Duben
ohodnotit

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Další název:
Toastie (vymyšlený pracovní název)
Rok:
2008
Délka:
144 minut
Premiéra v ČR:
19.6.2008
„Všechno, co jste dosud znali, se navždy změnilo.“

Komentáře k filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 43
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2008
no skvělý film a na   jedničku to vůbec nemá   hlavně Ben Barnes alias princ   Kaspian, no jen mě štve   uskupení filmů.. vůbec to   nejde podle knih C.S. Lewise..
Issabellkaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Druhý díl narnie mě chytl   víc u srdce jak jednička.   Sice už to nebylo až tak moc   pohádkový, ale vůbec to   nevadilo. Myslím si že princ   kaspian se opravdu povedl a   už nyní se těším na   další díl... tedy pokud   bude ale pochybuji že nebude.
Krypton
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Na tomhle filmu jsem nedávno   byla s kamarádkou v kině.Moc   se mi líbil, až na konec kdy   Zuzana políbila Kaspiana to   si mi nějak do celého děje   nehodilo, během filmu to sice   mezi nimi jiskřilo, to bylo   zřejmé, ale ten polibek byl   maličko nevhodný.Jinak film   se mi líbil více jak   jednička, kde nebyl děj tak   poutavý jako je u dvojky. U   filmu se mi líbila i vhodně   zvolená hudba, která mi   pomohla abych si lépe užila   celý film. Efektivně je na   tom film velice dobře,   jelikož se mi líbilo   propracování postav. Myslim   si, že film stojí za to   skouknou a všem to vřele   doporučuju.
Lukyn_N
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Naprosto skvělé
Dneska sem na tomto filmu byl.   bylo to naprosto skvělé. Je   ot mnhem lepší než 1.   Krásné efekty a v   některých momentech mi   běhal mráz po zádech. Za   10. Rozhodně doporučuju
Pitrisek20
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Film je nádherný.Když jsem   na Letopisy Narnie: Princ   Kaspian šla,myslela jsem si   že nebude tak dobrý jako   první díl,ale opak byl   pravdou....je mnohem lepší   než Letopisy Narnie:   Lev,čarodějnice a   skříň.Film je   akčnější,zajímavější a   napínavější.Všem tento   film mohu vřele doporučit.
Fugas16
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2008
skvělej film
Výborné efekty jak   vizuální tak grafické   skvěle obsazení herci   rozhodně lepší než 1!   všem doporučuju
lagony
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2011
lagony
tenhle snímek mně dost   překvapil děj byl dobrý   mnoho bitevních scen i hodně   krásných a drsných tvorů   kentauru minotaurů mluvicích   zvířat atp. i když jsem   knižní předlohů nikdy   nečetl ale přeji si ji a   myslím že je užasna vřele   doporučuji.
katush23
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Před delší dobou jsem   četla knížku a přesně   takhle jsem si to   představovala! Skvělej film,   myslím že se hodně povedl.   Líbil se mi víc než první   díl a jsem zvědavá na   další
Thornwald
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Pravda
Narnie mě strašně chytla za   srdce , jak vírou ve   spravedlnost a dobrotu tak   jako krásnou hudbou a   prostředím , mám   přečtené všechny knížky   a podle mě je to jedna z   nejlepších fantasy ..   zfilmovaný Princ Kaspian se   podle mne povedli víc než   Lev , čarodejnice a   skříň.Herci hráli velmi   slušně -(samozřejmě jak   bylo poznamenáno až na pár   výmyslů , jako kočkování   Kaspiana a Petra ) Jinak   strhující a krásný film ,   opravdu mne cgytl za srdce   .....
tom45
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Letopisi Narnie: Princ Kaspian
obsazení tohoto filmu je dost   dobrý a děj tohoto filmu   je prostě super ale to že v   příštím díle už Petr a   Zuzana nebudou mě fakt mrzí
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Musím přiznat,že se mi to   opět líbilo.Je vidět,že se   tvůrci drželi dost   podobného stylu natáčení   jako u prvního filmu - což   je jenom dobře. Je to   zkrátka velmi pěkný film   pro celou rodinu.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Pokračování Narnie a   vzkutku perfektní. Stejná   zem, ale trochu později.   Perfektní efekty a výprava.   Nutno vidět.
Daniela91
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Princ Kaspián
No, film jsem zatím   neviděla, jen doufám, že   bude tak dobrý jako kniha a   splní všechna má   očekávání.........
markes13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2009
Narnie
Film byl celkem slušný, ale   bitvy měli nápln a nabývaly   na stupnici ben barnes zahrál   dobře a dobrý byl ripčík   Super
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Druhý díl se mi líbil více   než první, možná to bylo   postavou prince Kaspiana,   díky němuž už Narnie   nebyla příběh vyloženě   jenom pro děti.
Film   se dá vidět i bez toho, že   by si divák podrobně   pamatoval první díl, stačí   znát předchozí základní   premisu. Kromě toho, že   ústřední čtveřice   povyrostla, zlepšila se i   herecky a to všichni, tvůrci   si vyhráli na detailech,   akční scény na vysoké   úrovni. Fandila jsem postavě   generála Podlštejna   (Pierfrancesco Favino), celý   film jsem čekala na jakou   stranu se přikloní, nakonec   si tvář zachoval. Humor   obstarávala zvířátka,   především Reepicheep,   který dostal ve třetím   díle daleko větší prostor.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Opět spousta krásných   zvířátek, avšak jedničce   se Princ kaspian vyrovnat   nemůžu. Hlavně kvůli tomu   že začátek je pěkná nuda.
Jesse12
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Skvělý Skandar Keynes!!
Tak jsem se včera vypravila s   velkým očekáváním na   předpremiéru Letopisů   Narnie. A musím říct, že   rozporuplné pocity jsou to,   co mě během filmu relativně   rychle naplnilo. Bitevní   scény jsou skvělé   (neříkám perfektní,   protože vždycky je co   zlepšovat). Bohužel jako   skalní fanynku knižní   předlohy mě dost rozladilo,   jak je ve filmovém   zpracování pojata postava   Petra. Myslím, že všichni   znalci knihy mi dají za   pravdu, že v knize vystupuje   jako zachránce a pomocník   prince Kaspiana a ne jako   panovačný fracek, který se   na pískovišti pere o   bábovičky, jak nám ho   předvádí William Moseley.   Stejně tak jsem myslela, že   dostanu infarkt, když začalo   to milostné jiskření mezi   Kaspianem a Zuzanou. Na to,   že film začíná   strhujícím útěkem prince z   hradu, se to pak neskutečně   vleče. William Moseley v roli   Petra působí trochu prkenně   a jediný důvod, proč jsem   film ohodnotila 8/10 je   skvělý Skandar Keynes,   který mě v roli Edmunda   naprosto dostal. Jako jediný   ze čtveřice sourozenců   herecky dospěl a podává   vynikající výkon. Ten tam   je nerozhodný umanutý kluk z   prvního dílu a místo něj   nastupuje mladík se smyslem   pro humor, který se ohání   hned dvěma meči jako   skutečný profík. Edmundovy   trochu sarkastické poznámky   dodávají filmu šťávu,   kterou z něj Král králů   Petr vyždímal.
Crazík
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2011
Začátek byl bezvadný, ale   postupem filmu to bylo   slabší a slabší. Herecké   obsazení také výborném ale   nevyrovná se to prvnímu   dílu. Myslím, že tento film   je druhý nejlepší z těch   třích natočených filmů.
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2008
pojďme si to shrnout...jsou   to již 3 roky, co do kin   přišel první díl Narnie.   Od té doby se u mě nic   podstatného nezměnilo - jsem   o 3 roky starší, ale knihu   jsem nečetla a dokonce jsem   během uplynulé doby spoustu   z prvního filmu zapomněla. A   v tom je ten problém. Film je   navazováním na něco, s   čím nejsem nijak moc   obeznámena...a je to v ději   znát, např. když   děti-králové vzpomínají   na něco, co se stalo(jako by   to bylo včera)...
no,   každopádně děj je docela   ucházející, herci hrají   lépe než minule(aspoň ti   hlavní) a vizuálně je to   stále dost pěkné. Přesto   nemohu říci, že by mě to   nějak extrémně zaujalo.   Vzala bych na to do kina tak   desetileté děti...
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2014
V Narnii se zase něco děje.   Druhé dobrodružství   děckých hrdinů je zde.   Celkově vyznívá daleko   lépe, až na jednu drobnost.   Téměř dva a půlhodinová   stopáž je pro děckého   diváka už opravdu moc.   Nechápu, co to tvůrce   napadlo. Ono vydržet u toho   až do konce chce vskutku   velké úsilí. Je tu opět   spousta natahovaných scén,   které značně nudí a nutí   zívat. Když už se to trochu   konečně rozjede, objeví se   zase brzda a opět se to   táhne. Neškodilo by tempo o   něco zrychlit, aby to mělo   energii a patřičný švih.   Jinak už snímek nemá   takové kouzlo jako ten   předchozí. Divák ví co   očekávat a s čím v ději   počítat, takže se velké   překvapení nekoná. Své   kouzlo však má a tak kdo má   velkou výdrž, ono   pohádkové fantasy si (snad)   užije.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.6.2009
Celkom zaujímavé   pokračovanie, no najkrajšie   asi bolo ta tomto filme pekná   a fascinujúca príroda   Nového Zélandu, kde sa tento   film nakrúcal.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2011
LETOPISY NARNIE
PRINC   KASPIAN

Ve   druhém díle pomáhají děti   se světa lidí princi   Kaspianovi získat zpět trůn   po otci. V tomto díle je na   můj vkus příliš mnoho   soubojů, bitev a bojových   scén. Toto mi pro děti   nepřijde moc vhodné. Ještě   že přišlo odlehčení v   podobě myšáka Rípčípa.   Pro filmaře byl tento díl   zřejmě náročnější, ale   mně se zdála být jednička   přece jen lepší.
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Upřímně se přiznam, že   první půlka (no spíš víc   než půlka) byla až na sem   tam nějakou kratičkou   podívanou celkem dost nuda.   Příběh docela roztáhlej,   dost často se dost dlouho   nedělo takřka nic. A já   jsem pořád čekal na Aslana,   jako asi spousta lidí. No,   ale ve 115.minutě (film i s   titulema má 144) přišel ten   OKAMŽIK, objevil se ON a   začal mazec. Efekty jako   blbec, prostě vše co   člověk očekává. Tudíž   hodnocení díky těm   posledním 20 minutám za 7,   jinak by to možná nestálo   ani za 5. Ještě že ten   konec byl jakej byl, protože   aspoň nejsem zklamanej.   Docela jsem zvědavej, jestli   natočí tu Plavbu Jitřního   poutníka...i když je to   teprve třetí díl ze sedmi.   A producenti už u trojky   nejsou moc odvázaný to   pustit do natáčení...tak   uvidíme. Tržby Kaspiana jsou   přes 400 milionů, rozpočet   byl 200, tak by se něco snad   hnout mohlo.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2020
Narnia:Kapitola 2...
Pokračovanie Narnia ságy si   drží svoju úroveň.Detskí   herci nám pomaly dospievajú,   ale svojej úlohy sa zhostili   dobre.Posila Ben Barnes si v   príbehu nedokáže nájsť   svoje pevné miesto a trochu   ma sklamal.Kvalita efektov sa   od prvého dielu   zlepšila.Snímok je zameraný   na detské publikum, ale   niektoré bojové scény sú   pomerne ostré, podobne ako v   prvom diele.
Film   doporučujem a je vhodný pre   rodinnú zábavu.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Co se týče kvality, je dle   mého názoru druhý díl   povedenější než v prvním   případě. Jenže zase   takové převratné rozdíly v   tom nejsou...Vysoký rozpočet   je rozházen do digitálnách   efektů a celkově krásné   atmosféry, dětské herecké   osazenstvo nám povyrostlo,   tudíž to alespoň na pohled   nevypadá tak   dětsky...poměrně hodně   dlouhá délka filmu je trochu   přítěž, ale musím   přiznat, že oněch 150min   uběhlo vcelku rychle. Tempo   je pomalé až svižnější,   graduje vyloženě až ke   konci a akce je mírně   povrchní(díky dětem:)), ale   ve výsledku by to   šlo..peníze holt dělají   hodně, proto je film zahalen   v sympatickém kabátku   lahodící lidkému oku.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2018
Na začátek: neviděla jsem   první díl. A kdybych   nevěděla o čem to asi tak   je, trvalo by mi hodnou část   filmu se zorientovat. První   čeho jsem si všimla byly   rozdíly mezi dětskými herci   a dospělými. Nejen, že mi   ta malá holka byla protivná,   ona byla viditelně   našrocená. Zachraňoval to   Peter a Kaspian. Taky mi   přišlo zvláštní, že   každý hned - ty jsi král   králů? - a hned všichni   všem věřili. Roztomilé. A   jak tam na konci v podstatě   nemilosrdně zabíjí, to je   taky zvláštní, hlavně ten   Poseidón, jehož ničení   všichni s vítězstvím v   očích pozorují. Film ale u   mě získal body na výpravě,   efektech, zvířatech a   hlavně myšákovi v botách.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Na pokračováni Narnie jsem   se moc těšila ovšem jak už   to tak bývá prvnímu filmu   se to nevyrovná.Tvůrci se za   každou cenu snažili z   hlavních hrdinů udělat   dospělé a to dost kazí   dojem (šlo také nejspíš o   ůmysl přilákat na film   teenegery).Oproti prvnímu   dílu to jde obsahově o moc   dolů a děj má skoro   přiblblou zápletku a je   předvídatelný od samého   začátku. Co se týče   záporáka moc mi   nesedl,bílá čarodějnice   byla mnohem   zajímavější.Některé   hrdinské výstupy hlavních   hrdinů nebo jejich dokonalá   práce s mečem atd.byla   místy opravdu   přehnaná.Nejvíc se mi opět   líbila nejmenší Lucinka a   moc pěkní myší bojovníci.
sarf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2008
Mezi fantasy filmy z poslední   doby rozhodně druhá Narnie   patří do té lepší   poloviny. Příběh i   ztvárnění baví, herecké   výkony ovšem většinou nic   zvláštního. Film sice   zakopává o Harryho Pottera   /tu a tam/ a Pána prstenů   /pohříchu častěji než o   svůj vlastní první díl/,   ale vyhnout se těm dvěma   ságám je asi v rámci tohoto   žánru skoro nemožné.

Škoda, že si v   závěru tvůrci neodpustili   nutkání vydojit obligátní   dojnou krávu dojetí až do   poslední kapky a ještě ve   chvílích, kdy už dávno   měly běžet titulky,   ždímali vyschlé struky. Ale   Američani potřebujou pár   slz dojetí k popkornu a kole,   takže my v Evropě máme   smůlu. Přesto se dá film   označit generalizujícím   "příjemná zábava pro   malé i velké".

Není pravda, že   film nestojí za nic. Naopak   se zdá, že Mirku   Spáčilovou zřejmě na   pracovní projekci bolely   zuby.
ane15
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Narnie s nádechem komerce
Jo, byla to Narnie, ALE! Proč   museli tvůrci ten krásný   knižní příběh tak   očividně předělat, aby se   z něj stal líbivý   komerční trhák???
Ano, byla tam spousta   pěkných efektů, občas i   úplně přesný scénář,   ale z té podstaty mi tam   prostě něco chybělo...
Když se převádí kniha   do filmu, musí se vždycky   něco upravit nebo ubrat, ale   přoč to ubírat na úkor   úplně jiné epizody, která   v knize nebyla anebo nebyla   vůbec podstatná?
Myslím, že kdyby se   autoři filmu drželi   upřímné formy pro děti,   udělali by nejlíp a filmová   Narnie 2 by tak měla opravdu   smysl.
RoboDevil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Vemte první díl,odeberte   pohádkovou   atmosféru,přidejte kousek   pána prstenů a spoustu   akčních efektů vznikne vám   Letopisy Narnie 2.
Z   pohádky se stala akční   honička pro   dospělé!ŠKODA!
Bez   názvu bych ani nepoznal že   to je pokračování   Narnie.
Ale pro jedno   pobavení proč ne!Dávám   sedm!
LucaCalone
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2011
Nejlepší díl z dosavadní trilogie
Nejlepší díl z dosavadní   trilogie, ano přesně tak,   film, který v sobě skrývá   nějaké   "poselství"   Začátek naprosto výborný,   abych řekl, velmi dobře se   na tento díl dívalo, a   chvílemi jsem cítil, že mě   to oslovou, možná to bylo   nadupanou hudbou, ale jinak   nevím jak to popsat. Trochu   mě zklamal konec, přišlo   mi, že autor scénáře už   nevěděl, jak to ukončit a   sáhl po nejrychlejší   variantě. To možná dělá   nějaké mouchy, samozřejmě,   že by se jich dala najít   spousta, ale proč ne? Pro   zpestření nudného večera,   velmi dobrý tip!
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.10.2009
V celku velmi slušné a   povedené dílo  
ten to film je   pěkně rozpracován a efekty   jsou velmi slušné
herecké výkony jso také   na slušné úrovni.
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Kniha je opět úžasná,   Kaspian je jeden z   nejlepších dílů, což se   ovšem nedá říct o   filmu.
Film je opět   věrným zpracováním   původního příběhu, ale   má tu i dost svých   vlastních vložek, což filmu   opět moc nepomáhá. A opět   tu máme až příliš   natahované bitvy, kterých je   bohužel víc, než minule.   Mohli je OPĚT natočit   kratší.
Nejlepší   postavou je myšák Rípčíp.   A nejen knihy a filmu..
Herecké výkony jsou   opět ucházející a kouzlo   Narnie znovu působí.
Ono by se to jedničce   nakonec vyrovnalo, ale tady je   to natahování ještě   zbytečnější. Úchvatná   podívaná pro všechny je to   opět, ale má dost hluchých   míst.
65%.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2021
Celkem
slušné pokračování   jedničky. Jen mi připadalo,   že už to tolik není pro   děti (souboje, zabíjení,   mrtvoly...). Natočeno   solidně, herecké výkony se   trochu zlepšily. Prostě   slušná fantasy pro větší   děti.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Narnia: Princ Kaspian (2008)
druhý diel sa viac-menej   vyrovnáva svojmu staršiemu   bratovi "Lev, šatník a   čarodejnica". má tie   isté nedostatky, aj klady tak   filmovo, ako aj v knižnej   predlohe. osobne na mňa už   ale kúzlo narnie   nezapôsobilo tak ako v prvej   časti, takže mierne horšie   hodnotenie.

+   myšiak Rípčíp ako humorná   vložka funguje skvelo
+ herecké obsadenie
+ dobrá výprava
+   hudba
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Slabší pokračování
Když jsem vyšla z kina,   jediné co mě napadlo bylo   zvláštní...zvláštní   scény, zvláštní výkony   herců a zvláštní, že   použili stejnou hudbu jako v   1, která mě místy i   rušila, než aby mi pomohla   se vžít do děje. Jak jsem   ale začala víc přemýšlet   o tom, co jsem právě   viděla, přišla jsem k   názoru, že s jedničkou je   to nesrovnatelné. Režisér   chtěl film zbavit   pohádkového ducha a z   dětských hrdinů usilovně   dělal dospělé (viz polibek   Zuzky a Kaspiana-no co mělo   znamenat)což se mi nelíbilo.   Čekala bych, že se dětší   herci od jedničky zlepší,   ale jejich výkony byli spíš   horší a místy mi připadali   jako nafoukanci.
kali.4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2008
Film, který absolutně   postrádá děj. Tedy,   nějaká ta zápletka tu je,   ale stačí akorát tak na to,   abyste s ní utáhli nějakou   televizní pohádku, a ne   téměř dvě a půl hodiny   dlouhý fantasy film. Druhé   Letopisy těm prvním   jednoduše nestačí a   překonávají je jedině v   akčních scénách, které   jsou vedle hudby (která je   však až příliš   pompézní, takřka totožná   jako v prvních Letopisech a   navíc některými motivy   velice připomíná   předchozí skladatelovu   tvorbu, obzvlášť   Království nebeské)   jediným kladem snímku,   neboť peněz schrastili   tvůrci habaděj a naštěstí   je to vidět. Avšak ani ty   akční scény nedokáží   pořádně zaujmout, pokud z   nich poskládáte celý film   (pokud tedy nejste zrovna   Greengrass), všechny navíc   natočíte úplně stejně a   „prostory“ mezi nimi   vezmete jen tak hákem,   protože „důležitá je   přeci jen ta řežba, zbytek   nikoho nezajímá“. Co se   týče inovací, žádné   prakticky nečekejte.   Sympatického fauna v podání   Jamese McAvoye nahradil méně   sympatický Peter Dinklage,   lev s hlasem Liama Neesona se   z jakž takž uvěřitelného   mentora změnil v   prostoduchého šiřitele   levných mouder, řada postav   je tu totálně k ničemu   (což nejvíc zamrzí u   hlavního hrdiny s tváří   Bena Barnese, který kromě   toho, že podobně jako   kvarteto dětí nic moc   nepředvádí, nehraje v   samotném vyprávění skoro   žádnou roli a film by se bez   něho obešel) a i přes snahu   o „drsnost“, která je   vyjádřena téměř   neutuchajícími souboji,   desítkami mrtvol a   „nezbytnými oběťmi“,   které s sebou válka   přináší (tím myslím ty   kentaury a minotaury, kteří   zůstali uvěznění v   pevnosti), je film skoro   naivnější než minule. K   tomu si připočtěte to   strašlivě okaté   kopírování Pána prstenů   (nejvíc mne praštilo do   očí v samotném závěru,   kdy děti skrze jakýsi   stromový portál odcházely   zpět do říše lidí) a   triumf nezajímavosti je   dokonán.
Pokud to   shrnu, tak nové Letopisy   zaujmou pouze audiovizuální   stránkou a do jisté míry   akcí (peníze jsou skutečně   vidět), což je tentokrát   zatraceně málo. V   případě, že je tento film   věrný předloze, musí být   kniha neskutečně nudná.
Kmotr95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Tak první díl se mi líbil   teda o hodně víc!!!!
Ten děj byl naprosto   zmatený....a největší   hrůza byl ten konec...návrat   Aslana!!!!!
maciii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Jsem trochu na rozpacích, jak   film hodnotit... pokud bych se   na něj dívala jako na   fantasy pro dospělé, ruší   mě najivní a přímočarý   příběh o záchraně   kouzelné Narnie před zlým   králem. Na druhou stranu si   nejsem jistá, zda, ačkoliv   tam krev skoro neukápne,   není film pro děti trošku   drsný a krutý, nemluvě o   mocenském pletichaření na   královském dvoře. Knihu   jsem nečetla, takže ani   srovnávat nemůžu...
Dave_7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.11.2008
Oproti prvnímu dílu velmi   slabý děj. Postava Kaspiana   je o ničem, princ, který   nemá žádný vliv ve svém   království se spojí s   těmi, které jeho lid   téměř vyhladil a ti mu   během chvíle přísahají   věrnost. Nevyhraněnost   postavení Petra a Kapsiana.   Podivný vztah lorda a jeho   služebníků i manželky.   Naprosto komediální souboj   Petra a lorda. Nepochopitelná   převaha Telmarijců. Chabý   návrat Aslana na konci filmu.   Jediný dobrý okamžik filmu   považuji pokus čarodejnice o   návrat. Jinak je tento film   pouhopouhá tuctová pohádka.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.8.2018
║Rozpočet   $200miliónov║Tržby USA   $141,621,490 ║Tržby   Celosvetovo $419,649,086▐   Tržby za predaj DVD v USA   $100,640,794 //počet   predaných kusov 5,562,857║   Po nie moc výraznom prvom   filme o Narnii, prišlo ešte   o dosť nevýraznejšie   pokračovanie, ktoré na   svojej vyše dvojhodinovej   ploche nič zvláštne   nepredvedie a len ponúka už   mnoho krát otrepané scény,   hlavne že natočené za   neskutočné veľké peniaze.   Okrem nezáživného príbehu,   kde je všetko naokolo   pasívne nudné, sú aj taký   záporáci len takými   úbohými štatistami   premávajúcimi sa po pľace,   takže z hereckého osadenstva   žiadna výnimka a všetci si   len odbijú svoje repliky bez   toho aby tam vložili niečo   zaujímavé, niečo čím by   svoju postavu obohatili a   prijmeli uveriť jej   počínanie v tomto príbehu.   Napríklad vedľajšie postavy   od malých myší až po   trpaslíkov sú maximálne   otravné a taký princ Caspian   je len premávajúci sa   cukruš po pľaci, nič viac,   jeho postava je rovnako   prázdna ako ostatné. Z   nudnej atmosféry filmu to   vytiahnu len občasné   záblesky lepších sekvencií   pretavené v niektoré   vydarené súboje(samozrejme   nič prevratné nejde ale   aspoň trošku potešia oči)   a k tomu sa zo šedého   priemeru vymyká hlavne   výborná hudba od Harry   Gregson-Williamsa a popri tom   vycibrená vizuálna stránka   filmu zasadená v tom   nešťastnom scenáristickom   vákuu. Po trikovej stránke   ide o dnes už klasický   štandart aspoň z tej trikovo   lepšej polovice filmu, nuž   dočkáme sa samozrejme aj   občas tej odbitej animácie,   hlavne pri náletoch na hrad   či ponad bojujúcu armádu   rytierov na koňoch, tam to   vyzerá všelijako len nie   dobre. /40%/
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2013
144 minut přečkaných jen s   velkým sebezapřením... Film   působí strašně mělce,   herci dosti   nedůvěryhodně... Jediná   scéna, která způsobila   mrazení, bylo zničení mostu   říčním bohem... ale i tam   se vkrádají pochybnosti   spojené s vykrádačkou   LOTRa. Humor tu je, ale   nezachrání vše.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.1.2017
Jednička aspoň měla jakýsi   děj. Dvojka už ho ani   nepředstírá. V podstatě   jde jen o seznámení s   plejádou dalších   mluvících zvířátek a   jiných potvor. A o   souboje...válčení...bitvy..   .válčení...pořád dokola.   Nic, co bych si pamatoval   nějak dlouho. Nezaujalo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37109minih37109Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 
Harry Potter and the Goblet of Fire n
minih43637minih43637Wanted (2008) 
Wanted n
minih53866minih53866Thor (2011) 
Thor n
minih80762minih80762Na úpatí sopky (2007) [TV film] 
Auf dem Vulkan n
minih40572minih40572Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008) 
Madagascar: Escape 2 Africa n
minih35412minih35412Pán prstenů: Návrat krále (2003) 
The Lord of the Rings: The Return of the King n
minih28090minih28090Zápisník jedné lásky (2004) 
The Notebook n
minih46104minih46104Probuzení (2007) 
Awake n
minih45380minih45380Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 
Boy in the Striped Pyjamas n
minih28717minih28717Simpsonovi (1989) [TV seriál] 
The Simpsons n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)

 Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010)
Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka n
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Michael Apted

(pokračování)

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)

 Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň n
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch the Wardrobe
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson

(pokračování)

The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)

 The Chronicles of Narnia: The Silver Chair (?)
The Chronicles of Narnia: The Silver Chair n
 
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

30 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

ČT2 - Hartheim: Nacistický zámek hrů...

12:05 - 13:05

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:40

35 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10