Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Kolekce filmů Elvise Presleyho
Sbírka DVD s osmi snímky legendárního zpěváka Elvise Presleyho vychází v luxusní plechové krabiččce.
DVD box obsahuje níže uvedené snímky a brožurku:
Vězeňský rock (Jailhouse Rock, 1957).
Viva Las Vegas (Viva Las Vegas, 1964).
Harum Scarum (Harum Scarum 1966).
Pořádný průšvih (Double Trouble).
Těžké se rozhodnout (Spinout, 1966).
Trable s děvčaty (Trouble With Girls, 1969).
Okruh (Speedway, 1968).
Stalo se na světové výstavě (It Happened at the World´s Fair, 1963).

Vězeňský rock (Jailhouse Rock, 1957).
Kasovní trhák z roku 1957, který je podle Průvodce filmem a videem (Movie&Video Guide) Leonarda Maltina nejlepším filmem Elvise Presleyho. „Král“ zde hraje Vince Everetta, uvězněného za zabití v hospodské rvačce. Vince se ve vězení naučí, že je lepší mlátit do kytary, než do zákazníků v baru a po podmínečném propuštění se vydá strastiplnou cestou za úspěchem v oblasti hudby a filmu. Příběh je doplněn šesti Presleyho písněmi od Jerryho Liebera a Mika Stollera, mezi něž patří Treat Me Nice, I Wanna Be Free a dynamická titulní melodie, která byla Presleyho nejoblíbenější filmovou písní.

Viva Las Vegas (Viva Las Vegas, 1964).
Neonové noci, kutálející se kostky, dlouhonohé showgirls – to je Vegas a nezasloužíš si nic než opovržení, pokud nezačneš pod dojmem jeho blyštivé atmosféry vyzpěvovat: Viva Las Vegas! V jednom ze svých nejpopulárnějších filmů se Presley v hlavním americkém městě zábavy objevuje s Ann-Margret. On je jezdcem Grand Prix a ona hotelovou plaveckou instruktorkou a od jejich prvního setkání to jiskří na plné obrátky. Režijní veterán, George Sidney, který vedl Ann-Margret v předchozím roce ve filmu Bye Bye Birdie, kombinuje hormonální bouře s fascinujícími pohledy na Las Vegas šedesátých let.

Harum Scarum (Harum Scarum 1966).
Go East, Young Man – jdi na východ, mladý muži,“ zpívá hvězda show byznysu a bojových umění mág Johny Tyronne. Kdo slyší, poslechne. Tlupa pašeráků Johnyho unese do vzdáleného arabského království izolovaného od světa po 2000 let. Elvis Presley si v tomto zábavném filmu plném melodií podle původního filmu Cecila B. DeMille z roku 1925 King of Kings a režírovaném veteránem hudebních filmů Genem Nelsonem zahrál s bývalou Miss Ameriky Marry Ann Mobley. Únosci chtějí, aby Johny využil svou bojovou dovednost a zabil krále pouště. Johny a najatý vrah? Kdepak, jeho oborem jsou hity a nádherný zpěv ve stylu divokého, rozmarného, ale zábavného větroplacha.

Pořádný průšvih (Double Trouble).
Rockový zpěvák se během turné v Anglii zaplete s bohatou mladou dědičkou. Zjistí, že dívčin strýc se ji snaží připravit o peníze a ohrožuje její život, protože je zapleten do pašování šperků. Film je jeden ze dvou snímků (Kissin´Cousins), ve kterých Elvis Presley hraje dvojčata, v reálném životě jeho dvojče při porodu zemřelo.

Těžké se rozhodnout (Spinout, 1966).
Krásné ženy toužící po vdavkách a jeden zpívající svobodný automobilový závodník, který myslí jen na jedinou věc: jeho pohled je vždy upřený na silnici namísto na ženy. Za volantem je Elvis Presley a míří k romantickému vybočení z cesty. Shelley Fabares (jeho partnerka v Girl Happy) hraje zamilovanou bohatou dívku, která vždy dostane to, co chce. Deborah Walley je rockovou bubenicí toužící po milostném duetu. Diane McBain je autorka bestsellerů, která zkoumá „Dokonalého amerického muže“ a která ví, že jej našla. A Elvis zpívá Never Say Yes, Adam and Evil, All That I Am a další milostné hity. Vyražte s ním na plné otáčky!

Trable s děvčaty (Trouble With Girls, 1969).
Elvis cestuje jako podomní prodejce léků a když dorazí do malého městečka, rozvíří jeho klidné vody. Po většinu času se však neukáže: buď má na práci nějakou rvačku nebo musí flirtovat, protože narazil na nějakou hezkou dívkou. V posledních deseti minutách Elvis vystoupí na scénu a zazpívá pár léčebných melodií a najednou už film není o všech těch vedlejších postavách... je o Elvisovi, který přivádí k šílenství dav včetně kameramana!

Okruh (Speedway, 1968).
Elvis Presley zpívá na závodním okruhu coby úspěšný závodní jezdec Steve Grayson. Všechno je báječné, dokud finanční úřad nezkontroluje daňové přiznání, které předložil Bill Bixby (Stevův manažer). Bude Elvis schopen získat 145 tisíc dolarů, aby zaplatil daňový výměr? Bude úspěšný ve své snaze o sblížení s daňovou inspektorkou Nancy Sinatrovou? Nebude to s jeho písněmi ještě horší?

Stalo se na světové výstavě (It Happened at the World´s Fair, 1963).
Komedie plná báječné zábavy a nestárnoucí hudby je jedním z nejlepších filmů s Králem rock´n´rollu – Elvisem Presleym. Elvis v něm hraje nájemného pilota Mikea, který by si rád rozjel svou vlastní leteckou společnost. Jenže to by nesměl být v týmu s druhým pilotem - nevyléčitelným hazardním hráčem Dannym (Gary Lockwood). Ve filmu zazní písně jako I'm Falling in Love Tonight, Relax a One Broken Heart for Sale.

DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

5 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

15 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani