Duben
ohodnotit

Lízino štěstí

Další název:
Malí velcí podvodníci
Žánr:
Rok:
1939
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
10.2.1939
„Půvabná dívka vstupuje do velkého světa, kde na ni čeká osudová láska...“
Popis / Obsah / Info k filmu Lízino štěstí
POZOR SPOILER

Líza je v klášterní škole. Vzpomíná na Jarku, který jí dělal ochránce. Prý má přijet do Prahy studovat.
V Ptačicích je stále rušno. Starosta přece jen prosadil stavbu sanatoria a slibuje všem spousty peněz.
V klášterní škole má zatím Líza spoustu kamarádek. Ale také zde zažije zklamání, když zjistí, že Jarka posílá básničky jiné žákyni. Je to Jela Pechlová. Ta o Jarku moc nestojí, protože je zasnoubená s Karasem. Jenže ani toho nějak moc nechce.
Uběhne nějaký čas a Líza projeví zájem státi se zpěvačkou. Je tedy zkoušena a zpívat rozhodně umí.
V Ptačicích se opět schůzuje a starosta to má nahnuté. Ale stále to ještě okecává. Padne návrh dostat do sanatoria známého lékaře. Je zvolen doktor J.Pařík. Ten však zatím nemůže a slibuje pozdější příjezd.
Je po prázdninách. Začíná být hodně dusno kolem Jely. Stejně tak je v Ptačicích. Starostův zeť utekl i s penězi a starosta v tom lítá sám.
Do klášterní školy přichází varhaník, MUDr. Tomáš Lepař na záskok. Je to mladý muž, který se i hned do Lízy zamiluje. Jenže toho by ráda i Jela. Také proto vrací snubní prsten Karasovi. Ten z toho jako onemocní a když se v posteli dozví, že si Lepař nebude brát Jelu, ale Lízu, je ihned zdráv.
Lepař se již veřejně přiznává k Líze, a tak je pozván na rodinnou poradu. Chtějí mu svatbu rozmluvit, ale on trvá na svém.
Nakonec se však zde objevuje i s Lízou, a vypadá to na pěkné tóčo…
Jarka se do Lízy znova zamiloval, a když zjistí, že ona již patří doktorovi, namíří proti sobě zbraň. Končí na operačním sále tam, kde operuje Líza se svým doktorem, již manželem...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Lízino štěstí
Zdenka Sulanová za dva roky od úspěchu Lízina letu do nebe vyrostla z nohatého žabce v přitažlivou mladou dámu. Není divu, že se Václav Binovec odhodlal provést ji dalšími úskalími života sirotka Lízy, která přichází do klášterního penzionátu, aby si tu postupně získala srdce přísné učitelky, spolužaček, a nakonec i muže, který jí na první pohled padl do oka. Nebude to samozřejmě jednoduché a Líza bude muset uronit pár tajných slz, projevit vitalitu a ochotu bojovat za své štěstí. Pak i divačky tohoto typického prvorepublikového dívčího románku mohou s dojetím konstatovat, že svět není přece jen tak špatný, když v něm chudá děva může pílí a přičinlivostí dosáhnout úspěchu.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lízino štěstí
Obrovský úspěch filmu Lízin let do nebe přiměl režiséra Václava Binovce natočit pokračování. Představitelka hlavní role Zdenka Sulanová se ovšem za ty dva roky, jež od vzniku příběhu obecního sirotka uběhly, změnila z nohatého žabce v přitažlivou mladou dámu - a scénář Václava Wassermanna na to patřičně reaguje. Talentovaná dívka přichází do klášterního penzionátu a postupně si tam získává srdce spolužaček, přísné učitelky i okouzlujícího mladého muže, do něhož se na první pohled zamilovala. Nebude to samozřejmě nijak jednoduché, Líza uroní nejednu skrytou slzičku. V záloze má ale houževnatost a odhodlání bojovat o své místo na slunci...


Autor: Paulina.m

Popis / Obsah / Info k filmu Lízino štěstí
Obecní sirotek Líza Irovská se dostává do klášterní školy pro bohaté dívky. Zde potkává synovce Mater Reginy, kvůli kterému se chce vzdát hudby a pomáhat mu v sanatoriu. Jeho zámožná rodina lásce nepřeje, raději by po jeho boku viděla dívku ze známé a bohaté rodiny.


Autor: Serpentina

Popis / Obsah / Info k filmu Lízino štěstí
Líza Irovská má jako stipendistka klášterní školy možnost rozvíjet svůj pěvecký talent, a nakonec nic nebrání sňatku s elegantním lékařem.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Lízin let do nebe (1937)

 Lízin let do nebe (1937)
Lízin let do nebe n
 
Žánr: romantický / drama / hudební
Země: Československo
Režie: Václav Binovec

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10