Duben
ohodnotit

Krásná mimozemšťanka

My Stepmother Is An Alien

Žánr:
Rok:
1988
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
29.8.1991
„Komedie, ve které jde o lásku, rodinu, mimozemšťany a záchranu jedné planety.“
Popis / Obsah / Info k filmu Krásná mimozemšťanka
Dr. Steve Mills je značně nesmělý a poněkud roztržitý vědec a vdovec, který sám vychovává dospívající dceru Jessii a pracuje na projektu vyhledávání mimozemských civilizací. Jednoho večera vyšle do vesmíru signál, který však nečekaně zesílí blesk, takže doletí až do jiné galaxie. Krátce poté přistane na Zemi létající talíř a z něj vystoupí krásná mimozemšťanka Celeste. Má zjistit, jak byl signál, který ohrozil její civilizaci, vyslán a zajistit další, který by její ohroženou planetu zachránil. Seznámí se s Millsem, velmi rychle si získá vědcovu pozornost a provdá se za něj. Jessie však záhy zjistí, že její nová, zdánlivě dokonalá matka, je mimozemšťanka, a tím celou misi ohrozí. Když Celeste dostane nařízeno dívku odstranit a zjistí, že Země má být po splnění její mise z preventivních důvodů zničena, vzbouří se. Nalezla totiž v podivnostech pozemského života zalíbení a je odhodlána udělat cokoli, aby Millse, Jessie i celou jejich planetu zachránila.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Krásná mimozemšťanka
Milión světelných let od domova našla manžela, nevlastní dceru a psa. Když se dozví o sexu, tak možná zůstane jenom na víkend.


Popis / Obsah / Info k filmu Krásná mimozemšťanka
Fantastická komedie Richarda Benjamina Krásná mimozemšťanka vychází z tradičního motivu střetu tvora z jiné planety s naší civilizací. Vesmírným průzkumníkem je tentokrát půvabná, přitažlivá žena, která má přimět ke spolupráci pozemšťana - ovdovělé!ho vědce. Jen tak může zachránit vlastní planetu před zánikem. Nezbytným důsledkem její expedice se stává její polidštění; zpáteční cesta do kosmu se koná už bez ní. - Humorné situace těží ze samotného nápadu (rozvíjeného ovšem bez ohledu na logiku) a ,především z kontrastu mezi "skutečností" a znalostmi mimozemšťanky a jejího zlého rádce (pohyblivého oka ukrytého v kabelce), jež se opírají o encyklopedická hesla či o úryvky z filmů. Snímek má několik vtipných okamžiků a lehký erotický nádech nesený zejména dvojsmysly. Jednoduché vizuální efekty a příliš obnažená konstrukce chatrného příběhu mají být zřejmě vyváženy popularitou Dana Aykroyda a velice pozemskou krásou proslulé Kim Basingerové. Divácky úspěšný film se však pohybuje na samé hranici kýče.

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Americký vědec dr. Steve Mills vyslal do éteru zvláštní signál, proud mocné energie. Netušil, že jím může zachránit před zkázou daleký svět galaktické civilizace. A ještě dlouho netušil, kdo je krásná Celesta, která ho intenzívně pronásleduje. Nepředpokládané se stává skutečností
i mimozemšťané podléhají lásce...

Je to zvláštní, ale ve většině případů byly filmovými tvůrci bytosti z dalekých planet znázorňovány spíše jako krvelačná, bezcitná monstra, rozsévající smrt a zkázu v řadách ubohých pozemšťanů. K čestným výjimkám v tomto ohledu patřil např. Spielbergův E. T. Mimozemšťan nebo Carpenterův Starman. Do podobné kategorie můžeme zařadit i mimozemskou dívku Celestu, která má za úkol přimět ovdovělého vědce dr. Millse k zopakování experimentu -vyslání mohutného paprsku energie do vesmíru. Právě tento proud neuvěřitelné síly může totiž, bude-li zopakován, zachránit její planetu od neodvratné zkázy. Celesta je k tomu vybavena na naše poměry netušenými duševními schopnostmi a navíc téměř nadpřirozenou krásou a sexappealem. Její úkol je jasný - jakýmikoliv prostředky přispět ke znovuobnovení atmosféry, obklopující její rodnou planetu.
Celesta umí ledacos, totálně však tápe v pozemských poměrech. Její jediný pomocník, superinteligentní rádce ve věcech pozemského života (podivný kříženec hada a robota), kterého Celesta ukrývá ve své kabelce, také není vševědoucí. A tak mimozemšťanka provádí jednu „botu" za druhou. Dostává se do spleti komických i lehce prekérních situací. Na večírku, kde se seznámí s dr. Millsem, například spořádá místo sendviče bez okolků obsah popelníku. Taková faux pas však ještě podporují její mocné erotické kouzlo a dr. Mills mu celkem logicky a ochotně podléhá. Postupem času však překvapená Celesta zjišťuje, že ani jí není pozemšťan lhostejný.
Režisér Richard Benjamin vsadil při realizaci Krásné mimozemšťanky na dvě věci. Na herecký výkon Dana Aykroyda, který se jako komik osvědčil již v Krotitelích duchů i dalších filmech a na sexuální přitažlivost a smysl pro komiku Kim Basingerové. Především její erotický magnetismus je k potěše mužské části publika dostatečně zvýrazněn. Ať již hned v úvodní scéně, kdy se Celesta obléká do extravagantního večerního úboru před oknem své vesmírné lodi, či v okamžiku, kdy naopak své oblečení odkládá, aby se nechala od dr. Millse zasvětit do tajů a radostí fyzické lásky. Žádný muž v těchto okamžicích nemůže proti mimozemšťanům (nebo spíše mimozemšťankám) nic namítat.
Jinak je tato sci-fi komedie typicky americkým produktem se spoustou situačních gagů, které však občas vyznívají poněkud hluše a navíc neoplývají ani velkou dávkou originality. Filmů, v nichž se cizinec při setkání s americkou civilizací dostává do komických situací, jsme už viděli skutečně hodně, nového se tu dá vymyslet jen poskrovnu. Typický je i americký patriotismus; pod vlivem amerického šarmu a způsobu života se všechno cizí zcela samozřejmě přetváří. Ale i romantická love story je asi tak osvěžující, jako plechovka coca-coly, stojící pár hodin na slunečním žáru. Ani závěrečný happy end ničím nepřekvapí, divák ho čeká už od začátku. Krásná mimozemšťanka je zkrátka nenáročnou, rutinně natočenou zábavou na sobotní letní podvečer. Ze židle sice nezvedne, ale vkus také neurazí.
kou Cinema 1991/4/12

Autor/Zdroj: kou/Cinema


Popis / Obsah / Info k filmu Krásná mimozemšťanka
Ovdovělý vědec dr. Steven Mills hledá radarovými paprsky mimozemské formy života. Aniž o tom ví, jeho signály jsou zachyceny na vzdálené planetě, jejíž Rada starších se rozhodne poslat na Zemi krásnou Celestu. Mimozemšťanka má kontaktovat dr. Millse a zjistit složení jím vysílaných paprsků, které mohou planetu zachránit před hrozícím zničením. Celesta, čerpající všechny informace o pozemském životě ze své encyklopedické kabelky, potká Millse na večírku. Vědec je lepou dívkou okouzlen a rozhodne se s ní oženit. Jeho třináctiletá dcera Jessie vytuší, že její nová matka není běžnou lidskou bytostí. Celesta se přizná ke svému původu i ke svému poslání na Zemi, ale trvá na tom, že její city k Millsovi jsou opravdové. Duplikace radarového vysílání zachrání vzdálenou planetu a Celesta může zůstat na Zemi.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

34 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

54 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10