Duben
ohodnotit

Království nebeské

Kingdom of Heaven

Další název:
Kráľovstvo nebeské (SK); Königreich der Himmel
Rok:
2005
Délka:
145 minut, režisérský sestřih - 194´
Premiéra v ČR:
5.5.2005
„Historický velkofilm o válce církví.“

Komentáře k filmu Království nebeské

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 61
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2020
Toto je po všech stránkách   klasický koprodukční   velkofilm. Je tu atraktivní   historické téma, bohatá a   působivá výprava, kvalitní   mezinárodní obsazení,   obří komparz a patřičně   velkorysá stopáž (téměř   dvě a půl hodiny). Jenže   aby to byl opravdu   mimořádný film chybí tomu   to známé "něco   navíc".Je to opravdu   pěkná podívaná ale nic   jiného. Kdyby to nebylo   takové klišé chtělo by se   říct, že tenhle film nemá   duši a je to   "jenom" dobré   řemeslo.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.9.2016
Ten děj byl dost strašný.   Spousty statických míst,   spousty zbytečného kafrání   a i dost hlucho. Rozhodně to   však není úplně špatný   film. Jen za naprosto   dokonalou a penězi   neplýtvající výpravu si   zaslouží velké plus,   společně s někdy hezkou   hudbou. Volba hlavního hrdiny   mne dost udivila, měli si   prohodit se sporákem role,   pořád jsem měl dojem, že   by Blooma to kovářské   kladivo spíše zlomilo v   pase. Klidně mohla stopáž   zůstat, kdyby se tam ovšem   něco dělo. Sem tam malinko   gore, ale na tak dlouhý epos   žalostně málo.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Po shlédnutí v multiplexu   jsem byla z tohoto filmu tak   trochu rozčarovaná, ale asi   se chce někdy vracet k   filmům jednou či vícekrát,   a hledat v nich dál. Nakonec   se mi stalo to, že jsem   zkoukla prodlouženou verzi   tohoto filmu doma v klidu na   DVD, a líbil se mi víc, než   před rokem :o))
efCZa
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.5.2005
nuda...nuda...nuda...
v   podstatě se nejedná o   filmový pribeh, ale pouze o   sled jakýchsi obrazů, které   vás do děje(který tam snad   ani není) nevtáhnou.   Vizuálně je film   nerealistický, jedná se o   jakésy psychedelické   pojetí-s naprosto nerealnymi   barvami. a dej? rekla bych   skokovy. divak je postaven   pred situaci, ale nikde neni   vysvetleni, proc hrdina dela,   to co dela. Postavy jsou   plytke, nemaji zadny prostor   pro hranio, pro vyjadreni se,   pro to, abychom je mohli   pochopit, vcitit se do nich a   nekdy treba i soucitit...
pro me se jedna zatim o   nejvetsi zklamani roku!!!!
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Tady u toho filmu jsem čekal   více akce a bitev. To   říkám na rovinu! Ridley   Scott toho mohl být zárukou,   ale film je spíš o něčem   jiném, než jen o   hektolitrech krve a   řežbách. Ale i tak   obstojná podívaná s   krásnou hudbou, zajímavým   vizuálem a vysokou technickou   stránkou. Závěrečná bitva   výborně natočená a film   sám celkem drsný. Jak to   bylo ve skutečnosti nevím i   tak solidní práce.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Já jsem byl z tohoto filmu   nadšen. Jak pro jeho   velkolepou výpravu, tak   příběh, práci kaskadérů   a v neposlední řadě také   přímo luxusním hereckým   obsazením. Dost se mi zde   líbil Marton Csokas v   záporné roli Guye De   Lusignana, Jeremy Irons jako   Tiberius, Ghassan Massoud jako   Saladin, David Thewlis coby   doktor a rádce a samozřejmě   nejde opomenout Liama Neesona   coby Godfreye staršího.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Zcela jistě nejlepší film od R. Scotta
Scottova režie mi není nijak   blízká, Vetřelec je jen   fantasmagorie, Thelma a Louisa   ničím nezajímavé road   movie, výjimka je např. Ten,   kdo mě hlídá coby   psychothriller a z historické   tématiky zcela jistě   Království nebeské.   Gladiátor mne nezaujal   absolutně ničím, proto i k   tomuto filmu jsem   přistupovala s dost velkou   skepsí. A zrovna byl   výsledek pro mne víc než   překvapivý. Nejen že   výprava filmu je   ohromující, ale i dějová   stránka dokáže zaujmout a   navíc - osvětlit mnoho   faktů z dějin, které se   týkají oné "Války   církví" a boji mezi   křesťany i saracény.   Přiznávám, že jsem se o   tuto část dějin před   tisíci lety nikdy blíž   nezajímala, více mne láká   starověk, a díky   Království nebeskému se mi   povedlo toto období více   pochopit a snažit se do něj   proniknout. Výkon Orlanda   Blooma je rozhodně lepší   než v Tróji, již pouze   zdobí svou tvářičkou, ale   zde doopravdy hraje. A   výsledek je velmi slušný.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Neskutočné výborný   historický film od známeho   režiséra Ridleyho Scotta,   ktorý natočil film   "Gladiator". Vo   filme vystupuje mladý   francúz Baliana(Orlando   Bloom), ktorý prišiel o   celý svoj majetok.
Lienocka22
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Výborný historický film.   Najviac sa mi páčil kráľ a   Guy de Lusignan, ktorého si   zahral sympatický Marton   Csokas. Možno som jediná,   ale Orlanda Blooma by som   vymenila za nejakého menej   známeho herca ... sem-tam som   mala totiž pocit, že za   chvíľku sa na scéne objaví   aj Johnny Depp :D
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Budu si muset pustit znovu,   abych si osvětlil příběh!   Orlando Bloom jako   neohrožený bojovník,   příjemná změna po   zbabělém a zpackaném   Paridovi, v jinak výborné   Tróji.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Otázne či mečom do neba
O križiackych výpravách je   popísané a zaznamenané toho   toľko, že sa v tom už mnoho   stráca a niekedy ťažko   rozlíšiť pravdu od   vymysleného, spravodlivé od   nespravodlivého, či správne   od nesprávneho. Mne to   prišlo akoby chceli natočiť   Gladiator 2, ale nepodarilo   sa. Videl som to už   dávnejšie a za zmienku stoja   celkom vydarené, masívne a   mohutné bitvy (najmä tá   záverečná) a slušný   výprava, plus niektoré   herecké výkony. Inak celkom   nuda a nebolo to veruže nejak   extra záživné. Priznám sa,   že ani vôbec mi tu nesadol   hlavný hrdina, akýsi   neuveriteľný a ten jeho   príbeh taktiež. Škoda,   ambície to malo, ale   nedopadlo to najlepšie. Film   bol každopádne výzva a   určite sa dalo z témy   vyťažiť viac. Zaujímavý   ťah tiež dať kvalitného   herca hrať stále zabaleného   málomocného
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
velmi povedené historické   drama skvělé je i obsazení  
výborné jsou   válečné scény které jsou   propracované do posledního   puntíku je to skvělí film
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Další příklad toho, že   propadák neznamená špatný   film. Možná je film v   určitých chvílích   pomalejší vše však   vynahrazuje dokonale udělaná   závěrečná bitva.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2014
Tak nadšený jako u Rob Roye   nejsem, ale přes délku přes   3 hodiny se na film dalo   dívat, ale vzhledem k   obsazení (O.Bloom, L.Neeson,   J.Irons) a k režii R.Scotta   jsem čekal mnohem víc a film   mne dost zklamal. Prostě   obsazení a režisér nejsou   jistotou, na které se dá i u   takových hvězd stavět, ale   jak jsem napsal, na film se   dívat dalo, především na   bojové scény i na některé   mírně řečeno, drsnější   scény.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2018
║Rozpočet   $130miliónov║Tržby USA   $47,398,413║Tržby   Celosvetovo $218,853,353║ je   škoda že do kín neišla   verzia v dĺžke 190minút čo   je samozrejme dosť ale keď   sa hladí na komerčný uspech   ide to na úkor kvality ako v   tomto prípade, takže   Director Cut je o triedu   lepší než pôvodná verzia   čo išla v kinách _Ridley   Scott je režisérske meno,   ktoré sa rázom vyhuplo   späť medzi režisérsku   elitu vďaka filmu   Gladiátor(5xOSCAR) a spustil   tak vodopád historických   filmov. Nakoniec nám po   5-rokoch od svojho Gladiatora   aj túto krátku dobu   "mečov" uzatvára,   po Kráľovstve nebeskom sa   tak skoro historického filmu   asi nedočkáme. A to nie pre   to, že by tento film nebol v   celku vydarený, ale skôr zo   žánrového prejedenia a   nekvality moc očakávaných   snímok ako bola Trója,   Alexander Veľký či Kráľ   Artuš. Malou výnimkou vo   svojej úrovni bol len   Posledný samuraj.   _"Zabiť neveriaceho nie   je vražda! Je to len cesta do   neba!" - hlási vo filme   jeden pútnik kazateľ, a   takýchto odkazov o význame   kresťanstva nám dáva Ridley   toľko že nám musí byť   zrejmé aký význam má pre   ľudstvo a to nielen v dobách   križiackych výprav ale aj   teraz. _Aj keď Orlando Bloom   predviedol lepší výkon než   v Tróji a v ostatných   projektoch, nie je ešte taký   herec aby utiahol takýto   veľký projekt, trošku my to   pripadá že sa hrá na   postavu podobnú   Maximusovi(Gladiator, Russell   Crowe), možno aj sám Scott v   ňom videl podobizeň či   nejaký väčší potenciál.   Scott nás aj trošku oklame,   keď sa beztak hustá   atmosféra stupňuje a už   čakáme obrovskú bitku   križiakov s Arabmi,   prichádza pred ňou strih a   len následný pohľad na   veľa mŕtvol a bitka nikde?   Ale aj tak sa nakoniec   pompéznej bitky dočkáme a   to hneď o pár minút potom   čo nám tu spomínanú   neukázal. A bude to veľmi   pestré krvavé divadielko   skôr až monumentálne   odohrávajúce sa v boji pod   hradbami Jeruzalema. Z prvého   pohľadu vám táto bitka   pripomenie obliehanie Minas   Tirith z Pána Prsteňov:   Návrat kráľa ale len   základ je rovnaký prevedenie   pod zručným Scottovím   vedením je až famózne a   porovnateľné len zo súbojmi   zo Statočného srdca a   Posledného samuraja... A čo   ešte nás mierne prekvapí   už len ten nečakaný koniec   ale dá sa stráviť je to   taký zmierujúci happy end v   podstate obidva súperiace   národy sa rozídu dá sa   povedať v dobrom. Aj napriek   menším výsadám je film   svojou prezentáciou danej   histórie skoro až dokonalý   ... spadajúci medzi tie   minimálne aspoň výnimočné   filmy kinematografie. _Casting   ani lepšie dopadnúť nemohol   veď zoskupiť takú plejádu   osobností a ušiť im   postaví na mieru je proste   sen. Vo filme uvidíme okrem   spomínaného Blooma aj hercov   ako je Liam Neeson   zásadového grófa z Ibalginu   , „križiackého   záškodníka“ Brendan   Gleeson, „mentor kráľa   Jeruzalemu“ Jeremy Irons,   „nenásytný“ Marton   Csokas, „charizmatický“   David Thewlis (toho by som   skoro ani nespoznal s tou   blonďavou briadkou ) ďalej   sympatickú kráľovnú v   podobe Evy Green a zahaleného   kráľa Jeruzalema v padaní   herca Edwarda Nortona. _Do   slova dokonalá vizuálna   kamera vedená Johnom   Mathiesonom vrátane pestrosti   či doladenosti farieb je   veľkým plusom pre film, z   dôb keď mal každý národ   tak odlišný odev a tým to   prináša aj rôznu skrumáž   farieb od takmer krikľavých   až k tmavým. Detailné   zábery pri behu na koňoch,   bitkách, občas   spomaľovačky na určité   detaily v pohybe, preletí   kamery z vtáčej perspektívy   to všetko ma Mathieson pevne   v rukách a dobre vie čo   robí. /videl v kine 2x: 85%/   __/rozšírená verzia filmu:   hodnotenie 95%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.6.2006
Nadpriemerny film,ktory nie je   len o bojovych scenach,ale   najma o ludoch,ktori v tej   dobe zili v Svatej Zemi.O   suziti krestanov a moslimov na   tak stigmatizovanom mieste   akym bol Jeruzalem pocas   krizovych vyprav.O zlozitej   politike a machinaciach,kvoli   ktorym umierali nevinni   ludia.Skoda,ze nebolo viacej   bojovych scen,ale o to   R.Scottovi neslo.Ten sa snazil   natocit politicky korektny   film bez zbytocnej   kontroverzie,co sa mu celkom   podarilo.Realita tej doby ale   asi bola niekde inde.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2011
Království nebeské
Lehce nadprůměrný   historický film z dob   křižáckých výprav. Abych   řekl pravdu, tak jsem byl   velmi zklamaný dějem, který   je jen zdlouhavou nudou   táhnoucí se od ničeho k   ničemu. Vše trochu   zachraňuje až velkolepá   bitva plná vizuálních   efektů, které musely stát   jistě hodně peněz, v   závěru celého příběhu.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Válečné historické eposy   Ridley Scottovi většinou   jdou, i když tento, pravda,   je taky tak trochu bojovým   filmem "za mír".   Ovšem jinak je to po   řemeslné stránce velmi   dobře odvedené dílo a to   včetně vynikajících   hereckých výkonů, mezi   kterými se neztratí ani   Orlando Bloom, naopak patří   k těm nejlepším.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2021
koprodukční velkolepě   pojatý film, jehož děj je   zasazen především na   Blízký východ do období   před třetí křížovou   výpravu, kdy docházelo k   mohutným bojům o získání   Jeruzaléma. Vlastní   natáčení proběhlo ve   Španělsku a Maroku a i tam   bylo poznamenáno rozpory s   místními muslimskými   obyvateli a ohroženo   několika teroristickými   útoky, proto část   natáčení probíhala pod   ochranou armády.
Vlastní děj a osoby sice   vycházejí z historických   záznamů, ale pro potřeby   filmu jsou značně upraveny,   změněny a ziedalizované.   Historických nepřesností je   celá řada a mnohdy jsou   zcela zásadní, a dají se   dohledat. Film, i přes tytou   nepřesnosti, je díky   velkolepé výpravě,   skvělému obsazení a   velkému počtu komparsistů   pastvou pro oči a neznalému   přibližuje krutosti té   doby.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2005
8/10
pěkná podívaná,která vás   sice zcela nevtáhne do děje   a dění této doby,otazníky   co proč kdy a jak   zůstanou,což je stejný   problém u všech současných   filmů na dané a podobné   téma. Nenapadá mě však   lepší kousek za poslední   roky,snad jen   Spartakus,kterému však   chyběl bohatší sponzor.   Stále se přesvědčuji že   ,dlouhá historie se nedá   nacpat do 2-3h scénaře a   proto považuji Království   Nebeské za velmi zdařilý   kousek.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Pro mě Ridley Scott byl a   vždycky bude PAN režisér. A   stejně jako u doslova   dokonalého Gladiátora,   předvedl své bezchybné   umění i u Království   nebeského – prvotřídní   film s nádherným   příběhem, přímo   „nadpozemsky“ úchvatnou   hudbou a v neposlední řadě   skvělým hereckým   obsazením.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Velkolepé jak jen může být   historický film v podání   Ridleyho Scotta. Smutně   vzpomínám jak mistrovsky   uměl tenhle režisér budovat   atmosféru ve stísněných   prostorách lodi Nostromo.   Jeho dějepisné plakáty jdou   úplně opačným směrem: od   intenzivního k extenzivnímu.   Ne že by nebylo co chválit.   Ta velkolepost není samo o   sobě nic zavrženíhodného,   masové scény Scott umí   prodat jako málokdo. Sem tam   se najde něco k zamyšlení a   ústřední apel na smíření   národů a náboženství je   samozřejmě ušlechtilý.   Jenže to celé nějak klouže   po povrchu, pod nímž je   nebezpečně prázdno. Svojí   zásluhu má na tom i fešák   Orlando, který možná někdy   herecky vyzraje, ale ani   tímhle filmem se k tomu   zatím neschyluje. Začínám   si čím dál víc vážit   Stoneova Alexandra, ke   kterému jsem se stavěl dost   rezervovaně, ale ve   srovnání s Královstvím   nebeským toho vyjadřuje víc   a lépe.
Tom_Hardy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Strašně nemám rád u   očekávaných velkofilmů   extrémně nízká hodnocení,   zdá se mi to často jako   velmi zaujaté hodnocení.   Bohužel však u Království   nebeského nemůžu jinak a   důvody, proč tomu tak je se   tu pokusím ve stručnosti   vypsat. Království nebeské   je dílem Ridleyho Scotta,   tedy velmi charakteristického   režiséra, jehož rukopis je   znám v každém jeho filmu.   Ve snaze nenatočit druhého   Gladiátora se vydává v KN   Ridley jinou vypravěčskou   cestou. Nechává mnohem více   prostoru příběhu a často   se znázornění bitvy ani   nedočkáme, pouze jejího   úvodu a náhle je střih na   těla na bojišti. To by   teoreticky mohlo fungovat,   nebýt několik podstatných   ale. Děj je nepříjemně   jednoduchý, plný podivných   dějových zvratů (některá   tvrdohlavá hrdinova   rozhodnutí) a především   plný slabých dialogů. To   částečně zachraňují   herci - především Irons,   Thewlis, Marton Csokas,   Ghassan Massoud a Neeson (i   když Neeson jako mentor už   začíná ztrácet na   údernosti, o větě   "jsem tvůj otec"   nemluvě). Potíž je v tom,   že všichni tito herci, ač   předvádějí velmi dobré   výkony a daří se jim   navodit tu správnou   atmosféru, mají velmi malý   prostor a jsou pouhými   přihrávači Orlanda Blooma,   který z plátna prakticky   nesleze. Ačkoli proti   Bloomovi nic nemám a jeho   jednoduší herecký projev   mě nikdy nijak zvlášť do   očí nepraštil, v KN je jeho   topornost tak nechutně   výrazná, že to film   odsuzuje k záhubě. Bloom si   po celý film, nezávisle na   druhu emocí v dané scéně,   vystačí s jedním   konstantním obličejem. A tak   bohužel postrádá jeho   charakter jakékoli charisma   (což je silně vidět   především v hrdinském   projevu) a Bloom se mezi   ostatními herci, kteří se   dokázali do doby filmu   vžít, potácí jako zmatený   manekýn na špatném molu.   Vinou toho ve filmu nefunguje   už vůbec nic. Veškeré   emoce vyprchají, protože je   ve vás nemá kdo probudit,   veškerý chuť do boje a nebo   strach z něj vás mine,   protože se ani není o koho   bát (ty zajímavé Scott   nechává zemřít bez   výraznějšího všimnutí).   Detaily, jako totální   vykradení Návratu krále v   závěrečné bitvě, žádný   silný ženský charakter a   neoriginální hudba už jsou   poslední kapky do poháru   divácké tolerance.   Království nebeské je film,   který by si logicky měl   vysloužit větší   hodnocení. Jenže selhává   ve všech možných ohledech,   které by měl velkofilm   splňovat. Člověka nechává   chladným, nic moc   zajímavého mu nedá,   neukáže jedinou   pamětihodnou scénu, či   aspoň jednu velkolepou bitvu   hodnou zapamatování. Díky   všemu, co jsem vypsal, je pro   mě osobně Království   nebeské jedním z   největších zklamání roku   2005...
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Hodnotim prodlouzenou   reziserskou verzi: Ta je totiz   oproti kinosestrihu mnohem   delsi, hlubsi a drsnejsi   (brutalni scena popravy   zajatce). Rozhodne stoji za   videni vice nez kinoverze.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Skvělá výprava a kouzelné   záběry exotiky, netradiční   pohled na křižácké války   z úhlu kováře, jenž se do   Jeruzaléma dostal jaksi   nedopatřením z vůle osudu.   Co oceňuji je, že film   nestraní ani zapáleným   křesťanům ani muslimům a   drží si určitý nadhled   pozorovatele. Co mi tady   chybí je hloubka postav,   jeví se jen povrchně svými   činy buď vyloženě   špatnými nebo pod maskou   hrdinství a česti v držení   slova až za hrob. Proto je to   krásná podívaná, ale   trochu ji chybí duše.
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Templáři na pranýři
Tenhle film ve mě po dlouhé   době zase vzbudil naději,   že i dneska někdo dokáže   natočit slušný historický   velkofilm. Na rozdíl od   Tróji a jí podobným filmům   totiž nejde přímočaře za   efektivními bitvami (i když   i ty se najdou), ale   zaměřuje se i na lidskou   stránku války a jednotlivé   osoby nejsou jenom   příšerní zloduchové nebo   naopak obrovští hrdinové   bez bázně a hany. A co se   týče zpracování - kamera,   výprava a hudba mě naprosto   uchvátily, a dokonce i   Orlando Bloom už nebyl tak   příšerný jako v Tróji a   hodně se snažil nebýt   "legolasoidním   manekýnem" a trochu se   mu to už daří.Film   využívá historických   postav i událostí ale   pracuje s nimi velice volně.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2007
Toto bude opravdu hodně   subjektivní. Vysoce   atmosférický film plynoucí   v jedinečném stylu plném   poetiky, poselství a hlavně   symbolů, k jejichž   vyjádření se využívá   dialogů, monologů a   různých barevných filtrů.   V akčních, válečných či   historických filmech Ridleyho   Scotta považuji již za   standart zajímavé kamerové   nájezdy a skvělou hudbu,   obojí nechybí ani zde. Hudba   je v tomto případě zcela   jedinečná a dokonale   vhodná, místy chórická, a   zejména poslední skladba   „Light of Life“ je   naprosto „odzbrojující“,   abych tak řekl v duchu   snímku. Ačkoli musím   podotknout, že některé   Orlandovy proslovy mi tam   příliš neseděly s ohledem   na nábožensky velmi   radikální období   křížových výprav,   závěrečný proslov na téma   „co je více svaté“   nevyjímaje (rozumím   Scottovi, tady to ale trochu   přehnal). Nicméně budiž.   Více mi vadilo nepřetržité   soustředění se na   ústřední postavu a její   bleskový kariérní vzestup   (přestože byl Bloom   tentokrát docela příjemný   a rozhodně mi nevadil), když   měl Scott k dispozici tolik   lepších charakterů v   podání, například,   matadora Ironse či   „nakopávačů“ Thewlise a   Neesona. Záběry z bitev jsou   na úrovni, dočkáme se   ptačích perspektiv i boje   tváří v tvář, to zkrátka   režisér zvládá.
Podotýkám, že na   rozdíl od patetického a   nepříliš střídmého   Gladiátora mi Království   sedlo, zejména s ohledem na   styl vyprávění a jakousi   kritiku a duši pod   povrchem.
Na závěr   bych pouze podotknul, že   nemá příliš cenu   stěžovat si na historické   nepřesnosti (přestože jich   je přehršel) u filmu, kde je   vše podřízeno modernímu   poselství, kterého lze   docílit pouze určitým   způsobem, který s realitou   nemá mnoho společného. Já   ale Scottovy myšlenky a snahu   o "království   svědomí" oceňuji,   proto mi odklon od faktů   nevadil.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Mám rád historické filmy a   tenhle není žádna   výnimka.Snímek se dle mého   názoru velmi   zdařil,scénaristé chteli   zobrazit film hodne   realisticky.V kine to bylo   neco,hlavne přii   soubojích.Orlando Bloom   konečne v hlavní roli,né   jako v Troji,kde hrál   nevýrazného bratra   Hektora.Liam Neeson si taky   střihl malou úvodní   roli.Poutavé herecké   obsazení,není vše čím   film disponuje.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Historický velkofilm   pojednávající o   neustálých tahanicích   křesťanů a saracénů o   posvátný Jeruzalém.Film má   slušný i když místy trochu   zdlouhavý děj,skvělé   kostýmy a bohatou   výpravu.Herecké obsazení je   takové,jaké se dá od   hollywoodského trháku   očekávat.Herci odvedli   dobrou práci,jen Orlando   Bloom mě bohužel ani v tomto   snímku nepřesvědčil,že   umí hrát.Snímku by možná   slušel větší dějový   spád a kratší   délka.Některé scény jsou   příliš rozvleklé.Jinak   však není snímku co   vytknout.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Království nebeské
Historický film ,výborné   obsazení,bojové scény,mohu   všem úpřimně   doporučit,určitě by neměl   nikomu scházet ve zbírce 10   bodu
Roux
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2011
Nemůžu říct, že by mě   Království nebeské   vyloženě nebavilo. Film byl   zbytečně zdlouhý, postup   Orlanda od kováře byl   opravdu zvláštní.   Historické filmy mám ráda,   ale tohle můj šálek kávy   nebude.
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2010
V mojom prípade sa jedná o   jeden z mojich   najobľúbenejších   historických filmov. Tak   povediac je tu veľmi   kvalitné herecké obsadenie.   Obsah filmu nám opisuje   križiacke výpravy. Ridleymu   Scottovi nakrúcanie takýchto   filmov nesmierne ide. Však je   to "VEĽKÝ PÁN   REŽISÉR", ktorému sa   snáď vyrovná už len   skvelý Steven Spielberg.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Po hlavním představiteli
bych chtěla upozornit na   Tabiase v podání Jeremy   Ironse. Překrásná postava,   celý film velice opestřila.   Rewžisér Scott se u tohoto   filmu hodně rozmáchl, děj   je to opravdu náročný a   jako na takový na něj já   nahlížím. Kritici tohoto   díla by mohli vzít film od   filmu a v každém by našli   nějaké nesrovnalosti. Mně   se film moc líbil a kdo má   rád Scottovy filmy určitě   nebude zklamán.
Llewelyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2008
Další z historických   velkofilmů v režii Ridleyho   Scotta! Tento režisér   několikrát přesvědčil,   že skutečně umí. Po   Gladiátorovi se skutečně   blýskl filmem, který v   některých vyvolává zmatek.  
Co musím   pochválit, tak určitě   krásné prostředí   Jeruzaléma, výborné   záběry, výpravu, hromadu   kostýmů a naprosto úžasnou   hudbu. Dobré herecké   obsazení(i Orlando Bloom, mě   určitě nevadil) Strhující   příběh z dob křížových   výprav, kde zrada, láska   odvaha a čest mají své   místo.
Je sice s   podivem, kde se naučil   kovářský nevzdělanec   válečnickému řemeslu, ale   to sem nepatří, naopak to   ukazuje výmečnost hrdiny.
Trochu mi tam vadily   historické nepřesnosti, ale   to by nebyl Hollywood že?   Jinak velmi a velmi kvalitní   film, určitě stojí za   podívání.
Ondrus21
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.1.2015
Historické filmy mám rád a   říkal jsem si, že bych se   na to mohl podívat. Třeba   budu příjemně překvapen.   Příjemné překvapení se   však nekonalo. V momentě,   kdy otec přijde za svým   dospělým synem a oznámí   mu, že je jeho otcem a se   synem to ani nehne, jsem   pochopil, že to nebude nic   pro mě. Dokázal bych   vyjmenovat x filmů, kde se   takové trapné klišé   objevuje. Kromě té   šarvátky s lučištníky   hned ze začátku, mě to   opravdu nenadchlo. Vydržel   jsem se na to koukat asi 20   minut a dál jsem to měl   puštěné jen jako kulisu.
BlackElvis
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Nikdy bych nečekal od   Ridleyho Scotta, že natočí   tak nudný snímek a že   obsadí dohlavní role jednoho   z nejhorších herců   současnosti - Orlanda Blooma.
Wish
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.8.2008
tohle byl pro mě   nejnudnější historickej   film, jakej jsem kdy viděla.   doufala jsem se, že děj   rozptýlí alespoň nějaká   erotická scéna...hm a   dočkala jsem se...scéna,   která trvala asi 5 vteřin a   bylo po všem...následovala   jen další nuda a nuda.   prostě zklamání na všech   frontách...
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Tenhle film ve mě po dlouhé   době zase vzbudil naději,   že i dneska někdo dokáže   natočit slušný historický   velkofilm. Na rozdíl od   Tróji a jí podobným filmům   totiž nejde přímočaře za   efektivními bitvami (i když   i ty se najdou), ale   zaměřuje se i na lidskou   stránku války a jednotlivé   osoby nejsou jenom   příšerní zloduchové nebo   naopak obrovští hrdinové   bez bázně a hany. A co se   týče zpracování - kamera,   výprava a hudba mě naprosto   uchvátily, a dokonce i   Orlando Bloom už nebyl tak   příšerný jako v Tróji a   hodně se snažil nebýt   "legolasoidním   manekýnem" a trochu se   mu to už daří. Svými 5* se   pokouším aspoň trochu   kompenzovat ta příšerná   hodnocení, která tu jsou...
renod
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2009
jeruzalém
Když nad samotným   příběhem zavřu obě oči,   tak je zbytek jistě povedené   dílo.Dobrá kamera, střih,   místa natáčení, výprava i   odvedená herecká   práce.Málo kdy kritizuji   film na němž mne něco   zaujme a k jeho shlédnutí   přitahuje. Od toho jsou zde   jiní.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2010
Ridley Scott umí točit   historické velkofilmy,   záběry bitevních jsou   nádherné, příběh   napínavý, exteriéry   nádherné.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Pustina správně pustá,   vítr se chladnokrevně   opírá do zšedlých zástav   na dlouhých tyčích. Hutný   a temný středověk, navíc   během křížových výprav.   Jediné, na čem film tedy   padá, je bohužel Bloom. Ten   se sice snaží, ale toho   vyplašeného a nesmělého   zajíce už ze tváře snad   nedostane.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Připojuji se k názoru kolegy   komentujícího přede mnou,   že se v žádném případě   nejedná o nudný snímek. To   co píší některé   komentáře, jsou totiž jen   osobní názory některých   věčných nespokojenců,   které ale bohužel můžou   ovlivnit představu těch, co   ještě daný snímek   neviděli. Ridley Scott točí   velmi kvalitní filmy, Orlando   Bloom je kupodivu velmi   oblíbený a často   obsazovaný herec a jestli je   tento nímek nudný, tak pak   nechápu, proč je průměr   hodnocení 156 - ti   hodnotících 80%??? Ne, já   se absolutně s tímto   názorem neztotožňuji a s   klidným svědomím jej   doporučuji všem těm,   kteří ho snad ještě   neviděli. Je to velmi   kvalitní historický film,   který jistě stojí za to   vidět.
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Tempo není závratné ani   atmosféra není nijak   zvlášť hutná ale herecké   výkony a především   zavěrečná bitva o   Jeruzalém vysledný dojem   zvyšují, jinými slovy   zdařilý historický film,   který ovšem na svého   předchůdce Gladiátora ani   zdaleka nemá
cynik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Velmi slušné historické   sci-fi! Nic víc,nic míň.   Alegorie na politiku USA v   Afganistanu a Iráku ? Horko   těžko.
Stoprocentní   filmový canc? Víc než   určitě!
simca.talpi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Od tohot snímku jsem čekala   víc už díky dobrému   obsazení. Herecké výkony   nebyly špatné. Úvod dobrý,   ale čím dál tím hůř.   Nicméně režie dobrá,   krásná hudba. Škoda.
Majda88
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Přiznávám, že mě   nejspíš někteří z vás   ukamenují za mé tříbodové   hodnocení, ale nemám na   vybranou. U Království jsem   se ukrutně nudila a dodívala   jsem se na něj jen z   loajality ke své kamarádce,   protože o tom neustále   nadšeně štěbetala.   Zvláště Sybila byla k   popukání. Musím, ale   přiznat, že mě Bloom   překvapil.
usov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2009
usov
tenhle film je vazne skvely   kdo ma rad historicke filmy   tak doporucuju film je o   krizackych vypravach skvely   herci scenar je take dobre   napsany
Michal1667
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2006
Jeden z nejlepších   historických filmů   natočených v posledních   letech. Výborné   zpracování, příběh, herci   správně zvolené exteriéry.   Atmosféra dávných dob na   člověka opravdu dýchá z   mnoha scén. Lze řadit dle   mého k filmům Gladiátor   nebo Vikingové.
Federer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2015
Výborný film, skvělí   herci, hudba...
Děj   má spád, trochu krve...   takhle přesně si   představuji kvalitní   historický film.
Vyzdvihl bych postavu   krále Baldvina IV., který si   mě okamžitě získal a je   mou oblíbenou postavou. Podle   mě Edward Norton, ač nikdy   nebyl vidět, podal nejlepší   výkon ze všech.
richi23
Hodnocení:
Přidáno: 31.10.2009
No historické filmi moc   nemusím ale čtu samé dobré   komentáře tak se podívám   .Ale Ridley Scott asi nezklame
poupatecko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Mam rada historicke filmy a   Kralovství nebeské je jeden   z mála ktery se povedl kdo   nevidel vřele doporučuju.
lagony
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2010
lagony
tak tak to vypadalo fakt super   film jeden z nejlepších   historických filmu které   jsem viděl hodně krve brutal   ale nedoporučuju pouštět po   sobě ja bych nechtěl   zešílet krví jak to hodilo   protože jsem slyšel že pry   v usa 1 kluk hral brutalní   hry a ve škole udělal masakr   zabil 20 lidí a za bil se sam
rstetka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
No,mě se film velice líbil   na rozdíl od jiných   komentářů.Mam rád   historické filmy a tento od   Scotta skoro neměl chybu,ani   děj,jak tu někdo psal se mi   nezdál vůbec nudný,právě   naopak.
Oakenshield
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2013
Film má to co se od něj   očekává, alespoň   relativní historický obraz   jak to mohlo vypadat, solidní   bitvy, při nejmenším   slušné výkony v celku (,   neříkám že O. Bloom je pan   herec, ale nehraje tak zle.   Pro mě nejsympatičtěji   zahraná postava Tiberia   Jeremy Ironsem. Dál padnoucí   soundtrack, oku lahodící   přehlídku dobových kostýmu   a armád. Nehledě na   perfektní hlášku o   náboženství. Já jsem od   tohoto filmu nic víc nečekal   a možná ani nic víc   nechtěl. Svoje mezery to má,   ale dost malé. Takže i proto   cca 90%
Ivesan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Skvělé obsazení a   perfektní zpracování. Co   jiného by se také dalo   čekat od režiséra Ridleyho   Scotta?
Tohle zkrátka   nemá chybu. Poutavý   příběh + další skvěle   zpracovaný historický   námět hned po Gladiátorovi.   Nutno dodat, že Orlandovi to   tu dokonce i sluší, a to   jsem ho donedávna neměla moc   ráda... i když po této roli   to asi přehodnotím.
Tenhle film by Vám ve   sbírce chybět neměl.
jirina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Jeden z mála dobrých   historických filmů, který   byl v posledních letech   natočen, nevím jak moc se   drží historických faktů,   ale akce a napětí tam jdou   ruku v ruce, stejně jako   skvělé herecké obsazení,   které filmu také určitě   pomohlo.
pavca35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Pěkný historický film   vyzdvihující rytířství,   čest, odvahu a hlavně   nesmyslnost války (alespoň   já jsem to tak pochopila)   podbarvený romantikou. Moc se   mi líbil, ikdyž hned při   první bitvě v lese jsem se   místy špatně orientovala.   Snad je to dáno tím, že   krvavé scény moc nemusím a   občas, opravdu jen občas,   při nich malinko přivřu   oči. Závěrečné   dobývání pevnosti bylo   skvělé. Ta troška romantiky   mě také pohladila po duši.   Celkově na mě film   zapůsobil kladně a jak tady   již někdo napsal - je to   pěkná podívaná.
roberos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2010
výborné dílko - mám rád   historické filmy s velkou   výpravou a kvalině z   realizovanýma bojovýma   scénami což tento film vše   obsahuje vřele doporučiji
Cleary18
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2009
Film
Super film z období   křižáckých výprav. Bitvy   jsou propracované herecké   obsazení je taky dobré a   Orlando Bloom opět podal   skvělí herecký výkon.   Určitě doporučuji se na   tento film kouknout.
matius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Kingdom of Heaven
Vynikající film od   vynikajícího režiséra.   Ohromně mě nadchla verze   Director's Cut, která je pro   svou délku rozdělena do dvou   částí, na jejichž   začátku zazní (pouze s   černým plátnem) předehra   (v druhém případě mezihra)   jako v opeře, báječná   filmová hudba Harryho   Gregsona-Williamse. To   považuji za nevšední a   výjimečně zdařilý nápad!   K tomu se přidává   strhující příběh a   uhrančivě krásná Eva   Green. Nádhera!
forgottenangel666
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Velmi dobry film, dobre   zpracovany s dobrymi efekty.   Doporucuji videt, me to   stacilo jednou, ale sve jsem   si odnesl. Snad nektere sceny   jsou opravdu priliz dlouhe.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25154minih25154Zázračný běžec (1997) 
Prefontaine n
minih44509minih44509Seber si svých pět švestek (1983) 
Un chien dans un jeu de quilles n
minih29983minih29983Láska na první pohled (1992) 
Liebe auf den ersten blick n
minih147656minih147656Téměř dokonalé Vánoce (2016) 
Almost Christmas n
minih9357minih9357Jan Hus (1954) 
Jan Hus n
minih8791minih8791Hřiště (1975) 
Hřiště n
minih6650minih6650Dr. Jekyll a pan Hyde (1941) 
Dr. Jekyll and Mr. Hyde n
minih28712minih28712Lara Croft - Tomb Raider (2001) 
Lara Croft - Tomb Raider n
minih46794minih46794Beznaděj (2006) [TV film] 
Desperation n
minih45434minih45434Převtělení (2005) 
Rinne n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann