Jeden svět
ohodnotit

Legenda o vášni

Legends of the Fall

Další název:
Legenden der Leidenschaft; Wichry namietnosci
Rok:
1994
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
25.5.1995
„Do mužského světa tří bratrů vstupuje krásná a inteligentní žena, která vyvolá vášeň a rivalitu a navždy změní jejich osudy.“

Komentáře k filmu Legenda o vášni

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
mrejca
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2019
Nechápu posedlost Julií   Ormond. Vadí mi v každém   filmu, kde ji lze vidět.   Tenhle film je rádoby   romantické roztahané cosi a   její přítomnost to dělá   ještě horším.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.3.2018
Vůbec
netuším, co bych mohl tomuto   snímku vytknout. Famózní   kamera, skvělé herecké   výkony, dokonalá hudba,   strhující příběh, to vše   zasazené do překrásné   krajiny a naprosto přelomové   doby v historii lidstva.
Dokonalý zážitek.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2016
Julia Ormond(ová) v   devadesátých letech   dokázala zblbnout Seana   Conneryho, Richarda Gereho,   Harrisona Forda, ve Vášni   Henryho Thomase a Aidana   Quinna, jenom ten Brad jí   nějak protekl mezi prsty.   Což způsobilo její   emocionální nevyrovnanost a   tak skončila, jak skončila.   Každý ze synů plukovníka   Lyndona byl úplně jiný,   jako kdyby neměli ani   společné rodiče, život v   Montaně s divokými medvědy   na zahradě žádné   peříčko, ale medvědi byli   v té době evidentně menší   riziko než dělení   teritorií pašeráků   alkoholu v době prohibice.   Trochu zdlouhavé, někdy   nudné, někdy akční až   moc, dostat snímek pod dvě   hodiny by prospělo, krásná   krajina a vášně dost, i   když Brad s dlouhými vlasy   není můj šálek čaje.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2016
Nádherná Julia Ormond v   osidlech lásky tří bratrů,   příběh lásky, vášně a   zrady zasazený do   divukrásné krajiny. Nevím,   proč bych měla tento film   hodnotit jinak než 10/10,   protože je v něm   všechno...krásná legenda a   viděla jsem ji už   několikrát. Moje vřelé   doporučení.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.9.2015
Když to Samuel schytal,   vysloveně jsem mu to přál.   Měl, co chtěl, blbeček.   Chtěl válčit, tak si to   holt užil. K filmu jako   celku, téma děsně kravské,   tedy to hlavní a na témže   základě jen hlucho a hloupé   řeči. Proto považuji   snímek za blbinu středně   těžkého kalibru. Ale zase   mu nemohu upřít několik   plusů. Válečné scény byly   udělány velmi kvalitně a   řemeslně. A za vysoce   kvalitní považuji i hudbu.   Takže kdo má rád   zamilované voloviny, bude   nadšen. My ostatní buďme   spokojeni s tím, že jsme se   občas pobavili.   2015090612234/12725
cerfik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2014
Samotný film bych hodnotil   tak 60% a 70% je za výkon   Brada Pitta a Anthonyho   Hopkinse, je to totiž dílo   nesourodé a já tomu   příběhu nevěřil a misty   se nudil a dojetí se taky   nedostavilo, někde je chyba,   dalo se to natočit určitě   lépe a lépe napsat i   samotný scénář, škoda   potenciál tam byl.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2014
Romantické drama o   vysloužilém plukovníkovi,   třech bratrech a úzké   vazbě s indiány a   přírodou. Alfred je   ctnostný muž, vždy   dodržující právo. Tristan   naopak nezkrotný miláček   otce i všech ostatních.   Samuela mají rádi stejně   všichni a právě on si domů   přivádí snoubenku Susan.   Tento okamžik přinese bolest   nejen bratrům, jejich   okolím, ale především   samotné Susan. Všichni tři   bratři se vydávají bojovat   na bojiště 1. světové   války, ač si to otec   nepřeje – hlavně se spolu   se Susan bojí o snílka   Samuela. Proto pověří   Tristana, aby na něj   dohlížel. Válka je však   nevyzpytatelná a i přes   velkou snahu se Tristanovi   nepodaří bratra ochránit.   Namísto muže dorazí na   rodnou farmu pouze Samuelovo   srdce. Vrací se také   zraněný Alfred. Ten se   zamiluje do Susan, ta ale jeho   city neopětuje. Po návratu   Tristana se právě jemu žene   do náruče. Jejich štěstí   ale netrvá věčně. Tristan   odchází. Susan si bere   Alfreda, který se stává   kongresmanem. Po návratu   domů se Tristan zamiluje do   malé Isabel, bere si ji a   mají spolu děti. Susan ale   na svou osudovou lásku   nezapomněla a informacemi o   Tristanovu štěstí trpí.   Dvacátým letům ale vládne   prohibice a ti, kteří ji   porušují ve velkém   nedovolí, aby menší   překupníci narušovali   jejich monopol. Tristan   přichází o svou lásku,   Alfred přichází o ženu,   jejíž srdce mu nikdy   nepatřilo.
Filmu   dominují velká herecká   jména. Anthony Hopkins hraje   svůj standardně skvělý   part, Brad Pitt právě   získává srdce milionů   fanynek, Anthony Quinn se   snaží dokázat, že podědil   něco z herecké dokonalosti   svého otce a Julia Ormond je   velmi uvěřitelná jako   rozervaná a později i   zlomená žena, která miluje   muže, jehož lásku nemůže   mít a existuje pro ni jen   jedna cesta. Snímek je holdem   milovníkům – těch,   kteří milují romantické   příběhy plné hrdinů,   kteří nemohou být a ani   nedokážou být šťastní, i   těch, kteří obdivují a i   milují ono prazvláštní   pouto mezi člověkem a   přírodou.
angi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2013
Nádherný, emotivní   příběh. Skvělé herecké   výkony. Brad Pitt v roli   nespoutaného Tristana, zde   ukázal, že není jen "   hezký čumáček" ale   opravdu kvalitní herec.   Rozhodně doporučuji.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Skvěle natočený film.   Viděla jsem ho už   několikrát a určitě ho   ještě párkrát uvidím.   Zpočátku zdánlivě   obyčejný příběh nabere   nečekané obrátky a   překvapivé zvraty   pokračují pak až do konce.   Rafinovaně gradujici   příběh diváka postupně   úplně pohltí, i když   některé scény jsou tak   drsné a emotivní, že se   těžko stráví. Role   Tristana byla Pittovi snad   psaná na míru, protože si   jako divokého   neovladatelného dobrodruha s   velkým srdcem nedovedu   představit nikoho jiného.   Dokonce bych řekla, že až   zastínil mistra Hopkinse.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Krásné, více než   dvouhodinové pokoukáníčko.   Příběh jedné rodiny se   odehrává v rozmězí   několika let. Kdybych byl   šťoural, našel bych   nerovnalosti v uváděném   věku některých postav v   porovnání s vývojem děje.   Podstatná část příběhu   se odehrává od doby   propuknutí první světové   války až do doby dvacátých   let, doby zmáhajícího se   gangsterství, zkorumpované   politiky a policie. Tenhle   film je poezií. Nabízí   romantiku, napětí i drama.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Výpravný   historicko-romantický epos,   který se možná až   příliš tváří právě   tak. Trocha střídmosti v   emocích a dějové   rozmáchlosti by mu jen   prospěla. Nicméně   podívaná je to pěkná, jen   mě prostě nezasáhla tolik,   jak měla v úmyslu.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Opravdu velmi dojemná (kdo   nemá srdce z kamene)   dobrodružná, výpravná,   romantická sága se slušným   hereckým obsazením,krásnou   kamerou a silnými scénami.   Viděl jsem vícekrát a   pořád to má sílu a   působivost!
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2010
Legenda o vášni
O tomhle filmu se nedá říct   nic špatného, je to   dokonalý příběh, který   vás nejen zaujme ale chytí   za srdce a nepustí vás.   Film, který se stal mým   oblíbeným z mnoha důvodů.   Herecké obsazení hlavních   postav je brilantní   obzvlášt Anthony Hopkins a   Brad Pitt.Julia Ormond mě   nikdy ničím moc neoslovila   ale přesto role se zhostila   výborně. Tenhle film je   naprostá klasika u které   potřebujete kapesník.
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.9.2010
Legendu o vášni bych nazvala   filmem krásných pohledů a   kroucení hlavou správným   působivým směrem a to u   všech představitelů   hlavních rolí. Režisér to   po nich asi vyžadoval. Film   se mi moc líbil. Řekla bych,   že je nádherným   představitelem žánru,   kvůli němuž vznikla   kinematografie.
Shlédnutím tohoto filmu   jsem akceptovala Brada Pitta.   Film jsem vyhledala původně   kvůli roli medvěda Barta a   filmu "Growing Up   Grizzly", který Pitt   uváděl.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2009
Film je opravdovým   vyprávěním o vášni ... a   podle originálního také o   pádech. Výborní herci,   kteří se sešli před   kamerou rozehrávají hru   plnou emocí a vnitřních   dramat, které jsou však   divákovi vnitřně blízké,   dokáže je prožívat s nimi.   Úžasná podívaná.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Skvelý film s dojímavým   emotívnym dejom, nechýba tu   ani romantika. O úspech tohto   filmu sa pričinila hlavne   dvojica Brad Pitt a Anthony   Hopkins, ktorý tu podali   výborný herecký výkon.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Silný emotivní příběh
Film Legenda o vášni je   nádherný emotivní film, kde   všichni herci ukázali svou   profesionalitu. Je to film,   který vám po shlédnutí   utkví někde uvnitř a zcela   jistě ho jen tak nevymažete.   Vřele doporučuji.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Legenda o vášni - legenda o   krásném filmu. Tento film   jsem viděl ani už nevím   kolikrát. Když jsem jej   viděl poprvé byl sem nadšen   a to platilo, pokaždé když   jsem jej viděl znovu. Scény   jako když se Tristan mstí za   smrt svého bratra nebo   závěrečná scéna kdy se   rodina opět sjednocuje, jsou   úžasné, a hudba ta je   opravdu dokonalá. Filmy mají   vyprávět příběhy a tento   příběh vytvořil film s   velkým F.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Legenda o vášni je jedním z   těch krásných leč   smutných pohledů na lásku a   na nasmyslnost válek a všeho   běsnění. Brečel jsem a   jako zelí. Ač poslední   dobou objevuji spíše   nekomerční herce tak tohle   je vzkutku klenot.
Halleluja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Pěkný film s nádhernou   hudbou a půvabnou   krajinou...
Vžít se   do Susannah je snadné, ale   možná až trochu   nebezpečné. Herecké výkony   jsou do poslední vteřiny   excelentní.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Docela povedený romantický   film určený hlavně pro   dívčí (ženské) publikum.   Brad Pitt hraje velice dobře   a dobře mu sekundují   Hopkins, Ormond a Quinn.   Bohužel ale film plyne dost   pomalu a ke konci se toho ve   filmu děje tolik, že by to   vydalo na miniseriál.
yoogurt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Je to opravdu jeden z   nejkrásnějších   příběhů, který kdy byl   zfilmován ... Když jsem ho   poprvé viděl, tak mě tak   dostal že jsem si ho potom   pustil ještě asi pětkrát v   ten samí měsíc. Je to   příběh o Lásce ... Vášni   ... Rodině ... Sobectví ...   Šílenství ... Nenávisti   ... prostě úplně všeho co   potřebujete vidět ... vřele   doporučuji každému ...
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Plukovník Ludlow v podání   geniálního Anthony   Hopkinse,a tři nadaní a   charizmatičtí synové v   podání breda pita , Henry   Thomase a Aidana Quinna,do   vztahu synů vztupuje   žena(cherche la   famme),nezkrotný tristan se   zamiluje samuelovi do jeho   ženy,zatím ale v Evropě   vypukla válka a všichni   bratři se proti vůli otce   dobrovolně přihlásí do   armády. samuel ve válce   umírá a tristan má cestu k   ženě svého srdce   volnou,Susannah dojemně   ztvárnila Julia Ormond
pavca35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Nad tímto filmem se budu   jenom rozplývat. A není to   jenom tím, že Brad Pitt   patří mezi mé oblíbence.   Film je velice dobře   zpracovaný. Obsahuje   všechno. Romantiku,   nenávist, utrpení a podle   mě i částečný happyend -   usmíření otce se synem.   Stejně jako filmy Latter Days   a Zkrocená hora ve mě   vyvolal tolik pocitů.   Zanechal mé nitro příjemně   rozdrásané láskou i   smutkem. Vehnal mi slzy do   očí. Hlavně na konci, kdy   Tristan žádá Alfreda aby se   mu postaral o děti a dal   pozor na Samuela. Zkrátka a   dobře, pro mě je NEJ!!!
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Film vypravuje životní   příběh tří bratrů a otce   (A.Hopkinse),který ej   bývalý americký   generál.Moc pěkně   vymyšlená story o   lásce,zradě,přátelství.Č   ekal jsem slaďárnu ,když v   tom hraje Pitt ale,kupodivu   mě příběh dostal a musím   se přiznat že sem s ním   dost cítil a i slzička   ukápla..a to sen tak   nějakému filmu nepovede...co   víc napsat??
Emzak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2005
Pěkný příběh a zároveň   i hezky podaný. Opravdu jak   romantický tak i tragický a   proto je slovo balada možná   i na místě. Sice moc Brada   Pitta nemusím, ale docela má   i talent, i když jsem si ze   začátku myslel akorát, že   je pro ženy přitažlivý a   jinak na něm nic není asi   tak jako Denise Richards pro   nás muže. Samozřejmě i   výkon Anthony Hopkinse a   překrásné Julie Ormond,   která mě již dříve   oslnila, byl na pochvalu :).
Petík
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2004
Moc krásný filmeček.Sice   jsem už po první půl   hodině brečela(a to se mi   moc často nestává),ale i   tak to byl zajímavý   příběh o lásce a   bolesti.Bradovi to tam děsně   sekne:-))

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9623minih9623Jestřábí žena (1985) 
Ladyhawke n
minih24537minih24537Rodeo (1972) 
Rodeo n
minih5462minih5462Čelisti (1975) 
Jaws n
minih86163minih86163Světová válka Z (2013) 
World War Z n
minih138932minih138932Spatřil jsem světlo (2015) 
I Saw the Light n
minih100057minih100057Need for Speed (2014) 
Need for Speed n
minih47498minih47498Tvrdé palice (2008) 
Leatherheads n
minih19868minih19868Sudá a lichá (1978) 
Pari e dispari n
minih34768minih34768Jimmy Neutron (2001) 
Jimmy Neutron: Boy Genius n
minih42927minih42927Kletba zlatého květu (2006) 
Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190380
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375848
Obsahů a biografií: 178002

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10