Duben
ohodnotit

Kouř

kouř

Další název:
Ing 89 Kuřáci
Žánr:
Rok:
1990
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
1.2.1991
„Muzikál totalitního věku“

Komentáře k filmu Kouř

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2015
Sklepácká věcička. Dá se   na to dívat. Některé   okamžiky jsou dosti slabé,   ovšem kde ne? Takže se   prostě podívejte, bavte se a   nudné pasáže přejeďte.   201511128639/8921
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Takové no   Sklepácké??Zkrátka zas   Vorel a něco trochu   jinýho.Bavilo mě to a   některé pasáže jsou a   zůstanou nezapomenutelné!
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Byli snad pod vlivem "kouře" ?
Náhodou jsem tenhle film   viděl nedávno na cs film -   Tohle je snad nejhorší,   nejtrapnější film, co jsem   kdy viděl. Hérci z divadla   sklep viděli továrnu tak z   10 kilometrů, a navíc   afektovaně přehrávají. Za   zmínku stojí jen snad ta   upatlaná mánička s   ulísanýma vlasama - takhle   vypadá výstavní mánička -   pochybuju ale, že byste jí v   té době našli v továrně.   Celkově ten film na mne   působí jako by jeho tvůrci   byly pod vlivem nějakého   "kouře". Děs.   Hrůza. Ten film je otřesnej.  

Ten   homosexuální zpěvák, ta   jeho písnička, byla ale   celkem legrační - ale kvůli   tomu se nemusel točit celej   film, stačilo natočit   legrační klip. Sledovat   tenhle film je absolutní   ztráta času
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2013
Tohle je ale řádně ujetá   záležitost :-D Socialisticky   laděnej, retro snímek s   ujetýma textama, rozesměje   snad každýho suchara. Škoda   jen,že první polovina filmu   je fakt super, ale pak to   tempo dost uvadá a začínal   jsem se nudit. Nicméně   herecký výkony jednotlivých   postav stály opravdu za to,   hlavně Arnoštkův teplej   stýlek byl bezkonkureční.   Scéna z diskotéky je fakt   legendární a mě rozsekala   ještě jedna. Čtvrtníčkovo   protestní vrh luštěninové   dobroty zpátky po   kuchařkách, to už jsem se   skoro udusil smíchy :-D   --->80%
Máša13
Hodnocení:
Přidáno: 19.1.2020
Typická
"sklepácká"   komedie,která rozhodně není   pro každého,ale mě docela   bavila.I hudební složka byla   dobrá, herecké výkony   slušné a absurdita   rozhovorů úžasná:-) Škoda   že občas bylo hercům   mizerně rozumět, ale za to   spíše mohl rok výroby...
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
... „Ahoj, ahoj, ahoj, tak   jsme zase tady spolu jako   každou středu, jako každý   pátek. Je tady váš Arnošt   se svou diskotékou. Ano ano   ano a už je to tady, už to   jede, už se to roztáčí. Je   to fajn? Je to fajn. Je to   fajn.“ Sklepáky mám ráda,   ale nebýt v Kouři Arnoštek   a jeho diskotéka, tak nevím,   nevím... „Ale, ale, co to   nevidí oko mé modravé. Ahoj   kočko. Tak to dneska   rozjedeme, tak to rozbalíme.   “ A přestože by mě nikdy   nenapadlo, že to přiznám,   tak Šimone Cabane za   Arnošta, vše ostatní   odpuštěno :- ). S tebou to   tady vážně jede „ Je to   fajn, fajn, fajn, je to fajn   fajnový ..“
Jarda1420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.5.2012
Byl jsem zlákán kolegy   shlédnout tento kultovní   film, ale nic moc. Spíše   jsem zklamán. Věřím, že   za "komančů" to   tak fak bylo a o to asi   Vorlovi šlo. Ukázat   absurdnost smýšlení v   lidovém podniku.
GeorgeB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Je to fajn
Je to fajn, fajn, fajn, je to   fajn, fajnový.
Film se   musí vnímat jako karikatura,   a to včetně cíleného   přehrávání herců.   Vynikající Dušek,   neuvěřitelný Čtvrtníček   a jeho vynikající taneční   styl v "kožené"   bundě.
Vynikající   industriální exteriéry a   všudy přítomný KOUŘ.
Jak to hodnotí Ostraváci   ?
Na svou dobu   rozhodně odvážný kousek.
sylwikk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Divnej film. Na mě působí   až moc starodávně :) Koukat   se na to dá, ale ňák   zvlášť mě to teda   nezaujalo. Samozřejmě až na   Arnoštka a hlavně jeho   dokonalou písničku "Je   to fajn, fajn, fajn " :D
sarcofago
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2008
..k filmu
Přesně tak jak nenávidím   muzikály tak mě kupodivu   zaujal tenhle film. Jakoby   přesne vystihl ten kouř   každé ráno v Ostravě. Ale   i tak je víceméně posazen   správně proti někdejšímu   režimu. Klobouk dolů panu   Duškovi a jeho at maximum   neskutečnému výkonu.   Opravdu mu ty   RetroKomunistické role   sednou. Celkově film vidim   jako nějakou absurdní leč   reálnou machinaci. Teď po   letech to zřejmě už vyzní   pouze takhle.
ivospetr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Několikrát jsem chtěl   napsat komentář k tomuto   filmu, ale pokaždé jsem ho   smazal. Snad teď to bude to,   co chci napsat. Je to   karikatura na dobu, kdy tu   vládla \"strana a   vláda\" neboli   \"Stáňa a   Vláďa\", jak se mezi   lidmi říkalo. Dějově to   zapadá nejspíš do druhé   poloviny osmdesátých let, i   když použité rekvizity jsou   směsicí všeho možného od   let padesátých do   osmdesátých. Ale to není na   škodu. Divadlo Sklep se tu   hezky vyřádilo, Duškovi   sedí role neuvěřitelného   hajzlíka, mihne se tu i   Čtvrtníček, Hanák...   Zajímavá muzika a   gradující děj. Kdyby to   bylo natočené v roce 1989,   bylo by to velmi odvážné. V   roce 1988 by to bylo   šílené, před rokem 1987 by   skončili tvůrci i herci na   Borech. Ale v roce 1990, kdy   tento film vznikl, to již   bylo kopání do mrtvoly. Doba   už byla jiná, přesto je   dobře, že takovéto   nekomerční dílko vzniklo.
Bumbacius
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Pro mě film který mi vůbec   nic neříká. Ale musim uznat   že některé ze scén byly   více než úsměvné :-D   protože "Arnoštek je   prostě boží..."
Pjotra108
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Tomu říkám lahůdka! Film s   myšlenkou, která je dokonale   napsána v obsahu, takže to   nebudu opisovat. Do toho   spousta vtipných dialogů,   hlášek, gagů a   bizardností, které vás   můžou potkat při práci v   totalitním systému v   zamořené továrně. Bohužel   humor trochu nestravitelný   pro ty, kteří neznají   sklepáky a jejich   svéráznost. Vynikající   výkon Duška (on má   štěstí na role agitačních   kreténů), skvělé scény,   komičnost hlavních   protagonistů, jedna děsná   existence vedle druhý a do   toho skvělý a originální   songy. Kdo by nezbožňoval   scénu s Arnoštem :) O tomhle   filmu by se měly učit děti   ve školách!:) Xerno2: byly   to startky;) "Jsou moc   dobrý"
kirk5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Byly doby, kdy jsem byl velký   fanda tohoto filmu,s klukama   jsme si prospěvovali   "velký hity" z   Kouře a nikdo z nás nebyl   sám,jen jsme tady   chlastali... Po letech jsem si   film pustil a musím   říci,že jsem poněkud v   rozpacích.Ano má své kouzlo   a písničky jsou pořád   vtipně a šikovné,ale   nevím, buď jsem zestárl   nebo Kouř je opravdu divný   film. Dnes by nikdo na takový   snímek nedal peníze,což je   možná škoda. Ale klidně se   na Kouř podívejte a pak   uvidíte co to s Vámi   udělá.
Korbitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2012
I přesto, že si tento film   zaslouží jednoznačně   5hvězd, dávám jen 4.   Dusivá atmosféra socialismu   je tu tak silná a herecké   výkony tak   dokonalé/přiznejme si to,   Dušek tu hraje rozhodně   největší svini ve svém   životě/, že jsem po   zkončení filmu byl nějaký   ten pátek v docela slušné   depresi. Až moc sugestivní   dojem na mě!
xerno2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2008
Film anarchystickým a velice   vtipným humorem divadla Sklep   popisuje bezúčelnost   totalitního režimu. Když   jsem to poprvé viděl, myslel   jsem si, že jde o nějaký   trezorový film, ale ne,   jedná se o rok 1991. Výkony   herců jsou skutečně na   výši. Třeba Šimon   "Arnoštek" Caban   stvárnil asi nejlepší   postavu a jeho hereceký   výkon je pro mě   nepřekonatelný. Kéž by   natočil více filmů, hned by   běžel do mých   nejoblíbenějších herců.   Film má příhodný název   Kouř, už jen z toho důvodu,   že v něm neexistuje scéna,   při které by někdo   nekouřil, většina postav   mluví i dost zkouřené, jako   kdyby se jednalo o trávu, ale   ne, Jsou to Sparty. Představa   šílených, s dějem   nesouvisejících scén s   písničkami (od toho   muzikál) člověku asi   nejvíc utkví v paměti, za   povšimnutí stojí až se   bude zpívat, zvláště až   Arnoštek bude zpívat, s   jakým opojením se do své   postavy herci vryli, jak to   prožívají a tak podobně.   Zrkátka, jedná se asi o   nejlepší film, který byl   natočen od pádu totality do   vzniku samostatné České   republiky.
afer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2021
Kdo nezažil asi nepochopí.
Přečetl jsem si pár   komentářů a chápu, že   zrovna tento film asi není   stravitelný pro všechny. Ale   kdo nezažil onen boj s   větrnými mlýny jménem   vedení bez maturity, tak   těžko může chápat   absurditu, humor a naivní až   trapné dialogy, tohoto   jedinečného filmu.
Při pohledu na některé   současné líbivé filmy mám   pocit, že nám právě   takováto vyhraněná tvorba   docela chybí.
A   protože dnes už není cool   smrdět kouřem nejen po   cigaretách,
pro   mladší generaci bych   doporučil napsat důrazné   POZOR NA TVRDÝ STŘET S   "MLÁDÍM" VAŠICH   RODIČŮ.
AyCay
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2012
Vynikající.
Jeden z nejlepších filmů od   roku 1989 vůbec a rozhodně   nejlepší film T.Vorla - i   když je jasné, že Vorlův   sarkasmus, ironie a styl   humoru nebude pochopitelný a   akceptovatelný úplně pro   každého. Poetika vychází   ani ne tak z Divadla Sklep   (ostatně jeho stěžejní   členové Vávra a Šteindler   se tu jen mihnou a roli   původně psanou pro Tomáše   Hanáka hraje Jan Slovák),   jak tu mnozí mystifikují,   jako spíš z jiných   zástupců tzv. Pražské   pětky - tedy hlavně   R.S.Vpřed, jejíž   "šéf" Lumír   Tuček se ostatně na filmu   podílel a hraje menší roli.   Právě svérázná a hlavně   zcela originální poetika   staví film vysoko.   Pamětníky může sice   zaujmout alegorie na   totalitní režim, ale   zpětně se jeví daleko   zajímavější věrná   ukázka   "ekologického"   myšlení tehdejší doby a   skvělá výtvarná stylizace.   Kuriozitou jsou jedny z   prvních rolí Jaromíra   Duška nebo Petra   Čtvrtníčka.
Ardony
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Typický   "perestrojkový"   film tepající do   sekundárních negativních   jevů ve společnosti, ale   bojící se dotknout toho   primárního - tedy   komunistického systému. Nic   nového nepřinesl, jen   průměrnou podívanou, již   ve své době zapadl bez   většího ohlasu. Co dodat.
pankous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Dnes již kultovní dílo,   vynikající gagy,   choreograficky, hudebně a   vizuálně vymazlené dílko,   počínaje tanečními   kreacemi Vávry za barem až   po neuvěřitelný výkon   Arnoštka. Neznám člověka,   kterého by tento film   neoslovil. Ironický pohled na   naštěstí již minulý   režim, který dokázal   zdeformovat převážnou   část naší společnosti.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih38263minih38263Funny Games (1997) 
Funny Games n
minih35381minih35381Nezvratný osud 2 (2003) 
Final Destination 2 n
minih109818minih10981812 let v řetězech (2013) [2k digital] 
12 Years a Slave n
minih73310minih73310Vychovatel (1972) [TV hra] 
Vychovatel n
minih126221minih126221Správnej dres (2015) [TV film] 
Správnej dres n
minih72428minih72428Hit storočia (2007) [TV pořad] 
Hit storočia n
minih53090minih53090Devadesát jedna bílých koní (1986) [TV film] 
Devadesát jedna bílých koní n
minih67090minih67090Experiment (2010/1) 
The Experiment n
minih131156minih131156Reportérka (2015) [TV minisérie] 
Reportérka n
minih75066minih75066I tre volti della paura (1963) 
I tre volti della paura n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Velký případ (1999) [TV inscen...

21:25 - 23:04

62 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:45

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

47 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

47 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178189

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10