Lososí řeka (1998)

Lososí řeka (Ricochet River)

Ricochet River

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 112 min.
Nedaleko Calamus Grove teče řeka. Kdysi byla plná lososů, časy se ale změnily. Řeku spoutávají přehrady a lososů je stále méně. Upadl také tradiční život indiánů. Místní obyvatelé k nim mají různé vztahy. Někteří jsou vstřícní, ale většina je stále považuje za "vetřelce". Rozpor vyvolá i angažování indiánského mladíka Jesse do místního baseballového týmu. Jeho matka si ale přeje, aby se s bílými naučil žít.
Jendou si Wade Curren s Jessem vyjedou na raftu, pluje s nimi i půvabná Lorna. Raft se však převrátí a trojice přijde o zásoby i peníze. Jesse opatří jídlo podle způsobu svých předků – za pět prstů. Wademu se Lorna líbí, ale ona nemá zájem zůstat v Calamusu navždy, zatímco jemu život na venkově nevadí. Když se Wade s Jessem rozhodnou povyrazit se ve městě, vezme s sebou Wade jinou dívku – Rhondu a k jeho překvapení za Jessem přijede manželka Franka Jukora Elaine. To si ovšem Frank nechce nechat líbit. Zanedlouho se konají každoroční soutěže dřevorubců a Frank vyprovokuje Jesseho k účasti...

režie:
Deborah Del Prete
 
 
hraje:
Douglas Spain (Jesse Howl), Kate Hudson (Lorna), Jason James Richter (Wade Curren), John Cullum (Link Curren), Matthew Glave (Frank Jukor), Eddie Thiel (malý Wade), Tyler Miller (Roy Shrenk), Richard Zavaglia (Palermo, trenér), Sheila Goold (Reno Howlová), T. Jay O'Brien (důstojník Miles), Ken Kesey (baseballový komentátor), Terence Jay (Joey Goode), Al Strobel, Art Burke (lékárník), Dan Lauria (Garth, trenér), Erin Chambers (Rhonda Rheinbecková), Betty Moyer (hotelová úřednice), Robin Cody (rozhodčí)
 
 
námět:
Robin Cody (román 'Ricochet River' (1992))
 
 
scénář:
Patrick O'Connor
 
 
kamera:
Michael Falasco
 
 
kostýmy:
Leslie Yarmo
 
 
koordinátor kaskadérů:
Bill Shaw
 
 
asistent kamery:
P. J. Dillon
 
 
výprava:
David Sandefur
 
 
producent:
Deborah Del Prete, Gigi Pritzker
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.