Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Kozí příběh - Pověsti staré Prahy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Tak jsem se včera pokusila to   napodruhý dokoukat - opět se   ale nepovedlo. prostě nuda a   šeď...s něčím takovým si   přece nebudu kazit   Velikonoce!!!
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Po celou dobu sledování   filmu jsem přemýšlel o tom,   proč byl natočen. Napodobit   Shreka? Proč? To se   nepovedlo. Pobavit diváka?   Já se moc nebavil. Převést   to, že někdo u nás umí   vytvořit rovněž 3D animaci?   To s největší   pravděpodobností ano. Proto   4 body.
Pak se mi moc   nazamlovalo, jak byly   jednotlivé postavičky   namluveny. Měl jsem někdy   pocit, že to ti herci   udělali, jako by ze spánku.   Takový ospalý dabing.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Kozí příběh: Pověsti staré Prahy
První českej 3D film, to   musí být bomba - říkal   jsem si. Opak byl však   pravdou. Ne že bych měl   něco proti animačnímu   zpracování, pokud jste   hráli hru Polda, tak to bylo   na stejný způsob, spíš mě   zklamal příběh. Snažili se   vměstnat do hodiny a půl   příliš mnoho věcí a tak z   toho nakonec nevylezla ani   jedna věc pořádně...
Taky moc nechápu, pro   jakou věkovou skupinu je film   určen, jelikož místy se   zdá být pro děti, na druhou   stranu je ale celý o   chlastání a o sexu   (doopravdy, dokonce je tam i   jedna postelová scéna!).
Celkově zklamání...
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Klasický milostný   trojúhelník, příběh o   vztahu, věčně opilé,   bisexuální homofilní kozy   se zoofilním Kubou a   hřbitovní zlodějkou.   Samotný název filmu „Kozí   příběh“ a rovněž   některé „vtípky“ a   narážky, v kontextu s   prsatou Mácou jsou krajně   lascivní a sexistické, a   zapadající do kategorie   buranského hospodského   humoru. V posledních letech   pro českou kinematografii tak   typické. Oprostit se od   tohoto „humoru“, zanimovat   seriózně některou z   pražských pověstí a   přidat hutnou depresivní   atmosféru, byl by výsledek,   dozajista usilovné práce,   podstatně lepší. Proti   samotné animaci bych toho moc   nenamítal, až na ty   přehnaně pokroucené budovy,   nový Bárta (autor   loutkového „Krysaře“ v   kubistickém stylu) z autora   tohoto filmu nebude, ale i   toto pojetí má svůj styl.   Některé, mírně   pozměněné, scény, snad z   důvodů natáhnutí   stopáže, byly použity   vícekrát a namluvení postav   se také moc nepovedlo. Tři   bodíky za zkarikaturovanou   (hrozné slovo) podobu postav,   za poměrně zdařilé   naznačení charakterů   některých vedlejších   figurek, těch hlavních se to   rozhodně netýká, z části   za „komunální satiru“ a   za animaci, sama technická   kvalita počítačové 3D   animace mě nechává zcela   chladným, protože jí   nerozumím, ale oceňuji na   ní, že se nesnaží   kopírovat americkou produkci.   Zbytek, hlavně ten   „humor“ a příběh   samotný, ovšem celý film   kazí, a to poměrně   značně, ohodnotil bych i   více, ale toto jsem, i přes   maximální snahu, nedokázal   překousnout. Směr je   vytyčen nadějně, směle do   toho, ale příště raději   už bez pokusu o vtip a humor.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2010
Četl jsem na tento kousek   nepříliš lichotivou   kritiku, spíš skoro   zničující, ale zas tak moc   s ní nesouhlasím. Je fakt,   že jsem to neviděl v 3D   formátu, ale jenom v klasice   a musím říct, že to nebylo   zase tak špatné, jak to   kritika napsala. I když je   ten příběh tak trochu   zamotaný, tak ho neodsuzuju.   I pár dobrých hlášek tady   bylo. Dávám 7.
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Když jsem na tom byla se   školou, strašně jsem se na   to těšila, protože to byl   první český animovaný film   s trochu lepší a   modernější animací, ale   docela mě to zklamalo.   Příběh nic moc. Dabing byl   v pořádku. Nezapomenutelný   Jiří Lábus v podobě   ukecané kozy, ale ten   příběh mě opravdu zklamal.   Ta animace byla dobrá. Koza   si opravdu získala mou   přízeň
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Konečně pořádnej českej   animák v Americkým stylu a   ještě z historie našich   největších staveb.Pro mě   100%,skvělá zábava celý   film,dobré hlášky,dobře   udělané postavičky.Už jsem   si to přehrál kolikrát a   pořád mě to baví.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2009
V celku zajímaví kousek mně   osobně překvapil.  
Jeto zajímavé a v   našich končinách dobrý   pokus a namluvení se také   povedlo .
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.4.2011
Myslím, že čeští filmaři   se úkolu zhostili na   výbornou jen děj mi přišel   tročku fádní a natáhlý.   Byl to spíše příběh pro   dospělé než pro děti, ale   kolik dospělých tento   snímek zaujme...Raději bych   ubral hodně z nadsázky a   občasné nevhodnosti a pojal   to jako pohádku, ale budiž.   Film mi rozhodně stačilo   vidět jednou a hvězdu až   dvě přidávám za   originalitu a vytvoření   prvního 3D animáku v našich   luzích a hájích.
rankinfitch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Animovaně zpracované docela   obstojně, ale příběh je   sakramentská nuda. Takže   pokud čekáte nějakou   animovanou komedii, jak jsme   zvyklí např. u Shreka nebo   tak, jste na totálním omylu.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Já bych to neviděl zase tak   tragicky. Kozí příběh sice   kulhá na všechny čtyři,   ale kulhá statečně a to si   zaslouží ocenění. Je   pravda, že se s vyplazeným   jazykem snaží vyrovnat   Shrekovi a ta snaha z toho   nestydatě čouhá, animace   celkem logicky taky nedosahuje   valné úrovně a humor je   často hodně křečovitý. S   příběhem to ale není zase   tak hrozné, podle mě dojem   rozplizlosti a neujasněnosti   vzniká hlavně kvůli   odbytým dialogům, které   jsou nesouvislé a bez vtipu.   Propojení dvou pražských   pověstí jinak hodnotím   kladně, některé postavičky   jsou zábavné a nejlepší   dojem mám z prostředí   staré Prahy. Kdyby tvůrci   zaměřili svojí energii víc   na osobitost a slovní náplň   než na úpornou snahu být co   nejshrekovitější, mohlo   být i líp.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.6.2017
Nic horšího jsem asi v   životě neviděl.   Hrůzostrašnou animaci a   ošklivé bytosti, to by   člověk překousl...ale   absolutní absence jakéhokoli   vtipu, myšlenky,   příběhu...to je tragédie.   Koza co chce neustále obcovat   se svým majitelem a lehká   děva s nechutnými dudy v   dětském příběhu?!   Převážná většina   dialogů a "vtipů"   se točí kolem sexu a   chlastu. Bohužel nejde dát   nula hvězdiček. Brak a   nechutnost nejvyššího   řádu.
nick4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Po obrazové stránce se   tomuto filmu nedá skoro nic   vytknout,také namluvení   postav je na vysoké   úrovni.Pouze scénář je   trochu zmatečný a ve filmu   je více příběhů,které   film hodně tříští a   dělají ho,zvláště pro   mladšího diváka hodně   nepřehledným.
K3
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2009
Samotná animace je fakt   povedená a originální,   líbí se mi víc než u   věčiny jiných animáků.   Problém je akorát s   příběhem, rozhodně by mu   prospěl věčí spád a víc   humoru. Není to ale nakonec   tak hrozná a film je určitě   nadprůměrný mezi českými   a animovanými filmy.
Out-Of-Way
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Czech šmejd! Divím se sám   sobě, že jsem to vydržel   až do konce. Nezasmál jsem   se ani jednou. Nebylo   čemu.
Technologie jsou   zcela k ničemu, když je   používají neschopní   diletanti bez fantazie, bez   smyslu pro humor a bez   jakýchkoliv znalostí o   filmu. Grafické provedení je   mizerné a o nějakém   zajímavém ději se nedá ani   mluvit. Humor a vtip odjeli na   dovolenou a zapomněli se   vrátit. Komu je film určen,   je velkou záhadou.   Pravděpodobně i pro toho …   no, jeho jméno jsem si   raději nezapamatoval, ale   vím, že v titulcích byl   nějak moc často. Je mi zcela   lhostejné, že je to české   a vůbec mne nezajímá, že s   tím měl někdo hodně   práce. Výsledek nestojí za   nic.
Trvalo to tolik   let a nakonec je z toho   pořádný kozí průser.   Praha má tak bohatou historii   a ve „filmu“ je velký   kulový – jakási debilní   chlupatá potvora. Proč tam   vlastně je??? To ví snad jen   Bůh, totální vůl a možná   také tvůrci tohoto   úžasného veledíla. A   vůbec - tolik nesmyslů v   jednom animovaném filmu jsem   zatím neviděl.
Dávám jednu hvězdičku,   protože níž už hodnotit   nemůžu. Ale i ta jedna   hvězdička je příliš. Tato   příšerná trapnost si   zaslouží akorát jeden   starý kozí bobek.
hlavsa5
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Profesně dobře udělaný   film, nápad dobrý - leč   ???? Stavba karlova mostu   zároveň se stavbou orloje (   50 let rozdíl ) zároveň s   dějem Faustova domu - prostě   páté přes deváté - jinak   dobrý...
Brikca
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Já vím, že s tím filmem   mělo hodně lidí dost   práce, ale v roce 2008 jsme   už zvyklý na jinou úroveň   grafiky. Když sem viděla tu   Mácu, tak sem chtěla film   vypnout, ale i tak sem to   přetrpěla až do konce.   Doufám, že tohle byl jen   úlet českých filmařů a   příští 3D film se jim   povede.
Honey0105
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Na to, jaké na to byly ohlasy   tak jsem se poměrně nudila.   Pár scén bylo supr, ale pak   se to zase všechno zhroutilo   a vrátilo se to na to nudné   pokračování. Konec byl tedy   zajímavý, ale stejně jsem   si tohle představovala jinak   a lépe.
IZiz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.2.2009
dlouho sem se rozhodovala,   jestli se na tenhle filmek   podívat nebo nee...
zvědavost byla   silnější než já, ale byla   sem vážně zklamaná... je   to jen rádoby vtipný   animák... nejvíc se mi   líbily asi závěrečný   titulky :-D
Henry123
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Tahle koza bečet nebude
Recept na kozí příběh je   velice jednoduchý. Smíchejte   všechny možné pověsti,   které vás napadnou, na ulice   dejte natvrdlé lidičky,   kteří jako by zapomněli jak   se takový lidé chovají a do   pozadí nazapomeňte strčit   křivé barabizny a neméně   křiví orloj. Věřili byste,   že takoví materiál se   může udržet pomromadě a   přitom nijak zvlášť   nepoplivat filmovou kulturu?   Je to k nevíře, ale může.   Chvílemi se mi zdá, že   hodnocení 7 je moc, ale 6 je   málo a když se pak na   chvíli zamyslím, dojdu k   závěru, že kozí příběh   je zkrátka takovou pohádkou,   která by ani neměla ja být   pro zvláště malé děti(!).   A taková pohádka může i   pobavit jako to je v tomto   případě a může ukázat,   že i nemožný dort pejsa a   kočičky je k snědku.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Moc jsem od tohoto filmu   nečekal a přiznám, bycl   jsem mile překvapen. Našlo   se pár pro mě neotřepaných   hlášek, trocha podivností   připomínající Pratchettovo   dílo a do toho animace alá   Polda ve 3D.
Co víc si   člověk může přát :-)
Občasně mi trochu   uvadala dějová linka, kterou   nezachránil ani chlupatý   dvounoháč jazykový .. či   jak to nazvat :-D
Každopádně je to film,   který stojí za to shlédnout   už jen pro jeho animační   originalitu a vcelku povedené   uvedení do období Karla   IV.
Scéna kdy si   kostlivec vytáhne nůž ze   žeber a znovu se propíchne   mě bůh ví proč nehorázně   rozesmála ... a nebyla sama i   ona nepatrná jakoby   "mimochodem"   zmíněná absolutní   bezpečnost práce byla   povedená :D
Výsledek   ... rodinný film, který   pobaví snad každého člena   rodiny, ale pár dní potrvá   než na něj dostanete znovu   chuť ........
bušt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Můj první dojem z tohoto   filmu nebyl pozitivní a   vůbec se mi nechtělo na   něho podívat,ale nakonec   jsem se odhodlala a byla jsem   velmi mile překvapena film se   mi líbi hodně a i když tady   jak sem se koukala příliš   oblíbený není já hodnotím   destíkou :)
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Po nepřekonatelném Fimfáru   opět jeden z nádherných   animovaných filmů. Vtip,   vykreslení osobností té   doby je úžasné. Chtělo by   to jenom více takovýchto   filmů s duší.
vdobes
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Nebýt toho, že Kozí   Příběh je animovaným   dílem českého studia a   toho, že celý příběh se   odehrává v Praze, byl by to   pro mne absolutní propadák.   Bohužel nejspíše jsem moc   zhýčkaný zahraničními   studii, ale animace byla   otřesná. Děj poněkud   chaotický, bohužel   míchání několika různých   pražských pověstí do sebe,   nebylo zrovna to pravé   ořechové. I přes to   všechno, se snaha o první   český animovaný film cení   a mohlo to dopadnout ještě   hůře.
Laila
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2010
rozhodne si nemyslim ze je to   trapna napodobenina shreka,a   grafika pokud vim tak byla   provedena schvalne a   dej????vzdyt sou to dejiny o   orloji tak co na tom   soudite?????i kdyz je to   trochu zvlastni me se to   libilo
TerraFelix
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.4.2010
Škoda, čekala jsem víc. V   každém případě za   zkouknutí stojí, ať   člověk aspoň ví o čem to   je...no asi tak.
zami5
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.9.2010
3 x a dost
třikrát jsem to vrazil do   mašiny a třikrát jsem to s   dětmi nevydržel do konce.   Prostě ne a....ne. Pokud na   tohle přispívá fond na   podporu kinematografie, tak ho   zrušme....
Kdo to   vydržel do konce je hrdina.   Kdo na to šel do kina, tomu   by měli platit vstupné za   ztrátu času....
2   hvězdy, bylo to barevné,   hrálo to a hýbalo se to...
McFady
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Ježiš!!
Panebože, s těch hnusných   postaviček je mi na   blití!!
Hnus, blaf!   Tohleto se fakt nepovedlo a   vátvarníci jen ztrapnili   Česjo s takovou hovadinou!
tyzik.cejka
Hodnocení:
Přidáno: 13.7.2013
souhlasím
film má sice loutky ale   celková animace je jako z 90   let   hroooooooooooooooooooooooooooo   ooozné a ten dábel vypadá   jako čert jo pa pro koho je   to úrčeno
Prema19
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Docela milé překvapení.   Spousta hlášek by si   zasloužila zlidovět. Film   mě udržel až do konce v   pozornosti a očekávání   dalších hlášek. Ale tedy   ten konec?? Ale joo dopadlo to   dobře :-) Pár okamžiku mi   přišlo pro děti trochu   drsnější, ale v dnešní   době? Tak asi jo! Až na ten   konec milé pokoukání 7/10
Soused89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Podle mého názoru film není   ani zdaleka tak špatný jak   mnozí tvrdí. Animace je   zvláštní, ale rozhodně ne   vyslověně   nepodařená,ďábel je velmi   povedený a jde z něj   doslova strach. Také   zpracování pražských   památek (Karlův most, orloj)   se povedlo. Příběhová   stránka je sice všeljak   slepovaná a postavičky z   více staletí se stýkají   jakoby se nechumelilo, ale   pořád nic vysloveně   hrozného. A ty oplzlosti jako   čůrající chlapeček v   kostele,chlupatá koule, či   koza s neurčitým pohlavím   sexuálně orientovaná na   lidi? Mně osobně to nevadí.   Lepší průměr.
Jakub_M
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Film za všechny prachy...
Když jsem se rozhodoval, na   co do kina zavítám, uviděl   jsem v televizi zajímavý   trailer - Kozí příběh,   všechno nasvědčovalo tomu,   že bude o co stát a tak jsem   se rozhodl pro tto   animárnu... Nejsem hnidopich   a tak nebudu říkat, co se   asi v době Karla IV. mohlo a   nemohlo objevit v Praze,   jisté je to, že film nemá   spád. Očekával jsem   poetiku, dostal jsem narážky   na erotiku, očekával jsem   příbeh - dostal jsem   slepenec, očekával jsem   vtip... a ten přišel   párkrát, přitom výtvarné   řešení některých věcí   bylo vskutku originální.   Jisté je jedno - Kozí   příběh mě unudil a   otrávil. Nečekal jsem   žádné zázraky, ale   výsledek předčil i moje   nejhorší obavy - škoda.
PetrKral
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2008
To se musí vidět.
Ten film je potřeba vidět -   než jsem šel do kina, bál   jsem se šílených recenzí.   NEVĚŘTE!
Scénář   není špatný, je pouze   trošku složitější, ale   rozhodně sedí a film je   vtipný a má tempo. Každý   si něco najde. Výtvarno a   atmosféra je skvělá - ale   je naprosto jiná než u   Hollywoodských filmů. Jestli   čekáte Shreka, tak budete   možná zklamáni, ale jestli   chcete vidět český   animovaný film se svébytným   humorem a drsnějším   dějem, je KP přesně pro   vás.
kajaka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2012
Mně osobně se mi to líbilo   krásné prostředí staré   Prahy krásný velký orloj   který postavil mistr Hanuš a   mně rozesmála ta stará   bába která na začátku   volala pojdte holátka nebojte   se mně nebojte hihihihihi a   drsná poprava a ten dábel no   než bych to tu vyjmenovával   byl by zítřek skvělý film   Parááááááááááááá?   ?áááááááda

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47626minih47626Válka v týlu nepřítele (1970) 
Rangers attacco ora X n
minih3632minih3632Převozník (1970) 
Barquero n
minih3430minih3430Babička (1940) 
Babička n
minih40119minih40119Muž na radnici (1976) [TV seriál] 
Muž na radnici n
minih17408minih17408Přijdu hned (1942) 
n
minih18596minih18596Sedmá rota za úplňku (1977) 
La 7éme Compagnie Au Clair De Lune n
minih3529minih3529Bambinot (1984) [TV seriál] 
Bambinot n
minih54456minih54456Ať žijí rytíři (2009) 
Ať žijí rytíři n
minih47959minih47959Veřejný nepřítel č. 1 (2008) 
L’instinct de mort n
minih33502minih33502Déšť (2000) 
Rain n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kozí příběh se sýrem (2012)

 Kozí příběh se sýrem (2012)
Kozí příběh se sýrem n
 
Žánr: animovaný / komedie / pohádka
Země: Česká republika
Režie: Jan Tománek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:45 - 01:25

0 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

23:40 - 00:30

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

NOVA - Střípky (2021)

22:45 - 01:30

60 minut již uběhlo
105 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:45 - 00:45

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376397
Obsahů a biografií: 178215

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10