Duben
ohodnotit

Lovci dinosaurů

A Sound of Thunder

Rok:
2004
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
24.11.2005
„Cestování v čase nabízí lákavou atrakci – lov dinosaurů. Zabití motýla na prehistorickém safari ohrozí existenci celého lidstva.“

Komentáře k filmu Lovci dinosaurů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.5.2021
Sice hodně nenáročné ale   docela povedené scifíčko o   tom, co se všechno může   stát, když při   nezodpovědném cestování   časem jen nepatrně změníte   minulost. Scénář nese   dokonce jisté (i když   váhavé) stopy originality a   film spolehlivě táhnou v   hlavních rolích hvězdy Ben   Kingsley, Edward Burns a   Catherine McCormack. Zejména   sir Kingsley v roli   bezcitného a chtivého   Hattona opět dokazuje, že je   schopen výborně zahrát v   podstatě cokoliv. Film nijak   nevybočuje z průměru ale   jako oddechovka určitě   neurazí.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.8.2018
║Rozpočet   $80miliónov║Tržby USA   $1,900,451║Tržby   Celosvetovo $11,665,465║   Kráľ béčok za moc pekné   peniaze. Katastrofálne   katastrofický film! /5%/
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Nenáročnej snímek, kterej   mě bavil. Změňte něco v   minulosti a projeví se to v   současnosti, ale jak a co to   je ta hádanka. Ne vždy to   vyjde, jak bychom chtěli,   proto je dobře, že   necestujeme červí dírou a   neměníme to co bychom   změnit chtěli. Kolikrát   jsem si říkal, dejte mi tu   samou šanci a udělal bych to   jinak. Prdlajs! Čas vypršel   už se to nebude opakovat...
Chroust-Sparta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2016
Chroust
Povídka je špičková   (vřele doporučuji), ale ten   film to už je bohužel   průměr, který to vše   zhoršuje.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.5.2015
Na scifi - nedostatečně   scifi, na doprodružný film   nedostatečně dobrodružné.   Pointa zajímavá, provedení   cestování časem a   časových vln také, ale   celkově by se určitě dalo   pojmout lépe.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2015
Ano možná nejsou triky ani   zápletka nijak exclusive, ale   film mě rozhodně špatnej   nepřišel, řada věcí   postrádá smysl, ale zas   udělit méně nebyl bych   spravedlivej. Film svoje   silné momenty i nápady má.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2014
LOVCI DINOSAURŮ

Sci-fi příběh o   cestování časem. Na všem   se dá vydělat, a proč ne.   Zajímavý podnikatelský   záměr, pořádat výlety do   minulosti, mne svým nápadem   hodně zaujal. Potíž je v   tom, že se nic, ani nepatrný   detail nesmí změnit, nic   zvláštního se nesmí   přihodit, nic, co by mělo   vliv na současný život. A   jak to uhlídat, když   bezpečnostní opatření   stojí spoustu peněz. A tak   přes veškerá varování   dojde k nevyhnutelnému   selhání. Osud Země je   zpečetěn. Ale možná   existuje malá možnost, jak   vše napravit.

Film patří k těm   zajímavějším v tomto   žánru. Na to, že je to film   staršího data vydání, mile   překvapil interiéry i   exteriéry. Změny, které na   Zemi nastaly, byly dobře   technicky provedeny. Trochu   mně vadil vznik časových   změn, které přicházely v   rázových vlnách. Ale jinak   by se příběh asi nedal   vyprávět. Prostě i   morální poselství o tom,   že vše naší Zemi a   přírodě uděláme, ponese   následky do daleké   budoucnosti, bylo zajímavě   podáno.

Ve   světě sci-fi to bylo milé   překvapení. Lovci dinosaurů   patří k těm lepším   filmům, které k tématu   cestování časem byly   natočeny. Já jsem byla   spokojena.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Čas...
Jak zabití motýla může   změnit budoucnost, když to   provedete v dávné minulosti.   Zajímavé téma, ale   zpracování dost pokulhává.
PORTER
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Hrozná slátanina jak do toho   P.Hyams mohl jít zrovna tak   někteří herci E,Burns a   B.Kingsley jak mohli hrát v   takový počítačový sračce   bez napětí,s příšerně   umělými efekty a   nezáživnou akcí.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.1.2012
On ten film není v podstatě   zas až tak špatný. Má   celkem dobrý spád a   myšlenku (byť převzatou).   Co ho ovšem táhne ke dnu je   občasná velmi nízká   úroveň triků a některé   záběry jsou vysloveně   hodně nepovedené.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2011
Vím, že tohle filmové   zpracování Bradburyho   povídky Burácení   hromu(četl jsem a mám ji   doma) kritika těžce sepsula   a zatratila, a proto jsem byl   velmi zvědav na filmovou   verzi. Čekal jsem průser ale   .... nedopadlo to zas tak   špatně a některé pasáže   filmu se mi vysloveně   líbily. Jako béčko   výborný.
BrainSick
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Ano, je to béčko, ale s tím   se na to člověk musí   koukat, a pokud na to tak   nahlíží, musí vidět na   možnosti tvůrců povedený a   hlavně koukatelný sníme.   Efekty nic moc, ale já se ani   chvíli nenudil a to je   myslím hlavní...
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Podľa samotného názvu to   vyzeral byť celkom   zaujímavý film.
Ale   tak trocha pravý opak sa stal   skutočnosťou. Mal veľa   nedostatkov, a to z viacerých   strán. Námet je   pozoruhodný, ale čo sa týka   samotného scenára, ten je   trocha slabší. Filmové   triky a scény sú na celkom   solídnej úrovni.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Mě se tento film líbil.Je v   něm hodně zdařilá   počitačová animace.Tomu   filmu nechybí akce ani   napětí.
Akana
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.12.2009
No pozdravdarwin! Člověk   nemusí být žádný   odborník na časoprostor nebo   evoluci aby rozpoznal jaká   snůška pitomostí se mu tady   předkládá. Navíc i   triková stránka je na   hranici nechtěné komiky,   otřesný je hlavně   futuristický New York. Ale   občas není na škodu na   takovou slátaninu kouknout.   Když už nic, tak pobaví.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2009
Docela zajímavě pojatý   snímek o tom, jaké by to   bylo, kdyby šlo cestovat   časem a stala se taková   chyba. Scenář je výborný,   herecké obsazení je také   docela dobré. Ale ty   efekty?........no na tu   dobu...hrůza,to se teda   tvůrci v tomto moc   nepochlapili
Tink
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Hezký námět. Vizuální   zpracování nulové a ty tři   body dávám JEN za Edwarda   Burnse, který se do tohoto   paskvilu nějakým záhadným   způsobem dostal. Pozitivum   bylo, že jsem se těm   absurdnostem fakt smála:)
Prasoid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Uf,
zajímavá myšlenka, ale s   tím tu byl už dlouho před   vámi Ray Bradbury a tomu jsem   to sežral i s navijákem.   Vaše dílo může nabídnot   maximálně nějaký ten   digitální efekt, ale na ty   já jsem vyloženě   alergický.
martas_v
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Totální hovadina, kde jsou v   ději obrovské mezery   (vlastně obrovské díry),   efekty jsou k zasmání (snad   počátky 80let), herecké   obsazení docela ujde - ale je   vidět, že si to herci   odchodili. Bohužel ani na   vypnutí mozku to není.
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Další katastrofální   spatlanina nudných   digitálních efektů se   silně kulhajícím   příběhem (plným dosti   nelogických pitomostí),   jakých se v poslední době   vychrlilo desítky a desítky,   příliš se od sebe   neodlišujících. Předlohu   neznám, ale když to Ray   Bradbury viděl, tak se asi   musel hodně ovládat, aby ho   nekleplo.
Další z   těch filmů, u kterých je   výslovně ZAKÁZÁNO   PŘEMÝŠLET!!! Když se vám   to podaří dřív, než   usnete nudou, můžete se   vcelku slušně bavit.
Thomax
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.4.2008
U filmu jsem usnul, takže je   Vám jasné jak je tenhle film   asi dobrý. Neustále se   opakující scéna v   budoucnosti je opravdu nudná.   A se zbytkem filmu to není o   moc lepší. Nuda až na kost.
Medousek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Když Lovce Dinosaurů   neuvidíte,zaručeně o nic   nepřijdete!Velmi slabé   efekty,to Karel Zeman se   svojí Cestou do pravěku je   borec!!!!A to už je Cesta do   pravěku přes půl století   stará!!!A o příběhu   raději ani   nemluvím!Nezaujalo mě tu   vůbec nic!
yakub
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Pro me to byla slatanina v   podobe hroznych hereckych   vykonu, infantilnich   rozhovoru, a priser, ktere by   diky male chybce v minulosti   rozhodne neovlivnili evoluci,   tak jak se nam to snazi film   vnutit. A to, ze mestem   probehne jakasi evolucni vlna,   ktera meni podnebi, vegetaci,   zvirectvo a nakonec   lidi....css...vetsi kravinu   jsem nikde neslysel. Muj nazor   je takovy, ze pokud bych v   praveku zabil motyla (coz se   mimochodem ve filmu stalo) tak   maximalne motyl nenaklade   vajicka,z nich nebudou larvy,   z nich motyli a mimoto by   nebyli potravou pro jina   zvirata. Ale proc to resit,   kdyz primo v tom filmu rikaji,   ze za chvili vybuchne sopka,   ktera to tam vse znici :))   takze paradox jak svine, ktery   tvurcum nejak nevysel. Takze   zaslapnuti motyla v minulosti,   ktereho stejne zalije po par   minutach lava, ktera znici   "o neco vic" veci   zpusobi, ze v budoucnosti   zacnou behat po ulici paviani   krizeni s ptakojesterem,   zacnou mizet baraky, lidi,   metrem se prohani jakysi had,   ktery je nachlup stejny jak z   jedne atrakce z pouti. Fakt ze   jsem se nasmal :))
mijala
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Řekla bych, že zápletka ve   filmu je fakt dobrá.   Cestování časem a co se   stane, když se změní   budoucnost, a to všechno   jenom kvůli zašlápnutí   motýla. Nově stvořená   zvířata se podle mě dobře   povedla. Ale velkou chybu   vidím v tom, když se   procházejí ulicí, tak jde   vidět, že to není reálný.
Bruno1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Komentář
Lovci dinosaurů je kvalitní   film o tom co se může stát   jestliže budeme mít stroj   času a nebudeme se chovat   podle předpisů v tomto filmu   to vývrava na lovení   dinosaurů podělala a proto   když přijdou časové vlny   tak hledají proč se to stalo   a u jednoho z výpravy najdou   motýla
tuwanakha
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.11.2006
asi málo peněz
na to, že jde o nový film   jsou zde dost mizerné triky.   Přece jen gumoví dinosauři   a jiné příšery už jsou   dnes spíš k smíchu. Také   myšlenka je dost stařičká   : v minulosti zašlápnutý   motýl zavinil nehodu v   budoucnosti? Tak tohle jsem   četl někdy před 25 lety   jako scifi povídku, akorát,   že tam se pouze změnil   americký prezident.
K3
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Námět je sice zajímavej,   ale zpracování je děsný!   Digitální efekty nevypadaj   ani trochu reálně, výkony   herců taky nic moc a celkově   je to dost velká blbost!
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2006
ustredni myslenka je vyborna,   ale to je tak vsechno....dej   je zbytecne protahovany,   efekty jsou jak z roku raz dva   a herci s tim malem co maji   svadi tuhy boj....
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.11.2005
Ve Scifi dobrodružném filmu   natočeného podle Bradburyho   logika a dobrý vkus opět   dostává na frak. Jistě   výtečný původní námět   je zpackaný. Kterých   nelogičností ve filmu jsem   si stačil povšimnout? 1.   Když se hrdimům při cestě   do minulosti podaří udělat   ten průšvih, že vývoj   historie změní, tak se   změny po návratu do   současnosti provádějí po   vlnách. Když svůj malér   při další cestě do   minulosti jakoby napraví, je   změna situace v současnosti   provedena okamžitě. 2.   Výskoky z oken do neznáma   jsou asi v Amwrice běžné.   3. Přo cestě do současnosti   obsah modulu vážil o 1.6   gramů více, což si   hrdinové vysvětlili tím,   že něco museli přivézt s   sebou. Zjištění tohoto   váhového rozdílu   jakýmkoliv způsobem je   pitomost. Protože v průběhu   dne, každý člověk své   gramy a kilogramy, když   nekonzumuje potraviny shazuje.   Nerozumíte tomu, o čem v   těchto bodech píši? Po   shlédnutí filmu, pochopíte.   :-) Našly by se jistě i   další perly. Co se týká   zvláštních efektům, tak o   proti jiným dílům jsou   hodně slabé. Kulisy a   představa města budoucnosti   (rok 2055) jsou však   provedeny výborně. Podruhé   tento film však vidět už   nemusím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10398minih10398Koktejl (1988) 
Cocktail n
minih25236minih25236Fontána pro Zuzanu (1985) 
n
minih103363minih103363Hitman: Agent 47 (2015) 
Agent 47 n
minih58248minih58248Svůdnice na šest (1975) [TV inscenace] 
Svůdnice na šest n
minih10376minih10376Kočka na rozpálené plechové střeše (1958) 
Cat on a Hot Tin Roof n
minih36278minih36278Zmizení herce Bendy (1979) [TV inscenace] 
Zmizení herce Bendy n
minih48422minih48422Líbáš jako Bůh (2009) 
Líbáš jako Bůh n
minih13597minih13597Náš muž Flint (1966) 
Our Man Flint n
minih67240minih67240Útok žraloka (2009) [TV film] 
Malibu Shark Attack n
minih155884minih155884Plán B (2016) 
Plan B: Scheiß auf Plan A n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697835
Fotografií: 763966
Plakátů: 376537
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10