Jeden svět
ohodnotit

Ledově ostří

Blades of Glory

Další název:
Ľadovo ostrí (SK); Die Eisprinzen
Rok:
2007
Délka:
93 minut
„Když přijdou na šampionátu v krasobruslení o medaile jako jednotlivci, rozhodnou se dva rivalové získat je společně... v soutěži párů.“

Komentáře k filmu Ledově ostří

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Konečně si zase někdo   dovedl udělat dobrou legraci   z krasobruslení. Po českých   "Ledovích mužích"   jsou tu "Ledově   ostří" američtí   hoši. Film se určitě docela   povedl, alespoň já se bavil   dost, hlavně zásluhou Willa   Ferrella, který je jako vždy   originální.
Angelika2808
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2010
Do města přijel šerif...
Povedená parodie,   prošpikovaná vtipnými   scénkami, vhodně vybraná   dvojice naprosto rozdílných   mistrů-bruslařů, šílený   nápad geniálního trenéra,   jak zaujmout a zároveň   šokovat všechny   diváky-prostě směs   inteligentního (pravda místy   trochu vulgárního) humoru,   ale dobrá komedie má přece   pobavit a rozesmát!! Mě   osobně nejvíc pobavila   žalující trefená sněhová   vločka-zneuctěný symbol   Světového mistrovství.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2010
místy až příliš   přízemní s prostoduchými   fórky ze čtvrté cenové by   se v prvotním efektu dalo   říci k americké filmové   komedii ledově ostří.   připočteme - li k výše   zmíněné výtce ještě   lehce odhadnutelný vývoj   děje ledově ostrých s   přímočarou stylistikou   žánru lepší než   průměrný výsledek   očekávat nelze. ledově   ostří však přes všechny   výhrady nepostrádají v   konkrétních sekvencích   správný rytmus a dynamiku,   mají patřičnou dávku   napětí a sem tam i   inteligentní vtip, což z   filmu činí jedno z   nejlepších děl v   dějinách střední třídy   světové kinematografie.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2011
Suprová parodie na filmy   Ledové ostří.Musím říct,   že už jsem se tak dlouho   nepobavil.Hlavně Will Ferrell   tady perlil.
První   mužský pár v krasobruslení   - to byl nápad za všechny   prachy :-).To se tvůrcům   povedlo.A ten "Železný   lotos" stál taky za   to.Doporučuju zhlédnout.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Sic slušně obsazené hlavní   role ale přesto jen   průměrná
komedie.Je to podprůměr   ale jde to pár dobrých   hlášek.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2013
Když jsem tenhle film viděl   poprvé, tak jsem se skvěle   bavil a ani napotřetí   zkouknutí to neztrácí nic   ze své zábavy. Will Ferrell   je opravdu komik každým   coulem a zde se pořádně   vyřádil, jeho vystupování   nemá sebemenší chybu,   stejně tak i povedené   dialogy a samozřejmě nesmím   zapomenout také na Jennu   Fischer a její   lechtivou/vzrušující   scénku v sexy oblečku.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Ze začátku to vypadalo na   opravdu velkou hovadinu a   postupem času se ukazovalo,   že to hovadina skutečně je   ale na druhou stranu se z toho   vyklubala celkem vtipná   hovadina trochu   připomínající Zoolandera.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2013
Ačkoli parodie povětšinou   opravdu nemusím tak tahle mě   pobavila. Hromada skvělých   frků, scének,   situací...často až   příliš přitažené za   vlasy, ale účel pobavení to   splnilo ;-)
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Ledově ostří
Celkem dobrá komedie, která   přinese několik povedených   bláznivých siitaucí a   hlášek. Dva chlapi, kteří   spolu závodí v   krasobruslení jako pár a   přitom v soukromém životě   jsou každý jiný, působí   při napaditých   bruslařských sestavách   opravdu komicky. Moc se mi   líbila scéna, kde Chazz   prchá před Stranzem. Závěr   filmu je taky docela   působivý.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Jimmy MacElroy je jedním z   nejlepších krasobruslařů,   který strojovou přesností   svých pohybů uchvacuje celý   svět, mohl by být tudíž   spokojený, jenže má jednoho   zdatného konkurenta –   Chazze Michaela Michaelse,   který má též velmi silné   zbraně a těmi jsou   improvizace a sexuální   energie sálající ze všech   jeho vystoupení. Tito dva se   ocitnou proti sobě ve finále   olympijského turnaje –   vyhrát přeci může jenom   jeden. Jenže po svých   povedených show je výsledek   jednoznačný – remíza. A   tím začíná velký sešup   někdejších   krasobruslařských es –   při předávání zlatých   medailí se mezi těmito   dvěma strhne přímo před   zraky celého světa   pořádná bitka a výsledek   zasedání krasobruslařské   federace je nekompromisní –   doživotní distanc v sólové   kategorii mužů pro oba   aktéry. Jejich sláva bere   rychle za své – po téměř   čtyřech letech zastihneme   Jimmyho při práci v obchodě   s bruslařskými potřebami a   Chazze vystupujícího ve   velmi pochybné hře na ledě   pro nejmenší. Nutno   podotknout že bez několika   promile v krvi není schopen   fungovat a tak je po jednom   „povedeném“ představení   vyhozen. Na někdejší   hvězdy všichni zapomněli,   tedy až na jednu výjimku –   Hectora, homosexuálního   fanatickýho fanouška   metrosexuála Jimmyho. Ten   objeví malou mezeru v zákonu   a tak po dalším náhodném   setkání Chazze s Jimmym je   navštíví ve vězení   trenér se zajímavým   návrhem – co zkusit první   výhradně mužský pár?
Možná je škoda, že   jsem neviděl ani jeden z   dvojice filmů Ledové   ostří, ale na druhou stranu   si tu zápletku umím dobře   představit. To tahle věc je   trošku jiný kafe – dva   chlapi jako párek   krasobruslařů? Už to   slibovalo slušnou zábavu,   navíc když jedním z nich je   Will Ferrell...Není to   komedie rozhodně dokonalá,   ale chvílema je to opravdu   povedená sranda, i když   často předvídatelná –   asi si každý dokáže   představit nějakou situaci z   tréninku, která může být   zpracována opravdu vtipně,   vzhledem k velké   náklonnosti, která mezi   touhle dvojkou panuje – a   musím uznat že se většina   povedla. A kreace co tihle dva   na ledě předvádí jsou   opravdu velmi velmi povedené   a zároveň mě skutečně   pobavily.Trošku mi vadilo   akorát naivní chování   Katie, ale vzhledem k tomu,   jak jí to slušelo v 23:55 v   jejím pokoji jsem jí to   nakonec rád odpustil. Ve   filmu se mihne též Alexander   Mahone (William Fichtner) z   Útěku z vězení a taky Luke   Wilson.Samozřejmě, není to   nic převratnýho, ale   několikrát jsem se opravdu   od srdce zasmál a co si od   takovýho, příběhem těžce   (ale povedeně) šáhlýho   filmu přát víc?
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2015
Will Ferrelllllll...
...oplácaný ne příliš   pohledný téměř   padesátník, který si libuje   v hraní mladých krásných   svůdníků. Někdy je to krok   přes čáru, jako například   ve skoro teenagerovské   komedii "Superstar"   ,která je vysloveně trapná,   nicméně někdy se zadaří.   Jedním z filmů, ve kterém   se Ferrellovo komedianství   podařilo zkloubit se   slušným scénářem je   snímek Ledově ostří.
Těžko si představit v   roli krasobruslařské hvězdy   první kategorie Chazze   Michaelse někoho jiného,   než tohoto amerického   opičáka.
Jon Hedder,   druhá část tohoto   nevšedního   krasobruslařského páru   také není špatný, ale   málo platné, právě na   Ferrellových ksichtech tato   komedie stojí. A stojí   pevně. Já osobně jsem se   dobře bavil od začátku až   do konce. A to jde u komedie   především. To, že je děj   v podstatě o ničem vám   vynahradí spousta komických   situací.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Příjemná parodie na film   "Ledové ostří".   Myslím však že dvojku už   bych nemusel. Příjemná   komedie na sobotní večer.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.8.2017
Bukvice, nechutnosti a   klasický americký humor pro   burany. Za mě teda palec   dolů. Neustálý oplzlosti mi   teda nijak vtipné   nepřipadají.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Tak tohle je vážně humorně   nabitá pecka, která s   přehledem rozesměje a   pobaví. Dvojice extrémních   krasobruslařů W. Ferrell a   J. Heder nemají chybu,   dokonale se doplňují a   svými vážnými(vtipnými)   hádkami a kreacemi dokáží   pořádně zahýbat bránicí.   Jedná se o pravý a   nefalšovaný humor, což   hodně přispívá k zábavné   atmosféře. Příběh zde   hraje až druhou roli, takže   není až tak podstatný a   tudíž jen doplňuje duo   komiků. Najdou se zde malé   blešky a záseky, ale   celkově se jedná o precizně   zpracovaný film, který má   právo si říkat komedie - a   povedená.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Docela dobře udělaná   komedie, sice tam američani   sjedou k jednoduchosti, ale   herci se docela vyblbli.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.6.2008
Trhlá blbůstka
Trhlé, klišovité, ale   místy hodně zábavné. Pokud   si někam odložíte svůj   mozek, pobavíte se a   odpočinete si.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2010
Film se mi líbil, až na dvě   věci (tim pádem ubírám i   ty dvě hvězdičky.) První   je ta, že mě to nedokázalo   až tak vtáhnout do děje jak   sem si představovala - no   prostě sem se do toho   nedokázala naplno zažrat :D   Druhou "věcí" je   herec v roli Jimmyho, pro mě   naprosto odpornej Jon Heder,   kterej se mi ve filmu až   skoro hnusil svým zjevem :D   Naopak pochválit musim   naprosto skvělýho   sympaťáka Willa Ferrella a   jeho Chazze :) Film vypráví   o dvou naprosto odlišných   špičkových   krasobruslařích, který se   vzájemně totálně   nenáviděj. Tak moc, že   když jednou skončí oba   nerozhodně na prvním místě   poperou se a sou vyhozený.   Pokud chtějí dál bruslit,   budou se muset začít   snášet a vystupovat   společně jako pár... Docela   vtipná komedie :) Pro mě   byla nejluxusnější scénka   hned na začátku filmu, a to   sice dokonalý Chazzovo   krasobruslařský vystoupení   :D
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Když jsem to viděla poprvé,   chechtala jsem se jako   blázen, protože takový   nářez jsem fakt nečekala. A   baví mne to pořád a ráda   se na to podívám zase.   Dvojice vybraná perfektně,   to snad ani nemohlo být   lepší, takže jsem oběma   celou jejich svízelnou cestu   na vrchol držela palce a   závěr mne víc než   uspokojil.
Honey0105
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Film mě vůbec nelákal..   Nejdřív jsem podle názvu   čekala horor, pak zase   nějakou velkou romantiku..   Ale televize byla zapnutá na   programu, kde tento film   běžel a sice jsem začátek   tolik nevnímala, ale zbytek   filmu už ano!
Musím   přiznat, že to byla velká   blbost, ale na pobavení   senzační!
Zezačátku   docela přehnané kreace, ale   už jsem obeznámena s tím,   že tyhle americké komedie se   nesmí brát vážně.
Šlo tedy o hezké   zpestření večera se   skvělými herci. Musím   říct, že Willu Ferrelovi   opravdu slušej dlouhý vlasy!   Lepší než ty jeho krátký   kudrliny.. Ale Jon Heder je   prozměnu hezčí všude   jinde, ale ne v tomhle filmu.   Zde působil jako nevinný   andílek s tou blonďatou   kšticí.
Téma bylo   docela zajímavé. Znám lidi,   kteří by kvůli svému   nejoblíbenjěšímu koníčku   podnikli nějakou takhle   bláznivou věc. Teda.. Asi ne   tolik bláznivou, ale nějak   podobně.
Celkově   jsem docela spokojená. Hudba   byla taky na místě, jen   některé vtipy byli až moc   americké a takové nevtipné   a nebo šlo o docela   přehnané, až moc nereálné   věci. Například u   naprostého konce. V   titulkách dále úplně   poslední scéna podle mě   vtipná tedy nebyla.
p.a.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Ferrell zkrátka natočí film   který žeru, nebo film který   mě vůbec nezaujme. U tohohle   filmu jsem se bavil. Kombinace   Ferrell + Heder je zkrátka   smrtící. Další zabijácká   dvojka je Will Arnett a Amy   Poehlerová. Tenhle film je   zkrátka dost dobrej.
IZiz
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2020
To je takovova blbost! Ale   nejde na to prestat koukat 8-)     .
Verik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2009
Parodie na Ledové ostří.   Musím říct, že jsem se u   toho opravdu upřímně   zasmála. Je vtipné vidět   dva chlapy v akci na ledě.   Až si pak pustíte   originální film, tak   můžete porovnat pravé a   zparodované scény.
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Mám-li brát film vážně je   to ptákovina. Z jiného úhlu   pohledu je to velmi dobra   parodie a s naprosto   precizním namětem,   vybornými výkony a slušným   tempem. Ke konci to ovšem s   tou zběsilosti už přehani a   finalní odlet ze stadionu to   už je moc.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.2.2020
Kvalitní americká buranská   komedie. Pokud máte pár deci   pod kůží, tak vám trapák   Will Farrel přijde vtipný.   Střízlivému jenom trapný.   Ostatně jako vždy.
d.lilien
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2009
To tu ještě nebylo!
Už jen ten námět vás   láká. Vidět dva chlapy v   páru bruslit. Dokonce bych si   troufla říct, že je tam   toho bruslení ještě víc   než v originálu. Byla jsem   sice trochu skeptická,   Zprávař s Willem Farrelem   byl zatím poslední film, co   jsem viděla a trochu mě   zklamal, ale Ledově ostří   mi to vynahradili:-) Podívám   se klidně znovu, až si budu   chtít odpočinout, jako   oddychovka skvělé!!
Fox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Will Ferell
Will Ferell byl pro mě vždy   sázkou na jistotu. Ovšem   Ledové ostří mě nenadchlo   jako dřívější počiny. Je   tam několik opravdu vtipných   pasáží, ovšem veskrze   nenajdete nic, co se od Willa   čeká. Také jeho herecký   kolega mi už podruhé   neseděl (první slabota byla   ve Škole svádění). Ale   opět geinální námět. Co   příjde příště? :-)
renefer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Celkem jsem se pobavila. Od   filmu nečekejte nic víc než   od jiných bláznivých   amerických komedií. Nejvíc   se mi líbila úvodní jízda   Ferrella - spíš než   krasobruslení to vypadalo   jako striptýz :-)
poupatecko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2010
Parodie na Ledové   ostři.Musim řict že jsem se   u toho dost nasmala na sobotni   večer přijemna komedie :o)
jap
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2010
Už jsem pár filmů s Willem   Ferrellem viděl, tak že vím   co jsem mohl očekávat.   Celkem příjemná komedie u   které se nemusí mnoho   přemýšlet a dokáže   pobavit. Vcelku neotřelý   nápad na parodii, celý   příběh jen obohatil.   Příjemnou zábavu.
TeaTime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Film je opravdu dobrý a   vtipný! I když na jejich   představení oheň a led,   měli opravu legrační   kostýmy, hlavně Chezz Mikel   Mikels. Komedie je někdy   vulgární, ale velmi vtipný,   je to zatím nejlepší   komedie, kterou jsem viděla.   Opravdu dobrá parodie na   Ledové ostří ;)) Na tento   film vybrali opravdu dobré   krasobruslaře, připadá mi   to opravdu legrační, podle   mě by na mistrovství s   tímhle nikdy nikdo nevyhrál!   Podle mě byl Chezz Mikel   Mikels až moc sprostý, proto   si myslím, že Jimmy MecElroi   byl legračnější! To je ho   vystoupení na začátku s   letícím pávem, to bylo   prostě k popukání :) No,   zkrátka je to úžasný   film!!! :D
Znojmína
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2010
jde vidět ze film ledově   ostří není česky film   někdy až moc přehnané   hlavně na závěr filmu když   oba vyletí do nebe, proto   jsem dala jen 7 hvězdiček
hogfather
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2013
Jak bych zacla.Proste je to   uzasny a srandovi film.Ale   take trochu   vulgarni.Stejne,jak jste   dokazali vymislet tak uzasnou   parodii?!Neky opravdu uzasne   sceny,napr.vertikoni.Zelezny   Lotos,nejdriv jse vsichni   lekli,ale pak se rehtali.Straz   a Fairchild,uzasne predstaveni   prizvukem ulice.Uzasny maskot   Snehova Vlocka!!!Ale nekdy mi   Jimmiho je lito.Ale ocela dost   se vam tam hodi kdyz odletely   do vesmiru:)Jen vytam tknu ze   se jse tam nebrusli jako   normalne:(Taky uzasna,krasna   hudba.(kdyz se tam   hodi)Dokonce je tam i   drama..uzas krasa!!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11349minih11349Let černého anděla (1990) [TV film] 
Flight of Black Angel n
minih158622minih158622Poslední útěk Jeronýma Pražského (2018) [TV film] 
Poslední útěk Jeronýma Pražského n
minih132543minih132543Hluboko v lesích (2012) 
En las afueras de la ciudad n
minih141336minih141336Demolice (2015) 
Demolition n
minih8515minih8515Hrobka (1986) 
The Tomb n
minih24504minih24504Skaly a ľudia (1959) 
Skaly a ľudia n
minih83047minih83047Trocha šafránu z televizního archivu (1992) [TV pořad] 
Trocha šafránu z televizního archivu n
minih141709minih141709Bez varování (2016) 
Auf Einmal n
minih27114minih27114Taková normální holka (1999) 
She's All That n
minih48279minih48279Fairy Tales (1979) 
Fairy Tales n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

35 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Svědkové času

19:15 - 19:40

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

40 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190377
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 178000

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10