Lední medvídek 2: Tajemný ostrov (2005)

Lední medvídek 2: Tajemný ostrov (Der kleine Eisbär 2 - Die geheimnisvolle Insel)
73.5 %
 
 

Der kleine Eisbär 2 - Die geheimnisvolle Insel

Další název: The Little Polar Bear 2: The Mysterious Island

    Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 80 min.
„Dlouhá cesta, během níž odvážný medvídek pomáhá starému příteli a poznává nové kamarády.“
Tučňák Caruso to u severního pólu nemá jednoduché. Je tu totiž jediný svého druhu, protože všichni ostatní žijí u póĺu jižního. Cítí se strašlivě osamělý a nic na světě si nepřeje víc, než potkat milou tučnáčí slečnu. Zatím mu nezbývá než se vyrovnat se samotou vytvářením sněhových soch tučňáků. Moc to nepomáhá, a navíc je tu zlý lední medvěd Kalle, kterému je tučňák už dlouho trnem v oku a nejraději by se ho zbavil jednou provždy. Samozřejmě se o to pokusí, a tak se do věci musí vložit lední medvídek Lars se svým kamarádem, tuleněm Robbym. Připojí se ke Carusovi a společně se dostanou do přístavu a pak na loď, která se vydává na dalekou plavbu na jih. Jejich cesta se však zkomplikuje, když je z paluby smete rybářská síť a oni se z posledních sil dostanou na neobvyklý tropický ostrov v souostroví Galapág. Potkají tu mnoho zvláštních a legračních zvířat, jako jsou krabi, želvy, pestrobarevní ptáci či leguáni, a na souši i na moři si najdou nové přátele. A všichni se budou muset spojit, aby svého exotického kamaráda zachránili před skupinou vědců a jejich plánem.

Zdroj: Nova

režie:
Piet de Rycker, Thilo Rothkirch
 
 
scénář:
Piet de Rycker, Rolf Giesen, Bert Schrickel, Thomas Wittenburg
 
 
hudba:
Nick Glennie-Smith, Hans Zimmer
 
 
výprava-architekt:
Manuel Arenas
 
 
zvuk:
Richard Borowski, Stefan Colli, Falk Möller, Jan Petzold, Mirko Reinhard, Luigi Rensinghoff, Wilmont Schulze, Patrick Storck, Thomas Supke, Jürg von Allmen, Markus Wimmer
 
 
mluví:
Maximilian Artajo (Lars), Céline Vogt (Greta), Leander Wolf (Robby), Anke Engelke (Iguanita / Frieda), Bastian Pastewka (Nalle), Oliver Kalkofe (Palle), Atze Schröder (Kalle), Joy Gruttmann (Maria), Dirk Bach (Caruso), Eva Mattes (Darwina), Mirco Nontschew (Booby), Ralf Schmitz (Pepe), Ingolf Lück (Mika), Max von der Groeben (Chucho), Tetje Mierendorf (kapitán)
 
 
animace:
Iulian Grigoriu, Krisztina Bakos, Thomas Wellendorf, Kris van Alphen
 
 
koproducent:
Jakob Bosch
 
 
výprava:
Manuel Arenas
 
 
producent:
Thilo Rothkirch, Maya Gräfin Rothkirch
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.