Krvavé housle (1998)

Krvavé housle (The Red Violin; Le violon rouge; Il violino rosso)
72.5 %
 
 

The Red Violin; Le violon rouge; Il violino rosso

    Žánr: drama / mysteriózní / povídkový
    Země: Kanada / Itálie / Velká Británie
    Délka: 125 min.
„Vášnivý hudební nástroj. Šokující tajemství. Neobyčejná cesta.“
Píše se rok 1681. Italský mistr houslař se nechce rozloučit se svou mrtvou ženou, a tak vyrobí housle, které natře červeným lakem smíchaným s její krví. Vytvoří tak jedinečný a velmi vzácný nástroj. Později se housle objevují v rakouských Alpách, kde s nimi vystupuje v roce 1792 hudební génius. V devatenáctém století housle žijí v Anglii, kde jejich majitel a hudební skladatel právě prožívá vášnivý románek. Následně housle cestují lodí do Číny a skrývají se před kulturní revolucí. A konečně se objevují v současné Kanadě, kde se je během aukce snaží získat houslový expert (Samuel L. Jackson).

Film Krvavé housle se odehrává v pěti zemích, užívá čtyři jazyky a shrnuje více než tři sta let historie a kulturních změn. Budete svědky nevídané cesty, během níž ony housle budou pokaždé hrát absolutně jiný hudební styl, od baroka až po současnou modernu. Tento příběh je plný poezie, krásy, tragédie, romance, dobrodružství a intrik.

Zdroj: HBO Europe

režie:
Francois Girard
 
 
hraje:
Carlo Cecchi (Nicolo Bussotti (Cremona)), Irene Grazioli (Anna Bussotti (Cremona)), Anita Laurenzi (Cesca (Cremona)), Tomaso Puntelli (Apprentice (Cremona)), Samuele Amighetti (chlapec (Cremona)), Jean-Luc Bideau (Georges Poussin (Vídeň)), Aldo Brignini (asistent (Cremona)), Christoph Koncz (Kaspa Weiss (Vídeň)), Clotilde Mollet (Antoinette Pussinová (Vídeň)), Florentin Groll (Anton von Spielmann), Johannes Silberschneider (otec Richter), Paul Koeker (bratr Gustav (Vídeň)), Rainer Egger (bratr Kryštof (Vídeň)), Wolfgang Böck (bratr Michael (Vídeň)), Josef Marginter (bratr Franz (Vídeň)), Samuel L. Jackson (Charles Morritz), Greta Scacchi (Victoria Byrdová), Jason Flemyng (Frederick Pope), Silvia Chang (Xiang Pei), Liu Zi Feng (Chou Yuan), Monique Mercure (paní Ledouxová), Don McKellar (Evan Williams), Colm Feore (dražitel), Ireneusz Bogajewicz (pan Ruselsky), Julian Richings (Nicolas Olsberg), Paula de Vasconcelos (Suzanne), Arthur Denberg (princ Mansfeld), Dimitri Andreas (starý cikán), David Gant (dirigent)
 
 
scénář:
Don McKellar, Francois Girard
 
 
kamera:
Alain Dostie
 
 
hudba:
John Corigliano
 
 
výprava-architekt:
François Séguin
 
 
kostýmy:
Renée April
 
 
střih:
Gaétan Huot
 
 
zvuk:
Claude La Haye, Marcel Pothier, Peter Strobl
 
 
produkce:
Niv Fichman
 
 
titulky-česká verze:
Jitka Tošilová
 
 
zpěv:
Rebecca Starr
 
 
koproducent:
Daniel Iron, Giannandrea Pecorelli
 
 
odborný poradce:
Peter Beare (a konstrukce housli), Charles Beare
 
 
nahrál:
Joshua Bell (houslová sóla)
 
 
dirigent:
Esa-Pekka Salonen
 
 
digitální efekty:
Buzz Image Group
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.