Duben
ohodnotit

Kniha džunglí 2

The Jungle Book 2

Další název:
Druhá kniha džunglí Rudyarda Kiplinga: Mauglí a Balú (SK)
Rok:
2003
Délka:
69 minut
Premiéra v ČR:
20.2.2003
„Mauglí opouští současný život a vydává se do divočiny za starými přáteli.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kniha džunglí 2
Kniha džunglí 2 začíná tam, kde první skončila, tedy ve chvíli, kdy Mauglí, malý chlapec, který vyrostl v džungli, opouští své zvířecí kamarády a odchází s lidmi žít do jejich vesnice. Tam začíná Mauglího nový život s milující rodinou, včetně malého brášky Ranjana a jeho nejlepší kamarádky, hnědooké krásky Shanti. Jenže Balú si v džungli stýská, a tak se vplíží do vesnice na návštěvu. Mauglí je nadšený a vrací se svým starým dobrým kamarádem do džungle, aby si spolu užili trochu zábavy, jenže zapomene své nové rodině říct, kam jde.

Vzrušení začíná, když je Mauglí lapen hypnotickým pohledem hada jménem Kaa a uchvácen tancem létajících opic. Mauglí však brzy bude stát tváří v tvář svému starému nepříteli, tygrovi Šér Chánovi, který touží po pomstě. Když Shanti a Ranjan zjistí, že je Mauglí v nebezpečí, spojí se s Balúem a vydají se porazit obávanou šelmu. Mauglí, konečně v bezpečí, stojí mezi dvěma světy – jeho láskou k džungli a Balúovi a lidmi, kteří jsou jeho skutečná rodina.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kniha džunglí 2
Ďalšie vzrušujúce dobrodružstvo malej, ale odvážnej siroty Maugliho. Po strate rodičov sa jeho rodinou stane džungľa plná priateľských zvieratiek. Medveď Balú učí Mauglího „zákonom džungle“, panter Baghíra je jeho prísnym ochrancom a nakoniec vlčia svorka, ktorá prijme malého chlapca ako vlastného syna.

Od nešťastnej udalosti nemal Mauglí žiadnu príležitosť stretnúť sa so svetom ľudí. Jedného dňa sa však ocitne v opatere človeka, ktorý ho našiel s vyvrtnutým členkom.
Pocity zvedavosti privádzajú Mauglího stále znova a znova na miesto, kde sa stretol so svojím záchrancom. A práve tu sa jeho život úplne zmení. Stretáva krásne a očarujúce dievča, ktoré sa volá Meshua. A o tom ako táto ľudská kamarátka zmení jeho život, rozpráva náš príbeh plný dobrodružstva a priateľstva.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kniha džunglí 2
Film Kniha džunglí 2 z produkce studia Walta Disenye přidává zcela novou kapitolu k jednomu z nejoblíbenějších animovaných filmů všech dob. Mauglí nyní žije v lidské vesnici, ale postrádá svého medvědího přítele Balúa, kterému také chybí jeho lidský kamarád. Balú však není jediný, kdo by Mauglího znovu rád viděl – tygr Šér Chán už netrpělivě očekává chvíli, kdy se mu bude moci pomstít. Když se Mauglí nepozorovaně odplíží do džungle, začíná velká honička o to, komu se jej podaří nalézt jako prvnímu – zda jeho starým přátelům, jeho nové rodině či lidožravému tygrovi. Mauglího nové dobrodružství je plné napětí, hudby a zábavy pro celou rodinu.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kniha džunglí 2
Film "Kniha džunglí 2" z produkce studia Walta Disneye přidává zcela novou kapitolu k jednomu z nejoblíbenějších animovaných filmů všech dob. Mauglí nyní žije v lidské vesnici, ale postrádá svého medvědího přítele Balúa, kterému také chybí jeho lidský kamarád. Balú však není jediný, kdo by Mauglího znovu rád viděl - tygr Šér Chán už netrpělivě očekává chvíli, kdy se mu bude moci pomstít. Když se Mauglí nepozorovaně odplíží do džungle, začíná velká honička o to, komu se jej podaří nalézt jako prvnímu - zda jeho starým přátelům, jeho nové rodině či lidožravému tygrovi. Mauglího nové dobrodružství je plné napětí, hudby a zábavy pro celou rodinu.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Kniha džunglí 2
Pokračování klasické animované disneyovky Kniha džunglí (1967, FP 9/75, 7/94z), podle motivů stejnojmenné knihy Rudyarda Kiplinga vzniklo až po šestatřiceti letech. Příběh malého Mauglího, který byl v džungli vychován vlky a na nátlak moudrého pantera Baghíry se vrátil zpět k lidem, pokračuje tam, kde tehdy skončil. Hlavním tématem Knihy džunglí 2 zůstává Mauglího dozrávání v samostatnou a respektovanou lidskou bytost. - Svobodomyslný chlapec trpí v lidském světě plném pravidel a zákazů. Podlehne volání divočiny a uteče za medvědem Balúem. Do džungle se za nimi vypraví ustaraná holčička Šantí se zvědavým klukem Ranžánem, v jejichž stopách jdou vesničané. Kolem uprchlíků slídí pomstychtivý tygr Šer Chán a úlisný had Ká. Na konci se musí Mauglí znovu rozhodnout o své budoucnosti. On i jeho blízcí teď chápou, že je sice člověk, ale že džungle navždy zůstane jeho součástí. – Debutující režisér Steve Trenbirth (jinak dlouholetý animátor v australském Disneyho studiu) spolu s hlavním výtvarníkem s respektem využili „jedničku“. Nový příběh se pohybuje ve stejných reáliích a opakují se i mnohá setkání konkrétních postav. Výsledkem je ovšem hravá a svébytná variace na dané téma.
-rapl- Filmový přehled 2003/3,

Autor/Zdroj: -rapl-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kniha džunglí (1967)

 Kniha džunglí (1967)
Kniha džunglí n
The Jungle Book
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Wolfgang Reitherman

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

38 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

48 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani