Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Kramerová versus Kramer

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2020
Film mě dlouhá léta míjel   a z nějakého důvodu jsem si   myslel, že se jedná o   rozvodové tahanice mezi   Kramerovou a Kramerem. Že jde   jen a pouze o dítě, jsem se   dověděl až teď. Musím   říct, že mě to příliš   nenadchlo. Téma bylo   vyčerpané do dna, herecké   výkony super, odsýpalo to   pěkně, občas i nějaké to   moudro k zamyšlení, otázky   rodičovské odpovědnosti,   argumenty u soudu pro a   proti..., těžko tomu co   vytknout. Ale celkový dojem   byl takový, že filmaři   natočili příliš modelovou   situaci s jednoznačným   cílem ukázat muže jako   schopné otce, podpořeným   sympaťákem Hoffmanem a   závěrečným   "happyendem".
falm
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2017
Film je možná dobrý   hereckými výkony, možná   unikátností   časověposloupnéhé   nátáčení... Každopádně,   podobná melodramata v Americe   ceny Akademie Oscar   získávají.
Dustin   Hoffman je můj oblíbený   herec, Meryl Streepová vice   než úctyhodná herečka...   Film jsem ale nedokoukal.
Ždímačka na city.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.9.2016
Opět ten trapný začátek,   kde je chlap totální blb,   neschopen připravit snídani.   Synek je na přes hubu, matka   to má na háku. Něco tak   banálního, až je to   trapné. No, kdysi jsem z kina   po půl hodině filmu   znechuceně odešel, ale to   bylo strašně dávno.   Domníval jsem se, že jsem   snad nějak nevyspěl či co.   Asi se mi to dodnes nepovedlo.   Protože jsem se nudil   naprosto stejně jako tehdy.   No, ale mé odhodlání   dodívat se dokonce, mi   zůstalo. Proto mne zaskočila   trapnost scény setkání   Billyho s Phylis. Tedy ne tak   scéna jako taková, stane se,   ale že byla vůbec do filmu   dána, taková ubohá   puberťárna. Právní bitva   je vcelku dobrá, a dopadla   tak jak jsem čekal. A ten   úplný konec snímku? Nebudu   spoilerovat, ale jen mohu   litovat, že nejde dát minus.   Celkově opravdu nevidím   žádné pozitivum, nic, co by   mělo tento paskvil vynést na   takový vrchol, kde je. Asi   jsem slepý nebo   nechápající, ale takových   příběhů a soudů denně   proběhnou tisícovky. To, že   herci zahráli dobře, asi tak   deset minut, protože jinak se   jen planě kecalo, považuji   za naprosto normální. A   vůbec mne nezajímá, jak   toto „veledílo“ hodnotí   ostatní. U mne je to   zfilmování naprosto   banálního příběhu se   zbytečně dlouhou stopáží   a dávám mu tak 5%.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2015
Souhlasím s prvosenkou.   Manželé, kteří se   rozvádějí, by tento film   měli povinně vidět! Jako   dítě jsem něco podobného   zažila a i dnes s tím mám   problém. Film je naprosto   úžasný a neskutečně   smutný.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2012
KRAMEROVÁ VS. KRAMER

Tohle není jenom   film, to je doslova herecký   koncert Dustina Hoffmana a   Meryl Streep. Oba   představitelé získali za   své role po zásluze Oscara.   Film je příběhem rodičů,   kteří oba milují svého   syna, ale zároveň oba   touží po své realizaci v   zaměstnání, chtějí si   budovat svou profesní   kariéru a žádný z nich ji   nechce obětovat ani kvůli   synovi. Film je příběhem z   obyčejného života, lidské   drama jedné obyčejné   rodiny, jedinečná sonda do   myšlenek rodičů, kteří se   potácejí u propasti svých   citů a touze po seberealizaci   a ocenění svých   jedinečných schopností ve   společnosti. Přestože film   má už hezkou řádku let, je   stále současný, zabývá se   problémem, který je možná   aktuálnější dnes, než byl   v době svého vzniku.   Příběh bohužel nevyřeší   palčivé otázky dětí,   které trpí rozvodem svých   rodičů, ale možná   přináší trochu jiný   pohled na tuto problematiku,   jež je tu znázorňována z   různých stran pohledu.   Přestože jsem jej viděla   již mnohokrát, vždy mně   závěr dojme. Vím, že lidé   tzv. dojáky nemají příliš   v oblibě, snad se bojí   sáhnout si do svého   svědomí a přiznat si své   vlastní slabosti. Já   myslím, že i toho, kdo tyto   věci nikdy neštěstí   nemusel řešit, se jistě   příběh dotkne a donutí jej   k zamyšlení nad prioritami   lidského života. Pro   manžely před rozvodem by jej   měli promítat povinně. Film   Roberta Bentona je vskutku   nadčasový, je opravdovým   mistrovským dílem a po   právu si zasluhuje diváckou   pozornost i dnes.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Nevím, jak by ten film   dopadnul bez famózních   výkonů Dustina Hoffmana a   Meryl Streepové, ale určitě   ne lépe. Příběh je docela   modelové, předvídatelné   melodrama, tihle dva z něj   ale dělají zážitek, při   kterém se člověk za   zjitřené emoce vůbec   nemusí stydět.
Lajš
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Kluci nepláčou (mimochodem   také super film), ale tady   jsem slzu uronil, k tomu   Hoffman a Streep. Jednu   hvězdičku jsem ubral pouze   proto, že by to v životě   podle mého názoru dopadlo   asi jinak.....
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2010
Jeden z amerických filmů,   který se do československé   distribuce dostal už před   rokem 1989. Vzniklo jistě   mnoho dramat na rodinná   témata, kdy se rodinné   vztahy řešily třeba skrze   soudní moc. Film Kramerová   vs. Kramer láká už svým   hereckým obsazením dvou   hlavních postav. Jen je   trochu mrzutý ten český   televizní dabing. Rád   vzpomínám na půdoní   barrandovský.
Obdivoval jsem hlavního   hrdinu, kterak se   vypořádával s osudem a   snažil se po rozvodu získat   syna pro sebe. Pozoruhodný je   i jeho vývoj schopnosti   připravit snídani (opečený   toust s vajíčkem).
aurora45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2010
30 let starý film a jak   stále oslovuje! Silným   příběhem, dominujícím   Dustinem, kterému věřím   všechno, samu se sebou   bojující Meryl - dobrej   biják, kdo ho ještě   neviděl, ať chvátá...
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Skvělý film, který se   točí okolo velmi citlivého   tématu. Ať už by to dopadlo   jakkoliv, bylo by to špatně   - dopadlo to tak, že sami si   najdeme řešení a to se   opravdu povedlo.
Jednoduchost, skvělé   výkony celé rozpadající   rodiny i rodinné   přítelkyně !!!!
Zasloužené Oscary
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Dustin Hoffman a Meryl Streep   ve své vrcholné formě!!!   Skvěle je doplňuje i malý   Justin Henry jako jejich syn   Billy,o kterého vedou svůj   boj. Všichni tři jsou zde   tak přirození, že jim   divák, naprosto vtažený do   děje, věří každé   slovo,každý pohyb...   Povinný snímek pro   každého,kdo jen v koutku   duše uvažuje o rozvodu!
curil
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Nemusím filmy, kde se ženy   snaží připravit otce o jeho   dítě. Znám to z vlastní   zkušenosti, kdy se žena   rozhodla po rozvodu, že   pětiletého syna už nikdy   neuvidím, a tak se i stalo. V   Americe to dopadlo dobře, u   nás je to trošku něco   jiného. Každých 14 dní   můžete podávat stížnosti   na soud a nic se neděje. 8O   procent soudců na civilním   úseku jsou ženy a otcovská   práva přehlížejí.
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Nejprve bych zmínila skvělé   výkony Dustina Hoffmana a   Meryl Streep (která si za   tenhle film zasloužila   právem Oscara). Když se   přesunu k samotnému   příběhu, tak myslím že je   povedený, takový jednoduchý   ale je v něm pořád co   řešit. Některé scény jsou   takové příjemně   odlehčené (např. dělání   snídaně). Konec filmu je   takový, že v podstatě   nevíte jak to dopadlo, takže   pak už záleží jen na   názoru diváka.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Velice povedené a silné   drama ve kterém podává   Dustin Hoffman naprosto   perfektní civilní herecký   výkon v roli otce, který   bojuje o svého syna. Oskar   pro Hoffmana byl v tomto   případě zasloužený ale co   se týká Meryl Streep ta byla   ve filmu přesunuta na hodně   vedlejší kolej tudíž Oskar   pro ní mě docela překvapil.   Film plyne pomalým tempem a   nevyskytují se v něm   nějaké pamětihodné nebo   nezapomenutelné scény avšak   je natočen takovým   způsobem, že mu rádi vše   uvěříte. Možná i ten   konec o kterém si nejspíše   každý pomyslí něco   jiného.
Nalimex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2007
Život
myslím že tento film   nemôže pochopiť priemerný   človek a už vôbec nie   tínejdžer PC generácie
Je to fakt strhujúci   príbeh zo   života....reálne
Normálne som cítil   utrpenie a prekvapenie   Kramera....tak dobre to zahral   Dustin
Pardal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2007
Pro mě naprostá špička,   Kramer vs. Kramer strčí do   kapsy leckterej nezávislej   snímek co se do   realističnosti týče, jedná   se o naprosto věrohodnej   příběh o rozpadu jedné   rodiny, která klidně může   bydlet zrovna vedle vás...   Každej zúčastněnej   podává prvotřídní výkony   což je u tohoto typu filmu   nesmírně důležité,   hlavně Dustin Hoffman byl   exceletní, asi jeho   nejlepší role jako jsem   viděl. A poslední půlhodina   filmu - naprosto skvělej   dojemnej závěr kterej   slabší povahy velice snadno   rozbrečí!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih102822minih102822Král ze Soho (2013) 
The Look of Love n
minih39148minih39148Frankenstein a vlkodlak (1943) 
Frankenstein Meets the Wolf Man n
minih13642minih13642Návrat domů (1948) 
Návrat domů n
minih6972minih6972Dům Na poříčí (1976) 
n
minih153901minih153901Slender Man (2018) 
Slender Man n
minih6794minih6794Dotyky (1988) 
n
minih15387minih15387Páni Edisoni (1987) 
n
minih11900minih11900Malý Buddha (1993) 
Little Buddha n
minih41191minih41191Šéfe, to je věc! (1982) [TV film] 
Šéfe, to je věc! n
minih148292minih148292A jitra jsou zde tichá (2015) 
A zori zděs tichije... n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

62 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10