Duben
ohodnotit

Lepší už to nebude

As Good as It Gets

Další název:
Tak dobre, ako sa len dá (SK); Besser geht's nicht
Rok:
1997
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
19.3.1998
„Nesnesitelný spisovatel, ustaraná servírka a klikaté cesty lásky.“

Komentáře k filmu Lepší už to nebude

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Povedená trochu romantická a   trochu hořká komedie.   Další z řady gala   představení Jacka Nicholsona   vedle něhož i Helen Hunt   umí dokázat že je víc než   jen sitcomová hvězdička a   Greg Kinnear si dokáže   brilantně poradit s rolí   gaye Simona. Jenom to   chvílemi trochu ztrácelo   dech. Myslím že kdyby tento   film po odtučňovací kůře   ve střižně ztratil tak   20-25 minut byl by ještě   lepší. Ono 21/4 hodiny je na   komedii byť s Nicholsonem   přece jen asi moc.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Titál despota Jack Nicholson,   který je opravdu neskutečně   nesnesitelný. Servírka Helen   Hunt, s nemocným synem.   Tenhle film mám ráda
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2020
Víte, co se mi na tom líbí   nejvíc? Že všichni mají   pravdu. Tak trochu. A tu svou.   Melvin je sarkastický,   sobecký, ale přímočarý.   Carol je hodná, ustaraná,   ale občas trochu příliš   kritická. Simon je hodný,   důvěřivý, ale málo   "uzemněný".   Dohromady tvoří perfektní   trojici.
Jaké   úsměvné situace dokáže   Nicholson vytvořit v   situacích svého obsedantně   kompulzivního chování...  
A k tomu výborný   dabing. Kdo z mladých ještě   neviděl, nechť to honem   napraví.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Moc dobrá komedie se   skvělým Jackem Nicholsenem .   Myslím že vím kde vzali   námět na postavu Adriana   Monka , Nicholson je tu   podobně vyhrabaný.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Krásný a laskávý film se   skvělými herci, který se   prostě musí vidět   víckrát. Minimálně kvůly   skvělým hláškám Jacka   Nicholsona.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Perfektní snímek o tom jak   se okolí musí vypořádávat   s nelidumilem a samotářský   potížistou, ale především   o tom jak se tento nemocný   potížista musí   vypořádávat se svým   okolím. Skvělé prolnutí   několika myšlenkových   pochodů v jedné scéně   nutí k hlubšímu zamyšlení   a i přesto, že často staví   Melvína spíše za negativní   příklad, lze ho vidět i z   cela jiné   (upřímné,otevřené)stránk   y. Člověk je přeci jen   člověk...
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.10.2010
Lepší už to nebude
Dobrá komedie, která se ze   začátku rozjede v slušném   tempu a přinese několik   humorných situací, ale pak   už to jde jen z kopce,   jelikož tvůrci vsází   spíše na romantiku na úkor   humoru, což není zrovna mým   šálkem kávy. Co se mi však   líbilo nejvíc byly někdy   až sarkastické hlášky   Melvina, který nemá s nikým   slitování. A nakonec   nemůžu si vůbec pomoct, ale   ten závěr byl docela   předvídatelný.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Toto je už klasika. Bručoun   Malvin a servírka Carol a   ztlučený gay Simon. Opravdu   nesourodá trojka. Každý si   řeší ty své problémy a   postupně k sobě nachází   cestu. Malvin v podání Jacka   Nicholsona je bezvadný, já   zbožnˇuju tu jeho hrůzu z   nečistoty a nebo spár v   chodníku nebo jak všechny   péruje. Bezva film, viděl   jsem ho několikrát a vždy   se bavím, vždy i najdu něco   nového.100%
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Výborná komedie s   přirozeným humorem a   hereckými esy v hlavních   rolích. Oceňuju i výrazné   výkony vedlejších postav -   Goodinga jr.a Grega Kinneara,   protože ač vedlejší,   hází film o úroveň výš.   Vřele doporučuji každému s   praštěnými sousedy.
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2010
Jack Nicholson a Helen Hunt   společně s režizérem   Jamesem Brooksem udělali z   tohoto filmu jednu z   nejlepších komedií,jakou   jsem kdy viděl.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Snad se na mě nikdo nebude   zlobit, ale takhle ujetýho   človíčka viděti, k zemi ho   poslati a s botama se   projíti. Nádherná černá   komedie. Akorát mě mrzí,   že ten pes nevypadal jak Jack   Nicholson
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2017
Trošku přestárlý Sheldon v   podání Jacka Nicholsona je   opět dokonalý. I když se   prý takový happy end v   případě tohoto onemocnění   očekávat nedá, tak je to   skvělý příběh. Helen Hunt   je svým způsobem krásná, a   i ostatní postavy jsou dobře   zahrané. Na tenhle film se   vždy rád podívám.
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Lepší to skutečně být   nemohlo. Výborný film! Jack   Nicholson předvádí   fantastický výkon. A abych   nekřivdil ostatním hercům a   herečkám – fantazie. Už   dlouho jsem se tak dobře   nebavil. Autor scénáře je   zcela jistě geniální! Je   docela možné, že jsem se   bavil mnohem více než   ostatní, protože znám   podobně otravnou osobu, je   zde jeden podstatný rozdíl,   je to ženská.
Film   má přes dvě hodiny. A to je   jen dobře. Celou dobu si   udržuje vysokou kvalitu.
Dal jsem „pouze“ 10*,   ale ve skutečnosti hodnotím   20*. Film by si zasloužil   mnohem více Oskarů. Proč   nedostal Oskara taky ten   pejsek?
legenda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2006
Nenáročný a predsa nie gíčový film....
Jack Nicholson podal jeden zo   svojich životných výkonov,   jemu proste úlohy psychicky   narušených ľudí sedia (The   Shinning,Prísaha...). Film   mal romantický dej o láske,   sklamaní, šťastí. Film   nám dá odpoveď aj na   otázku, ako láska môže   meniť psychiku človeka, ak   je dostatočne silná a   opätovaná.
Skvelý   film s neskutočným Jackom   Nicholsonom, tento film by mal   vidieť asi každý filmový   kritik aspoň raz za život.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Komedie, která takřka nemá   chybu. Ne, že by disponovala   geniálním scénářem nebo   režií, do první ligy ji   však katapultuje   neuvěřitelný Jack Nicholson   v roli cynického bručouna,   kterého vyléčí až láska   v podobě Helen Huntové.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2006
Inteligentní a zábavný   film, ve kterém Jack   Nicholson exceluje; takhle   nějak si ho dokonce   představuji v soukromí.   Nejde nevidět.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Režisér nemohl obsadit do   role neurotického cholerika   nikoho lepšího než Jacka   Nicholsona. Skvělý herecký   výkon který předvedl   nenechá nikoho na pochybách,   že je to ( pan herec ) a taky   dobře napsaný scénař,   který dal hodně prostoru   hlavní postavě a Helen Hunt   a Greg Kinnear taky podávají   dobré výkony. Jak Melvinovo   bezcitné srdce začíná   roztávat nad malým pejskem a   začíná polehounku   projevovat city ke svému   okolí to je něco co by jste   do toho sprostého morouse na   začátku filmu vůbec   neřekli. Skvělý film,   který můžu každému jen   doporučit.
lynn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Další z hereckých etud   Jacka Nicholsona. Role   neurotického cholerika mu je   vysloveně ušitá na míru.   Oproti němu stojí jemná   Helen Hunt, která filmu   dodává citlivost. Film velmi   dobrý, doporučuju vidět   minimálně jednou.
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
kdo umí hrát nesnesitelné   mrzouty lépe jak   nepřekonatelný Jack   Nicholson,tento příběh je   hlavně o něm,zužuje svým   chováním život všem   sousedovi teploušovi se psem   kterého nemůže   vystát,servírce která má   své problémy doma o kterých   on ani netuší,po přepadení   souseda se stará o jeho psa a   své číšnici pomáhá v   jejích nelehkém životě ,co   se stalo??merlin se   změnil,proč??to najdete ve   filmu
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Jack Nicholson, geniální   herec. A mě stačí jen tři   filmy, aby se stal mým   neoblíbenějším hercem   (Přelet nad..., Osvícení a   Lepší už to nebude). Film   má i skvělý příběh. Jak   se změnit v lepšího   člověka, najít tu pravou a   udělat něco pro homosexuála   (když je nemáte zrovna   rádi). Vtipný, romantický a   krásný film. A výkony Helen   Hunt a Grega Kinneara nijak   nezaostávají za Mistrem   Nicholsonem. (4. místo v mém   top ten)
Didinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2007
Tento film mě moc bavil a   obsazení bylo skvělé,   přesvědčivé. Bylo tam   krásně ukázáno, jak lidé   nechápou jiné lidi, protože   nežijí jejich životy a   nemají jejich pocity. Tady se   jim to ale všem povedlo   alespoň tak, aby si byli   užiteční a ještě to bylo   velice vtipné, takže místo   těžkého psychologického   filmu vznikla vyjíměčně   zdařilá komedie.
soptik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2005
Výborná komedie, u které se   člověk opravdu nenudí.   Skvělý Jack Nicolsen a také   Helen Hunt. Trochu zvláštní   dvojice, ale skvěle jim to   padlo. Neokoukaný scénář a   výborné herecké výkony.
foxx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Jack Nicholson dnes a denně   přesvědčuje, že je Pan   herec. Nepamatuji si vlastně   pořádně ani žádný   snímek, kde by mne ON   zklamal. I když první film,   kde se mi svým ďábelským   pohledem zapsal do paměti   jsou ČARODĚJKY Z EASTWICKU,   ale jmenovat bych mohl hodně   dlouho a v jiné rubrice   tohoto skvělého portálu to   již udělal někdo jiný za   mne:-) Samozřejmě i tady v   tomto snímku svou úlohu   zahrál bravurně a dokonale.   Komedie jako celek mne ale moc   nepřesvědčila, i když body   nesráží výkony jeho, nebo   jiných herců.
WaM
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2005
Myslím že tento film si   zaslouží 10*, neboť je   opravdu skvělí a stojí za   shlédnutí. Dokonce když ten   film shlédla moje tchyně,   která nesnášela Nicholsna,   úplně obrátila a nyní je   její nejlepší herec.
aurora45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2010
To je fakt,
lepší to už nebude. I když   u Jacka Nicholsona člověk   nikdy neví, jednou s ním   doopravdy mistruje a trpí v   Přeletu, ďábelsky svádí v   Čarodějkách atd. - asi už   nebudu u toho, kdy Jack   natočí svůj poslední film   a zase si všichni řeknou   lepší to už nebude... Film   jako takový mi přijde   výborný, každý z nás asi   zná souboj s nitrem navenek   nesnesitelného a v nitru   neskutečně zranitelného   člověka. Helen Hunt   špičková, Greg Kinnear   smutně uvěřitelný, režie   citlivá. Velmi dobrej biják.
goldhands
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Skvělý film který je   hlavně hereckým koncertem   Jacka Nicolsona. Právem   dostal Oskara a je v mé   filmotéce zařazen mezi   klenoty. Moc rád se k němu   vracím a doporučuji ho všem   kteří se chtějí bavit a   mít z filmu požitek..
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Rozporuplný film. Na jednu   stranu jsem se už těšil z   toho, jak vidím vývoj u   nicholsonovy postavy a pritom   furt zůstával stejnej   "vůl". Tento film   má své světlé chvilky,   které se opět zakalují. I   když je příběh celkem   rozpolcený, dohromady to   funguje.
Bouvard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2004
Doporučuji!
Jen horko těžko se bude   rodit další tak výborný   film a to po všech   stránkách daného žánru.   Všichni aktéři filmu   splynuli se svou rolí a   rozpoutali neskutečné   divadlo, že i sám divák   podléhá jednotlivým rolím   jako by to byl on sám. Celý   film je nasycen homorem a   dokonce už ani neplatí, že   opakovaný vtip není v tipem.   Je to film, který neomrzí a   hodně pobaví.
Shmick
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Je to zábavné, je to celkem   funkční. Jack se mi v jeho   roli líbil, skoro to   vypadalo, jako kdyby byla   napsaná přímo pro něj. Pro   mě je tento film spíše   lyrický, tudíž divákovi,   který je zatížen na děj,   snímek k srdci nepřiroste   (ale může si ho získat   humorem).
aribary
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2010
Zatraceně Jacku,Ty bys   dokázal zahrát snad i   prkénko na záchodě a   ještě za to dostat Oskara.Po   Čarodějkách asi Tvá druhá   nejlepší role.Helen taky   fantastická,silná a křehká   zároveň.Tenhle film prostě   nemá chybu a ani slabší   místa.
richi23
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2009
OU MILUJI TENTO FILM OBSAZENÍ   JE NEMOŽNĚ DOBRÉ A FILM JE   PROSTĚ DOKONALÝ. PROSTĚ   LEPŠÍ UŽ TO NEBUDE!!!!!
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Tento film je důkazem, že i   v Hollywoodu umí natočit   "chytrou" komedii.   Výborné herecké výkony   J.Nicholsona, H.Huntové a   G.Kinneara, jeden z mých   nejoblíbenějších filmů a   ač jsem ho shlédl již   vícekrát, vždy mě skvěle   pobaví.
pik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Je to další film proč   obdivovat Nicolsna. Další z   jeho bravurních výkonů a je   fakt, že musí být trochu   blázen, když je umí tak   dobře zahrát. Opravdu jsem   se pobavila i když mě trochu   zklamalo, když se děj od   půli filmu trochu sekl. Ale   stále je to dobrá zábava.   Samozřejmě nejlepší byl   Virgil.
MichalVoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Jak se z morouse stane člověk
Krásný film s pěkným   hereckým obsazením. Jack   Nicholson je zkrátka   fantastický herec, jeho humor   a podání je   nezapomenutelné, mnohé   scénky ve filmu jsou až   smutné, dojemné ale pak   příjde horká nekompromisní   sprcha... ikdyž to vše vede   samozřejmě ke štastnému   konci. Doporučuji, perfektní   film
Houf
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2011
Tomu se říká dobrý film!
Herci:Jack Nicholson, Greg   Kinnear, Helen Hunt
Hudba:Hans Zimmer
Režie:James L. Brooks
Scénář:Mark Andrus,   James L. Brooks

"Nikdy mě   nevyrušujte z mé práce. Ani   kdyby hořelo. Dokonce ani   kdyby jste z mého bytu   slyšel "žuchnutí"   a týden poté se po chodbě   rozline zápach   rozkládající se mrtvoli.   Budete si muset dát k nosu   kapesník aby jste nevomdlel.   Tak strašnej to bude smrat!   Ani potop sem neklepejte. Né   na tyhle dveře. Za nic na   světě!

-Rozumíme si?

Perfektní herci.   Všichni!
Velice dobrý   a propracovaný scénář.
Tenhle film nemá chybu!
SuzanneT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Jack je Jack
Nicholson je prostě   neuvěřitelně dobrý herec,   věřím jeho postavám   každé písmenko...a nějak   člověk zapomíná,že je to   Nocholson a skutečně cítí   tu postavu.Helen Hunt mu ale   velmi,velmi zdatně   sekundovala. A ty úžasné   gagy s nešlapáním na čáry   na chodníku,   zamykání...prostě tomu   filmu nelze nic vytknout.
fsenk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Opět jeden z hereckých   koncertů J. Nicholsona, kde   mu velice bravurně sekunduje   zejména H. Huntová.   Příběh stárnoucího   nesnesitelného egoisty a   sobce je zpočátku   sarkasticky vtipný. Pozvolna   se snímek stává citlivým   až nešikovně dojemným s   náznakem amerického hepíku   na konci.
Bravurně zde   nicholson zvládá další   roli člověka postiženého   psych. úchylkou - obsedantní   neurozou, že mu to divák od   první chvilky 100% věří.   Mile pojatá klopýtající   love story se zaručeně   povedla. Nicholsonova souseda   - homosexuálního umělce -   nakonec nelze než milovat.
Valda3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
V rámci žánru jeden z   nejlepších, film má   originální humor, výborné   herecké výkony, má spád a   švih a hlavně se mu velmi   špatně cokoliv   vytýká...
PS: Oscara   měli dát tomu psovi, je   naprosto bezkonkurenční...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49419minih49419Milenec je zločinec! (2008) 
My Mom's New Boyfriend n
minih75465minih75465Hranaři (2011) 
Hranaři n
minih9295minih9295Jak se zbavit Helenky (1967) 
Jak se zbavit Helenky n
minih70664minih70664Kuře s ušima (2009) 
Zweiohrküken n
minih41743minih41743Vějíř lady Windermerové (2004) 
A Good Woman n
minih71296minih71296Elitní zabijáci (2011) 
The Killer Elite n
minih69270minih69270Modrý den (1994) [TV inscenace] 
Modrý den n
minih58563minih58563Lišák Pseudolus (1960) [TV inscenace] 
Lišák Pseudolus n
minih75282minih75282Baby Shower (2011) 
Baby Shower n
minih43637minih43637Wanted (2008) 
Wanted n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Krajem Čingischána po řece Orc...

11:55 - 12:40

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190482
Osobností: 697719
Fotografií: 763681
Plakátů: 376285
Obsahů a biografií: 178178

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10