Jeden svět
ohodnotit

Loupež po italsku

The Italian Job

Další název:
Lúpež po taliansky; The Italian Job - Jagd auf Millionen; Włoska robota
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
11.9.2003
„Ber, uteč, pomsti se.“

Komentáře k filmu Loupež po italsku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 44
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2009
Skvělé přepracování   skvělá krimi nemluvě o   obsazení no povedlo se je to   pravda ale opět jen můj   názor mohu doporučit
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Dobry film, dobri herci, dobra   auta, dobre trezory, dobra   zapletka... vse co ma film   mit, kapka vtipu, mnoho akce a   samozrejme dobry konec :-)
jarapara
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2012
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Patří do mé TOPky.   Výborní herci, děj, závěr   i hudba. Chválím a   doporučuju všem.
xmatasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Naprosto bombastickej   filmeček o kradení zlata a   zrazení...Před zkouknutím   sem vůbec netušil o co jde,   ale ten film mě naprosto   dostal. Perfektní herecký   výkony - věřim jim jejich   filmové povolání, skvělý   akční scény (honička na   lodích v Benátkách a   hlavně ty v těch Mini   Cooperech S) a vůbec celej   film fantasticky šlapal...   :o)
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Akční kriminálka, které   nic neschází. Že finální   akce přichází až nakonec?   O tom to je. Plánování   celé loupeže až do   podrobností, to nás diváky   baví. Skvěle obsazený film,   bezvadná muzika, napínavý   závěr. Jako remake slavného   filmu určitě příběh   obstál.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2008
9 je sice vysoké označení,   ale myslím, že si to film   zaslouží - herci hrají jako   o život a ve svém žánru se   jedná o dobře propracované   dílko, bez vážnějších   nedostatků. Výborně logicky   vystavěný děj má spád, je   bez hluchých míst a prostě   to "odsejpá" jak   má.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Loupež po italsku
Byla to dokonalá loupež,   jenže se něco podělalo.   Vždycky se něco   podělá...
Super film,   něco mezi Dannyho parťákama   a Rychle a zběsile. Už vím   co chci dělat jednou za job.   Budu profesionální   zloděj:-) A už vím, čím   budu jezdit - Mini   Cooprem:-)
Podle mě   opravdu vynikající film,   plný napínavé akce,   nečekaných zvratů,   skvělého obsazení... Co   víc si může vlastně divák   ještě přát? Snad jen aby   se loupež, která je   částečně pomstou,   vydařila...
(takhle   vytunit obyčejný mini, to je   žůžo, co?)
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Dobře udělaná akční   kriminálka s hvězdným   obsazením   M,Wahlberg,Ch,Theron,Sutherlan   d,Statham,Norton.Opravdu   svýžná a napínavá   kriminálka o důkladně   promyšlené a provedené   loupeži,jenže parták je   podrazák a chystá se   promyšlená odveta.
Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2015
Lúpež po taliansky
Loupež po italsku neboli   Lúpež po taliansky -   neodpustím si slovenský   název mě vždy rozesměje.   Ona doslovný překlad tohoto   buddy filmu kriminálníků   gentlemanů plus lady -   italská práce taky.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Super film!! Patří mezi moje   nejoblíbenější. Kvalitní   obsazení. A konečná   honička za zlatem je   nejlepší.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Jsem blázen do minicooperů a   když to ještě řídí   Charlize Theron a takhle   řeže zatáčky (teda aspoň   to tak hraje)...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
The Italian Job
Pár filmů Garyho F. Graye   jsem měla možnost vidět.   Jeho Vyjednavač neměl chybu,   a když se objevil remake,   Loupež po italsku nemohla   jsem odolat a to z mnoha   důvodů. Pomsta je hnacím   motorem mnoha filmů a ani   tady tomu nebude jinak. Šéf   zlodějíčků je zabit a   parta se rozhodne oloupit   vraha jejich šéfa, proto se   po pár letech vracejí na   místo činu, aby se pomstili.   Děj prostý, jasný a   jednoduchý. Loupež po   italsku se může pochlubit   jednou nejrozmanitější   partou zlodějíčků, každý   má to své a všechny si   zamilujete stejně. Druhé   plus je příběh, který je   sice mnohdy plný klišé   momentů, ale v žádném   případě se u něj nebudete   nudit, film je nabitý akcí,   ať už pod vodou nebo při   honičkách v Mini Cooperech.   Další výhodou je skvělé   herecké obsazení. Nádherná   Charlize Theron, okouzlující   Mark Walhberg, sviňák Edward   Norton a mnozí další. Já   osobně mám The Italian Job   moc ráda a viděla jsem ho   už mnohokrát. Je to má   srdcovka.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Dost napínavý film. Děj   vás ztrhne a baví od   začátku až do konce. A o   obsazení filmu je škoda   mluvit, je vyborné.
Byl jsem velmi spokojen.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Celkom dobrý akčný film s   kriminálnou zápletkou na   pozretie.
Obsah tohto   výborného filmu je dosť   pestrý a záživný, herecké   obsadenie je celkom   zaujímavé, ale hlavé tomuto   filmu nechýba šťava.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Remake klasického The Italian   Jobu z roku 1969.V Itálii   parta zlodějů v čele s   Charliem Crokerem ukradnou   zlato v hodnotě 35 milionů   dolarů.Ovšem jeden z nich   neměl zcela čisté   úmysly.Parťáky podrazil a   zmizel i se zlatem.O rok   později se Charlie vrací i   se svou starou partou a mají   v plánu získat zlato zpět   za pomoci půvabné Stelly   otevíračky sejfů a třech   Mini Cooperů.Právě i ti   jsou nedílnou součástí   snímku, když nastane   finální honička.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Bylo pro mě docela zajímavé   a netradiční vidět zase   jednou Edwarda Nortona v   mainstreamovém snímku.   Nicméně toto je kvalitní a   inteligentní mainstream,   správně odlehčený,   zábavný, stylový a také   pekelně dobře obsazený.   Něco jako Dannyho parťáci,   kteří jsou však trošku   někde jinde (asi o stupínek   výš, nicméně musíme brát   v úvahu, že tento film je   skutečně v první řadě   mainstream). The Italian Job   mě bavil před lety v kině,   poté ve škole a na DVD a   samozřejmě i v televizi. A   rád se podívám ještě   jednou ;-).
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2015
The Italian Job
The Italian Job je jeden z   tých   "akčnejších"   filmov,ktoré nie sú   zaujímavé kvôli práve tým   "akčným scénam"   ale kvôli výborne   vypointovanému príbehu a tá   už spomínaná akcia je už   len taký menší bonus(Tým   ju samo zrejme nechcem   degradovať nakoľko je viac   ako kvalitne natočená a   výborne sa na ňu   pozerá).Film má taktiež   zaujímavé charaktery,každý   má svoj dôvod prečo sa   vlastne chce pomstiť a má   svoju víziu čo s peniazmi   urobí(Tým myslím to,že   niektoré sny sú naozaj   vtipné).Inak pre milovníkov   "Drsnej Akcie" film   neodporúčam nakoľko je v   ňom akcia akurát na   začiatku filmu(Lúpež a   Zrada) a potom samozrejme na   konci(Lúpež a Pomsta)...tým   nechcem povedať to,že by bol   film uprostred nudný akurát   v ňom nie sú akčné   scénky.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2006
Remake italského filmu z roku   1969. Viděl jsem oba,   srovnání by ale kulhalo.   Verze 2003 nabízí hvězdné   obsazení, které je hlavní   devizou filmu, slušný   scénář, skvělé akční   scény a promakané   autohoničky. Film si na nic   nehraje, je to oddychovka a   jako k oddychovce je třeba k   němu přistupovat.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Jak zloděj napálil zloděje.   Tak by se dal stručně   shrnout ústřední motiv   tohoto remaku filmu z roku   1969 (původní verzi jsem   neviděl) , který se povedl   skoro na výbornou , ovšem   ten pověstný kousíček mu   přece jen chybí. Velmi   dobré obsazení , slušná   režie , efektní akce s Mini   Coopery a to vše v akurátní   stopáži dělá z tohohle   snímku velmi dobrou   podívanou. 80%
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Jeden z mála filmů, ve   kterých akceptuju   přítomnost Marky Marka a   kupodivu mi ani nevadí. Super   komedie o loupeži - podrazu -   pomstě. Bude to znít   směšně, ale film na mě   působí tak nějak   "svěžě" - pěkná   přehledná zápletka, spád,   dobré herecké výkony. Milá   Charlize jako dcera kasaře,   který byl podražen a zabit   bývalým parťákem, je   přesvědčivá. Marka raději   komentovat nebudu. Super   Edward Norton, který odvádí   dobrý výkon i v roli, které   se zuby nehty bránil. A v   neposlední řadě také   trojlístek doplňující   sehranou partu -   hláškující Seth,   okouzlující Jason a   výbušniny milující Mos   Def.
ancaz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Velice pěkný a dosti   povedený krimi filmík.   Pravda, klišé jako prase,   ale když je to klišé dost   vymakané, pak to můžeme   zkousnout. Líbilo se mi   obsazení jako celek. Norton   coby záporák? Ono to ale   jde. Mark coby klaďas celkem   zapůsobil. Theronka mě   zaujala v této roli.   Green-špica! Za zmínku   stojí i tři minicoopery v   úplně boží akci.
Ondra44
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Stále dobrá akční krimi,   která má spád a švih.   Žádné zbytečné zdlouhavé   scény s nudnými rozhovory o   ničem apod. Ani nebylo   zapotřebí spousty výbuchů   a havárek. Promyšlená   dynamická akce od začátku   do konce.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2008
Velmi zdařilé provedení   remake po 34 letech,   původního italského   snímku. Srovnávat nemůžu,   originál jsem bohužel   ještě neviděl. Příjemně   propracované logické   detaily, hvězdné herecké   obsazení, blesková akce,   důvtip dialogů na slušné   úrovni. Nemůžu jinak, než   milovníkům akce doporučit.
J-CoB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Film mi hodně připomínal   dannyho parťáky úvodní   loupěž hodně povedena,   jediné co bych filmu vytkl   byla scéna s vrtulníkem pod   mostem ale jinak same pozitiva
fifoml
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Od tohle filmu sem necekal   zadny zazraky a milo mne   prekvapil. V zaveru je celkem   pekne honicka na Minikuprech   :-)
sarf
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Věřím každýmu kromě ďábla v tvým nitru
Kvalitní, velice vkusně   udělaná kriminálka z ranku   Slídilové a Dannyho   parťáci, možná jen přece   o trochu míň vtipná.   Pravda, tak kvalitní herci   jako Charlize Theron nebo   Edward Norton tu nemají zas   až tolik co hrát, ale   nevadí. Tenhle snímek se   jako příjemná oddychovka   určitě dá doporučit.
vratik7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2008
Pěknej filmek o tom, že   vynalézavost zlodějů nezná   meze. Ale i nápad okrást   zloděje, který okradl vás.
Pyjan_eS
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2009
Solidní film, který   strašně rychle plyne.   Líbilo se mi, že si film   nehrál na to co není a   dokázal vsunout jemně   laděný humor. Akce měly   pěknou myšlenku a spád, tak   nejak to celé spolu parádně   fungovalo dohromady, takže   slušná zábava na večer.
TykvaB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2005
o něco lepší kousek než   Ocean 11
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2014
Charlieho a jeho partu okrade   jeden člen o miliony ve   zlatě a jednoho člena   dokonce zabije. Charlie je   rozhodnut si lup vzít   zpátky, ale nemá to   jednoduché, chybí mu kasař.   A tak mu pomůže dcera   zabitého parťáka. Po druhé   perfektně připravené   loupeži je lupič a vrah   potrestán a oni peníze   získají zpět. Film mi   připomíná Podraz, ale v   moderním hávu.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2012
Loupež po italsku
Poměrně dobrý akční film,   který je plný svižných   automobilových honiček a   divokých přestřelek.   Líbily se mi taky mnohé   docela originálně   ztvárněné postavy, z nichž   zejména počítačový   koumák Napster působí dost   humorně. Děj není nikterak   složitý, takže se vlastně,   i přes všechnu akci, jedná   o oddechový film.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2019
Všechny tyhle   "loupežné" filmy   mám rád. Dobrý plán, vtip   a akce, to je záruka, že se   člověk nemůže nudit.   Schéma těchto filmů je   podobná, ale to vůbec   nevadí, je to dobrá jízda.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2014
Z testů v autoškole: Co   patří do povinné výbavy   auta party zlodějů trezorů?   Kdepak, není to reflexní   vesta (když už, tak   neprůstřelná), není to ani   trojúhelník, hasičák či   lékárnička. Ačkoli... ta   by se hodila Donaldu   Sutherlandovi. Je to   kyslíková bomba   potápěčů! Pro případ,   že by zlotřilý scenárista   shodil jejich, bohužel již o   zlaté cihly odlehčenou,   dodávku do ledovcového   jezera v Alpách. Taky vám   přišli klucíí zlodějský   nějak podezřele otužilí,   když po hře na tiché   rampouchy, v ledové vodě na   dně jezerním, pak na břehu   žádný z nich ani maličko   nezacvakal zubama? :-))   Loupež po italsku je sice na   dvakrát vylouhovaný pytlík   podrazáckého čaje balíren   Ocean's Eleven, ale to   nevadí, je to docela   svižná akční zábava.   Začne kreativní loupeží v   Benátkách, pokračuje tupým   podrazem v Alpách. Obě   bohulibé činnosti pak jsou   provozovány i v dalších   turisticky zajímavých   destinacích. Jediná moje   výtka, zato však zásadní,   je šéf lupičů, dobračisko   Mark Wahlberg, s permanentním   jehněčím výrazem ve   tváři. To mu vážně   nemohli, před každou   klapkou, vrazit rozkrojenou   feferonku mezi půlky? Nebo   aspoň dát kousnout do   citrónu?
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Další zlodějská adventura   ve stylu Podrazu nebo Dannyho   parťáků a i když nic moc   originálního nepřináší,   průšvih to určitě není.   Sympatická outlaw parta   (každý má samozřejmě   svojí specializaci:   počítačový génius,   výbušninář atd.) v dobrém   hereckém obsazení,   elegantní zlodějské fígle,   hodně akce, šmrncovní   hudební doprovod. Přece jen   by to ale chtělo něco, co by   se vymykalo. Možná ale   tvůrcům o nic takového   nešlo. Kvalitní zábava.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2009
Slušne natočená a zahraná   lúpežnícka jazda.Edward   Norton v zápornej úlohe   nesklamal.Očarujúce duo   Theron a Mark na čele   lúpežníckeho   gangu.Strhujúci a napínavý   záver filmu s dokonale   premyšlenou taktikou na   lúpež zlata s   trezoru.Lúpež po taliansky   ma nesklamala,ani   nenadchla.Pre mňa bol film   priemerný a priemerným aj   zostane.
Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.9.2011
V podstatě nejobvyklejší   námět všech   "zlodějských"   filmů, který sice vůbec   ničím nepřekvapí, ale zas   na druhou stranu ani ničím   neurazí. Obsazení se mi   líbilo, i když například   Norton byl pro mě velké   zklamání a prostě mi do té   role vůbec nesedl. Film,   kterým se dá celkem   obstojně zabít nudný   odpoledne či večer.
Ziidgaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2004
Není to špatný film, nápad   dobrý, i s překvapivým   (skoro) závěrem, ale   bohužel je to jeden z těch,   na které se za chvíli   zapomene. Ani v jednom ohledu   nijak extrémně nevybočuje   ze zaběhnuté řady - a to je   nejčastější filmové   mínus.
paxo44
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.6.2005
Jeden z tych lepších   lupičských filmov, kde   hlavnú rolu hrajú zvraty,   prešpekulované plány, ale   hlavne herecká obsada.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2012
film mě až tolik nebavil jak   jsem čekal. až na   závěrečnou scénu kdy   přijde opravdu už ta loupež   se vlastně nic neděje
Warden
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Trochu zklamání.Spíš než   solidní zápletka,drží   tenhle film slušné herecké   obsazení a velmi slušně   natočená závěrečná   automobilová honička.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Spíše podprůměrný   akčňák s minimem akce,   který spíše nudí než   baví. Doufám, že se   klasická verze vyvedla lépe.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Loupež po italsku je typický   akční film o tvrdém hezkém   akčním jinochovi,který se   pomstí parťákovi za   podraz.Samozřejmě,že   takovému klaďasovi v   průběhu děje sekunduje   atraktivní dívka,která je   samozřejmě nezadaná a také   jaksepatří akční.A také   samozřejmě se ti dva dají   dohromady.
Kdo má rád   zaběhnuté klišé a je   nadšený z nějaké akce,bude   nadšen.Pro ostatní fanoušky   je Loupež po italsku   pořádná nuda.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.8.2010
Jeden z mnoha
Docela hezká Charlize Theron   ani v poslední době se   proslavující Jason Statham   nezachrání příběh,   jakých jsou v lepších či   horších provedeních tucty.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Stupid job
Průměrný akčňák,   kterému ale z mnoha důvodů   nemůžu přijít na jméno.   Za prvé se mi nelíbil už   originál s Michaelem Cainem,   za druhé F. Gary Gray je   průměrný až podprůměrný   packal (nabízí se srovnání   s jiným černošským   diletantem Timem Storym) a na   Edwardovi Nortonovi je až   příliš vidět, že je tu na   zapřenou (k natočení filmu   ho na základě smlouvy   přinutilo studio). Film má v   podstatě jen dvě velké   akční scény - úvodní   průměrnou honičku   motorových člunů   benátskými kanály a o něco   lepší finální honičku s   mini coopery (která ale opět   bledne vedle honiček v   RELOADED a T3 ze stejného   roku). Scénář je   podřízený schématu a   klišé zlodějských filmů a   je tudíž maximálně   předvídatelný. Např. od   začátku je jasné, že   Wahlbergova otravná postava   lupiče gentlemana skončí v   posteli s ještě   otravnější postavou Theron   a že za kladný tým bude   muset udělat špinavou práci   (popravu nevýrazného   záporáka Nortona) někdo   jiný, protože kladní   hrdinové prostě padouchy   nezabíjejí...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37183minih37183Lepší pozdě nežli později (2003) 
Something's Gotta Give n
minih23066minih23066Vymítač ďábla II: Kacíř (1977) 
The Exorcist II - The Heretic n
minih43695minih43695Divoké husy (1978) 
The Wild Geese n
minih22927minih22927Vrchní, prchni! (1980) 
Vrchní, prchni! n
minih39170minih39170Redakce (2004) [TV seriál] 
Redakce n
minih32858minih32858Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (2001) 
Astérix & Obélix: Mission Cléopatre n
minih55359minih55359Bratrstvo (2001) [Video] 
The Brotherhood n
minih37364minih37364Jackass: Film (2002) 
Jackass: The Movie n
minih33960minih33960Tvrdá hra (2001) 
Hard Ball n
minih39391minih39391Soumrak mrtvých (2004) 
Shaun of the Dead n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190389
Osobností: 697537
Fotografií: 763185
Plakátů: 375866
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10