Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Lakomec

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2009
skvělí koncert tohoto   mimořádného herce  
podpořeno   i skvělým dabingem v České   lokaci parádní děj plní   gagu stojí zato
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2010
Lakomce jsem viděl ve   Vinohradském divadle i v   Národním,ale Louis de Funies   dal této postavě úplně   jiný charakter.V jeho   podání je Harpagon více   komediální a celý film se   nese v tomto duchu.Moc se mi   líbil.
lebowski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Tenhle málo známý film   není špatný, ale nesmíte   se na něj dívat jako na   Funésovku. Je to totiž až   otrocky věrný přepis   Moliérovy hry a Funés tady   nemůže žonglovat s textem,   jako to měl ve zvyku dřív.   Přesto to ale není úplná   ztáta času.
Sygi5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Dobrý film,Louisův obvyklý   výborný výkon,akorát to   kazí příšerný dabing pana   Krampola(nemyslím tím,že   Krampol je špatný,akorát se   jeho hlas nehodí k   Funésovi).
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2009
Louis de Funés v klasické   divadelní hře? Přiznám   se,že jsem si to vůbec   nedokázala představit - než   jsem shlédla právě toto   zpracování Moliérova   LAKOMCE. Co dodat???   Senzační,jedinečné,plné   humoru...DOPORUČUJI!
řepešínský
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2011
francouzská filmová adaptace   molierova lakomce v prvé   řadě dokládá autorovu   neustále aktuální genialitu   a nadčasovost, ale v řadě   druhé dokazuje, že to co   může fungovat na   divadelních prknech v   případě dlouhých   mnohaminutových dialogů či   monologů, tak totéž nemusí   stejně platit i pro přepis   na celuloidový pás. jemné   nenásilně vedené škrty by   adaptaci lakomce pro   stříbrné plátno jen   prospěly, protože pak by se   nestalo, že rytmus děje   kolísá, čímž citelně   trpí jeho výsledná   dynamika. jinak francouzskému   filmovému lakomci nelze   upřít strhující funesův   výkon v titulní úloze, v   níž se doslova vyřádil,   vyzdvihnout si zaslouží i   mnohé dosud nepoužité gagy,   jako například s hledáním   ztracených peněz v   šuflícíh u komod s   oblečením a v neposlední   řadě i nenucený režijní   záměr prolínání   divadelního prostředí s   filmovým a se skutečnými   reáliemi. giraultovo   nadprůměrné nastudování   lakomce si pro klady   původního textu i ve   spojitosti s hereckými   výkony zaslouží jistě   stanout v té nejvyšší   kategorii dějin světové   kinematografie, avšak pro v   úvodu vytknuté vady nakonec   zůstane v té jeho dolní   polovině.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2018

Hra ´Lakomec´ je klasická   komedie o pěti dějstvích od   francouzského spisovatele a   dramatika Moliéra a   pojednává o šedesátiletém   Harpagonovi coby vdovci,   lichváři a necitelném   lakomci, který je pro peníze   schopen obětovat naprosto   vše. Rodinu, děti i lásku.   Hra je to tak výjimečná,   že se na divadelních prknech   hraje takřka neustále. Louis   de Funès měl dlouho sen si   Harpagona zahrát a  roce   1980 se mu to splnilo. Vznikl   snímek, kde se setkal s   hereckými kolegy a kolegyní,   se kterými velice často   spolupracoval a kde hlavní   roli pojal zcela po svém.   Dokonce se podílel i na   režii. Takže Funèsův   typický cholerický charakter   se nevyhnul ani této role.   Avšak ničemu to nevadí. Ba   naopak. Hra byla zajímavě   oživena a tak i zde je   důvodů se zasmát více než   dost. Atmosféra příběhu je   zachována dle hry samotné.   Přednes ostatních herců   skutečně jakoby vypadl z   divadelních prken. Moliére   touto hrou zesměšňuje   maloměšťáctví a i přes   Funèsovo komické pojetí   toho bylo zachováno. Snímek   tedy pobaví a divácky   vkusně přiblíží hru jako   takovou.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Ano, je sice pravda, že   poslední filmy Funesovy   kariéry nejsou nejlepší,   ale mě se líbí všechny bez   rozdílu na Funésův věk tak   srovnatelně stejně.
Je také pravda, že ty   poslední filmy hrály na   trochu vážnější notu, to   mě však vadilo ze všeho   nejméně.
Tento film   má v podstatě jen jednu,   podstatnou vadu - dabing   Jiřího Krampola. I když   není jeho dabing úplně   nejhorší, Fufu je prostě   Fufu.
je tam také   trochu hluchých a slabších   míst, jinak nemám moc   výhrad, mě se to líbilo.   Zároveň si Funes splnil   životní sen - zahrál si v   Moliérovi. Je to vážná   hra, ale Harpagon je vlastně   postavou komickou a Funes mi   do té postavzÿ zapadá   naprosto skvěle. 85%.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2022
Bylo to dobré a Louis de   Funes je pro tuhle roli   doslova jako stvořený.   Přesto si však myslím, že   je velká škoda, že se do   téhle skvělé klasiky   nepustil tak o 10-15 let   dřív, dokud byl v plné   síle. To by tenhle film   dozajista vyzněl minimálné   o jednu až dvě hvězdičky   pozitivněji. Tady je   chvílemi již citelně znát,   že to "jede na   rezervu".
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2020
Pan Funés je dokonalý. To s   naším dabingem to bylo   špatné. Nemyslím hlas, ale   ty chyby ve výslovnosti,   děs. Nebylo jich naštěstí   moc. Na hlas je třeba si   zvyknout, zpočátku se i   zdálo, že nemá pořádnou   intonaci. Režie celého   filmu také nic moc. Mně   totiž vadilo to kecání na   kameru. To nesnáším. Ale   zase na druhou stranu, obléci   pana Funese do pavích per a   dát mu k tomu ty brýle, to   byl nápad k nezaplacení. Nu,   po začátku filmu sem   postupně přichází stará   herecká elita Francie, jako   Michel Galabru nebo Funesova   filmová manželka Claude   Gensac. V mini rolích je pak   zde četnický kolega Tricard,   tedy Guy Grosso, a další   četník Merlicot Michel Modo.   Ale ani ti nejsou sami, jsou   zde prostě samé známé   obličeje.
Snímek   nakonec hodnotím hodně   pozitivně, takže dávám   sedmdesát procent.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Tak tady jsem se stoprocentně   nasmála. Jak to dopadá,   když máte otce skrblíkem?   Děláte si dluhy kde se dá a   nakonec se dozvíte, že jste   si půjčil peníze od   vlastního otce s   nekřesťanským úrokem.
legenda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.7.2005
F
Všetky "funesovky"   sú tak dobré, že si ani   nezaslúžia komentár, ale k   tomuto filmu si komentár   neodpustím. Funes si   vybudoval renome ako skvelý   komediálny herec a vo   vážnej úlohe mi nesedel,   vadilo mi to, hoci jeho   herecký výkon bol v tomto   filme, taktiež výborný. No   zvyk je zvyk...
Stegr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Louise de Funése jsem nikdy   moc nemusel, ale je pravda,   že i on dokáže mezi   nesmyslnými škleby vykouzlit   vážně zábavný výraz.   Film samotný byl často velmi   nápaditý, ale dvě hodiny   byly přeci jen trochu moc...
shadowdark
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Francouzská lehce   nadprůměrná telenovela s   vynikajícím Louis de   Funésem v hlavní roli   nepříjemného a lakomého   Harpagona a příšerným   českým dabingem stejně   nepříjemného Jiřího   Krampola (ale nic proti němu   nemám, vážně).
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.12.2011
Když pominu dabing a svůj ne   zrovna kladný vztah k   Funésovi, sáhodlouhé   monology a jeho tolikrát   opakované škleby mi už nic   neříkají. Zatraktivnit a   víc upravit pro filmovou   podobu by nezaškodilo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42031minih42031Kobra 11 (1996) [TV seriál] 
Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei n
minih22670minih22670Vodní svět (1995) 
Waterworld n
minih4836minih4836Byl jednou jeden polda (1995) 
Byl jednou jeden polda n
minih143304minih143304Legenda o čtyřech bojovnících (2015) 
The Four Warriors n
minih28682minih28682Krokodýl Dundee v Los Angeles (2001) 
Crocodile Dundee in Los Angeles n
minih36650minih36650Agenti dementi (2003) 
La gran aventura de Mortadelo y Filemón n
minih14918minih14918Okovy moci (1994) 
Chain of Command n
minih2337minih233712 opic (1995) 
12 Monkeys n
minih23549minih23549Zálesák (1996) 
Forrest Warrior n
minih3405minih3405Až přijde kocour (1963) 
n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10