Duben
ohodnotit

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Žánr:
Rok:
1964
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
16.10.1964
„Chceš-li správnou mušku míti, musíš Kolaloku píti!“

Komentáře k filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2021
Nejsem nějaký westernový   fanoušek, ale někdy se na   tento žánr podívám. Tato   komedie je bezkonkurenční a   že jsem tento týden viděl   tři. Ale ani „Manitouvoa   bota“ ani „Za řekou je   Texas“ ani „Ostře   sledovaná banka“ mne   nepobavila tak, jako tento   snímek. No a k mému   hodnocení snad ještě   dlužno dodat, že si Joea   pouštím každý rok. Někdy   i dva krát. Mimochodem, kniha   pana Brdečky je lepší. Nu a   ještě můj hodně starý   komentář z mého soukromého   archivu. Kdo má rád westerny   a komedie dohromady, tak tohle   je přesně pro něj.   Správná konina na entou, kde   jde jen o čiročirou zábavu   a nic jiného se zde neděje.   O něco horší než kniha,   ale přesto naprosto   dokonalé. Blbin se tu nejde   dopočítat a proto u mne   skoro za sto procent.
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2020
Dnes jsem u televize zase   jednou potěšil oko i duši.   Asi bych se už nedopočítal   pokolikáté jsem tuhle   geniální parodii viděl ale   pořád mě to dostává!   Životní dílo Oldřicha   Lipského je bez té   nejmenší chybičky.   Skvostné dialogy jsou plné   již kultovních hlášek,   herci se doslova   předhánějí v brilantních   výkonech a to vše snímáno   originálně pojatou kamerou   provázejí krásné skvěle   otextované písničky. Jako   bonus stál tento film i u   zrodu naší světově   uznávané kaskadérské   školy. Když se to všechno   zabalí do balíčku vyjde z   toho jeden z nejlepších   filmů v historii naší   kinematografie. Mně osobně   se určitě vejde mezi 5-6   NEJ!
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Parodie na westerny, ironie?   Kdeže, prostě když jsou   noci chladný, tak si vem   teplé prádlo-to dá rozum.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2017
Jedna z nejlepších   komedií/parodií vůbec.   Neokoukaný Karel Fiala v roli   sličného kovboje, ještě   sličnější Olinka a zbytek   hereckého ansámblu   nadstandardní. Hrátky s   barvami snímek   ozvláštňují a staví ho do   doby prvních filmů, kdy si   tvůrci vybírali jestli bude   žluto nebo modro nebo jinak.   Co jsem ale nikdy nepochopila,   proč Kája (Gott) musel   přezpívat Káju (Fialu),   operetního pěvce.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2017
Rány, šoky, kuří oka, vše vyléčí Kolaloka!
"Limonádník" se   opravdu povedl - nechybí mu   nic z toho, co dělá komedii   výbornou komedií: spousta   hlášek a gagů,   ztřeštěné i přehnaně   unylé scénky, nesmrtelné   písničky...   Nepřehlédnutelné je i   krásně (a přitom vtipně)   vytvořené prostředí   divokého západu a   jedinečné herecké výkony.   Prostě špičková   westernová parodie, u které   se válí smíchy už kdoví   kolikátá generace diváků!
Duška
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2015
Nestárnoucí
Perfektní film s perfektním   obsazením. Perfektní   podání padoucha Hogo Fogo v   podání Miloše Kopeckého   nemá konkurenci. A nejen to,   perfektní podání všech   herců v České komedii o   divokém západě je skvělé.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2015
Klasika !
Rozhodně jedna z nejlepších   natočených parodií vůbec!   Film prostě nemá chybu a   Stetson City je dokonalý.   Film mě vždy pobaví -   padouch Miloš Kopecký je...   prostě padouch jak má být!   Gentleman propagující   limonádu v podání Karla   Fialy je úžasný a Josef   Hlinomaz, jednou požírajíce   skleničku, pak kousajíce   housle a mezitím popíjejíce   cloumáka, případně   supercloumáka... dál   potřebovat netřeba...   Prostě jednička!
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Ale jo po letech jsem si to   zopakoval a porád to má   celekm švih,vtip,dobré   písně,nápady a skvělé   herce,zkrátka nějak   zvláštně ten film   nezestárnul a pořád   pobaví.Ono kolik je zde   western kmomedií a už vůbec   ze 60-80.let?...
thejduk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Nezapomenutelná parodie na   westerny, kdo tenhle film   neviděl, jako by nebyl. Tak   skvěle obsazený film (50   let) asi nemá konkurenci,   včetně hlášek, které   zlidověly a jsou známy   všem. Padouch nebo rodina -   to je jedna rodina. K.Fiala,   M.Kopecký, K.Fialová,   J.Hlinomaz, O.Schoberová a   tak bych mohl pokračovat   dlouho - bez tohohle filmu si   rok nelze vůbec představit a   asi si spousta diváků ani   představit neumí.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2013
Kolem filmu se vyrojily   spekulace, že hlavní roli   měl hrát Jiří Kodet ale   měl maminku, která jej měla   moc ráda a té stačilo jen   malo, snad jen chvilka, kdy   úmysly Oldřicha Lipského   zhatila. Ale co by to bylo za   kumštýřku, kdyby hned z   rukávu nevysypala trumfové   eso a to bylo jméno Karel   Fiala a hned navrhla, jděte   se na něj podívat do   divadla. Roli měl Fiala   jistou a protože byl i   zpěvák, jednu chvíli se   počítalo, že pěvecké   party uzpívá, ale tlačil   čas, Gott a Simonová již   byli natočený. Pokud si   vzpomenete, tak jen herec a   zpěvák Miloš Kopecký si   odzpíval, co se od něj   žádalo. Limonádníka v   divadle hrál v mnoha   představeních Rudolf   Cortéz, ale i on ostrouhal...
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2012
Omlouvám se, že nedávám   100%, ale já četl nejdřív   knížku a tu naprosto   zbožňuju - podobně   geniální záležitost jako   např. Bohatýrská trilogie   (od Rady a Žáka ).
Film je samozřejmě   špičkovej, ale je to prostě   přece jenom trochu jinej druh   humoru než u Jiřího   Brdečky.
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Tak takovouhle parodii na   Brdečkovo téma dokážou   snad jen češi. Všechny role   tady jsou perfektně zahrané,   a je vidět, že se herci při   natáčení dobře bavili.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Kolty pôjdu zrejme vysoko
Na tú dobu to musel byť asi   trhák. Kedysi sa mi to   páčilo ešte viac. Dnes už   tak nie. Je to vlastne   paródia na westernové filmy   a v podstate propagácia   zdravého životného štýlu,   kola je zrejme zdravšia ako   pálenka. Ale suma sumárum   pozerateľný film, kde sa   celkom i zasmejete. Herci   samozrejme skvelí
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Nápad to sice byl velice   originální, ale právě   tím, že film sám všemi   svými prvky se chlubí tím,   že je parodie a fraška, si   sám sobě škodí. Kdyby se   aspoň v něčem trošičku   bral vážně, nebylo by to od   věci.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Ten, kdo tuto parodii na   westerny neviděl, jako by   Čechem ani nebyl. To je   prostě klenost komedií   tehdejšího režimu.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2010
Není větší potěšení ...
Ať žije Kolaloka! Z   původního zábavného   čtení psaného Jiřím   Brdečkou ve čtyřicátých   letech pro týdeník Ahoj   vznikla divadelní hra, film,   kniha, muzikál. Další   zajímavostí je úspěch   filmu v Spojených státech,   kde ho pochválil sám Henry   Fonda, a údajně westerny   ošlehaný Lee Marvin se   postavil do fronty,(ale   nevím, jak mohla být   dlouhá), na vstupenku do   kina. A to už je pro mě   nějaká persóna!
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2010
Skvělá parodie a krásná   čeština. Kniha je ještě   lepší a co je zvláštní,   jsou v ní i skutečné   historické postavy té doby.
Ell3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2010
Povedený filmeček.O humor tu   není strachu.Docela jsem se   nasmála.Některé hlášky,no   konec.Sice jsem si nakonci   zaktroutila hlavou nad tou   kolalokou a jejímy   účinky,ale na ději to   neubralo.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Bezkonkurenční parodie   westernů, na které si čas   láme zuby. Svou nevinností a   prostotou si mě získal.   Hlášky typu "... ach,   to je on, mého srdce   šampion..." patří do   výkladní skříně českého   filmu, stejně tak písně   božského Káji a ostatních   umělců. Role Tornádo Lou   paní Květa podala   nezapomenutelně elegantím a   svůdným způsobem.
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Češi nenatočili žádný   pořádný western, ale   vytvořili povedenou parodii   na westerny,
dovolím   si tvrdit, že dokonalou   parodii. Tento film řadím do   své české TOP10.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Vynikající herecké   obsazení , které zaručuje   zábavu a i když se jedná o   westernovou hudební komedii   což zrovna nemusím, ale   rád se na Kolaloku podívám   znova.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Limonádový Joe aneb Koňská opera
U mě jeden z TOP filmů,   které jsem vůbec kdy viděl.   Takhle něco výborně   zparodovat, to smekám. Co   věta, to hláška k   zapamatování. Co scéna, to   originál. Není jediná věc,   co bych filmu vytkl. Takže   mějme všichni na mysli: Kdo   chce přesnou mušku míti,   musí Kolaloku píti. Ať si   padouch nebo hrdina, my jsme   jedna rodina. Pro alkoholiky i   abstinenty: Whiskola:-)
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Fakt skvela ceska westernova   komedie obsazena asi temi   vubec nejlepsimi herci te   doby.Rad se na ni vzdycky   podivam.Hlasky z ni slychavam   dodnes.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2009
Ojedinělé a geniální dílo   nejen v české   kinematografii. Vrcholné   umělecké dílo i když   vychází z pokleslého   žánru, který Jiří   Brdečka s Oldřichem Lipským   povýšili na umění skvělé   parodie.
c208
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Film na ktorom obdivujem   herecké výkony niektorých   hercou...Inak celkovo ma akosi   nezaujal ...Neviem prečo ale   skôr som sa pri ňom nudil.
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Nejprve jsem si říkal -   taková lepší parodie na   divoký západ s filtry,   které si každý zapamatuje.   Jenže teď jsem to nedávno   viděl a je to dílo, které   nemá ani v české ani ve   světové kinematografii   obdoby, opravdu ne. Animace,   stoptriky, prolínačky...   vynikající filmová práce.   Vynikající.
dun.dee
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Česká klasika, ke které   jsem si nějak úplně   nenašla vztah - vážím si   ho jako starožitnosti, ale   není to pro mne to pravé   ořechové. Je to film, který   jsem viděla asi stokrát, ale   ani jednou celý v kuse. Není   to pro mě podívaná, kterou   bych shlédla jedním dechem.   Obsazení skvělé, jen na to   musím mít náladu.
limjoe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Tato výborná parodie je   nadčasová a divák se může   na tento film podívat i v   daleké budoucnosti a jistě   si i v tuto dobu najde   příznivce. Když jsem byl v   80.letech na vojně náš   promítač tento film měl a   my se na něj koukali snad   stokrát. až jsme ho znali   nazpaměť. Přesto si ho   ještě dnes rád s manželkou   (která byla mimochodem   nápověda v divadle a tento   kus napovídala dva roky 2x   týdně před plným   hledištěm) pustíme.   Nechápu ja někdo může   srovnávat dětský film   Poklad na stříbrném jezeře   s parodií na western pro   dospělé! Tento film by   neměl chybět v žádné   filmotéce.
Rocky4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Limonádový Joe mně nikdy   tolik nechytil. Jedná se o   parodii na westerny, na ZŠ   nám o tom učitel pořád   vykládal jak to je super   apod. Pro mně to je film   který můžu vidět jednou a   už se k němu nevrátím.   Sedm statečných, Poklad na   stříbrném jezeře, Tenkrát   na západě jsou westerny   které můžu vidět pořád a   pobavím se pořád stejně,   tento film k tomu   nepotřebuju.
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Snad jen pěkné písničky....
...k tomu docela zajímavý   nápad natočit film ve   "vyšisované"   barvě, aby vypadal jako   starý, Josef Hlinomaz a jeho   "supercloumák", ale   to je asi tak všechno. I   když jde o parodii, nijak se   nezasměju, nebavím, zkrátka   není to film, který si ráda   a s chutí zopakuji, i když   zde hrají výborní herci.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2008
nejlepsi na celem filmu je,   kdyz se Josef hlinomaz   zakousne do housli. Tento   zazitek me formoval na cely   zivot.
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Skvělá filmová parodie   celé řady   "laciných"   westernů. Dobré herecké   obsazení, skvělá hudba i   netradiční práce kamery   včetně triků. Film řadím   mezi ty filmy, které se   neokoukají.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Film na který se vždy rád   podívám. Humor Oldřicha   Lipského je velmi kvalitní.   Skvělé výkony všech   herců, a každému z nich   role perfektně sedla.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Heavy weight
tenhle film je ve své   kategorii - westernových   parodií - absolutní   špička. Geniální dialogy,   věrohodná výprava,   kvalitní herci - tomuto filmu   není co vytknout. Škoda jen,   že nedostal Oscara.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
PADOUCH NEBO HRDINA - MY JSME   JEDNA HRDINA!
Naprosto   genialni parodie na brakove   ctivo, ktera neomrzi ani na   nekolikere skouknuti. A jako   tresen na dortu   nezapomenutelny Milos Kopecky.   Cest jeho pamatce.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Trigger Whisky
Je to vyjimečně vydařená   westernová parodie se   skvělou hudbou a už   legendární kolalokou!!! Ve   filmu je obrovské množství   vtipných filmových scén a   soundtrack k tomuto filmu je   stejně vyjimečný jako   herecké obsazení filmu, v   čele s Františkem Kopeckým.
Katullinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Naprosto úžasný filmík.   Nedáme si kolaloku?
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Absolutní klasika českého   filmu, těžko by se našel   člověk, který by ho neznal   - výborně zahrané a   obsazené. Karel Fiala v roli   Joea exceluje, stejně tak   Miloš Kopecký jako HogoFogo,   Květa Fialová jako Tornádo   Lou a Rudolf Deyl jako Doug   Badman...
Elí
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2006
,,To je on,mého srdce   šampión!" ano Karel   Fiala(Lemonade Joe) je tím   šampiónem na Divokém   západě,který pije místo   Whisky kolalokovu limonádu.
AlbertPeta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Nádherná hudební parodie na   kovbojky. Vynikající   obsazení a výbiorně   profesionálně vyroběný   film. Dá se vidět i   několikrát.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2004
Jední slovem super
Tënto film patří k dílům   geniálním a   nenapodobitelným. Hudební   westernová komedie, která se   snad nikdy neokouká.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11273minih11273Legenda o zlaté perle (1987) 
The Legend of the Golden Pearl n
minih61148minih61148300: Vzestup říše (2014) [2k digital] 
300: Rise of An Empire n
minih78714minih78714Iron Doors (2010) 
Iron Doors n
minih43782minih43782Fando a Lis (1968) 
Fando y Lis n
minih148565minih148565Contratiempo (2016) 
Contratiempo n
minih53583minih53583A na konci je začátek (1981) [TV inscenace] 
A na konci je začátek n
minih116974minih116974Smrtelná spravedlnost (2012) [TV film] 
Fatal justice n
minih46624minih46624Láska in memoriam (2007) [TV film] 
Láska in memoriam n
minih26790minih26790Sedm písní a pochybnost (1967) [TV film] 
n
minih31942minih31942Vanilkové nebe (2001) 
Vanilla Sky n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10