Duben
ohodnotit

Lepší pozdě nežli později

Something's Gotta Give

Další název:
Lepšie neskoro ako nikdy (SK); Was das Herz begehrt
Rok:
2003
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
11.3.2004
„Lásce neporučí ani zapřisáhlý sukničkář Jack Nicholson.“

Komentáře k filmu Lepší pozdě nežli později

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 42
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2016
Jeden z nejzábavnějších   filmů, které znám. Skvělé   herecké obsazení a vtipné   zápletky, romantika věkově   rozdílných dvojic, tohle se   musí snad líbit každému.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Jak může být Jack Nicholson   romantický, nesmysl. Já se   ale docela slušně bavil,   protože scény byly ze   života, přesně tak trapné.   Sešla se tu dobrá parta   skvělých herců a všichni   si to vychutnávali. Asi to je   ze života!
catamount
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2006
Snímek potvrzuje skvělé   herectví Nicholsna i Keaton.   Oběma hlavním protagonistům   dává dostatek prostoru pro   špičkové mimické výkony -   jako by měli ve výrazech   tváře své pocity doslova   napsané.
Řadí se   rozhodně k tomu typu filmů,   na který se rád podívám   znovu.
Film mohu   doporučit střední generaci   diváků.
meduska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2013
Lepší pozdě ...než vůbec
Výborná romantická komedie,   kterou ráda vidím zas a zas.   Nicholson je výborný herec a   v tomto filmu si navíc, dle   mého názoru, užil i dost   srandy.
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
harry (jack nickolson) a erica   (diana keaton) rozehrávají   jako by nic dojemný příběh   dvoulidí kteří hledají   cestu k sobě , jak to již v   životě chodí to co jste si   přáli a na co jste dlouho   čekali najednou provází   absurdní situace které by   snad nikdo nevymyslel,harryho   skolí srdeční příhoda a   dianě začne nadbíhat jeho   ošetřující lékař,celý   příběh je proložen mnoha   úsměvnými milostnými   situacemi
richi23
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Tak tenhle film prostě   miluji,je od začádku do   konce na co se dívat.A Jack   Nicholson a Diane Keaton jsou   báječní hecri..Moc krásný   film !!!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Bylo nebylo...a ti dva se dali   dohromady...klasika, která je   v této komedii neskutečně   vtipně a svěže podaná. Má   spád, děj a hlavně ten   vtip. Díky tomu, že se   navíc jedná o postarší   (nebo řekněme na rovinu   staré) lidi, má to dost   osobní náboj, kterému jsme   schopni uvěřit.
Herci v hlavních   postavách byli vybráni rukou   mistra, to se nedá říct   jinak. Klape jim to spolu, a   herecky si rozumí a   doplňují se. Výborně.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2009
tento film je naprostá   paráda a proto doporučuju mi   saří mladenci jako učivo   skvěle obsazené dílko   naprostá paráda
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Tak takovýhle Jack Nicholson   je k zežrání a Diane   Keatonová je taky super.   Scéna kdy začíná psát a   brečí a brečí a brečí. .   . . . Celou dobu je to   romantická komedie, ale se   spoustou nových situací,   které jsem ještě nikdy   neviděl. Opravdu nádherná   podívaná pro všechny.   Ovšem za ten úplně   zbytečný konec dávám   hvězdu dolů.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Tak zklamaný jsem rozhodně   nebyl. Diane Keaton i Jack   Nikolson předvedli své   standardní, tzn. skvělé   herecké výkony. Tento film   je svým námětem určen   spíše starší generaci,   která ho jistě lépe   pochopí a dokáže se lépep   vcítit do osudů a jednání   postav, nicméně i mě se   tento film velice líbil.   Jemný, neurážlivý humor a   romantika stárnoucích lidí.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2010
lepší pozdě nežli později
prostě zážitek a legrace od   začátku do konce,skvělý   Jack Nicholson i Diane Keaton   zvládli příběh na   jedničku,člověk vše   prožívá s nimi,scéna v   posteli-až mi slzy tekly   :)jak jsem se smála a už se   také těším,jak budu hledat   prášky,brýle,měřit si   tlak....druhý díl se už tak   nepovedl
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2005
Film pro pobavení se   skvělým hereckým   obsazením.
jezecek123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Film to byl nádhernej, ale   ten konec mě trochu mrzí-asi   se na to dívám z jiného   úhlu pohledu, ale strašně   mě mrzí, že Diane Keaton   nezůstala s Keanu Reevsem.
Ajanka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Skvělý film, můžu ho   vidět několikrát a pořád   se u něj pobavím. Hlavní   představitelé Diane Keaton a   Jack Nicholson k sobě   výborně padnou hrají jako   kdyby byli odjakživa spolu.
janaetz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
skvělé herecké obsazení v   romantické komedii vás uvede   do poněkud pro mladší   ročníky starší fáze   života zaobírající se   láskou v tomto věku. Pro   náctileté zřejmě nuda a   pro pokročilé skvělá   zábava. Doporučuji tento fil   skvěle se pobavíte a pokud   tato léta máte před sebou   tím se bavit možná budete   ještě více.
kase007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2005
Herecký koncert
Tento film nevládne silným   scénářem, ale to opravdu   brilantními hereckými   výkony obou hlavních   aktérů. Doporučuji vidět   tu lidskou komedii, bohužel   scénář psal američan..
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2010
Další povedená komedie od   Nancy Meyers, která si s   takovým druhem filmu dokáže   výborně poradit. Tentokrát   Jack Nicholson a Diane Keaton   plus takové vedlejší   roličky jako Amanda Peet,   Keanu Reeves. V tomhle filmu   je se na co koukat a rozhodně   se prvotřídně pobavíte
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2023
PROCESOR!
Tak já si také zahraju a to   na Borce, co to má v paži.   Troufám si tvrdit, že tuhle   komedii, hodnotí každý   podle toho, co si odžil.   Takže někdo tam vidí fůru   romantiky a jiný až krutou   pravdu o vztazích, kde se   pár dva dny miluje a další   půlrok nenávidí a trápí,   jenom proto, že špatně   komunikovali, nebo k sobě   byli neupřímní, či se   prostě báli dosud   nepoznaného. Chtěl sem jít   s hodnocením dolů, ale   neučiním tak, je tam pár   "nesmrtelných"   scén a naopak sem rád, že   je stále co objevovat.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Jack Nicholson je z té   bohaté elitní líhně   americké historie jeden z   nejlepších herců všech dob   a zde to jen potvrdil. Tolika   prostoru ve filmu mu rozhodně   svědčí. Diane Keaton mu   parádně sekundovala. Roli   Keana Reevese mohl ztvárnit   opravdu kdokoliv jinej,   protože na celkovým dojmu z   filmu, by se stejně nic   nezměnilo. Bylo to o dvou   hlavních hercích a v   takovým vedlejšáku ho byla   docela škoda. Příběh dvou   osamělých důchodců,   kteří v sobě našli   zalíbení a nový životní   náboj? Ano proč ne.   Příjemná romantická   komedie, která rozhodně   neurazí a na víkendovou   televizní pohodu jak   dělaná--->80% dávám   hlavně za výkony hlavních   herců, protože jinak je to   jen další klišovitá   romantická krávovina, která   by se v podání béčkových   herců utopila na dně řeky!
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Když vidím, že ve filmu   hraje Diane Keaton, vypínám.   Tenhle film mě ale od   začátku zaujal a pak jsem ho   dokonce se zájmem dokoukala.   Je to docela vtipný příběh   o lásce ve zralém věku a   Nicholsonovi to s Keatnovou   sedne. Není to ubohý pokus o   vtipnost ani melodrama o   důchodcích, kteří našli   lásku. Toho všeho se tvůrci   vyvarovali a povedlo se.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Hvězdné herecké obsazení   dává tušit vyjímečný   film. Ale právě proto, že   od tohohle filmu čekáte   tolik, bude to možná trochu   zklamání. Ale co si budeme   povídat, an romantické   komedie je to velmi   nadprůměrné dílo.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Pěkný komediální film na   víkendové odpoledne plný   hvězd,u kterého se rozhodně   nudit nebudete.Ironie osudu je   nevyzpitatelná......
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Dvě velké herecké hvězdy   Hollywoodu, které rozhodně   dokáží i dnešního diváka   přesvědčit, že určitě   nemíní pohasnout. Velmi   zdařile natočená komedie o   tom, že láska a sex není   jen doménou lidí mladých a   sřední generace, ale i   lidí, kteří mají svá   nejlepší léta za sebou a   prožívají pomalu životní   podzim. Vtipné dialogy,   rozumný a logický děj,   výborné výkony herců, to   všechno smícháno dohromady   představí zdařilou   romantickou komedii, která   přesvědčivě umí potěšit   i pobavit.
suil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Tenhle film by měli vidět   všichni staří mládenci,   aby věděli, jak to s nimi   může dopadnout. A nejlepší   scéna - Jack Nicholson   běhající v nemocničním   "andělíčkovi" s   holým zadkem.
derryl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2004
Láska v každém věku
A zase tu máme nový film s   Jackem Nicholsonem a Jack je   opět ve skvělé formě. Role   muže, který   "balí" mladé a   krásné slečny, je mu šitá   přímo na míru. Tak si asi   představuji, že se pan Herec   chová v soukromí.

Bouřlivák, který si   nepřipouští, že by mohl   šlápnou vedle... Když však   pozná matku své vyvolené,   je ztracen. Nejprve se   nesnáší, pak nenávidí,   ale nakonec je to bouřivý   milostný vztah. A aby nebyl,   když se zde střetnou herci   tak neuvěřitelně mistrní:   již zmiňovaný Nicholson a   Diane Keaton. Mezi nimi to   opravdu jiskří a mají co   hrát!

I když   lze filmu vytknout nepříliš   povedený a zdlouhavý konec a   jen letmo načrtnuté   charaktery vedlejších rolí,   nelze filmu nic vytknout. Je   to komedie pro starší   generaci, avšak narozdíl od   dnešních romantických   komedií je tento film   zábavný, a proto stojí za   shlédnutí! Tak se hezky   bavte!
xCindy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Komedie
Skvělá komedie s   nestárnoucím Jackem   Nicholsnem a stále   okouzlující Diane Keaton o   vztahu mužů a žen, kteří   již mají svá nejlepší   léta zasebou, ale někteří   si to nechtějí stále   připustit. Komedie pro   zasmání a také zamyšlení,   protože všichni jednou   budeme staří, tak se   mrkněte jak to taky může s   náma dopadnout ;-)
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2020
Zdařilá generační   komediálně laděná   romantika. Základem je   špičkové herecké obsazení   jemuž dominují Jack   Nicholson a Diane Keaton ale   jejich koncertu zdatně   sekunduje i Keanu Reeves,   který se v komediích   příliš neobjevuje. S   postupem doby sice film trochu   ztrácí dech ale celkový   dojem je i tak veskrze   příznivý. Zejména Jack   Nicholson ukazuje, že je   skutečně herec od pánaboha.   Bonusem je určitě i skvělý   dabing. Milovníci   romantických komedií si   určitě museli přijít na   své stejně jako ctitelé   skvělého herectví.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
I když romantická komedie   ,tak skvělý film ,žádný   kýč který je často v   podobných filmech vidět.   Diane Keaton a Jack Nicholson   ,jsou vynikající
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2013
Určitě výborné výkony   dvou hlavních hrdinů   J.Nicholson a H.Hunt.První   polovina byla skvělá ve   druhé půlce ta zábava   trochu polevila ale pořád   příjemné a zábavné   podívání.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Film cílí spíše na   životem zkušenější   publikum, ale i mladší   generace si ho užijí.   Sympatičtí herci se chopili   svých postav s šarmem sobě   vlastním a výsledek dopadl   na výbornou. Jack Nicholson   si během své kariéry   zahrál mnoho samotárů,   podivínů, buranů... a vždy   dokázal diváka zabavit a   rozesmát.
lynn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Celkově podařený a   příjemný film. Navíc dvě   mé oblíbené hvězdy. Mám   pocit, že kdyby Jack   Nicholson stál hodinu před   kamerou bez pohybu, stejně by   to byl oscarový zážitek. Je   to prostě třída.
Kristi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2004
Nechci tvrdit, ze se mi tento   film nelibil. Jack Nicholson   je bezesporu skvely komediant,   a podle meho nazoru byl tento   film uz pri psani scenare   urcen pro nej.
Konec   byl ovsem jasny hned od   zacatku a tak byl zbytecne   dlouho prodluzovany. Scena,   kdy D.Keaton breci, smeje se a   potom zase breci se mi zase   tolik nelibila, mela jsem   pocit, ze se tim snazili   tvurci zacelit mezeru ve   filmu. Nekomu to mozna   pripadalo legracni, mne ne :-)
pizzzaro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2004
lepší pozdě ...
Americká romantická komedie   určená pravděpodobně   starší generaci, resp.   nenáročný oddychový film   bez originální zápletky s   několika dobrými vtípky.   Filmu dominují excelentní   výkony hereckých mistrů   Diane Keaton a Jacka   Nicholsona, který zde podle   mě tak trochu ztvárnil sám   sebe. V závěru jsem se   začínal trochu nudit, konec   je předvídatelný a   zbytečně natahovaný.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2004
Není to tak zábavné jako   Lepší už to nebude, ale   nezklamalo mě to. Osoba   Nicholsona, to je záruka   úspěchu, ale roli v tomto   povedeném scénáři by svedl   i méně slavný herec.
pik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Přesto, že to na první   pohled nevypadá tento titul   skrývá dobrou zábavu na   jeden nudný večer. Film mě   i přes tématiku opravdu   pobavil.Skvělé výkony obou   představitelů, dobrá   kamera, lidský příběh. Je   to nevázaná zábava bez   příkras a zbytečných   řečí s inteligentním   humorem, aneb co může   přinést život. Co víc si   přát od dobrého filmu.
jedlickaj
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Nedělní odpolední   odpočinkový filmeček. Moc   povedení herceké výkony.   Snad jen Reaves tu hraje roli   která mi k němu moc nesedí.   Asi jsem si zvykl na akční   role a ne na doktora   zamilovaného do spisovatelky   o dvacel let starší. Ale   jinak tento film nepostrádá   vtip, spád a je tu pár   opravdu legračních scén.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2019
První půle opravdu vtipná,   velmi povedená. V té druhé   to trošku ztratilo tempo.   Škoda. Každopádně ale to   je svěží dílko a Jack   Nicholson je boží.
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2017
Hm, nejspíš už jsem dost   zestárla, abych se podívala   i na tento film, protože bych   ho mohla "pochopit".   A první polovina filmu mi   přišla skutečně   originální a vtipná, ale   bohužel v druhé polovině   filmu se můj dojem totálně   rozplynul. Jako by se vyměnil   scénárista, ale prostě to   přestala být zábava a   zvrtlo se to v pobuřující   blbou pohádku. Asi mám taky   nějaké trauma, protože   jediná uvěřitelná a   přesvědčivá postava byl   pro mě ten mladý doktor   (sladký Keanu Reeves) a   neskutečně jsem s ním   trpěla a modlila jsem se, ať   se z toho proboha probere a   najde si nějakou lepší   ženu.
aurora45
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2010
Film mi připomíná klasické   divadelní   "konverzačky" - je   totiž nadčasový. Nevím,   jak mladší generace vnímá   fakt, že lidé nad jejich   věk také mají svůj citový   život a sex - ale přesně   vím, že jednou to   pochopí.... A i to, že i   "staříci" mohou   plakat kvůli očekávání   nebo silné emoci, mačkat   mobil v ruce a čekat na   zavolání, prožívat   zklamání - a taky mít   současně panický strach o   život!
A hlavní   herecká dvojka, to je prostě   super. Vynikající Diane   Keaton a moje slabost pro   charismatického Jacka   Nicholsona. Stárne, tloustne,   pije, ale je to stále ten   podmaňující chlap, kterému   prostě většina žen bez   rozdílu věku podléhá (já   taky).
A nemohu   pominout skvělý český   dabink pana Švehlíka a paní   Maciuchové (až na technickou   stránku míchání zvuku, ale   to je už tradiční zlozvyk   dabinkových agentur).
Velmi slušnej biják   (trochu mi připomíná již   pamětnický Kaktusový   květ).
dobes.pavel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.7.2010
Lepší pozdě nežli později
Ne zrovna moc povedená   komedie, která mě moc   nezaujala. Chybělo mi tu   totiž mnohem více humorných   situací a hlášek. Je   pravda, že pár se jich tu   našlo, ale na můj vkus jich   bylo opravdu málo. Bohužel   humor musel ustoupit   romantice, což zrovna   dvakrát nemusím. Dalším   neduhem filmu byla jeho   délka, takže se zde našlo   dost nudných pasáží. No   ale vydržel jsem se dívat   až do konce.
AlbertPeta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.5.2007
Celkem nezáživný film,   který má kvalitní herecké   obsazení   (Nicholson,Keaton),ale jen   málo využito schopností   těchto herců. Film byl   zbytečně rozvleklý a   závěr celkem dle   očekávání. Průměrný   romantický film, ale velmi   slabá komedie. Místo jeho   sledování jsem mohl dělat   užitečnější věci.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.7.2006
Docela nudná a podivná   komedie, přes vynikající   herecké obsazení se ve filmu   objevují pouze slabší   herecké výkony, zejména   Diane Keaton jsem jaksi tu   její beznaděj nemohl   uvěřit, a Nicholson by měl   zůstat u vážnejších   rolí, Kukaččí hnízdo nebo   Osvícení, tam se jeho tvář   hodí mnohem více něž do   stárnoucího playboye v   přihlouplé komedii kde   řeší svoje intimní pocity   a řeší trauma postarší   ženy, která byla čirou   náhodou spatřena nahá což   jaksi nemůže přenést přes   srdce....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4466minih4466Bonnie a Clyde (1967) 
Bonnie and Clyde n
minih119132minih119132Už se nebojím (2013) 
Standing Up n
minih43632minih43632Ženatý se závazky (1987) [TV seriál] 
Married with Children n
minih17459minih17459Případ Pelikán (1993) 
The Pelican Brief n
minih52071minih52071Zapadákov (1990) [TV seriál] 
Northern Exposure n
minih6936minih6936Duch (1990) 
Ghost n
minih131895minih13189545 let (2015) 
45 Years n
minih11835minih11835Malá mořská víla (1976) 
Malá mořská víla n
minih46134minih46134Žena zákona (1996) [TV seriál] 
Une femme d'honneur n
minih28408minih28408Requiem za sen (2000) 
Requiem for a Dream n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Televarieté 47 (1983) [TV pořa...

09:45 - 11:20

66 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Dunhuang: perla Hedvábné cesty

10:10 - 11:05

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

76 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190478
Osobností: 697719
Fotografií: 763671
Plakátů: 376281
Obsahů a biografií: 178173

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10