Kruh (1977) [TV film]

Kruh (A Circle of Children)

A Circle of Children

    Žánr: drama / životopisný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Skutečný příběh o ženě, která našla smysl svého života v práci pro mentálně postižené děti. Podle autobiografické knihy Mary MacCrackenové“
Mary MacCrackenová se nedávno rozvedla a má pocit, že se její život stal naprosto bezvýznamným a prázdným. Protože nechce být jen bohatá, rozvedená a neužitečná, přihlásí se k dobrovolné práci v soukromé škole pro mentálně postižené děti. Zpočátku je její přítomnost odmítána vynikající odbornicí, ale nedůtklivou učitelkou Helgou, která se domnívá, že je Mary jen diletant. Mary je však trpělivá a postupně získává zkušenosti nutné pro práci s dětmi se specifickými potřebami. Dokazuje svou cenu sobě i okolí a její život dostává smysl, který tak zoufale hledala. Především se však snaží pomoci nevyléčitelně postiženému autistickému chlapci tím, že s ním komunikuje… a výsledky jsou ohromující.

Dojemný film o práci s postiženými dětmi byl nominován na cenu Emmy za adaptovaný scénář.  Autor: Veronika42

režie:
Don Taylor
 
 
hraje:
Jane Alexander (Mary MacCrackenová ), Rachel Roberts (Helga), David Ogden Stiers (Dan Franklin), Nan Martin (Doris Flemingová), Patrick Labyorteaux (Brian O'Connell), Christopher West (Janis), Niki Dantine (Betty), Frances Stevenson (Ellen), Peter Brandon (Larry MacCracken), Judy Lewis (paní O'Connell), Ray Buktenica (doktor Marino), Pearl Shear (paní Gradyová), Laura Campbell (paní Johnsonová), Sarah Jane Miller (Sylvia), Michelle Stacy (Jenny), Sean Frye (Sean), Rachel Longaker (Rachel), Todd Bridges (Todd), Kyle Richards (Sarah), Brian Andrews (Harry)
 
 
námět:
Mary Mac Cracken (román)
 
 
scénář:
Steve Gethers
 
 
kamera:
Gayne Rescher
 
 
hudba:
Nelson Riddle
 
 
střih:
Sheldon Kahn
 
 
výprava:
Lawrence G. Paull
 
 
producent:
Steve Gethers
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.