teror nebo se   Sin City to je slabota. Jinak jsou zde k vidění   opět skvělé kostýmy a masky, s dějem už je   to ale horší, a hudba... - lépe by se   tématicky hodil spíše extrémní metal   mexicko-americké kapely Brujeria, jejíž texty   se také hemží mačetami, a kromě toho mají v   písni Raza Odiada (Rasová nenávist) text,   týkající se pokusů amerických jižanských   států omezit nebo rovnou zlikvidovat   přistěhovalectví ze sousedního Mexika,   konkrétně tzv. Návrhu 187 bývalého guvernéra   Kalifornie Peta Wilsona i s jeho volebním   sloganem: "Mluv anglicky nebo vypadni!"   V té hudební skladbě paroduje Wilsonův proslov   známý punker Jello Biafra, dokud jej nepřetne   kulometná salva - podobný děj, snad dokonce   okopírovaný od Brujerie, má i film!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24505minih24505Zkouška pokračuje (1959) 
n
minih86256minih86256Thor: Temný svět (2013) 
Thor: The Dark World n
minih25024minih25024Austin Powers: Špión, který mě vojel (1999) 
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me n
minih18791minih18791Schindlerův seznam (1993) 
Schindler's List n
minih24774minih24774Úplně vyřízený chlap (1965) 
Úplně vyřízený chlap n
minih163351minih163351Terminátor: Temný osud (2019) 
Terminator: Dark Fate n
minih9991minih9991Kariéra (1984) 
n
minih48159minih48159Slečna se špatnou pověstí (1982) [TV inscenace] 
Slečna se špatnou pověstí n
minih63596minih63596Dobrodružství ve spacím voze (1929) 
Berth Marks n
minih50299minih50299Projekt Lazar (2008) 
The Lazarus Project n


Hodnocení:n12345678910
Machete (2010)Machete (2010)Machete (2010)Machete (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10