Zari
ohodnotit

Kopretiny pro zámeckou paní

Žánr:
Rok:
1981
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
1.9.1981
„Stačí jediný pohled, aby se dcera kastelána zamilovala do prázdninového průvodce hradu...“

Komentáře k filmu Kopretiny pro zámeckou paní

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2020
Celkem příjemná   prázdninová komedie bez   nějakých uměleckých či   jiných ambicí. Z dnešního   pohledu je zajímavá dvěma   okolnostmi. Předně zde před   kamerou debutoval Pavel   Kříž a pak tu nezvykle   řadu známých herců   předabovali jiní známí   herci (smysl tohoto   počínání jsem nedokázal   odhalit). I po 40 letech je to   určitě koukatelné i když   do transu to člověka   rozhodně nedostane. Ale už   jsem viděl řadu horších   komedií (našich i   zahraničních).
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Hezký film pro dospívající   mládež, příjemná   podívaná. Vždy při   sledování filmu si vzpomenu   na vlastní prázdniny, i   když už je to hrozně   dávno, a uvědomím si, jak   jsem se vždy vracel z   různých táborů nebo   dovolených s rodiči. A   pokaždé to bylo s myšlenkou   na nějakou dívku, kterou   jsem poznal o prázdninách.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Super letní filmeček pro   mladší,i ty dříve   narozené... My,pamětnice, si   při něm můžeme   zavzpomínat na svoje vlastní   "telecí" léta a   spolu se svými dětmi se   zasmát střeleným nápadům   jedné praštěné   puberťačky. Krásné   prostředí hradních komnat   navíc dodává tomuhle   filmu,z něhož dýchá   senzačně letní pohoda, tu   pravou romantickou náladu   jako stvořenou k první   velké lásce.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2019
Příjemný letní příběh   jedné ukecané patnáctky,   která vypadala rozhodně na   víc než, že právě vylezla   základku. Takhle nějak jsem   si i představovala při   čtení příběh Katky ze   zámku, která mě občas   svými průpovídkami štvala,   ale na puberťačku dobrý.   Hezké prostředí, naprosto   šílený synek odvedle   Pavluša a nakonec se i   zámecká slečna dočká.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2022
Prázdninový příběh   dospívající dívky Katky   žijící s rodiči na hradě,   kteří tam dělají správce,   se všemi svými typickými   dívčími rošťárnami,   natočený na základě   literární předlohy   Stanislava Rudolfa. Snímek   přirozeně spíše osloví   dívky a některé by se v   charakteru Katky mohli i   poznat. Příběh je o lásce,   ale jestli jde o první, nijak   řečeno není. Každopádně   se poukazuje na situaci, čeho   je taková dívka schopná,   když vyhlídnutý chlapec   neopětuje její city. Stále   veselá nálada a přirozenost   svého věku dává všemu tu   správnou atmosféru. Každá   postava vyvolává určité   sympatie a snad by jim ten   život na hradě i nejeden   záviděl. Snímek z počátku   80 let a jakoby nestárnul.   Tvůrčí zvláštností je,   že většina herců je   nadabována hlasy jinými,   taktéž známými, herci.   Když František Husák   promluví hlasem Zdeňka   Řehoře, Pavel kříž hlasem   Romana Skamene, nebo Jiří   Růžička hlasem Jiřího   Lábuse, určitě se nad tím   každý pozastaví. Umělecký   dojem? Těžko říct, co tím   režisér Josef Pinkava   sledoval. Třeba Jan Hartl má   hlas svůj. Každopádně se   jedná o stále výborný   jednoduchý ničím nerušený   dívčí, svým způsobem,   romantický příběh, který   jako letní oddychovka stále   funguje.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Kam se poděla krásná Katka Krásná?
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů   pro mládež vůbec - jako   milovníka historie mě   očarovalo prostředí hradu   Bouzov, kde se film natáčel.   Roztomile a současně   roztržitě působí nesmělý   Jan Hartl v roli průvodce   Petra, tatínka kastelána by   Katce mohl každý závidět,   i když je přísný a nic   neodpustí. Ale kde je dnes   Sylva Julinová, která Katku   tak bezprostředně hrála?   Škoda že nezůstala u   herecké profese, byla by   jistě skvělou herečkou.   Její jediná role je však   nezapomenutelná a mnoho mých   vrstevnic jsme chtěly být na   jejím mítě - čili žít na   hradě a prožívat milostné   vzplanutí k mladému   průvodci. Ne vždy bývá   filmové zpracování lepší   nežli kniha, ale v tomto   případě tomu tak je, román   od Stanislava Rudolfa je fajn,   ale filmové zpracování je   naprosto bezkonkurenční   jednička.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2014
Prima filmeček roztomile   ukazující vnější i   vnitřní svět dospívající   dívky (nezkažené dnešními   teenagerskými časopisy).   Spolu s Metráčkem špička   ve svém žánru.
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Vůbec mi nevadí takové   filmy. Jsou pohodové,   nenáročné a docela dobře   udělané. Myslím, že   udělat film pro mladého   člověka je složité, i   když v dnešní době je   taková nabídka. Mě tento   film nikterak neuráží a je   docela i vtipný. Není to   žádný zázrak, ale vždytˇ   jde o zábavu. Za břicha se   nepopadáme, hudby je tam taky   poskrovnu.Snad je ty reálie v   podobě krásného hradu.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2019
Prázdninový příběh   provoněný létem vypráví o   prvním milostném vzplanutí   Kateřiny, která o   prázdninách prodává   lístky na hradě Krabonoš   (skutečný Bouzov) a zamiluje   se do studenta Petra (Jan   Hartl), který přijel na   léto dělat na hrad   průvodce. Hlavní roli   Kateřiny zahrála sympatická   Sylva Julinová a škoda, že   se herectví nevěnovala   nadále, měla v sobě něco,   co dnešním herečkám   zoufale chybí. Přirozenost,   živočišnost a šibalský   šmrnc. Nejlepší jsou její   hovory s nějakým šlechticem   z obrazu, který ji poslouchá   a rozumí :). Moc příjemný   film s nádhernou, až   pohádkovou hudbou Jiřího   Svobody. Nejsem příznivcem   přemluvení herců, bohužel   tady se tomu dostalo v míře   vrchovaté. Stanislav Tříska   - Lubomír Lipský, František   Husák - Zdeněk Řehoř,   Pavel Kříž - Jan Kraus,   Pavel Klůs - Jiří Lábus,   návštěvníci hradu - Helena   Růžičková, Lubor Tokoš a   Vladimír Hrabánek. I tak   mám ale Kopretiny rád.
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Celkom príjemný film najmä   pre dospievajúcu mládež,   ale aj pre starších, ktorí   si radi zaspomínajú na   krásne časy mladosti i na   zážitky z obdobia prvých   lások. A obdobie prázdnin, v   ktorom dej filmu prebieha, je   na to ako stvorené. Je to   príbeh 15 ročnej Katky, o   jej prvej, aj keď nenaplnenej   láske k študentovi histórie   Petrovi. Pohodovka.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2005
I přestože se jedná o film   pro mladší diváky, určitě   svou atmosférou zaujme i ty   starší. Doporučuji.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2016
Nostalgických osm hvězdiček   za telecí léta, prázdniny a   holky, co se nemalovaly,   neholily a nedělaly si   "selfíčka". Dvě   hvězdy dolů za hradního   údržbáře a jeho děsný   kecy. To si mohl autor   odpustit.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2015
Kopretiny pro zámeckou paní (1981)
Naprosto pohodovej film se   sympatickou hlavní hrdinkou,   kterým se dá příjemně   vyplnit hoďka a půl. Celou   dobu co jsem film sledoval   jsem měl dojem, že se   dívám na český ekvivalent   francouzského filmu Večírek   (La Boum). Katka (Sylva   Julinová) se zde až   neuvěřitelně podobá   herečce Sophie Marceau   právě z tohoto filmu, který   jsem zmínil. Obě jsou zhruba   ve stejném věku a i filmy se   natáčely v tutéž dobu. K   vytknutí je tam akorát to   že několik postav bylo   předabovaných, ale není to   tak hrozný, po pěti až   deseti minutách jsem to   přestal vnímat. Kopretiny   pro zámeckou paní bylo pro   mě příjemným překvapením   a tento film můžu každému   doporučit.
Bohous.gr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2014
zajimavosti
Ve scéně, kdy má Katka   (Sylva Julinová) na hradě   kamarádku a v čase 48:14   pustí televizor, je na   obrazovce lechtivý záběr z   filmu Hra o jablko (1976)
radik
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2012
Tento film jsem jsem již   několikrát viděl a vždy se   mi již od dětských let   líbil, natáčel se na hradu   Bouzov (filmový název   Krakonoš)a pojednává o   prvních láskách   dospívající Katky.Hezký   letní film.
Pouze mám   připomínku v předabování   herců. Chápu, že dabingy v   našich filmech 60,70 i   80tých let byl velmi   běžný(viz- Mirko   Musil,kromě jiných nadaboval   v jednom filmu až pět   většinou neznámých   herců:-) )ale nadabovat   Františka Husáka Zděňkem   Řehořem,Stanislava Třísku   Lubomírem Lipským nebo Pavla   Kříže Romanem Skamenem si   myslím že je až zoufalým   počinem.Nehledě na těch   pár detailů pro   dospívající mláděž jako   stvořený a doporučuji ke   zhlédnutí :-)
Spider-man
Hodnocení:
Přidáno: 28.11.2020
Holubová
I v titulcích tohoto filmu je   uvedena v roli Hanky Eva   Holubová, ale zřejmě se   jedná jen o shodu jmen. Eva   Holubová (to ošklivé   stvoření z Pelíšků apod.)   už v té době hrála a   vypadala diametrálně   odlišně.
Mě dále   zajímá, kdo hraje postavu   Joachima na obraze. Na webu   filmový přehled je uveden   kostýmní výtvarník Petr   Dosoudil, ale podle očí a   mimiky tam vidím Oldřicha   Navrátila.
pepudinos
Hodnocení:
Přidáno: 13.9.2012
Překrásný film, výborná   předloha, vynikající herci,   skvělá Svobodova hudba.   Můžu si ho pouštět   pořád. Lyrika dospívání,   peprný humor a především   krásná a vtipná Kateřina   Krásná na jejíž výkon se   nemůžu vynadívat. Bravo   všem, kteří se na filmu   podíleli
Josef R.
Klarav1
Hodnocení:
Přidáno: 24.8.2017
Dotaz
Prosim nejakeho filmoveho   odbornika ci samotnou pani   Holubovou o potvrzeni.Vsude se   pise ze hrala Hanku.Podle roku   vyroby filmu a jejiho narozeni   v dobe nataceni ji melo byt   22let,na co nevypada v tom   filmu ani nahodou.Navic si   neni vubec podobna.Je to tedy   opravdu ona?Co ten akcent u   nekterych deti/hercu?To ma byt   nejaky moravsky.Dekuji vsem   kdo muzou neco vice k tomu   sdelit/napsat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih109030minih109030Blízko od sebe (2013) 
August: Osage County n
minih131516minih131516Everly (2014) 
Everly n
minih48568minih48568Dragonball: Evoluce (2009) 
Dragonball Evolution n
minih167962minih167962Body at Brighton Rock (2019) 
Body at Brighton Rock n
minih162065minih162065Děda, postrach rodiny (2020) 
War with Grandpa n
minih94592minih94592Černá díra (2011) [TV divadelní představení] 
Černá díra n
minih67971minih67971Voják vlasti (1975) 
Rodiny soldat n
minih137896minih137896Santa Lucia (1984) [TV inscenace] 
Santa Lucia n
minih36571minih36571Noční tíseň (1980) 
Ćma n
minih41983minih41983Poslední prázdniny (2006) 
Last Holiday n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Policejní pohádky strážmistra ...

22:30 - 23:49

4 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

21:50 - 22:50

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

22:20 - 22:55

14 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:40 - 22:50

54 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Reklama