Duben
ohodnotit

Lara Croft - Tomb Raider

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
23.8.2001
„Filmové zpracování nejúspěšnější počítačové hry Bond a Indiana Jones v dokonalém ženském těle“

Komentáře k filmu Lara Croft - Tomb Raider

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2022
Lara v akci
První film o Laře se povedl   vcelku dobře. Má to akci,   fajn hudbu, dobrý herce -   Angelina je prostě dokonalá   jako Lara a Ian Glen je   charismatický záporák.   Škoda jen že se nenatočila   krom dvojky i trojka.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.2.2020
Angelina Jolie jako Lara Croft   je hodně dobrá. Horší už   je to s filmem. Příběh   slátanina, chybí tomu   napětí, nějaké   dobrodružství. Očekával   jsem opravdu mnohem, mnohem   víc.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Hra mě nikdy moc nebavila a   film na téma hry je propadák   jak bývá zvykem. Navíc   hnusná plastiková Angelina   Jolie umí hovno. Docela by   mě zajímalo, jestli při   jídle slintá, když ty   silikonový housenky co má   místo rtů nemůže dát k   sobě.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $115miliónov║Tržby USA   $131,168,070║Tržby   Celosvetovo $274,703,340║   Aspoň že to má švih a akú   takú zábavnosť. /videl v   kine: 65%/
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Jako hráč , jsem   samozřejmě Laru hrál, tak   jsem byl velice zvědavý, jak   ten film bude vypadat.
Bylo to celkem milé   překvapení a byl jsem   spokojen. A vzhledem k tomu,   že jsem v té době měl   Angelinu ještě rád ( dnes   už tomu tak není ), tak mě   potešilo, že ji vybrali do   hlavní role. Seděla mně   tam.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2018
Občas je tu na můj vkus   hlucho až moc. V podstatě se   mi líbily dvě delší akce v   chrámu a na Sibiři. Těch   hledaných prvků bylo   zbytečně hodně, trochu to   děj tahalo a drželo   namístě. Nu, jak to   ohodnotit? Čtyřicet je málo   a padesát film zařadí do   šedivého průměru Ovšem,   že bych z něj byl nadšen   tak, abych dal osmdesát o tom   ani zdání. Dáme sedm z   deseti a hotovo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2014
Sám jsem Laru coby videohru   hrál a potil se u luštění   různých hádanek, a tak jsem   byl na filmové ztvárnění   velice zvědav. Natáčení   probíhalo ještě v době,   kdy se takový ohromný boom   na videoherní a komiksové   filmové verze ještě   nekonal. Scénář, akce a   vůbec celková vizuální   podoba tomu odpovídá.   Pořád se tu jen nekecá,   neputuje, nebojuje, zkrátka,   mi vše připadá vcelku   vyvážené. Scénář je   zpracován uspokojivě, i   když je videoherní předloze   věrná pouze v určitých   aspektech. Při porovnání s   klasikou Indiana Jones, kromě   hlavní postavy tu není   rozdílu. A popravdě,   Angelina Jolie mi v této roli   také nějak moc nesedla. Ale   to neznamená, že by to měl   být špatný film. Ba,   naopak. Dobrodružný   zážitek snímek vyvolá,   což je hlavní.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2014
Říká - li se, že Lara   Croft je ženským Indiana   Jonesem, přiznám se, že   příliš akčnosti a to filmu   upřít nelze, škodí.   Nereálnost z filmu přímo   čiší, podívat se na film   ano, ale úrovně Spielberga   nedosahuje. Akčních scén je   sice hodně, ale to je asi   všechno. A.Jolie je skvělá,   ale pěkné kozy film   nezachrání.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Průměrný dobrodružný film   o neporazitelné super   hledačce pokladů.Docela   dobré vizuální   efekty.Nebýt A.Jolie asi bych   se na to ani nedíval,ale   díky ní to decela šlo.
Mackaku
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Nudně předvídatelné
Utahané až dlouhé.   Nezachránila to ani sexy   Angelina (i když její   botoxové rty tu sexualitu   také přehrávají.)
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Dobrodrůžo můžu, a když   je v hlavní roli atraktivní   (až na ty rty) žena,   ale...
pohyby v   časoprostoru, oživlé sochy   - to je jen zlomek věcí,   které neustojím, byť jsou   výborně trikově   zpracované.
Akana
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Záměr stvořit Indianu   Jonese v sukních je tak do   očí bijící až je to   nepříjemné. Humor, který   ve Spielbergově sérii   dokonale vyvažuje povrchní   mystiku a okultno, Lara Croft   postrádá, takže vzbuzuje   spíš útrpné pousmání. Na   Angelinu Jolie se sice hezky   kouká, ale i tenhle pohled   omrzí. Jako oddychovka   možná, ale spíš z nouze.
mildaaxe
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Lara Croft je superženská,   co se místo balení chlapů   baví bitkami s roboty a   získáváním cenných   artefaktů. Nyní řeší   záhadu, se kterou je úzce   spjat osud jejího otce a snad   i jeho smrt. Motivace je tak   dvojnásobná. Lara však   samozřejmě není jediná,   kdo se snaží odhalit ono   dávné tajemství a tak musí   vytáhnout i své pověstné   devítky… a tím nemyslím   ty v podprsence, při vší   úctě, tak velký zase   nejsou, řeč je samozřejmě   o dvojici pistolí:-)
Slavná vykradačka hrobek   zamířila díky velkým   úspěchům z počítačů i   na filmové plátno. Po tomhle   neskonale nudném zážitku   však musím konstatovat, že   to neměla dělat…Už úvod   totiž napoví, že to   žádná bomba nebude - je   více než jenom vlažný - je   totiž vyloženě dementní.   Bitka s robotem je totiž   neobyčejně zdlouhavá,   neakční, nezajímavá a   trapná. Oukej, start přeci   nemusí vypovídat o zbytku,   myslel jsem si poněkud   naivně,   jenže…Následujících   odhadem dvacet minut jsou   jenom kecy, nepravděpodobný   dedukce, neobyčejně nudný   rozhovory a pak…noční   vloupání. Konečně nějaká   akce, těšil jsem se, ale   opět jsem se nějak seknul.   Lara lítá ve vstupní hale   na laně a beze zbraní   likviduje po zuby ozbrojenou   údernou jednotku. Po chvíli   sjíždí do garáží a   pomocí originálního   nástroje se zbaví několika   dalších chlapíků. Nečekal   jsem sice reálně   vypadající akci, ale proč   to nebylo ani zábavné?   Opravdu tohle točil West,   který má na svědomí Con   Air? Těžko   uvěřit…Problém je že ani   dále to není žádná sláva   – „příběh“ totiž   nefunguje ani s přivřenýma   očima, objevuje se tu velké   množství pitomostí, které   mi otravovali už tak   dementní průběh…   Největší chybou je ale ta   táhlá nuda a že to napíšu   zrovna já mě docela   překvapilo – akční filmy   mě téměř vždy dokážou   alespoň průměrně zabavit,   ale tenhle k tomu měl opravdu   hodně daleko.
Jo   efekty jsou solidní, na   Angelinu je samozřejmě   pěkný pohled, ale to je tedy   sakra málo…I když v tomhle   žánru není možná tolik   konkurence, přesto nestojí   zato nad tímhle snímkem   trpět. Indiana Jones je zcela   jiná kategorie, stejně jako   Mumie nebo dokonce i téměř   neakční Lovci pokladů, z   kterých jsem přitom   nadšený skutečně   nebyl…Tenhle snímek totiž   vůbec nepůsobí jako   dobrodružství, ale jako   mizerná akce proložená   slintama o ničem a několika   mizernými pokusy o   vtip…Celej tenhle film je   totiž špatnej vtip.
scorpiontom
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2010
Chyba ve filmu
Když přichází poslíček s   dopisem od jejího otce, tak   vchází do otevřených   dveří, ale když je pohled   zepředu, tak jsou dveře   zavřené.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2010
V celku to jde film je dobře   natočen obsazení je  
velmi dobré,Jolie je   skvělá pěkné jsou i   akční scén a film je   pěkně točen.
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Filmy podle počítačových   her mě nikdy nezaujali.Tomb   Raider není   vyjímka.Klasický akční   film,nebo také parodie na   Indiana Jonese.Zajímavé   jen,jak hlavní hrdinka má   velká prsa a plné rty.Z   puberty jsem dávno   vyrostl,takže tyto   věci,které jsou na celém   filmu asi nejzajímavější   jaksi nestačí.Jestli se má   něco natáčet podle   počítačový hry,měl by to   být Metal Gear   Solid.Hra,která má duši.Ale   režie by měla být svěřena   nějakému zručnému   režisérovi,aby zase nevznikl   bezduchý akční paskvil.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Angelina Jolie jako Lara   Croft-hledač   pokladú.Tentokrát chce najit   dvě poloviny   trojuhelníku,který když se   spojí dá se ovládat   čas.Chce ho i jákysi řád   osvícených.Akčných scén   je tady k vidění hodně.
Seducinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Docela zajímavé no, hru jsem   nikdy nehrála takže nemůžu   zas až tak všechno soudit.   Asi pro většinu mužů je   film lákavý hlavně díky   postavě Angeliny Jolie,   kvůli té já však svoje   hodnocení zvýšit nemůžu.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Videohry mi nic neříkají,   ale kdyby každá   předělávka na film dopadla   takhle dobře, bylo by to   skvělé. Tuším věrnost   předloze, což dokážu   ocenit. Také všechny bojové   a technické vychytávky jdou   filmu k duhu...ale to   nejdůležitější je   příběh, který zde   (kupodivu) nechybí. Celý   film má spád, honička   střídá střílečku, boj a   nebo útěk...prostě akční   nářez, který stojí za to.
Rocky4
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Herní zpracování je   bezpochyby lepší. Měl jsem   možnost porovnat obojí,   ačkoliv jsem se nikdy nestal   fanouškem Lary Croft, hra   mně docela bavila. Ale tenhle   film teda opravdu nic moc. Ono   filmové zpracování podle   herní předlohy nikdy není   to pravé ořechové a asi   málokdy se to povede. Snad   jedině Resident evil. Ale   třeba Sillent hill, taky   nepovedené přenesení.   Myslím že by se ještě   něco našlo. Angelina se do   role docela hodí, to se musí   nechat a je své herní   předloze docela podobná, za   ní dávám ty dva body. Ale   samotný film je pro mně   spíš snůškou nesmyslů na   podobné úrovni jako   Matrix.
Někde jsem se   dočetl že má vzniknout   údajně další film, podle   hry. A to Metal gear solid. Na   to bych byl hodně zvědav,   hra patří k legendám na   herních konzolích. Já hrál   všechny díly na   Playstationu. A ta hra má   taky dost prvků sci-fi. A je   celkově promakaná se   složitým příběhem. Nevím   jestli by se tvůrcům   podařilo to přenést na   filmové plátno. U Lary Croft   se to moc nepovedlo.
c208
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Zasa jeden z hodne nudných   filmou , kde je sama bitka   ,nasile a pod. Angelina je   sice pekna ale jej herecke   výkony ma veľmi nenadchli
Medousek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Na "fantas magorias"   filmy,kde je hlavní hrdinkou   žena,která všem dá bez   problémů do budky opravdu   nejsem.Film koukatelný hlavě   pro mužské publikum.Pro mě   ptákovina.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Slavná počítačová ikona v   podání sexy Angeliny Jolie v   akčním dobrodružném   snímku, kde o akci není   nouze.Jako oddychovka se mi to   líbí.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2008
Nemůžu si pomoct, ale   Angelina je prostě sexy.   Tak trochu myslika, ale při   rozmělňování mysli   Angelinou se na to dá   koukat.
leva2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Angelina Jolie je fajn a   rozhodně nejlepší volba pro   Laru Croft, ale scénář   nedává šanci této adaptaci   počítačové hry ovládnout   i kina celého světa.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Snímek natočený podle   předlohy populární   počítačové hry není   jistě originálním počinem.   Bylo jich totiž v minulosti   natočeno již mnoho. Zatímco   ne vždy se to podaří, jako   si myslím že například ve   snímku DOOM, v tomto   případě tvůrci prokázali   opravdové schopnosti. Lara   Croft se podařila na   výbornou a tak si dnes mnozí   při vyslovení tohoto jména   představí neodmyslitelně   velmi úspěšný film v   podání neodolatelné   Angeliny Jolie.
jezecek123
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Celou sérii Tomb raider mám   hrozně ráda a proto jsem se   těšila i na filmové   zpracování. Bohužel pro mne   bylo velkým zklamáním.   Bohužel však nedokážu   posoudit zda za to může   výkon Angeliny Jolie nebo   zpracování celého námětu.
wawer
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Já bych Tomb Ridera nazval   ptákovinou první kategorie,   kterou nezáchrání ani   Angelina Jolie (která taky   nepřdvádí bůhvíco) ani   nic jiného, prostě ztracený   případ - nemusíte hledat   logiku, nenajdete ji.   Nenapadá mě jediný   racionální důvod proč   tento film chvalit.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2005
Priemerny film o Indiana   Jonesovi v sukni.Akcna hrdinka   s famoznym vyzorom a   postavou,ale to je asi tak   vsetko,na co sa da v tomto   filme pozerat.Plagiat Indiana   Jonesa taziaci zo super   popularneho herneho motivu,ale   zial nepodareny.
AcidBurn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Jediné dva důvody proč se   na film podívat - sexy   postava Angeliny Jolie a   úvodní zápas s přepadovým   komandem. Jinak logice filmu   musel režisér zlomit obě   nohy, takže nejen že   nepokulhává, ona se spíš   jen bídně sune v   pozadí...tak to dopadá,   když se scénář píše až   při samotném natáčení...
Steve997
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2005
Fenomén Lary Croft jako   počítačové hry se mě   obloukem vyhnul, takže jsem   od filmu nic nečekal. Nakonec   jsem byl ale docela   příjemně překvapen. Film   je sice v podstatě o ničem,   ale na druhou sranu je v něm   hodně pěkných akcí takže   se člověk nenudí a na sexy   Angelinu je taky pěkný   pohled.
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2004
S velkým nadšením, ale   také s trochou nedůvěry,   jsem šla shlédnout film o   mé oblíbené počítačové   postavě a byla jsem mile   překvapená. Film byl   natočen přesně v duchu   populární hry.
Petrusis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2004
Pátrání sexy archeoložky   po starých relikviích   dopadlo celkem dobře.
vousac
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.9.2003
Dobrá zábava.
Indiana Jones s kozama. Já se   dobře bavil.
pavelnop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Kdo by neznal Laru Croft alias Tomb Raider.
Nechtěli by jste někdy   vrátit čas a napravit něco   co se vám nepovedlo?
Lara by chtěla aby mohla   být opět se svým otcem. A k   tomu dostane příležitost.   Právě totiž nastává   taková konstelace planet, že   jsou všechny v jedné řadě.   Před mnoha tisíci lety spadl   na Zem meteorit právě když   konjunkce vrcholila, lidé   ukovali "Trojúhelník   světla", který měl moc   ovládat čas. Bohužel byl   zneužit ke špatným   účelům a zničil celé   město, které vzniklo na   místě kráterů. Proto byl   trojúhelík rozdělen na dvě   části a ty ukryty na   opačných koncích světa.
Nyní stačí jen najít   obě poloviny a opvládnout   čas.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih153220minih153220Hora mezi námi (2017) 
The Mountain Between Us n
minih11487minih11487Hitman 3: Likvidátor (1991) 
The Hitman n
minih21280minih21280Trhák (1980) 
n
minih126114minih126114Rohy (2013) 
Horns n
minih43992minih43992Ajťáci (2006) [TV seriál] 
The IT Crowd n
minih39766minih39766Paparazzi (2004) 
Paparazzi n
minih38775minih38775Cellular (2004) 
Cellular n
minih12219minih12219Gideonův meč (1986) 
Sword of Gideon n
minih44136minih44136Invaze (2007) 
The Invasion n
minih42905minih42905Apocalypto (2006) 
Apocalypto n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Tomb Raider (2018)

 Tomb Raider (2018)
Tomb Raider n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Roar Uthaug

(jiná verze filmu)

Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (2003)

 Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (2003)
Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života n
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
Žánr: sci-fi / dobrodružný / akční
Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Spolková republika Německo / Japonsko
Režie: Jan De Bont

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Boží mlýny (2020) [TV seriál]

20:10 - 21:05

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

20:00 - 20:55

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Showtime

19:55 - 20:15

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10