Jeden svět
ohodnotit

Klan létajících dýk

Shi mian mai fu

Další název:
House of Flying Daggers / Klan lietajúcich dýk (SK); 十面埋伏
Země:
Rok:
2004
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
17.3.2005

Komentáře k filmu Klan létajících dýk

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Což o tu vizuální stránku,   v tomhle směru to je fakt   zajímavé. Ale lítací triky   a další efekty při bojích,   jeden proti X protivníkům,   atd. atd.
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2005
jsem úplně   unešena...lepší variace na   Tygra a Draka...zdánlivě   jednoduchý romantický   příběh (později se   spoustou zvratů) nemá cenu   popisovat. Na co se ale nesmí   zapomenout, je vizuální   stránka-nádherné scenerie,   kostýmy a hlavní hrdiny   doplňují propracované   neuskutečnitelné bojové   variace a krásná hudba vše   podbarvuje a umocňuje.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2009
čínsko - hongongský   velkofil natáčený v jednom   národních ukrajinských   přírodních parků nejednoho   diváka na první pohled   zaujme výtečnou   choreografií tanečních, ale   i bojových scén, jež jsou   velmi netradičně pojaty.   přenádherná je i výprava a   vedení kamery, ale tím také   výše zmíněné klady u   snímku klan létajících   dýk končí. na druhé   straně se do tohoto snímku   nepodařilo vtěsnat rytmus,   spád či silnější   příběhové linie. ani   scénář klanu létajících   dýk není natolik   propracovaný, aby film ve   výsledném efektu vynesl k   hvězdným výšinám, což je   veliká škoda. pro   výpravnost, barevnost a   netradiční pojetí bojové i   filmové technologie se   přesto i tak klan   létajících dýk může   směle zařadit mezi   nejlepší díla střední   světové filmografické   třídy.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Stará škola sa nezaprie,   výborný film len škoda, že   Mei zomrela.
Hugin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.4.2008
I když se mně líbí více   film Hrdina, i Klan,   přesto,že dějově ne tak   propracovaný, si zasluhuje to   nejvyšší hodnocení. Opět   výtvarně a vizuálně   dokonalý film. Yimou Zhang   je v současné době zřejmě   nejlepší filmový   „básník a malíř“.   Obecně platí, že u   takových to filmů není   potřeba pátrat po dějové   linii či hereckých   výkonech, jak jsem se již v   některých komentářích   zmínil u filmu by mělo jít   především o obraz.
M.A.G.
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Já si nemůžu pomoct,ale mě   tento film nijak   nenadchl.Sorry.Jediné koho   chválím jsou   kaskadéři.Jejich práce je   dokonalá.
Petra.Barbie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Někde se to zaseklo...
...komentovat tento film je   víc než rozporuplná   záležitost. Přiznávám,   že začátek vypadal docela   slibně, děj měl celkem   spád, i historická   atmosféra docela ladila,   ale...není mi jasné, že ve   všech filmech s asijskou   tématikou se to musí   zvrtnout do nechutně   zdlouhavých scén plných   skřeků a vyskakování. O.   K., já to chápu, že je to   projev jejich kultury, která   asi každému nemusí sednout   (že jde tak trochu mimo mě,   to přiznávám), ale právě   proto, aby zaujala i   člověka, co jí není   příliš nakloněn, by délka   scén měla mít nějakou   vyváženost, jenže když   napřed koukáte nekonečně   dlouhou dobu na milostnou   scénu a pak zase se tam   ječí, poskakuje a   podřezává, aby to všechno   bylo zakončeno hollywoodským   dojákovým brekotem, tak   opravdu nevíte, co si o tom   máte myslet. Uznávám, že   herci podali celkem slušný   fyzický výkon, výprava taky   nebyla zanedbatelná, ale   scénáristicky to tvůrci   prostě nevychytali. Co bych   ještě pochválila? Tak snad   český dabing Olšovského a   Ježkové, jejichž hlasy se   docela dobře poslouchají.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Pěkně zpracovaná akční   boje na špičkové úrovni   nikdo jiný to tak nezvládne   i příběh je ucházející   zkouk jsem ho asi 3X
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Neuvěřitelně nádherný   film s krásným romantickým   příběhem. Už u Hrdiny jsem   si všiml, že režisér   spíše maluje než   režíruje. Film přímo   hýří krásnými barvami.   Vše je navíc podbarveno   krásnou hudbou a skvělými   herci. I tohle by stačilo k   tomu aby byl film skvělý ale   nechybí zde samozřejmě ani   nezbytné bojové scény,   které jsou naprosto dokonalé   a z filmu dělají   nezapomenutelný zážitek.   Ale i když v Hrdinovy byli   nedílnou součástí zde je   beru jen jako jakýsi bonus.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2019
Obrazově a výtvarně   výborně zpracované. Také   bojové scény byly hodně   kvalitní a i příběh byl   vystavěn celkem zajímavě. Z   mého pohledu mnohem lepší   než nuda v Hrdinovi.
catamount
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2006
Nevyhledávám filmy   zaměřené na asijská   bojová umění, ovšem   „Klan létajících dýk“   se mi velmi líbil. Bojové   scény jsou podle mne   nereálně nadnesené, i   když, kdo ví…
Příběh má zajímavý   děj a hlubší zápletky,   než tomu bývá u tohoto   žánru zvykem.
Ve   filmu je možné nahlédnout   do kultury, uvažování lidí   a způsobu života v zemi,   která se od našich   středoevropských zvyků   přímo propastně liší.   Mohu všem vřele doporučit.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Po Hrdinovi už jsem věděl   do čeho jdu a to možná   malinko oslabilo můj dojem.   Tedy ne že bych nedostal   vrchovatou porci famózně   aranžovaného bojového   baletu v nádherných   přírodních scenériích v   dokonalém souladu s hudební   složkou. Jenom už to prostě   nebylo poprvé. Tentokrát se   zdá, že kulturně   historická symbolika   ustoupila prostému příběhu   osudového milostného   trojúhelníku. Ale záměrně   píšu "zdá se",   protože přinejmenším   vypjaté finále můj dojem   docela nahlodalo a nutilo mě   ptát se, jestli se tu   nějaké šifry přeci jen   neskrývají. Moje znalosti   čínského kulturního   zázemí jsou na to ale   příliš chatrné. Nicméně   mi to nebrání znovu si   užívat té vizuální   nádhery a v klidu se   přenést přes možná trochu   násilné míchání karet   uprostřed děje.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2009
Podobně jako Hrdina či Tygr   a drak má tenhle čínský   film nezaměnitelnou   atmosféru, poetiku a hudbu. A   právě obrazová stránka   těchto filmů je jejich   největším kladem. Nádhera.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2006
Asijskou tvorbu mám hodně   rád, protože je velmi   netradiční a zajímavá pro   evropské oko, jejich   preciznost se odráží v   jejich filmech, a hlavně   smysl pro detail a   vytříbená vizuální   stránka filmu je i v Klanu   velice zajímavá a kvalitní,   to vše umocněno chytlavou   hudbou, kterou ve snímku od   jinud než asie asi taky   neuslyšíte, micméně jsem   viděl i Hrdiny, ten má taky   všechny tyto vlastnosti a je   Klanu hodně podobný (taky je   to víceméně taková legenda   o statečných bojovnících z   historie) ba dokonce je i o   něco lepší, barvitější a   příběh zajímavější,   proto pro Klan létajících   dýk zbylo jen 7/10...
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2007
Romatika ve stylu filmu wushu,   va nadhernem obrazovem pojeti   a s jednim prekvapivym dejovym   kormelcem. Pokud netrpite   averzi vuci sikmoockum, urcite   shlednout.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Konečne čínsky film,který   se mi líbil.Souboje sou   skvele provedené.Taháni   slepé holky za nos Mei,je   vlastne příbehem.Ve filmu se   ani moc nemluví,film není   náročný.Dej je jednoduchý   a prostý.Převažne se film   odehráva v   přírode,konkrétne v lese.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2017
Klan lietajúcich dýk - Shi mian mai fu (2004)
film o obrazoch, hudbe a   pohybe. skôr taká básnička   prevedená do obrazovej   podoby, ako príbehový film.   príbeh a postavy sú   potlačené do pozadia (aspoň   mne to tak príde) a film sa   sústreďuje skôr na obrazy a   choreografiu pohybov. a v   tomto smere funguje v   spolupráci s podkreslením   hudby skvelo. škoda len   prekreslenia postáv, ktoré   sú podané dobre, ale chýba   tam iskra. je to celé   chladné, strojové, až   divadelné. čo vo filme,   ktorý primárne miery na   ľúbostnú linku dosť   prekáža.
takže za   obrazy a stvárnenie 9*, za   príbeh a postavy 4* s   prižmúreným očkom.   výsledok je slabá sedmička.   príjemná náladová vec,   pohladenie pre oči, nuda pre   mozog.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2008
Neuveritelna atmosfera, krehka   laska, strhujici bojove sceny   a nekolik velice napaditych   prekvapeni. Nejlepsi ale je,   ze vlastne nevite, kdo je ten   "hodny". :)
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2009
Film pěkný na koukání.   Hezké obrázky, pěkné   tváře, ale děj dost   pokulhává, ale i tak za 9 a   to především kvůli Zhang   Ziyi.
Baty
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2008
Čím více na východ, tím   více se myšlenka vyjadřuje   obrazem, tím více herci   přehrávají, tím více se   zdůrazňuje. Tento film je   tedy pro Číňana klasickým   příběhem. Pro Evropana je   to ale především souhrn   krásných výjevů a obrazů,   prokládaný fantasy bojovými   scénami. Jsem Evropan a   přitom uznávám východní   myšlení. Co teď s tím? Po   prvním shlédnutí jsem v   sobě Evropana nezapřel.   Takže už se těším, až se   podívám znovu, vypnu hlavu a   nechám se pouze unášet a   unášet a   unášet………………Tak   se to povedlo. Na podruhé   jsem se nechal unášet a   unášet a zvyšuji ze 7 na 9
Majda88
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Na tento fim jsem se hodně   těšila, chtěla jsem na to   jít do kina, ale neměla jsem   jít s kým:-( Nikdo v mém   okolí asijským filmům   zelenou nedává. A tak jsem   to viděla až doma na DVD. A   byla jsem unešena. Já,   jakožto milovnice Hrdiny jsem   byla opravdu ve svém živlu.  
Romantický příběh   krásně jemný. Nádherné   kostými, kamera, prostě   přesně asijský film, který   evropané očekávají.
Musím také podotknout,   jak nádherná hudba ve filmu   je. Mám i soundtrack, tudíž   to mohu o to lépe porovnat.  
Snad každou jemnou   duši musí rozněžnit   scéna, kdy dojdou na louku   plnou divokých květin a on   jí jich z koně natrhá plnou   náruč.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Por mě jsou čínské filmy   hlavně o vizuální stránce.   Ta je prostě nádherná.   Romantická, poetická,   pohádková. A k tomu ještě   trochu bojového umění, sem   tam nějaké létání a   přiznám se, že mi tohle   sedí víc než celý Matrix a   Neo a la futuristicky   Superman.
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2006
Krásná podívaná,   strhující příběh,   fantastický závěr.
I   když jsem viděl dva roky po   premiéře, akční kousky i s   odstupem času jsou   promyšlené, propracované, v   lecčem původní, ale hlavně   strhující. Jedna z nej scén   je útěk bambusovým lesem a   samozřejmě kompletně   závěr filmu. Český dabing   sice podprůměrný, ale už   se těším až to uslyším v   původním znění a dts   zvuku.
intoska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2009
klan létajících dýk
Tento film je od začátku až   do konce doslova pastva pro   oči.Nádherné   barvy...Bojových scén bylo   ve filmu hodně,samozřejmě v   asijském stylu,ale   nepřevládaly ty   ántigravitační,jako třeba   ve filmu Tygr a drak.Musím   pochválit tvůrce,vizuální   obrazotvornost se tu   neobjevila na úkor příběhu   a herectví.Scénář je   propracovaný a herci   podávali výborné výkony.
MrLoviiee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2010
Úplně úžasný snímek od   vynikajícího režiséra.   Výběr Herců naprosto   skvělý, choreografie bojů   se velmi povedla, barvy,   kostýmy, příběh, prostě   nádhera.
O Zhang   Yimouovi je známo, že má   krásný pohled na Čínu a   toto je toho důkazem. Prostě   neuvěřitelné, jen je   škoda, že Mei nakonci   umřela :(
braby
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Velice dobrý bojový film s   klasickým asijským   uměním.Prostě asiatům se v   bojovém umění nikdo   nevyrovná.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36806minih36806Chyťte tu holku (2004) 
Catch That Kid n
minih40447minih40447Noční let (2005) 
Red Eye n
minih89045minih89045Cizinka s mou tváří (2009) [TV film] 
Stranger with My Face n
minih6884minih6884Drsný Harry (1971) 
Dirty Harry n
minih10982minih10982Kull Dobyvatel (1997) 
Kull the Conqueror n
minih37404minih37404Kdo je kdo (1973) [TV film] 
Kdo je kdo n
minih2523minih2523Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1993) 
Ace Ventura: Pet Detective n
minih37069minih37069Komisař Clouseau na stopě (1964) 
A Shot in the Dark n
minih18099minih18099Rozum a cit (1995) 
Sense and Sensibility n
minih12598minih12598Mistr Loutkář 2 (1990) [Video] 
Puppet master II. n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Micimutr (2011)

11:15 - 12:45

59 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

11:50 - 12:45

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Asterix: Sídliště bohů (2014) ...

11:10 - 12:55

64 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

19 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375850
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10