Legenda o vášni (1994)

Legenda o vášni (Legends of the Fall)
82.4 %
 
 

Legends of the Fall

Další název: Legenden der Leidenschaft; Wichry namietnosci

    Žánr: rodinný / sága / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 25.5.1995        
    Délka: 134 min.
„Do mužského světa tří bratrů vstupuje krásná a inteligentní žena, která vyvolá vášeň a rivalitu a navždy změní jejich osudy.“
Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života.

Zdroj: Nova

režie:
Edward Zwick
 
 
hraje:
Brad Pitt (Tristan), Anthony Hopkins (plukovník William Ludlow), Aidan Quinn (Alfred), Julia Ormond (Susannah Finncannonová), Henry Thomas (Samuel), Karina Lombard (Isabel Druhá), Gordon Tootoosis (Jednou Ranou), Tantoo Cardinal (Pet), Christina Pickles (Isabel), Robert Wisden (John T. Banion), John Novak (James O'Banion), Kenneth Welsh (šerif Tynert), Bart the Bear (medvěd), Paul Desmond (Decker), Sam Sarkar (Rodriguez)
 
 
námět:
Jim Harrison (novela)
 
 
scénář:
Susan Shilliday, William D. Wittliff
 
 
kamera:
John Toll
 
 
hudba:
James Horner
 
 
kostýmy:
Deborah Lynn Scott
 
 
střih:
Steven Rosenblum
 
 
zvuk:
Douglas Ganton, Joseph A. Mayer, Mark Larry
 
 
vedoucí produkce:
Patrick Crowley
 
 
produkce:
Edward Zwick, William D. Wittliff, Marshall Herskovitz
 
 
titulky-česká verze:
Helena Rejžková
 
 
výprava:
Lilly Kilvert
 
 
kaskadér:
Melissa R. Stubbs, Mike Mitchell
 
 
rekvizity:
James H. Chow
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.