Liebe ist nur ein Wort (1971)

Liebe ist nur ein Wort
50 %
 
 

Další název: Love Is Only a Word

    Žánr: drama / romantický
    Země: NSR
    Délka: 111 min.
„Tragický milostný příběh podle stejnojmenného bestselleru Johannese Maria Simmela“
Osou dramatického příběhu je láska mladého studenta ke starší ženě. Jednadvacetiletý Oliver, zanedbávaný syn bohatého zkorumpovaného průmyslníka, je poslán do soukromé internátní školy pro děti z „lepších" rodin, aby zde dokončil své neúplné vzdělání. V malém městě, kde se škola nachází, se seznámí s krásnou Verenou, ženou mnohem staršího bankéře, otcova pochybného obchodního partnera. I když je žena o deset let starší než Oliver, nezkušený student a frustrovaná manželka se do sebe zamilují. Tráví spolu dny plné lásky a vášně, ale jejich vztah nezůstane dlouho utajen. V prostředí intrik, žárlivosti a bezohlednosti se stane předmětem vydírání. I když jde o nerovný boj, jsou Oliver s Verenou ochotni za svou lásku bojovat a odolávat hrozbám Verenina manžela. Ale smyčka se kolem nešťastné dvojice zatahuje stále víc. V daných podmínkách nenacházejí milenci žádné východisko a jejich románek končí tragicky.

Film je zdařilou adaptací druhého ze šesti Simmelových románů, které se většinou zabývají morálkou vyšší společnosti. Malte Thorsten obdržel za své přesvědčivé ztvárnění Olivera Film Award in Gold pro nejlepšího mladého herce.  Autor: Veronika42

režie:
Alfred Vohrer
 
 
hraje:
Judy Winter (Verena Angenfortová), Herbert Fleischmann (Manfred Angenfort), Malte Thorsten (Oliver Mansfeld), Donata Höffer (Geraldine Reberová), Karl Walter Diess (Leo), Joey Schoenfelder (Hansi), Konrad Georg (profesor), Friedrich Siemers (dr. Florian), Bernd Redecker (Walter Colland), Friedrich G. Beckhaus (komisař Hardenberg), Holger Hagen (dr. Haberl), Inge Langen (Oliverova matka), Dieter Wagner (učitel němčiny), Ossi Eckmüller (celník), Gretl Schörg (zdravotní sestra), Elisabeth Volkmann (Angenfortova sekretářka), Franz Rudnick (Kasilowski)
 
 
námět:
Johannes Mario Simmel (román "Láska je jen slovo" (Liebe ist nur ein Wort, 1963))
 
 
scénář:
Manfred Purzer
 
 
kamera:
Charly Steinberger
 
 
hudba:
Erich Ferstl
 
 
střih:
Jutta Hering
 
 
producent:
Luggi Waldleitner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.