Kouzelná svatební noc (1943)

Kouzelná svatební noc (Romantische Brautfahrt)
70 %
 
 

Romantische Brautfahrt

Další název: Verzauberte Bahnfahrt

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 87 min.
„Marie Harell, Wolf Albach-Retty, Paul Hörgiber, R. Romanowsky ve vídeňské veselohře dobré pohody.“
"Kouzelná svatební noc". Začíná se stařičkým trikem: pověrčivý sluha smění čísla pokojů 13 a 14, aby se sešli on a ona, a to hned v situaci tak choulostivé, že je společensky nezbytné vydávat se za novomanželský pár. Mezi koncem, jímž je samozřejmě skutečná svatba, a počátkem, právě naznačeným, lze ovšem rozvinout plno zápletek, které režisér Leopold Hainisch ladí do starosvětské pikantnosti.

Marta Harrelová a Wolf Albach-Retty mají pravou míru lehké elegance, které je zapotřebí pro jejich milenecké dueto vídeňského stylu. Kromě nich i jubilující Paul Hörbiger (zrovinka slavil padesátku) se svou partnerkou i Richard Romanowsky či Rudolf Carl a jiní přispívali svým humorem k úspěchu tohoto neproblematického obrázku ze zašlých časů.  Autor: Asmodej

režie:
Leopold Hainisch
 
 
hraje:
Marte Harell (Maria Donata Stubitza), Wolf Albach-Retty (mladý Baron Crisander), Paul Hörbiger (baron Dagobert Schatzberghe), Christl Mardayn (teta Ludmilla Stubitza), Richard Romanowsky (baron Theodor Kriegel), Otto Treßler (Josef Graf Mannsberg), Oskar Sima (vinař Hauer), Rudolf Carl (sluha Wendelin), Rudolf Reiff (baron Feldern)
 
 
scénář:
Stefan von Kamare, Elsbeth Karstorff
 
 
kamera:
Jaroslav Tuzar
 
 
hudba:
Anton Profes
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.