Krásná čarodějka (1942)

Krásná čarodějka (I Married A Witch)
77.1 %
 
 

I Married A Witch

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 80 min.
Jennifer (Veronica Lakeová) byla upálena jako čarodějnice a se svým otcem Danielem (Cecil Kellaway) strávila přes tři sta let zakletá v dubu. Kyž jsou konečně osvobození, potkávají přízraky nejmladšího potomka inkvizitora, který je přivedl na hranici a jehož rodinu těsně před smrtí prokleli. Tento potomek, Wallace Wooley (Frederic March), je atraktivní, ale beznadějně zaneprázdněný politik. Jennifer se do něho zamiluje, její pomstychtivý otec ale na to nemíní brát žádný ohled. Náklonnost obou mladých lidí nakonec překoná dávné prokletí i otcovu touhu po odplatě.

Nezávazná a mile natočená komedie plná fantazie je považována za nejlepší dílo René Claira za jeho hollywoodského působení, na čemž má nemalou zásluhu dvojice hlavních představitelů Veronica Lake a Frederic March.  Autor: curil

režie:
René Clair
 
 
hraje:
Fredric March (Johnathan Wolley), Veronica Lake (Jennifer), Robert Benchley (dr. Whitte), Susan Hayward (Estelle Masterson), Cecil Kellaway (Daniel), Elizabeth Patterson (Margareth), Eily Malyon (Tabitha Wooleyová), Robert Warwick (J.B. Masterson), Robert Greig (vyvolávač), Mary Field (Nancy Wooleyová), Nora Cecil (Harriet Wooleyová), Emory Parnell (Allen), Emma Dunn (manželka), Bess Flowers (matrona)
 
 
námět:
Thorne Smith (povídka), Norman Matson (dokončil povídku)
 
 
scénář:
Robert Pirosh, Marc Connelly
 
 
kamera:
Ted Tetzlaff
 
 
hudba:
Roy Webb
 
 
střih:
Eda Warren
 
 
producent:
René Clair
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.