Zari
ohodnotit

Listopadová romance

Sweet November

Rok:
2001
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
12.4.2001
„O úspěšném sucharovi, jehož život obrátí naruby shoda náhod a kráska, která je víc než jen jeho pravým opakem.“

Obsah filmu Listopadová romance

 
Úspěšný a bohatý reklamní manažer Nelson Moss jde životem rychle a bezohledně – a jiný životní styl si ani představit nedokáže. Temperamentní, excentrická Sara Deeverová – napůl pokušitelka, napůl filozofka – to ale dokáže. Pokud bude po jejím, stane se Nelson nejnovějším přírůstkem do její série kultivačních projektů. Sára totiž každý měsíc sdílí své srdce i byt s problémovým mužem. Bez očekávání. Bez nátlaku. Bez závazků. Bez zamilování. Keanu Reeves a Charlize Theron, kteří vytvořili manželský pár už v Ďáblově advokátovi, dokazují znovu svou filmovu přitažlivost v nádherné Listopadové romanci, natočené v prostředí San Francisca. Tento...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Pat O'ConnorPat O'Connor  
hraje:
Keanu ReevesKeanu Reeves.....Nelson Moss [37]   
Charlize TheronCharlize Theron.....Sara Deeverová [26]   
Jason IsaacsJason Isaacs.....Chaz Watley [38]   
Greg GermannGreg Germann.....Vince Holland [43]   
Liam AikenLiam Aiken.....Abner [11]   
Robert JoyRobert Joy.....Raeford Dunne [50]   
Lauren GrahamLauren Graham.....Angelica [34]   
Michael RosenbaumMichael Rosenbaum.....Brandon / Brandy [29]   
Frank LangellaFrank Langella.....Edgar Price [63]   
Jason KravitsJason Kravits.....Manny [34]   
Ray BakerRay Baker.....Buddy Leach [53]   
Garth KravitsGarth Kravits  
June CarrylJune Carryl.....Beatrice [34]   
Tom BullockTom Bullock.....Al   
Adele ProomAdele Proom.....Osiris [69]   
L. Peter CallenderL. Peter Callender.....Don Watson, DMV Proctor   
scénář:
Kurt VoelkerKurt Voelker  
námět:
Herman RaucherHerman Raucher.....scénář s roku 1968 [73]   
Paul YurickPaul Yurick  
Kurt VoelkerKurt Voelker  
hudba:
Christopher YoungChristopher Young  
Stevie NicksStevie Nicks....."Touched by an Angel" [53]   
kamera:
Edward LachmanEdward Lachman  
střih:
Anne V. CoatesAnne V. Coates  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Listopadová romance >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.9.2016
Možná kvůli hereckému obsazení mám tento   smutný příběh ráda, ačkoliv některé   momenty je třeba brát s nadsázkou. Romantiky je   v něm právě tak akorát, takže nepůsobí   kýčovitě a taky dramatické momenty se   snadněji snesou, protože nejsou nijak   sladkobolné.Je to jeden z filmů, které se dají   vidět i opakovaně.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2013
Mně se tento film, tento příběh líbí. Je to   dobrý pokus, jak z osudové lásky neudělat   sentimentální podívanou. Trochu to sice občas   zadrhává, ale je znát o co ve filmu jde . Mám   rád tento film také kvůli hercům, protože   Charlize Theron a Keanu Reeves byli víc než   dobří. Bylo mi vesele i smutně. Prostě film,   který nic nepokazí.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Romantická "komedie" s velice kvalitní   zápletkou, ale komedii bych nechal vážně jen v   uvozovkách, protože to bylo velice napínavé   především konec, který měl neskutečně   silný a překvapivý závěr. Keanu Reeves na   roli nemohl nic zkazit, byl postaven před hotovou   věc, kterou ovládá bravurně a tím jsou silné   romanticko-dramatické scény obaleny špetkou   komedie. Děj měl myšlenku, která skrývala   jedinou věc a ta se táhla celý film a nijak   zvlášť mi to nevadilo.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2012
LISTOPADOVÁ ROMANCE

Romantická komedie o   jedné nevšední dívce, tak divoké,   kontroverzní a jednom workoholikovi, který se   nestačí divit, kam se to dostal. Přesto, že se   brání seč může, z moci té prapodivné dívky   se vymanit neumí. A což teprve když se   seznámí s jejími přáteli! Jenže on je její   Listopad, listopad, který nemá nikdy skončit.   Ale jsou věci silnější než přání dvou   zamilovaných lidí. Jsou věci, které   nepřekoná ani láska. Bohužel, pohádka se   nekoná. Tak vidíme love story o melancholickém   hledání skutečných hodnot, lásky a štěstí,   které spolu souvisí, a o temnotě, která to   všechno obestírá.

Keanu Reeves v hezké a   zajímavé roli. Dokázal se mistrně vypořádat   s úlohou prací posedlého reklamního agenta i   láskyplného muže. A Charlize Theron je tak   úžasně hravá, živočišná a poté tak   nekonečně smutná, že její Listopad je jiný   než měl být. Začátek filmu byl vyloženě   ujetý, ale stejně mne to nutilo dívat se, co se   z toho vyklube. A pak to všechno postupně tak   hezky sládlo a sládlo a díky tomu, že hlavní   role hrají opravdu skvělí herci, najednou už   to není ujeté a bláznivé crazy. Najednou si   všímáte těch jejich pohledů, když jsou   hlavní hrdinové konfrontováni s novou   informací, nebo pocity. Záběr trvá třeba jen   dvě sekundy, ale stačí to. A ten herecký   koncert mi stál za to. I když to na můj vkus   bylo přece jen dost přeplácané a   ztřeštěné, kupodivu se mi ta různorodá   směsice nakonec vlastně docela líbila.
Reklama
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Od doby kdy jsem viděla Zemřít mladý se   takovým filmům vyhýbám. Tenhle jsem zapla   náhodou dopoledne při vaření a zabrala jsem se   do něj i když jsem asi po třetině začala   tušit, jak to dopadne. Nevadilo. Je to dobrý   film a to, že tušíte konec z něj odfláknutou   nudu neudělá.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2011
Deptají mě filmy s neustále opakovanou   kostrou:workoholik a ignorant potká hezkou,   zvláštní, střelenou a vážně nemocnou   dívku. Celý film je o tom, jak ho ta baba mění   a pak zpravidla umře. Tady je to sice přesně   podle dané osnovy, ale přitom vás to chytí.   Úžasný pejsek, vybočující Isaac alias   transvestita a celkově nápad s jedním   měsícem-jedním chlapem. Reeves má styl a umí   perfektně zahrát jemné změny, které láska   udělá s člověkem. Je to sympaťák až hamba,   to víme a tady to byl jeden z činitelů potřeby   kapesníku. Spolu v osvědčené kombinaci s   Charlize, se kterou už jim to ladilo v Ďáblově   advokátovi to nemělo chybu. Charlize je rovněž   takový jemný typ. Co se mi líbí je i fakt, že   se i vy s její nemocí postupně vyrovnáváte   asi polovinu filmu a vy víte, že to stejně na   konci obulíte a chytáte se malinkých nadějí   stejně jako Nelson. Co neopominu je píseň Only   time. Ta v kombinaci s deštěm a smutným   Reevsem... no varuji všechny, co neradi pláčí.   Je to bomba film, má styl, švih, emoce i dobré   herce, ale těch kapesníků...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Příběh totálního workoholika Keana Reevese,   který jednou potká bláznivou Charlize Theron.   Je to romantika a drama v jednom, štasného konce   se nedočkáte a tak je za potřebí kapesník.   Film, který se mi moc líbil, ale vždy když ho   dávají snažím se mu vyhýbat jak čert   kříži, jako většině podobným filmům
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2009
Romantika, která neskončí happy endem. Svěží   komedie, která pomalu s postupujícím dějem   odkrývá tajemství a krutou pravdu. Výkony   hlavních hrdinů jsou skvělé, dokonce i Keanu   se zde "akčnější" než   normálně...hlavní je však myšlenka svobody -   splnění si všech přání před smrtí,   odhození zábran...a tím je film lidský,   nezabíhá do zbytečného patosu a ždímání   citů.
Reklama
Vig
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Krásný něžně romantický film s prvky   komedie.
Skvělá Charlize Theron, klukovský   Keanu Reeves a "úchylný Jason   Isaacs".
Doporučuji, halelůůůja!!!
cyklistka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2008
Slzičky..
Charlize miluju a tento film, směsice romantiky,   dramatu a s náznakem komedie, mne   dostal...pracovně vytížený Nelson a bláznivá   Sara, zdánlivě tak odlišní lidé, se podivnou   náhodou potkají a jejich cesty se spojí, byť   jen na krátko...jedno oko nezůstane suché-:)
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13420minih13420Nabitá zbraň 1 (1993) 
National Lampoon's Loaded Weapon 1 n
minih73248minih73248Prolhané krásky (2010) [TV seriál] 
Pretty Little Liars n
minih102318minih102318Láska a citróny (2013) 
Små citroner gula n
minih31907minih31907Star Trek II: Khanův hněv (1982) 
Star Trek II: The Wrath of Khan n
minih111691minih111691Žraločí tornádo (2013) [TV film] 
Sharknado n
minih2947minih2947Amityville 2: Posedlost (1982) 
Amityville II: The Possession n
minih53875minih53875Otčím (2009) 
The Stepfather n
minih36983minih36983Halloween 5 (1989) 
Halloween 5: The Revenge of Michael Myers n
minih22059minih22059Válka Roseových (1989) 
The War of the Roses n
minih40155minih40155Nesvatbovi (2005) 
The Wedding Crashers n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Listopadová romance (2001)Listopadová romance (2001)Listopadová romance (2001)Listopadová romance (2001)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Reg Tunnicliffe

Tunnicliffe Reg

Naposled navštívené:
Reg Tunnicliffe

Tunnicliffe Reg