Duben
ohodnotit

Kocour v botách

Puss in Boots

Další název:
Kocour v botách 3D; Kocúr v čižmách; Der gestiefelte Kater
Rok:
2011
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2011
„Co bylo předtím, než se Kocour v botách setkal se Shrekem…?“

Obsah filmu Kocour v botách

 
Poznali jsme ho jako nájemného vraha, který měl za pár peněz sprovodit ze světa všemi milovaného zlobřího hrdinu Shreka. Přesto se z Kocoura v botách časem stala s přehledem nejpopulárnější postava téhle ságy. A když se jeho sláva „dotkla hvězd“, dostal za odměnu vlastní filmový příběh.

Režisér Chris Miller tvrdí, že o slavné budoucnosti chlupatého dobrodruha bylo rozhodnuto mnohem dřív, prakticky už od druhého dílu Shreka, kde se objevil poprvé. „Je to tak zajímavá postava, že vás přitahuje jako magnet. Prostě chcete vědět, odkud se vzal a čím si prošel,“ říká. A právě tenhle chybějící kousek životní mozaiky Kocoura v...
 
Související odkazy
 
Kino: Kocour v botách

Těšte se na komedii, která má devět životů. Studio DreamWorks Animation, stojící za filmy Jak vycvičit draka, Shrek... číst dál

 
 
RECENZE: Bez Shreka zůstal Kocour v botách jen dětskou groteskou

Určitě už na úterní pražské premiéře bude nabito, děti se zasmějí a po příštím víkendu vyšplhá Kocour v botách mezi hity kin. Ale marná sláva, Shrek to není. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Chris MillerChris Miller  
mluví:
Zach GalifianakisZach Galifianakis.....Valda Cvalda [41]   
Salma HayekSalma Hayek.....Čiči Tlapička [44]   
Antonio BanderasAntonio Banderas.....kocour v botách [50]   
Zeus MendozaZeus Mendoza.....rančer [16]   
Billy Bob ThorntonBilly Bob Thornton.....lotr Jack [55]   
Amy SedarisAmy Sedaris.....Jill [50]   
Constance MarieConstance Marie.....Imelda [45]   
Guillermo Del ToroGuillermo Del Toro.....Komandante [46]   
Latifa OuaouLatifa Ouaou  
dabing:
Aleš ProcházkaAleš Procházka.....Kocour v botách   
David SuchařípaDavid Suchařípa.....Jack   
Tereza BebarováTereza Bebarová.....Čiči Tlapička   
Dana ČernáDana Černá.....Jill   
Jaromír MedunaJaromír Meduna.....Komandante   
Jakub WehrenbergJakub Wehrenberg.....Valda Cvalda   
Radana HerrmannováRadana Herrmannová.....Imelda   
Jaroslav KaňkovskýJaroslav Kaňkovský.....Stonek Fazolka   
Monika HladováMonika Hladová  
Martin JanoušMartin Janouš  
Stanislav LehkýStanislav Lehký  
Martina ŠťastnáMartina Šťastná  
Petr LněničkaPetr Lněnička  
Ernesto ČekanErnesto Čekan  
Jiří KöhlerJiří Köhler  
Michal MaříkMichal Mařík  
scénář:
Tom WheelerTom Wheeler  
námět:
Charles PerraultCharles Perrault.....postavy   
Brian LynchBrian Lynch  
Will DaviesWill Davies  
Tom WheelerTom Wheeler  
hudba:
Henry JackmanHenry Jackman  
střih:
Eric DapkewiczEric Dapkewicz  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 7 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kocour v botách >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2018
║Rozpočet $130miliónov║Tržby USA   $149,260,504║Tržby Celosvetovo $554,987,477▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $42,217,226   //počet predaných kusov 1,470,556║ Tržby za   predaj DVD v USA $48,330,341 //počet predaných   kusov 2,732,055║ Spokojnosť, a to hlavne keď   si zoberiem ako dopadli Shrek 3 a 4, tak toto bola   fakt náplasť. Samozrejme kostra príbehu nič   nové nedá ale kocúr a jeho sprievodná partia   smerujúca za fazuľkovým dobrodružstvom to   krásne celé utiahne bez toho aby ste čo i len   na moment mohli trpieť, dej obsahuje skvelé   gagy, veľa roztomilých a iskrivých scén,   šermovačky a tanečky = delikatesa, nečakané   prekvapenie, oplatí sa vidieť v 3D, plus   výborný Slovenský dabing. /videl v kine 3D   verziu: 80%/
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2017
Kocour v botách
Obstojně zpracovaný animovaný film, kde Kocour   působí rozhodně jako sympaťák, má povedené   gagy a jeho kousky mnohdy taky stojí za   podívání. Opačným dojmem na mě působilo   Vajíčko a ejhle, jaký podrazák se z něj   vyklubal. Děl filmu je smysluplný, lehce   dobrodružný, každopádně celkově nic z čeho   bych se v dnešní době až nadbytku animáků   posadil na prdel.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2014
Kocour v botách
Absence televize chrání můj drahocenný čas k   tomu, abych mohl podnikat nejrůznější kraviny   a nemusel tak trávit večery před bednou. Ale   sem tam je potřeba navštívit rodiče, hlavně   přes vánoce, a jejich tradicí je prostě   sednout po setmění do obýváku a něco   sledovat. Letos padla volba na Kocoura v   botách.
Tato klasická francouzská pohádka od   Charlese Perraulta dostala úplně nový kabát.   Už ve "Shrekovi" se nám totiž Kocour   představil jako jiný kocour než na jakého jsme   byli až doposud zvyklí. Svým stylem spíše   připomínal "Zorra" než kočku   chudého mlynáře.
Od samého začátku je   jasné, komu je to celé určené. Zatímco   "Shrek" měl mnoho odkazů i pro   větší diváky (nebo jsem byl možná menší?)   a dalo se na něj pěkně koukat, Kocour v botách   je pouze pro děcka a já se tak dost nudil.   Navíc ho v televizi samozřejmě pustili s   dabingem, jak jinak, což mě trhalo uši - už   pár let jsem neviděl nic nadabovaného, a tak   jsem si prostě dost odvykl. Celkově tedy   hodnotím jako průměr, nic víc, ale na druhou   stranu ani nic míň...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2013
CGI animovaný dobrodružný příběh o kocourovi   coby psanci kdesi v Mexiku je zajímavý nápad.   Má to atmosféru a styl. Už chybí jen samotný   Zorro. Animace již nemá čím překvapit.   Polemizovat by se dalo nad akčními scénami,   které přijdou na dětského diváka dost   rychlé. Jinak si snímek drží své   vypravěčské tempo, je plný nápadů a   zajímavých gagů. Má rozumnou stopáž, takže   se nic zbytečně nenatahuje a vyvarovává se od   nelogičností. Snad jen to vajíčko se nějak   jeví nepochopitelně. To skutečně nesedlo.   Nápad dát jedné postavě ze Shreka vlastní   film se však vydařil. A čert vem, že za ním   zaostává.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Ne že bych hned poznal jeho charakter, ale od   samého začátku mi to vejce nebylo sympatické;   klaďas by měl "roztomilejší" xicht.   Snímek obsahuje aspekdy mnohých, nejen PC,   filmů: zrada kamaráda, vykoupení atd. atd.   Některé věci nám Čechům moc neříkají -   kouz. fazole, Jack a Jill apod. - a tím (v mých   očích) trpí i celý film. Prostě zlatý Shrek,   jehož výhledově okomentuji též.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Než se kocour v botách dostal do Shreka i on   prožil řadu dobrodružství, kdy musel očistit   svoje jméno a přestat žít jako uprchlík. Jak   to tak vypadá, asi bude mít každá postava ze   Shreka svůj film, kde se dozvíme, jak to s ním   bylo.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2013
Velmi vydařený animovaný film,který je   perfektně udělaný,animace a detaily berou   dech:-)Má švih,vtip,akci,zvraty a tak na první   podívání dávám 80%.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
No já tedy nevím, ale ten konec byl hodně   zvláštní. Povedená animace, dobrodružné   scénky a velmi vtipné hlášky. Celý příběh   byl možná tak trochu postaven na hlavu, ale ten   konec mi stále leží v žaludku. Každopádně   číča tlapička a zrzek kocour parádní   choreografie ve všech směrech. V poslední době   si na animovaných filmech ujíždím, možná   jsem v hodnocení mírný, ale prostě jsem se   bavil. Nutno podotknout, že film byl i v nominaci   na Oscara. No dobře... s číčou, kocourem a   vejcem jsem si vystačil, některé věci se hold   dají přehlédnout. :)) Teď si tak matně   vzpomínám. Nebyla ve Shreku zmínka o tom, že   Kocour ztratil kamaráda?
Superbus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Animovaná pohádka od tvůrců Shreka
3D animované filmy ve vysokém rozlišení stojí   za zhlédnutí hlavně kvůli audiovizuální   stránce. Ani Kocour v botách v tomto směru   nezklame - semi-cartoon styl působí do detailu   vymodelovaný a rozpohybovaný.

Scénář je   ale určen pro děti a případně pro konzumenty   mýdlových oper - příběh je schématicky   moralistický (přátelství, zrada,   sebeobětování, vítězství dobrých stránek   osoby a potrestání zla, atd.), vše prolínáno   "milostným jiskřením" a   samoúčelnými hudebně-tanečními kreacemi   animovaných postav. Dabing postav je ale dobrý v   češtině i angličtině.

Protože nepatřím   do cílové skupiny, takovéto filmy nemusím.   Přesto hodnotím průměrně, protože je film v   porovnání s dalšími animovanými pohádkami   dobře zpracovaný a přes kritiku je ještě   koukatelný.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2012
Když jsem zaslechl, že bude mít   "kocour" ze Shreka svůj vlastní film,   tak jsem se docela těšil na pěknou   podívanou.
Co se týče zpracování, tak nemám   vůbec námitek.Tvůrci se drželi svého   "shrekovkého" stylu a to bylo   dobře.
Ovšem příběh mě hodně zklamal,   čekal jsem něco docela jiného.Ten Walda mi tam   vůbec neseděl.Zkrátka příběh - velká   slabota.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9524minih9524Jedovatý břečťan (1992) 
Poison Ivy n
minih80817minih80817The Caller (2011) 
The Caller n
minih46107minih46107Jumper (2008) 
Jumper n
minih15990minih15990Pobřeží pirátů (1960) 
I pirati della costa n
minih164163minih164163Příliš osobní známost (2019) 
Příliš osobní známost n
minih10584minih10584Kosmetička a zvíře (1997) 
The Beaution and the Beast n
minih39469minih39469Hra na schovávanou (2005) 
Hide and Seek n
minih8178minih8178Hellraiser (1987) 
Hellraiser n
minih89045minih89045Cizinka s mou tváří (2009) [TV film] 
Stranger with My Face n
minih40321minih40321Zběsilá jízda (2004) 
Autobahnraser n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Shrek's Thrilling Tales (2012) [Video]

 Shrek's Thrilling Tales (2012) [Video]
Shrek's Thrilling Tales n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith, Gary Trousdale

(spin-off)

Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]

 Kocour v botách: Tři ďáblíci (2012) [Video]
Kocour v botách: Tři ďáblíci n
Puss in Boots: The Three Diablos
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Sievey

(spin-off)

Thriller Night (2011)

 Thriller Night (2011)
Thriller Night n
 
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Sean Bishop

(spin-off)

Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]

 Kdopak by se Shreka bál (2010) [TV film]
Kdopak by se Shreka bál n
Scared Shrekless
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale, Raman Hui

(spin-off)

Shrek: Zvonec a konec (2010)

 Shrek: Zvonec a konec (2010)
Shrek: Zvonec a konec n
Shrek Forever After
Žánr: animovaný / komedie / pohádka
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Mitchell

(spin-off)

Donkey's Christmas Shrektacular (2010)

 Donkey's Christmas Shrektacular (2010)
Donkey's Christmas Shrektacular n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Walt Dohrn

(spin-off)

Shrekoleda (2007) [TV film]

 Shrekoleda (2007) [TV film]
Shrekoleda n
Shrek the Halls
Žánr: rodinný / animovaný / komedie / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Trousdale

(spin-off)

Shrek Třetí (2007)

 Shrek Třetí (2007)
Shrek Třetí n
Shrek the Third
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Raman Hui, Chris Miller

(spin-off)

Shrek 2 (2004)

 Shrek 2 (2004)
Shrek 2 n
 
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon

(spin-off)

Far Far Away Idol (2004) [Video]

 Far Far Away Idol (2004) [Video]
Far Far Away Idol n
 
Žánr: animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek 4-D (2003)

 Shrek 4-D (2003)
Shrek 4-D n
 
Žánr: animovaný / komedie / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Simon J. Smith

(spin-off)

Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party (2001)

 Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party (2001)
Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party n
 
Žánr: komedie / muzikál /
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Vicky Jenson

(spin-off)

Shrek (2001)

 Shrek (2001)
Shrek n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Andrew Adamson, Vicky Jenson

(spin-off)

Kocour v botách (2011)Kocour v botách (2011)Kocour v botách (2011)Kocour v botách (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178188

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10