Kruté radosti (2002)

Kruté radosti
64.2 %
 
 

Další název: Cruel Joys

    Žánr: poetický
    Země: Slovenská republika / Česká republika
    Premiéra v ČR: 13.2.2003        
    Délka: 99 min.
„Vzrušující příběh o pokušení, tajemství a bezradnosti v hledání lásky.“
POZOR, SPOJLER

Skupinka mladých se koupe v přírodní nádrži. Jedním z nich je Karel, dost vysoce postavený pán. Ten pak oznamuje svému kamarádu Martinovi, že zemřela Žofie, matka Karlova dítěte, dcery Valentíny. A Karel chce, aby Martin vydával Valentínu za svou neteř.

Valentína přijela vlakem a Martin ji odváží do klášterní školy. Ona tam však nechce, a tak ji bere k sobě. Stejně má pět sester, tak co.

Martin je nakvašený na Karla kvůli tomu, že spí občas s Helenou, na kterou si Martin myslel.

Karel se přece jen setkává se svou dcerou tváří v tvář. Před ostatními ji však stále zapírá. Ona se jednou vplete do výchovných metod pana učitele Lájoše, dostane za to vynadáno i od Martina. Ještě to má dohru po mši. Martin je řádně naštvaný, a tak si Valentína balí kufr. Jenže u Karla neuspěje, a tak mizí do neznáma. Karel ji hledá po celém městě i okolí. Není sám. Nakonec je nalezena u vody.

Pak vyjde najevo, že ona stojí o Lájoše. Což ovšem se zas nelíbí Martinovi, který by o ni stál. A Karel se k ní stále nepřiznal. Jednou v kině se Valentína drží za ruce s oběma. Ovšem pak se vykoupe a jde v noci k Martinovi. Ten je však jako opilý, a tak se Valentína cestou zastaví u Lájoše, kde je Martin načapá. Ráno je z toho pohovor a scéna.

Karel pak oznamuje, že pošle Valentínu studovat do Prahy, a tak se provalí jejich pravý vztah. Karel prozradí Heleně, že čeká dítě s Ilonou, ale zdá se, že jí to až tak nevadí. Za to mu řekne, že viděla Valentínu u Martina. A Valentýna konečně vleze Martinovi do postele. Pak se zde objevuje Karel a dochází k inzultaci. V tomto boji asi nebude vítěze, ale ani poraženého.  Autor: Pitryx

režie:
Juraj Nvota
 
 
hraje:
Szidi Tobias (Ilona), Ondřej Vetchý (Karel), Csongor Kassai (Lajoš), Anna Šišková (Helena), Tatiana Pauhofová (Valentína), Vladimír Hajdu (Gabriel), Milan Mikulčík (Martin), Július Satinský (starý pán - Helenin strýc), Lukáš Latinák, František Zvarík, Klára Roštárová, Katarína Löffnerová, Lucia Klein Svoboda, Anikó Vargová, Sendy Molnárová, Zuzana Kanócz, Renata Rybníková, Anita Svrčeková, Katalin Holoczyová, Attila Mokos, Martin Nahálka, Milan Ondrík, Oliver Flamo, Peter Petrovič, Emília Došeková, Zuzana Haasová, Ján Kroner, Štiavničan
 
 
námět:
Scarlett Čanakyová
 
 
scénář:
Scarlett Čanakyová, Juraj Nvota, Ondřej Vetchý (spolupráce)
 
 
kamera:
Jan Malíř
 
 
hudba:
Ľubica Čekovská
 
 
střih:
Alois Fišárek
 
 
zvuk:
Igor Vrabec, Radim Hladík
 
 
produkce:
Silvia Trizuljáková (ALEF Film & Media Group), Oľga Kovačovičová (STV), Milan Kuchynka (Total HelpArt T.H.A.), Michaela Syslová Kuchynková (Total HelpArt T.H.A.), Jiří Koštýř (ČT)
 
 
výtvarník:
Tina Gallová (kresby)
 
 
koproducent:
Marián Puobiš (STV), Ondřej Trojan (Total HelpArt T.H.A.), Pavel Borovan (ČT), Jaroslav Kučera (ČT)
 
 
masky:
Juraj Steiner
 
 
dramaturgie:
Petr Jarchovský, Jana Kákošová, Marián L. Kovalík
 
 
pomocná režie:
Jana Garajová, Ursula König-Malířová
 
 
trikové snímky:
Jiří Větroň
 
 
výkonný producent:
Marián Urban
 
 
kaskadér:
Martin Hub
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.