Duben
ohodnotit

Obsah filmu Leviathan

 
Tříměsíční těžební mise na dně Atlantického oceánu je pro osm členů posádky jit téměř u konce, když dojde k objevu vraku ruské lodi. Z ní si dva členové donesou balíček, obsahující rovněž láhev alkoholu. Ta je i přes přísný zákaz velitele nakonec otevřena. Od té chvíle je na stanici v lihem opojených tělech přítomen virus, jenž způsobuje zrůdné mutace, které se vyvíjejí v krvežíznivé monstrum.

Autor: Prasoid
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2021
Zlaté 80. roky...
Typický survival film z 80. rokov,   pripomínajúci Votrelca, či Vec.Zub času sa na   trikoch výrazne podpísal, ale atmosféra je   slušná.Okrem toho kto by nechcel vidieť   Robocopovu skutočnú tvár /P. Weller/?
Film   doporučujem ako spomienku na zlatú éru   akčných a horových filmov z 80. rokov.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2016
Vezmeme-li námět ze snímku ´Věc´ a   přeneseme ho několik kilometrů pod hladinu   oceánu, dostaneme neméně dramatický příběh   o útoku něčeho neznámého a děsivého. Je to   tak, nic jiného v tom nehledejme. Neznamená to   však, že by se mělo jednat o něco nepovedeně   zkopírovaného. Naopak. Vyobrazuje se dějství   sice velice známé a podobné i mnohým    snímkům odehrávajících se někde v hloubi   vesmíru, ale po vypravěčské, dramatické a   atmosferické stránce velmi povedené. Nikam se   nespěchá a všemu se nechává zcela volný a   přirozený vývoj. Takže žádná fofr akce, kdy   by měla téct krev už po pár minutách. Diváci   toto očekávající by se měli v takovém   případě poohlédnout po něčem jiném. Snímek   se honosí skvělými kulisami podmořského   výzkumného střediska a výbornými efekty. Je   znát, že se tady nešetřilo a že se tvůrci po   vzoru snímku ´Vetřelec´ velice snažili   navodit autenticitu prostředí. Objevují se tu i   dnes už velice známí herci, což celý film   ještě krapet více vyzdvihuje. Snímek se dnes   stává poněkud pozapomenutým a je to škoda.   Vesmír, Antarktida nebo dno oceánu, v podstatě   je to jedno. Takový příběh se může stát   kdekoliv a kdykoliv. A právě výše zmíněné   filmy jako ´Vetřelec´, ´Věc´ a k nim se   přidávající ´Leviathan´ jsou toho důkazem.    
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2015
Džin v láhvi...
Něco na způsob hororového crossoveru   sestaveného z charakteristických znaků pro   Cameronovu Propast a Vetřelce. Rozhodně se   nejedná o průser i přes jistou béčkovou   produkci. V první řadě atmosféra je na míru   hrůzná a přes míru deprimující. Herecké   osazenstvo je ucházející a příšera   spolehlivě dokazuje, že si animátoři dali   záležet. Co však tento snímek nepovyšuje na   vyšší úroveň, je samotné finále, které je   celkově vzato poněkud naivní a do   realističnosti má daleko. V rámci žánru   koukatelná záležitost.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2015
Na dně moře něco zlého číhá,,,
Tenhle film ač je nějaký ten rok stár, jsem   vůbec neznal a viděl ho teprve nyní. Solidně   natočený horor, který pomalu buduje napětí a   atmosféru, nevypadá levně ani odfláknutě a   přesto že má jistou podobnost s jinými horor   klasikami, obstojí i dnes! 7/10...
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2014
LEVIATHAN

Sci-fi příběh z hluboké   podmořské těžební základny. Její obyvatelé   náhodou odhalí tajemství, které mělo zůstat   raději navždy ukryto.

Přesně 10 let poté,   co Ridley Scott natočil svého Vetřelce, se   italský režisér George P. Cosmatos pokusil   použít v podstatě stejný námět pro své   dílo Leviathan. Na dně oceánu leží důl, kde   se těží stříbro. Skupina těžařů tráví   hluboko pod hladinou dlouhé období. Při   průzkumu dalšího ložiska je objevena potopená   ruská loď. V jejich útrobách je spousta   věcí, které si zaslouží blíže prozkoumat.   Největší radost mají všichni z nalezené   láhve vodky. Jenže vodka není tak úplně   čistá. Lodní doktor se seznamuje se záznamy   ruského lékaře. Pomalu začíná tušit, že   loď nebyla potopena nešťastnou náhodou. Jenže   na palubě se již začínají dít podivné   věci.

V tomto filmu se sešli poměrně   známí herci, kteří se pokusili přejít od   uvolněného kolegiálního špičkování až k   pokusu vytvořit podobnou tíživou atmosféru   strachu jako ve Vetřeci nebo ve Věci. Zpočátku   se jim to docela daří. Bohužel trikové efekty   nejsou tak působivé a trochu ubírají   Leviathanu plusové body. Přestože Leviathan   zůstal za Vetřelcem o kus pozadu, přesto je to   dílko, která stojí za vidění.
Robinson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2011
Průměrnější monster filmeček, svým   způsobem něco mezi Alienem a The Thing.   Překvapily mě ovšem známý ksichty (Crenna,   Hudson, Stern) a hudba je taky pěkná. Bohužel   samotné monstrum je klasicky béčkové a moc   lidí asi nepostraší, přitom ani není moc   vidět. Není to špatné, ale čekal jsem trochu   víc.
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2011
Ponor až na dno, atmoška vyšponovaná až na   hladinu… Jasně; je to tunel monstróznější,   že hloubš už jsou jen protinožci. Jenže když   ta parta těžařů, byla příležitostně docela   k popukání… A navíc taky ujíždím na vodce,   takže vytáhlýho Sixpacka naprosto chápu. Taky   bych si dala loka… Virům z Ruska totiž   stoprocentně věřím, TY MAJÍ SÍLU!
pivnidoga
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Tak tohle melo daleko na vic,   "alienovsky" nadech to ma, obsazeni je   take slusne {Weller, Crenna}, co je vsak na filmu   nejzajimavejsi je hudba J. Goldsmitha, samotny dej   kopiruje vetrelce a propast. Skoda ze se vic   nezapracovalo na vysledne prisere, protoze ta byla   naprosto smesna....6/10, 5+1 za zaverecnou scenu.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Jedna z VHS-kových béčkových sci-fi klasik let   osmdesátých plná napětí s pěkně mutujícím   vesmírným virem. Z nostalgie76%
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Příliš dlouhé?
Tato viditelná směs několik slavnějších děl   je na jedné straně velmi precizně natočená,   ovšem poněkud zdlouhavá. Takřka hodinu se nic   pořádně neděje, jenže ono to v podstatě   filmu nijak neubližuje, naopak, v tom tkví jeho   přitažlivost. Přesto toto "nic   nedění" nedosahuje záživnosti Aliena, z   něhož je tato tendence patrně vypůjčená.   Film je dále poměrně dobře urdžován   hereckými výkony (Weller, Creena) a hudbou (J.   Goldsmith).
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11847minih11847Malá Rita (1967) 
Rita nel West n
minih80183minih80183REC 3: Počátek (2011) 
[REC] 3 Génesis n
minih19737minih19737Strach nad městem (1975) 
Peur Sur La Ville n
minih15772minih15772Phantasm II. (1988) 
Phantasm II. n
minih24516minih24516Život bez kytary (1962) 
n
minih39641minih39641Mistři hazardu (2005) 
The Dukes of Hazzard n
minih154243minih154243Dokonalá loupež (2018) 
Den of Thieves n
minih6004minih6004Démanty noci (1964) 
Démanty noci n
minih133183minih133183The Big Trail (1930) 
The Big Trail n
minih115040minih115040Všechny cesty vedou do hrobu (2014) [2k digital] 
A Million Ways to Die in the West n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10