Duben
ohodnotit

Lekce řízení

Driving Lessons

Další název:
Lekcie riadenia
Rok:
2006
Délka:
98 minut
„Prázdninová brigáda může člověku změnit celý život.“
Popis / Obsah / Info k filmu Lekce řízení
Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je má trávit na hodinách výuky bible a v autoškole. Doma, kde vládne pobožná matka, se Ben moc nezdržuje a raději píše zamilované básničky. Benův svět se převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie Waltonové. Zpočátku neví, co od letní brigády u této obhroublé a zároveň dětinské ženské může čekat. Mladík však postupně zjišťuje, že Evie se pro něho stává velkou inspirací. Tato energická starší dáma mu ukáže úplně odlišný přístup ke světu a žebříček hodnot, než mají jeho rodiče. Ben se stane jejím průvodcem a společníkem, proměňuje se z flegmatika v rebela. Součástí nevšedního školení je i dobrodružný výlet do Edinburghu, kde Evie chce po letech zazářit při veřejném vystoupení. Společně prožité dny se neobejdou bez malérů a nedorozumění. Podaří se jim je překonat a vykročit ze zaběhnutých kolejí?

Britskou komedii plnou vtipných a mistrně vypointovaných scén natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem. Ten si již získal diváckou přízeň jako Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera. V roli Evie exceluje Julie Waltersová, která zde naplno uplatnila svůj komediální talent i smysl pro drama. Kromě dospívání a přátelství se film s nadsázkou věnuje tématu náboženském fanatismu. Laura Linneyová hraje výborně karikaturu praktikující křesťanky, neváhající jít pro udržení svého postavení do extrému. Tento vtipný a citlivý pohled do lidských osudů doplňuje působivá hudba Clivea Carrolla.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Lekce řízení
Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu.
(oficiální text distributora)


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10