Duben
ohodnotit

Krásná pokojská

Maid in Manhattan

Další název:
Uptown girl / Kráska z Manhattanu (SK)
Rok:
2002
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
5.6.2003
„O chudé pokojské, bohatém politikovi a malém omylu, který vede k velké lásce.“

Komentáře k filmu Krásná pokojská

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
Gruberova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Krásná pokojská
Je vidět,že tento snímek   režírovala dcera pana   Roberta Redforda. Je to   krásně zpracovaný   romantický film,který je   možno vidět několikrát.   Prostě nemá chybu.
IGCONEK
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Inspiraci často citovanou   pohádkou o Popelce Krásná   pokojská nijak   nezapírá...
Svobodná   matka Marisa Ventura (Jennifer   Lopez) pracuje jako služebná   v prvotřídním hotelu   Beresford. Jedna   návštěvnice ji požádá,   aby vrátila luxusní módní   oděvy. Než Marisa odnese   šaty zpět do obchodu, do   nich na několik okamžiků   vklouzne...
tom   okamžiku se však ve   dveřích objeví její syn Ty   spolu s atraktivním   Christopherem Marshallem   (Ralph Fiennes) - kandidátem   na amerického senátora a   zároveň jedním z   nejžádanějších   manhattanských mužů.   Christopher považuje Marisu   za jednoho z hotelových   hostů a je ihned okouzlen   její krásou...
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2009
Mě se tedy tento romantický   příběh o pokojské , kterou   ztvárnila Jennifer Lopez   líbila nevím co více se dá   od romantického tématu   čekat, že bude něco nového   ? Ona jako pokojská on jako   kandidát na senátora se   dají dohromady možná hodně   průhledným způsobem ala   popelka , ale i tak mám tento   film v oblibě.
janaetz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Jako milovník romantických   filmů jsem se nemohla dočkat   tohoto filmu, zprvu dobrý   děj, se mi zdál tak trochu   fádně natočen, mohlo to   být vice   "romantické" ale i   přes to jsem se dokoukala až   do knce a po shlednutí   celého filmu, nebylo   shlednuti celého filmu   ztrátou času.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2006
celkem podařená pohádka o   krásné Jennifer Lopez jak ke   štěstí   přišla.Roztomilý,ale trochu   potrhlý příběh.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.4.2020
Pohádka pro ženský, něco   ala Pretty Woman, na kterou se   chlap, pokud je při smyslech,   podívá jen s ženskou,   která to chce vidět.
diamant
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2011
Pohádka pro romantiky a tak   je to třeba brát. Ani   zdaleka se nemůže   přiblížit skutečným   poměrům ve vysoké politice.   Nicméně Jennifer nejsme   zvyklí vídat v roli   pečlivé chudé matky....
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2019
Pretty woman bez prostituce a   s outěžkem. Pusu mají obě   stejně proříznutou, jen   Julia je víc   živočišnější. Krásná   pokojská je zase pro mne víc   uvěřitelnější a   vtipnější. A zase ten   Stanley.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2012
no jo klasická americká   romanťárna, každý z nás   chlapů se někdy musel   povinně na něco podobného   podívat :-) kupodivu   koukatelné to je
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.3.2013
Zase krásní lidé, krásné   prostředí a vše se točí   kolem lásky. Hispánská   mladá matka tvrdě pracuje a   sní o velké lásce a princi   na bílém koni. Jennifer   Lopez je krásná a určitě   dobrá herečka, ale tento   film není velký skvost. Je   typická americká filmová   romance.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2011
Přestože považuju Jennifer   Lopez za jednu z   nejkrásnějších hereček,   její filmy příliš   nevyhledávám. Stačí totiž   většinou mrknout na   souhrnné hodnocení, aby mě   to dostatečně odradilo. Ale   jsou i výjimky, mezi které   patří i Krásná pokojská.   Tahle romantika není sice   zdaleka nějaký zázrak, ale   k mému velkému překvapení   funguje jako oddechovka na   nedělní večer až   nečekaně spolehlivě. Může   za to určitě i povedené   obsazení, kde se skví vedle   latinskoamerické divy také   Ralph Fiennes nebo Bob Hoskins   se Stanleym Tuccim. A taky   krásnej výmarskej ohař:-)   Ale hlavně skutečnost, že   mě tahle věc téměř   nenudila (no jenom ta   poslední třetina je místama   trochu moc utahaná…a   začátek celkem typicky také   nestojí za moc) a většinou   se úspěšně vyhýbala i   trapnostem (i když i těch se   pár objeví), za další   velký klad ((tady je to   doslova:-) považuji rovněž   hereččino výstavní   pozadí, jež si v mých   očích zasloužilo určitě   podstatně více prostoru na   plátně, jeho výkon je   totiž opravdu skvělý:-) ale   pravda, ani zepředu nevypadá   J.Lo vůbec špatně.   Samozřejmě nemůže chybět   ani pár logických pitomostí   ve scénáři a fakt, že   celej ten příběh je opravdu   brutálně kýčovitej a   věřit mu může maximálně   tak…Popelka, protože tý se   stalo přesně to samý!:-)
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2008
A opět krásná Jenifer   Lopez. Mám jí hodně rád a   ty hvězdičky jsou jen pro   ní. S hereckým výkonem ve   filmu Angel Eyes se to však   nedá srovnat.
Aravis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2004
Popelka v dnešní době
Krásná pokojská = klasický   román, červená knihovna. Je   to jako by někdo chtěl   udělat pohádku O Popelce v   dnešní době. Herecké   výkony normální, příběh   průměrný. Hlavně už na   začátku víme, jak to   dopadne a nic nás pak   nepřekvapí, což je značné   mínus...kdo to neviděl, o   nic nepřišel.
BlueDream
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Krásná pokojská
Milá příjemná pohádka pro   velké holky když venku   prší.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Maid in Manhattan
Jednoznačná pohádka, děj   jednoduchý přeslazený a   naprosto nereálný, pokud se   budu chtít dívat na   pohádku, tak si pustím   raději animovanou než-li   právě Krásnou pokojskou.   Jak už jsem v nějakém   komentáři zmiňovala   Jennifer Lopez jsem nepřišla   na chuť, je dobrá zpěvačka   a přesně toho by se měla   držet. Ralph Fiennes je můj   oblíbený herec, i když jsem   ho v podobné roli neviděla,   nebudu tvrdit, že byl   skvělý, protože to jistě   byl, ale jeho herecký talent   se dá daleko víc předvést   v plno hodnotnějších   filmech. Třešničkou na   dortu byl pro mě Staney   Tucci, který zaručeně   pobaví a to vždy a v každé   roli.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.2.2020
Slušný romanťák. Nic   nového pod sluncem, ale   vidět se to dá. Jennifer   Lopez slušná, Ralph Fiennes   se mně na to moc nehodil.
AlbertPeta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Zase jeden romantický   slaďáček o novodobé   Popelce kterak ke štěstí   přišla. Občas se na tyto   filmy podívám i když je   jinak nemusím. Od začátku   je celkem jasné jak to   dopadne. I když tentokrát se   před koncem zdálo, že   závěr bude jiný, ale   nakonec byl opět šťastný   jako ve všech těchto   filmech. Zpracování i   herecké výkony jsou celkem   průměrné, ale kdo nemá v   tu chvíli nic   důležitějšího na práci a   chce se podívat na něco nad   čím nemusí moc přemýšlet   ať to zkusí.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Romantických komedií se   obzvlášť v USA plodí   každou noc celý pytel.   Jednou z nich byla i Krásná   pokojská. Podle traileru to   vypadalo na příjemnou   podívanou, jenže   ouvej...trailer vyčerpal   všechno, co by na filmu mohlo   být aspoň trošku   přitažlivého. Mezi oběma   hlavními hrdiny to zkrátka   nejiskří ani omylem, oba dva   se k sobě takřka vůbec   nehodí, a celý příběh je   ohromná, ale opravdu ohromná   nuda a směs scén, které   jsou nejen nepřitažlivé,   ale i dost   "umělé". Pár   scén, o které se postaral   například Stanley Tucci, za   ty 4 body stojí, jinak škoda   času.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Celý film je těžce   nalajnovaný a i jindy   schopný Ralph Fiennes zde   nahradil talent úsměvem   (což je v určitých   situacích ohromně   protivné). Veliká škoda jak   nevyužitého prostředí, tak   vynikajících herců ve   vedlejších rolích, kteří   nemají co hrát. Krásná   pokojská sice nepostrádá   několik vtipných momentů,   ale na to, aby byla funkční   pohádkou pro dospělé, jí   chybí jak kapka upřímnosti,   tak většího nadhledu, (či   alespoň osobního kouzla -   Lopez je těžce obyčejná).   Je to prostě všechno vzaté   až příliš vážně, aniž   by tu byla trocha hravosti,   fantazie a nebo uvěřitelné   romantiky, která by člověka   chytla za srdce...
simca.talpi
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Předvídatelná zápletka,   předvídatelný konec,   příšerný výkon Jennifer   lopez a zasněný, někdy až   tupý výraz Ralpha Fiennese.   To všechno přispívá k   celkové hrůze filmu.   Nicméně film ukazuje   pokojské jako vlastně fajn   baby a to je dobré.
Bez sentimentálního   konce by to nešlo.   Romantická komedie (?)   potěší hlavně náctileté   slečny.
Naki
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Načasované, umělé, přesto   to mělo světlé chvilky, v   kterých každý najde   nějaká pozitiva. Hlasy   našeptávající diváku je   to krásné, je to krásné,   vás určitě po chvilce   otráví. Opět stejný   klišé příběh, který   vidíme běžně na našich   televizních stanicích a   rozhodně nebude poslední.   Jennifer Lopez má hezký   zadek a není se čemu divit,   že byl dříve vyhlášený   mezi top a domnívám se, že   by se její pozadí dalo více   rozebírat než tenhle ubohý   scénář.
xCindy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Film, který není potřeba   vidět víckrát jak jednou.   Podivný nápad obléct   známou "popelku" do   uniformy pokojské. Ralph   Fiennes mi nějak nesedl na   roli "krásného   prince", Jennifer Lopez   předvádí svůj průměrný   herecký výkon. Film není z   těch kdy se těšíte co se v   příští minutě stane nebo   jste překvapeni z toho co se   stalo, spíš znudeni ..
Petra.Barbie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.5.2008
Proti J. Lopez nic nemám, ale tohle je fakt nuda.
Z romantických filmů mne   dokáže sem tam něco   zaujmout a často je to pak   pro mne zážitek naprosto   výjimečný, ale bohužel   jsou takové, na které tupě   civím a vůbec se nedokážu   nějak nadchnout pro děj.   Nejde o to, že je ten děj   spíše odpočinkový, ale o   to, že je nezáživný. A   bohužel u Krásné pokojské   jsem to sice vydržela až do   konce, ale s odstupem těch   skoro dvou let, co jsem film   viděla, nedokážu pořádně   ani interpretovat, o čem   byl...vytratí se z mysli jako   záblesk.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33331minih33331Nuda v Brně (2003) 
Nuda v Brně n
minih40757minih40757Faunův labyrint (2006) 
El laberinto del Fauno n
minih36643minih36643Klokan Jack (2003) 
Kangaroo Jack n
minih4200minih4200Blade Runner (1982) 
Blade Runner n
minih4894minih4894C.I.A. 2 Krycí jméno: Alexa (1994) 
CIA II Target: Alexa n
minih29250minih29250Není král jako král (2000) 
The Emperor's New Groove n
minih43094minih43094Ratatouille (2007) 
Ratatouille n
minih5022minih5022Cesta do Ameriky (1988) 
Coming to America n
minih49779minih4977913 (2008) [TV minisérie] 
XIII n
minih38403minih38403Smím prosit? (2004) 
Shall We Dance? n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

63 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:20 - 14:05

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

73 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

8 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190543
Osobností: 697828
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178271

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10