Duben
ohodnotit

Království nebeské

Kingdom of Heaven

Další název:
Kráľovstvo nebeské (SK); Königreich der Himmel
Rok:
2005
Délka:
145 minut, režisérský sestřih - 194´
Premiéra v ČR:
5.5.2005
„Historický velkofilm o válce církví.“

Chyby ve filmu Království nebeské


1) posloupnost
Když ve filmu malomocný král hovořil, bylo mu bezchybně rozumět, jen zvuk byl tlumený, protože nosil masku. Ale když zemřel a Sybilla mu odkryla tvář, je vidět, že má úplně zdeformované rty, stejně jako celkovou tvář. Jak ale potom mohl tak dobře hovořit?

Vložil: Agostino

2) posloupnost
Když Balian mluví se starým králem Jeruzaléma, tak je králi vidět zpod masky nemocí zdeformované bílé oko.V dalších záběrech je oko normální a hnědé.

Vložil: Agostino

3) logická
Když král zabije posla a chce, aby mu vydali Jeruzalém, tělo Saladinovy sestry a hlavy zodpovědných za to, tak král neváhá a bodne mu do krku dýku. Ale jak je možné, že krev nevystříkne z té rány, ale někde úplně jinde?

Vložil: Agostino

4) logická
Godfreyho meč, později Balienův má na konci rukojeti rudě červený kámen, který se ale během filmu mění na světle zelený a poté zpět na červený.

Vložil: Agostino

5) animace/efekty
Když se Bailan pokouší shodit pár Arabů, kteří dávají na Jeruzalemskou věž svoji zástavu, tak ho jeden z Arabú sekne po ruce, kolmo na ni. Ale když se jde Bailan ošetřit po bitce, tak jeho rána je podélná s jeho rukou, nikoliv kolmá na ni, jako bylo seknutí.

Vložil: Agostino

6) animace/efekty
Král vrazí rudovlasému banditovi dýku do krku. Krev nestříká z rány, ale odněkud zpod límce. A ještě se potom otočí a drží dlouhý meč celý od krve. Ten ale vůbec nepoužil.

Vložil: Agostino




Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10