Duben
ohodnotit

King Kong

Rok:
2005
Délka:
187 minut
Premiéra v ČR:
15.12.2005
„Teprve teď se vrací král“

Komentáře k filmu King Kong

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 88
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2023
(Special Edition: 201 min)   Především je potřeba   zapomenout na předešlý   snímek „King Kong“   (1976), se kterým tento nemá   nic společné. Režisér   Peter Jackson si splnil svůj   sen a natočil přímý remake   snímku „King Kong“   (1933). A protože měl se   svou trilogií „Pán   prstenu“ (2001–2003)   úspěch, producenti mu vyšli   vstříc. Příběh nemá cenu   připomínat, neboť snad   není nikoho, kdo by to   neznal. Snímek je tak svým   způsobem předvídatelný,   takže po divácké stránce   se jen sleduje, jak si s tím   Peter Jackson poradil. A   samozřejmě opět na   výbornou. Už na začátku   vyobrazení ulic New Yorku v   době třicátých let   minulého století nadchne   svou velkolepostí. Snímek je   samozřejmě popcornový, ale   tentokrát je to extra   zábava. A nejen to. Podařilo   se natočit nádhernou poctu   originálu. Stejně jako u   Pána prstenů všemu dal   prostor pro větší zábavu   prostředí. Poměrně často   se to nachází přímo na   hranici mezi karikaturou a   věrností. Dosáhnutí   ostrova tajemné a magické,   první setkání s domorodci   takřka až hororové. Scény   s nejrůznějšími   prehistorickými monstry   možná vypadají až moc   zdlouhavě, ale zase to na   diváka přináší nejen   diváckou velkolepost, ale i   pocit s myšlenkou, že dle   vývoje nejrůznějších   nebezpečí by na jejich   místě nechtěl být nikdo. A   co si budeme povídat,   Všechny Jurské parky a   Ztracené světy nad tímto   pukají závistí. Po   dramatické stránce tedy   není co vytknout. V rámci   romance tu samozřejmě máme   vztah Ann Darrow s Kongem, ale   výrazný je vztah také Jacka   Driscolla k Ann, kdy dojde i k   jeho zajímavému vnitřnímu   žárlení. Takže vlastně   typický milostný   trojlístek. Emoce jsou   taková, jaká jsou. Kvůli   Kingovu lidskému způsobu   bytí by si nejeden divák   přál, aby to skončilo   jinak. Peter Jackson dal do   filmu vše a je to znát.   Příběh povýšil tak   velkolepě, že je toto   filmové zpracování   nepřekonatelné stejně, jako   jeho předchozí prstenová   trilogie. A to už je co   říct.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2021
KING KONG do třetice
Co si budeme povídat - jde o   chytlavý, klasicky   přeplácaný hollywoodský   popcorn se vším všudy -   dobrodružství a romantika se   tu potýká s předimenzovanou   a ne vždycky vydařenou   digitalizací, úmornou   stopáží a celou řadou   nelogických scén. O rapidní   zkrácení si říká celá   první třetina filmu (plavba   na moři) a scény s   prehistorickými živočichy   bych úplně vynechala, ovšem   např. zobrazení King Kongovy   obličejové mimiky je   naprosto perfektní. Konci   filmu není prakticky co   vytknout: končí přesně   tak, jak všichni víme, že   skončit má - smutně a   tragicky. A o tom to je.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2020
King Kong
Snimek,ktery se povedl.Reziser   Jackson si muze zatleskat.Po   Oscarovem Panu prstenu poradny   a vyborny film s akci a   napetim...Jack Black a Naomi   Watts zde taky zari.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2019
Vůbec nevím, proč jsem tak   dlouho odkládal tenhle film.   Kdysi dávno jsem si přečetl   negativní kritiku a nějak   jsem neměl sílu na tak   dlouhý film se podívat. A   udělal jsem chybu. Film byl   vcelku podařený. Na ostrově   parádní zvířata a i část   v New Yorku je dobře   zpracována.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2019
Nádherný dobrodružný   sci-fi snímek, který   dokázal vzkřísit slavného   King Konga a vrátit mu jeho   slávu. Na film jsem koukal   jako malý a nepřestává mě   doteď bavit. Určitě   doporučuji.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2018
Přehnané efekty
Tenhle film má naproto   nereálné zpracování,   spíš sci fi - draví   ještěří i velká většina   tvorů bůsobí naprosto   nereálně velikostně i   pohybově, monstrozně obří   přeobřelý hmyz a červy   morbidně. Je to zpackaný   film na téma King Kong.   Velice kvalitní i když   černobílé je zpracování z   roku 1933, má svoji patinu a   kvalitu. Tenhe akční paskvil   z roku 2005 je až moc   monstrézní akční a   nechutný. Film nedoporučuju   ke shlédnutí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2018
Část na ostrově celkem   ujde, ale výběr hrdinů je   žalostný. Jack Black je   nesympatický jako v každém   filmu. No a ženská hrdinka   je fakt ošklivá. Možná i   ten King Kong je větší   fešák.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $207miliónov║Tržby USA   $218,080,025║Tržby   Celosvetovo $550,517,357▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $2,729,901║ Tržby za predaj   DVD v USA $191,738,317║   Peter Jackson fakt dosť   zbytočne prestrelil, film sa   stáva dosť prázdny hlavne   kvôli svoje rozťahanej   dĺžke, hlavne prvá hodinka   nemá tie správne grády.   Dohromady nemá čo povedať a   dialógy sú prevažne   bláboli ako sa patrí na   béčkový film ale chýba im   skutočná ľahkosť a   zábavnosť, ktorú tam tak   troška na silu Jackson   tlačí. Tiež ani trošku   hútneho deju, výstavba   nehrozí, herecké obsadenie   okrem Naomi Watts dosť zle   vytipované. Hlavne Jack Black   a Adrien Brody, ten aj keď sa   snaží ale do danej úlohy sa   až tak nehodí. Nakoniec tá   akcia, tá ako tak spĺňa   svoje kritéria ale zas je to   dosť okaté lebo všetko tam   je robené cez zelené   plátno, koncepcia filmu sa   potápa každou minútou.   Popri tomto treba skutočne   uznať kvality Konga z 1933,   ktorý má tu správnu   konzistenčnosť a skutočnú   patinu. /videl v kine: 60%/   Poznámka: videné znovu v   roku 2017 a bavilo ma to o   trošku viac ale výhrady   stále sú.
roox
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2016
Peter Jackson je hračička
Jeho první filmy však nebyly   dlouhé 3 hodiny, a tak i tuny   humusu, který na diváka   chrlil, působily humorně a   ve své podstatě   "umírněně"... V   Pánu prstenů se Jackson   držel na uzdě a vše tu   mělo své místo i potřebnou   míru. S King Kongem se však   Jackson jakoby vrací do   svých začátků, co se   různých "monster a   slizu" týká. Jenže   místy to působí, jakoby si   neuvědomoval, že netočí   nezávislý splatter, ale   blockbuster určený   širokému okruhu diváků...   Tedy za mne ve stylu   hodnocení "jednou a   dost".
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Úžasný film, zhmotněná   akce. Jsem ráda, že 3 hodiny   nekoukám jen na opici v   centru, navýšeno o hrůzný   ostrov kdesi v zastaveném   čase osy Bermudského   trojuhelniku, dále bizarní   domorodce, dechberoucí scény   novodobého Jurského parku   (které Jurský park   předčily) a vůbec vtělenou   fantazií a efekty vlastní   snad jen Jacksonovi, udělalo   ze mne milovnici   nenáviděných opic. Kdo zas   má problém "co tam   dělali dinosauřii"   apod. - ať mi odpoví, co   dělala Alenka v králičí   noře, páč na blbou otázku   debilnější odpověď. Jak   někdo může koukat na   produkt z filmové továrny,   aby se pak divil, proč je ve   filmu něco jinak než v   reálu? Není to snad přece   jen o tom, abychom se   prostřednictvím (k tomu   určených - dobrodružných)   filmů dostávali zpět do   světa fantazie z našich   dětských let? Dnešní   filmové efekty nám to   dobrodružství už i díky 3D   "zkušenostně"   umožňují.
ricky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Na každém kroku je vidět   Jackson. Výprava je   geniální již od samotného   začátku, kdy vás prostě   nadchne starý New York,   stará auta apod. Po celý   film jsem se nenudil, což je   vzhledem k poměrně dlouhé   stopáži vypravěčský   úspěch. Od herců to byl   takový průměrný výkon,   víc mě zaujal je Black, u   kterého jsem sice na čátku   čekal, že každou chvíli   vytáhne trsátko osudu a   začne vřeštit do   mikrofonů, ale na druhou   stranu se choval celý film   více než profesionálně a   dokázal věrohodně   přiblížit režiséry.   Nemohl jsem si nevšimnout   toho, že hrál režiséra a   velmi mi v roli připomínal   Jacksona (vzhledem a dokonce i   trochu v obličeji)... No a ty   záběry v čele s parádním   King Kongem a ostatními   dinousary? To snad ani nemá   cenu komentovat, to jsou orgie   pro fanoušky přírody a   animací v ní... To je   prostě génius Jackson. A   Andy Serkis je pořád stejný   frajer, jako u Pána Prstenů.   Film řadím hodně vysoko,   nechápu jak může mít   "jen" 73%... U mě   má 85% a slušné 4 hvězdy
movie-freak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2013
Bohužel jsem neviděl   původní verzi z roku 1933.   Tudíž porovnávám pouze s   rokem 1976. A toto   zpracování je bezpochyby   několikanásobně lepší.   Hlavně díky možnosti   využití lepších   technických možností   filmařů. Kong vypadá   skvěle a příběh zasazený   do 30. let 20.století mě   zaujal více. Nemohu neuvést   skutečnost, že jsem na konci   za padlého opičáka uronil   slzu.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2013
Natočit film o obrovském   lidoopovi odjíždí režisér   Denham a filmová herečka Ann   Darrowová. Film je natočen   skvěle režisérem Jacksonem,   přes všechno se filmu z roku   1933 nevyrovná, ale   využívá všech novinek   filmu, dinosauří, a podobné   věci. Na škodu je podle mne   přílišná délka.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.1.2013
Kombinace King Konga,   Jurského parku a tajuplného   ostrova mě teda opravdu   neuchvátila. Obří pavouci,   hmyz,a nepoměrně malí   dinosauři a s nimi bojující   Kong to bylo trošku   zvláštní. Podívaná,   efekty celkem fajn, ale jinak   nevím co bych pochválil...
fandaaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Pro mne ještě o chlup lepší než Avatar
Samozřejmě, že film je   plný absurdit a nesmyslů (to   už je dáno prvotním   scénářem), přesto je to   však úžasná podívaná,   která chytne za srdce a z   tech. hlediska, vytvořit   takový tříhodinový scifi   akčňák napěchovaný tolika   triky, musí být neskutečně   náročné a pracné. Kdo   chce, najde si vždy místa,   která se podle něj úplně   nepovedla, já však je tam   hledat určitě nechci, jen   obdivně tvůrcům smekám a   zcela souhlasím s Maitreou. I   když nemám rád smutné   konce, zážitek z King Konga   byl pro mě ještě o malinko   větší než z Avatara.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Původní Kong se nezdá být   překonaný, byť jsme se   notně posunuli v čase a v   technologiích. Nicméně i   přes vražednou stopáž jsem   byla schopná udržet   pozornost a shovívavě mávat   rukou nad nelogickými   přehmaty, ovšem nekonečné   zápasy všech digitálních   potvor, co jich jen dokážou   vytvořit (pro mě stále   nedokonale až směšně,   nemůžu si pomoct) bych   eliminovala na minimum, pak by   určité úseky   nepřipomínaly remake   "Cesty do pravěku",   a taky bych si třikrát   rozmyslela obsazení J.Blacka,   možná by při každém   detailu na jeho tvář   nedocházelo k mylnému dojmu,   že bude sranda.
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2012
Z principu je vlastně asi   nesmysl, aby se tvor   "zamiloval" do   jedince jiného živoč.   druhu. Ale to je jen   zápletka.
Nebýt   zbytečně dlouhého úvodu a   konce (dění před a po   ostrově by stačila   poloviční doba) a hrát Ann   (event. i Jacka)   přitažlivější herci, dal   bych možná i 8. Takhle ale   nemůžu.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2012
Filmy na toto téma (Godzilla,   Jurský park...) mám rád,asi   po tátovi, ten musí vidět   každý ,kde je nějaký   dinosaurus ci neco podobného.   Tento King kong se odehrává   tak jak má podle románu,nebo   původního scénáře, ve 30.   letech minulého století, na   ostrově se pere s   tyranosaurem, v New Yorku   vyleze na Empire state   building ,a sestřelí ho   klasická letedla té doby.   narozdíl od toho z roku 76   kdy vyleze na dnes už   nestojící World trade center   a sestřelí ho jakési   stíhačky. a odehrává se v   době svého natáčení,   dnešní technika dovoluje   natočit filmy se skvostnými   efekty. rozhodně pěkně   natočený remake filmu ze   30.let.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2012
Já jsem byl z posledním King   Kongem velmi spokojen.Ať už   se to týká efektů a triků   nebo hereckým   obsazením.Příběh je jasný   - Jackson ( génius s velkým   G ) se věrně držel prvního   filmu.
Z hereckého   ansáblu se mi líbil   T.Kretschmann ( kapitán lodi   ) a Jack Black, i když   popravdě řečeno jsem měl   jisté obavy, jak se Black   zhostí hlavní role.Není   můj oblíbenec, ale tady mě   potěšil.
Za zmínku   jistě také stojí herecký   výkon Andyho Serkise, který   si střihl Konga.On ten   chlapík už v tom má praxi z   PP, kde si zahrál Gluma.Což   byla vlastně podobně   natočená role.
papamidnight
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2011
od prvniho zaberu mi bylo   jasne ze peter jackson tenhle   spektat nedelal pro penize ale   ciste z lasky k tomuto   stvoreni king kongovi dej je   prilis zdlouhavy ti dinosauri   vypadaji moc digitalne ale   kong vypada jako zivej a naomi   watts se docela hodi ke   kongovi davam 6z10 za petera   jacksona at chcete nebo ne   pochopite proc king kong pro   petera j.tolik znamena
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Asi nejdokonaleší a   nejzplácanější King kong   všech dob. Stále stejný   příběh, jen okořeněný   více triky. Co bude jestli   natočí další ještě   vylepšený film ?
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.6.2011
No tak nějak jsem i čekal   negativní komentáře na   úkor příliš velkého   prostoru,který Jackson   ještěrům z pravěku dal,   nicméně mě osobně, to   celé přijde jako remake   verze z roku 1933, kde Kong   s tyranosaurama taky   bojoval,takže pokud ste   neviděli verzi z roku   1933,nepochopíte! Ať to bral   Jackson jako remake nebo   ne,natočil velice slušnou   podívanou a asi tak o 500%   lepší než byla verze z roku   1976, kde King Konga sundavali   rotačákem. Nicméně musim   souhlasit s tim,že je to moc   roztahaný, chvílema   příšerně nudný a co se   týče toho zběsilého   úprku před dinosaurama, tak   to je strašnej úlet! To   byl zrovna asi pan Jackson   pod vlivem nějakých drog   nebo co,protože to Jurským   parkem opravdu zavánělo!   Spousty obřích nohou,minimum   placu, ale naši hrdinové to   náhodou přežijou :-D   Nehledě na fakt, že si mohli   stoupnout ke stěně,   Brachiosauři(nebo co to bylo)   byl proběhli a hotovo. Jedna   z nejhorších a   nejstupidnějších scén, co   jsem kdy ve filmu viděl :/ To   mohl klidně vynechat a nikomu   by to nevadilo. Ve filmu jsou   pasáže kdy má člověk   tendenci usínat,ale tak to   u velkofilmů už bývá a i   když nejsem zrovna   zastánce počítačově   udělaných   zvířat(opice,žraloci),tak   musim říct, že tohle je   povedený. Ty efekty jsou   slušný a vybraní herci taky   v klidu. Nikdo nijak neoslnil,   ale zahráli svoje. I když   někdo oslnil, Adam Serkis   alias King Kong :) Určitě   svou kvalitou srovnatelná s   nesmrtelnou klasikou King   Konga z roku 1933 ...80%
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Mne tyhle filmy nebaví,   protože jsou úděsně   zdlouhavé a ani zde jsme toho   nebyli ušetřeni. Než   dopluje loď k ostrovu, možno   skočit na jedno, či dvě   pivka. Vůbec o nic   nepřijdete, jen o   přitroublé plácání. Pak   už to ovšem stojí za to.   Super trikově, dokonce i   domorodci a několik dobrých   a nových nápadů se zde   objeví. Jen některé scény,   byť sebevíce akční, mohly   býti kratší. Po odplutí z   ostrova zase už jen nuda.   Takže za ty klady dávám   tři hvězdy a to k nim   ještě počítám hudbu.   Myslím, že pan Jackson   doplatil na stavbu příběhu,   který každý zná a mohl jej   zkusmo pojmout jinak. Má na   to. Prima 24042010   17013/17919
maitrea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2010
Výborný film
Především byl film dělaný   s láskou k filmu a je to na   něm hodně vidět.Srdce je   tam znát, mohu jen   zatleskat!
75procent se   mi zdá málo,dal bych přes   80!
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.6.2010
Byl jsem zvědav na   nejnovější zpracování   kultovní filmové legendy   Peterem Jacksonem a spíše   jsem čekal hlavně smršť   digitálních efektů s   absencí příběhu a ejhle   ...... byl jsem opravdu mile   překvapen. Výborný retro   snímek s vynikající   atmosférou 20tých let min.   století má nejenom silný   příběh ale i sympatický   digitální opičák, včetně   všech dinosaurů a jiných   potvor mně dokonale pobavil.
Can
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.6.2010
Hrůza
Tenhle film se mi opravdu vryl   do paměti.... jako   největší zklamaní! Asi je   to tim, že se fakt nepoved a   tolik jsem se na nej těšíl.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2010
Technika od posledního King   Konga pokročila a je to   vidět, velmi pěkná byla   scéna s běžícími   dinosaury, souboj King Konga s   nimi a scéna v údolí s   nočními tvory. Film vě mě   navíc v polovině vyvolával   velmi nepříjemný pocit, že   mi leze něco za krkem:-)
Jinak nic objevného na   tomto příběhu bohužel   nebylo, naštěstí se Jackson   nezpronevěřil předloze a   nenechal King Konga přežít.  
Kdyby si každý takto   plnil sen, tak proč ne.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Dost dlouhý film na to, aby   perfektně vystihl atmosféru   30. let, podrobněji   převyprávěl příběh a   důkladně představil   jednotlivé charaktery postav.   Tohle všechno se povedlo na   jedničku, ale co mi ve filmu   chybělo bylo napětí. Ani   všichni dinosauři dohromady   se mnou nehnuly tak jako jeden   býložravec v Jurském parku   a film navíc postrádal   jakékoliv emoce, takže   závěr filmu se mnou vůbec   nic nudělal, což je škoda.   Jinak vizuální stránka   samozřejmě špičková.
Pro karlosphonic:   Dinosauři a další pravěké   potvory se objevily akorát v   prvním filmovém zpracování   z 30. let
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2010
Podle knihy do děje pravěcí ještěři patří!
Poslední King Kong od   Jacksona měl jít více do   hloubky a neměl být   zbytečně tak dlouhý.Pro   ostatní členy fdb   důležité UPOZORNĚNÍ!Tento   film je podle původní   knižní předlohy a v knize   se na ostrově pohybují také   pravěcí ještěři včetně   souboje T-rexe s King   Kongem.Takže se opravdu   nejedná o výplod Jacksonovi   fantazie.V předchozích   filmech ještěři byly   vynechány,ale měly tam   správně patřit!Z tohoto   pohledu je Jacksonova verze   právě   nejvěrohodnější,aniž by   to kdokoli tady z těch   komentujících tušil.V této   poslední verzi ale zmizely   výraznější emoce,proto   King Kong zapadá do   průměru.
McFady
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2010
Hustej...
... film!! Efekty,   zpracování, herci, to   všechno extra-super-skvělé,   ale ten ze třicátejch let je   stejně NEJ.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2010
pěkný remake původních   kongů, jsem si jistý, že   tenhle remake už nikdo   nepřekoná, režisér pána   prstenů Peter Jackson si   splnil svůj sen a já mu to   přeju, protože triky film   hodně pozdvyhuje.
MaKy92z
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.2.2010
SÚHRN ZO VŠETKYCH SCIFI DO JEDNEHO CELKU
"NEVYDARENE REMAKE",   filmu "KING KONG" z   roku 1976. Tento film obsahuje   súhrn všetkých scifi   filmov, ktoré boli spojene do   jedného celku. Napríklad   niekto sa inšpiroval sa z   filmu "JURSKÝ PARK"   a použil tu dinosauroch, čo   bola pekná blbosť, dej je   zase príliš zdĺhavý.   Jediná vec, ktorá tu vynikla   boli špeciálne a zvukové   efekty, inak je to pekná   ptakovina.
fadomo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.1.2010
Tenhle film byl pro mě   velkým sklamáním. Čekal   jsem, co přinese nového   oproti dřívějším verzím   a bohužel kromě absurdních   honiček s dinosaury a   neustálý boj s různými   potvorami nepřinesl nic   nového, ba naopak. Tímto   Jackson degradoval celý film   mezi tuctové béčkové   slátaniny, kterých se točí   mraky a ničím nezaujmou, v   dnešní době už ani   vizuálními efekty, bohužel.   Škoda talentu Adriena Brodyho   pro tento film, na jeho roli   by stačil kdokoliv.
puol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Plné hodntenie, za ostrov   lebiek, nádhernú Naomi   Watts, hudbu a celkovú   výpravu. Jackson si splnil   svoj sen a nakrútil   referenčný film určný pre   veľké plátna.
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Nemohu uvěřit, že u tohoto   filmu, který mne již při   své premiéře v kině tak   uchvátil, jsem ještě   nenapsal komentář, ba ani   nehodnotil, v momentálním   rozpomenutí tak tedy učiním   nyní.

Je   těžké říct, co chválit   dříve, zda Jacksonův   perfekcionismus v každém   záběru, od propracovaných   scén scénaristicky po   důmyslné efekty v   napínavých akčních   scénách, velký cit pro   exotická a atmosférická   místa (funguje zde kouzlo jak   USA 30. let, tak divoké   džungle nebo zlověstné   šamanistické společnosti),   ale očividné je jedno - to   vše, byť úžasné, ustupuje   do pozadí před citlivým   příběhem lásky mezi vždy   kouzelnou Naomi Watts a   velkým King Kongem, králem   džungle pobíjejícím   tyranosaury jednou rukou,   přemoženým subtilní   blondýnkou. Příběh   archetypálnější než   archetypy samy. :)
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Peter Jackson si natočením   King Konga splnil svůj   dětský sen. A jako ve snu   jsem si připadal i já.   Jestliže Sam Raimi miluje   svoje Spider-many, nevím, jak   bych definoval Jacksonův   vztah ke King Kongovi. Ve   filmu jsou úžasné detaily.   Najednou jsem se ocitnul v   úplně jiném světě.   Fantastickém světě. Nový   King Kong mě zkrátka   ohromil. Vizuální efekty   jsou neuvěřitelně   realistické a krásné na   pohled, je to určitě jeden z   nejlepších filmů, pokud se   jedná o efekty ( Wetě se   vyrovná jedině ILM ). A v   akčních scénách Konga   překonaj jenom Megatron,   Optimus Prime a jejich gangy.   Blahopřeju, Petere!
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
King Kong je to skvělé a   dost dlouhé oproti staršim   verzím lepší pokročil   tento film v nádherné   přirodě
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.6.2009
King Kong
Pro mě osobně velké   zklamání. Čekal jsem King   Konga od Petera Jacksona,   prostě velkofilm a toho jsem   se bohužel dočkal. Původní   Kong byl dle mého názoru   výborný a já myslel, že by   autor nezfilmovatelného Pána   prstenů mohl Krále Konga   překonat. Bohužel vše moc   natáhl (3 hodiny!!) a místo   na obří opici se soustředil   na nesmyslné dinosaury a   zvětšené pavouky ala Harry   Potter, kteří na sebe   zbytečně brali pozornost.   Navíc staré otřepané   fráze, průhledné postavy,   které se navíc chovali zcela   nepřirozeně. Na ostrov Lebek   dorazila malá loďka, z   které ale každou chvíli   vycházela nová a nová   posádka, ochotná nechat se   kdykoliv a kdekoliv nesmyslně   zabít...
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Málokdy se sny plní, Peter   Jackson si tenhle velikánský   sen jménem King Kong splnil.   Z filmu, z každičkého   záběru je cítit nadšení,   s jakým se do vysněného   projektu Jackson zakousl a   přenesl jej do filmu.
Chudá dívka za časů   krize shání práci a narazí   na režiséra, nad kterým se   vznáší otazník vyhazovu.   Ten ji okamžitě angažuje a   spolu se štábem a také   spisovatelem vyráží   vstříc neznámému ostrovu   Lebek. Zkušený kapitán se   svojí posádkou je varuje   před nebezpečím, které na   ně v džungli číhá.   Režisér posedlý možným   úspěchem a zabraný do honby   za senzací si ale nedá nic   vymluvit. Na ostrově je   přepadnou domorodci a nebýt   kapitána a posádky, všichni   filmaři by zemřeli. Večer   je však přepadena Ann a   odvlečena do džungle, kde   má být obětována Kongovi,   ten ji unáší. Ostatní na   popud Jacka Driscolla se ji   vydávají zachránit. Ann,   která je zpočátku   vyděšena se postupně   seznamuje s Kongem i   nástrahami džungle. S   přibývajícím časem   stráveným s velkým   zvířetem, které ji chrání   před ostatními si vytvoří   pouto, které okolní svět   rozhodně není schopen   akceptovat.....
Vybraní herci - od   skvělé Naomi Watts přes   hrdinu z donucení Adriena   Brodyho, netradičního Jacka   Blacka až po Jaimeho Bella,   Colina Hankse a ostře   řezaného Thomase   Kretschmanna a také Andyho   Serkise v kůži Kongově -   všichni se snaží vyplnit   režisérovi jeho sen a své   party zvládají.
Snad   jen maličko se dá vytknout   téhle krásné lyrickoepické   podívané - jak už to řekl   Stan Winston - to všechno je   přeci jen moc digitální,   lidé vidí, že ve   skutečnosti se ničeho z   Konga nemohou dotknout. Jeho   srst neexistuje, vše jsou jen   počítače a to je možná   trošičku škoda...
HE.SHE.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2009
no prostě paráda,supr.A ty   počítačévý efekty !!   supr,když sledujete konga tak   si připadáte jako by jste   tam byl a utíkal před   dinosaurama (kteří OVŠEM do   filmu PATŘÍ) a zakopával o   kořeny a za límec vám lezly   obří stonožky.Supr.
JohnCoffey
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2009
King Kong
Já se k těm starším   verzím nedostal, ale vím,   že ta z roku 1933 je údajně   nejlepší kvůli   nezaměnitelné animaci a   loutkám - koneckonců,   jedničky jsou obvykle lepší   než dvojky a originály   lepší než remaky. Tato   verze je ale výjimkou.   Jackson se předvedl, ale   chtělo by to míň   velikášství a trochu   ostřihat. Vždyť se s Kongem   seznámili skoro ve třech   čtvrtinách filmu, a pak už   to bylo Hrrhrr. Vím, že za   to mohli i reklamy na Primě,   ale fakt to bylo trochu   zdlouhavý...
Henry123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Viděl jsem i původní verzi   filmu, ta se mi vůbec   nelíbila. Příběh byl   syrový a kulisy nestály za   nic. Peter Jackson natočil   úplněně novou verzi. A   úžasnou verzi. Moc se mi   líbila, až na ten konec. Ale   takhle King kong asi musí   končit...
Spiker.cz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Mě příjde toto zpracování   King Konga vcelku povedené,   pravda, King Kong ve mě vždy   vzbuzoval výsměch, obrovská   gorila která si vybíjí   zlost na nevinných   američanech a to je taky   důvod, proč sem se o něj   ani trochu nezajímal, ale po   tomto zpracování mi film a   celkově King Kong příjde   mnohem zajímavější...   Obrovská prastará   legendární příšera z   ostrova na kterém se zastavil   čas, která si vytvořila   vztah k neznámé krásce.
Jeden citát se mi ale moc   líbit, tedy doufam že si to   pamatuju dobře..   "nezabila ho letadla, to   kráska zabila zvíře".
ZuzikD
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Dejte režisérovi peníze na   uskutečnění jeho dětského   snu a vznikne Vám King Kong,   trochu dlouhé ale jinak   geniálně natočené. Já   jsem se u filmu nenudila ani   okamžik, některé scény   jsem považovala za trochu   přitažené za vlasy, ale   jinak k tomu není co vytknout   (jen teda jak podotkl můj   přítel.....byl to opravdu   kluk....viděli jste někde   jeho přirození....ale o tom   to nebylo, hnidopich :-))))).   Těším se na nějaký   další film z dílny Petera   Jacksona.
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2009
Tak já nevim, byla to tak trochu parodie, nebo ne?
Dobrý no.......koukat hodinu   na to, jak se tam objevujou   nový a nový příšery,   dinosaurama začínaje a   obřím hmyzem konče, tak to   bohužel není taková   zábava, jak by se na první   pohled mohlo zdát.
Film by mohl mít   poloviční délku, protože   půlku času se tam nic   neděje, jenom zírame na   nepříliš povedené triky:-)
Rocky4
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.5.2009
Moc velká pohádka, strašně   přitažené za vlasy. Hlavně   v džungli jsou hrozně moc   vidět ty počítačové   efekty, skoro bych řekl že   nejde o film ale o   počítačovou hru. A ty   prehistorický potvory? Až na   toho King Konga mi to moc   nesedlo, a ty souboje, no jak   říkám, počítačová hra.   Já mám radši toho   staršího King Konga, je   lepší. Jackson se vyřádil   s triky a je na každém jak   se mu to líbí. Mně to moc   nechytilo.
Jen co   musím nejvíc pochválit,   krásnou herečku Naomi Watts,   to se Jackson trefil do   středu terče.
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2009
King Kong je prostě nezaměnitelný ...
Nevím čím to je, ale ať   před kým koliv řeknete KING   KONG bude vědět o čem   mluvíte a je to asi jako   stejný pojem ve filmovém   světě E.T. zkrátka všichni   víme oč běží. Tato   nejnovější verze slavného   a v zásadě velmi prostého   příběhu je zřejmě i   filmovou adaptací poslední   neboť málokdo by ještě   vsadil na tento   "stařičký"   příběh, ale já jsem tomu   od začátku fandil, protože   mám rád pohádky a byť   tahle je smutná a neskončí   happy endem ( i když mají se   rádi dodnes ) tak je prostě   nezaměnitelná a má své   jedinečné kouzlo. Když   pominu skvělé vizuální   efekty tak pro mne je spíš   velmi dojemný a   "silný" příběh   "o krásce a   zvířeti" na který se   dá koukat v jakoukoliv dobu,   v jakékoliv roční období a   vždycky bude působit stejně   silně což byl jistě   režisérův záměr udělat   kromě místy akční   podívané hlavně emotivní   doják. Co je sympatické tak   i přes národnost autora a   místa počátečního a   finálního děje nezazní   žádná americká propaganda   a nějaké vnucování čehosi   co vůbec nechceme. Rozhodně   doporučuji shlédnout a pro   mne je tento film filmem   sbírkovým a jak zde někdo   porovnával režísérovo   megadílo Pán prstenů tak   ať prosím nesrovnává   jablka a hrušky - tohle je   úplně o nečem jiném.   Zapomeňte na chvíli na   všední život a denní   starosti a nechcete se   vtáhnout do děje touto   tříhodinovou podívanou ....   nebudete litovat
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
King Kong je filmový pojem ,   který zná snad každy, ale   tato verze má své kouzlo,   které v podobě všude   přítomných výborných   digitálních efektů vyniká   a zastiňuje skvělou verzi z   roku 1933. Peter Jackson je   detailista a jak pojal   samotného King Konga je   úžasná podívaná.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2009
Stojí za velkofilmy ako su   Pan Prstenu.Myslím režiséra   King Konga.Videl som aj   starého dvojdielneho King   Konga no myslím že tento je   ovela lepší a fascinuje.Film   je dost dlhý,ale ani trochu   nudný.U mna tento film   stačí pozriet len par-krát   a stačí....ale je to   príjemná romanticko-akčná   podívaná...
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.2.2009
Režisér "Peter   Jackson", nám na   obrazovky priniesol ozaj   vYnikajúci film o King   Kongovi. Celý film bol   upravovaný cez počítač. Je   tam plno nebezpečných   akčných scén a   špeciálnych efektov.Film   patrí medzi akčný scifi s   dobrodružnou tematikou.
FDbJakub
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Docela povedenej novej King   Kong, kterej má mno dobrých   chvil, ale bohužel také   mnoho těch špatných. Film   je docela zdlouhavej. Né že   byste si řikali, kdy už bude   konec, ale spíš si řikáte,   kdy už konečně přijde   nějaká akční scéna... Ta   nakonec přijde, přijde   několik akčních scén,   které vás nenechají   vydechnout a potom zase nuda a   takhle to jde pořád dokola.   Určitě ale stojí za   vidění, zvláště kvůli   parádnímu střetnutí king   kong vs. T-Rex.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Když je Peteru Jacksonovi   umožněno natočit jeho   oblíbený příběh po svém,   tak je to většinou vždy   pozoruhodný zážitek. King   Kong sice není tak   velkolepý, jako byl Pán   prstenů, v tříhodinové   podívané se najde pár   chluchých míst a také jde   někdy až příliš poznat,   že část filmu vznikla v   počítačích trikařů, ale   přesto je to úžasná   vyprávěnka. Naomi Watts je   krásná, Jack Black svou   rolí nadšeného režiséra   velice příjemně překvapil   a Kong vypadal, na rozdíl od   některých jiných potvůrek,   velice realisticky. Takže i   přes ty chybky, ve výsledku   jde o skvěle odvedené   řemeslo.
drlikv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2008
Byl jsem příjemně   překvapen při sledování   filmu. Triky a efekty pěkně   propracované, nic nebylo   ponecháno náhodě. Podle mne   stojí za shlédnutí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2008
Určitě lepší nežli pohádka 70. let
Mýtus King Konga mě nikdy   nijak nebral, tudíž k této   "postavičce"   působící spíše   pohádkově, přistupuji s   velkou rezervou. Neviděla   jsem starou verzi z počátku   30. let, ale sem tam se mihne   nějaká ukázka v dokumentech   o kinematografii a už jen po   stráce trikových efektů na   svou dobu šlo od dost   kvalitní snímání scén a   trikových záběrů,   pochopitelně. King Kong z   roku 1976 je pohádka pro   dospělé s bezbarvým   scénářem, z něhož si   pamatuji jedinou větu, ale   nebudu ji zde psát, neb není   z oblasti slušného   slovníku. Když na konci   tohoto filmu King Konga   zabili, bulelo celé kino, jen   se mnou to moc nehnulo.   Přišlo mi to jako slušná   trapárna. K novému   zpracování příběhu té   veliké opice jsem   přistupovala víc než   skepticky. Říkala jsem si,   že asi větši blbina to být   nemůže. A vidíte, byla jsem   docela příjemně   překvapena. Sice je to   poamericku víc než   přitažené za vlasy, na   Ostrově lebek lítají   nějací pravěcí   ptakoještěři či co je to   za obludy, v mnohých   scénách je ta   "počítačovost"   víc než vidět,   ale...narozdíl od oné   "prostřední" verze   let sedmdesátých je zde   alespoň docela slušně   postavený příběh   obsahující daleko více   děje, některé momenty jsou   skutečně dramatické.   Samozřejmě, nechybí ty   kýčovité - např. ona   klasická scéna koupele z   ruky Konga, ale budiž,   řekněme, že tyto scény   jsou asi pro tento příběh i   jakousi klasikou.   Každopádně, když pominu   spíše supermanovský   závěr, mohu tento film   hodnotit slušně v   pozitivním pohledu. Za   nejlepší scény považuji ty   z prostředí lodi,   působící jako pirátský   koráb, a dále rituální   pasáže z Ostrova lebek.
transparenec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Neskutočne vynikajúce   efekty, vyzerajúce ako   reálne. Tento film   jednoznačne patrí k tým,   ktoré je dobré si pozrieť.   Miestami sa tento film javil   aj ako doják, no to tomuto   filmu len prospievalo.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Nejlepší King Kong.   Vynikající počítačové   efekty, které jsou místy   jako realita. Jsem moc rád,   že autor zachoval původní   scénář.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Peter Jackson svým uměním   opět nezklamal.Výborné   herecké   obsazení,vypracovaný   scénář a Peterova   perfektní kamera a vizuální   efekty.Megafilm,který stojí   za podívanou.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Zběsilá jízda s poněkud   nevyrovnanými triky, která   trpí absencí geniálních   scén a těch strhujících   nám nabídne snad jen do   počtu prstů jedné ruky   (dinosauři padající ze   skály, útok letadel,   vytržení jazyku). Ale i tak   je na co se dívat, protože   tenhle kolos má naprosto vše   co se od něj očekávalo.   Snad jen to flirtování mezi   křehkou blondýnou a   gigantickou opicí mohlo být   srdceryvnější, takhle se z   něj stalo pouťové   poskakování s minimem citu,   které nezachrání ani   taneček na zmrzlém   rybníčku. Ať už se tohle   dílo bude nekriticky   vychvalovat, či hystericky   očerňovat, jedno mu opravdu   nelze upřít. Divák se u   něj nemá šanci nudit.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Tak King Kong je sympatický   film,v novém Kongovi se   objevují supr   efekty,vizuální zážitek   zaručen.Ale to je tak   všechno.Zdlouhavé pasáže,   při kterých člověk usíná   se objevují ve větším   množství než které jsem   ochoten akceptovat.Stopáž by   podle mého názoru mohla být   o dost kratší a možná že   by to přidalo na atraktivitě   celého filmu.
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Neměl jsem možnost   shlédnout předchozí   provedení tohoto velkolepého   počinu například z roku   1976, rozhodně si to   nepamatuji. Každopádně i   když jsem viděl pouze tento   remake, byl jsem opravdu   nadšen. Velkolepé vizuální   efekty, perfektní   zpracování kamery a střihu.   Tedy po technické stránce   bych dal za deset hvězdiček.   Obsazení bylo také   kvalitní, Naomi Watts byla   opravdu skvělá. Jediné, co   malinko snížilo mé bodové   hodnocení, bylo počáteční   velmi dlouhé pojednání.   Jinak nemám výhrady, KING   KONG byl ohromující.
martas_v
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Skvělé triky a hezká Naomi   Watts. Jinak děj o ničem,   podruhý bych to vidět   nemusel. Lepší verze King   Konga je z roku 1976.
BlackElvis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.12.2007
Velkolepý film se snad   nejlepšími vizuálními   efekty vůbec. Problém filmu   je rozhodně jeho délka,   páč první polovina je moc   roztahaná a unavující.
Dery
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Není srovnání.
Myslím si,že srovnávat King   Kongy předešlé je asi   nesmyslné.Každý s filmů   byl točen ve své době s   rozdílným technickým   potencionálem.Viděl jsem   všechny.Nevadí mi příběh   a jeho zpracování, ale je   pravda, že casting mohl být   lepší.Až to vypadá, že se   lepší herci zalekli, že by   se to nemuselo podařit.Remake   filmu z osmdesátých let,kde   Kong drží v tlapě   balistickou raketu, nepřinesl   zrovna příznivou recenzi a   tak casting nemusel být   úplně dle očekávání.Mně   osobně vadí zařazení   "jurských"   ještěrů do honičky   nedotčenou pustinou, i když   přiznávám, že pasáž s   Kongovým trucováním mně   mile překvapila. Také mi   vadí délka filmu, i když   můžete namítnout, že pokud   dnes film nemá alespoň 2 1/2   hodiny, nemá cenu chodit ani   do kina.
Tatule
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.8.2007
Chcete vidět valnou hromadu   brontosaurů? Chcete vidět   jak se dá samopalem   sestřelit šváb z hlavy? Jak   se lítá na netopýrovi? A   především - jak se dá   zmršit filmová klasika? Pak   si to vážně nenechte ujít.   Vizuální efekty (skvělé,   to ano) nezachrání   tříhodinový hollywoodský   propadák.
xmatasek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Berte jedině originál pokud   vam mohu dobre poradit a   usetrit penize za kino, ci   usetrit nake ty kilobyty.   Začátek úplně nemožně   zdlouhavej, vůbec se nic   nedeje, jen stagnuje. Po   ztroskotání lodi (1. moment,   kdy se vůbec něco děje)   přijde přestávka (ta naše   trvala 20 min). To vám k   filmu moc nepřidá, když si   eště trochu dýl pobydete v   kině. Proč ne, když to   trvá 190 minut. Jsem   naprostý odpůrce   přestávek!!! Po   naplánované pauze přijdě   něco hrozně laického,   směšného a již lépe   natočeného - a to úprk   před dinosaury. Ach jo! King   kong byl velkej, černej a   uměl hezky házet s   dinosaurama. A to ještě   nepočítám nemalé   množství stále se   opakujících dojemných   scén. Nemám nic proti Peteru   Jacksonovi, ale tenhle film se   mi fakt nelibil.
kaylin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2007
King Kong nebude nejlepším   filmem Petera Jacksona, ale   zůstane jeho splněným snem.   A rozhodně bude vždy lepší   než film z roku 1976.   Bohužel jsem neviděl   původní verzi ze 30. let,   takže nemohu srovnávat, ale   mě osobně vizuální   stránka ohromila a King Kong   byl prostě úžasný.
Untouchable
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Mě teda hezké vizuální   zpracování nepřesvědčí   abych tomu dal víc jak tři   body. Nekončící nuda,   špatně zvolení herci,   špatnej scénář a hlavně   ta hrozivá nuda. Film vyhrál   tři oskary za audiovisuální   zpracování.
Hodnocení 3/10, v rámci   žánru 6/10
Duster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Kvality většiny snímků   nejspolehlivěji prověří   až čas. Přesto ani   tentokrát Jackson rozhodně   nezklamal. Spíš naopak.   Upřímně - bál jsem   nejhoršího, ale téměř   celé tři hodinky jsem se   výborně bavil. Po vizuální   a výtvarné stránce to je   úchvatné dílko a mnohé   scény jsou vskutku lahůdka   (domorodci a obětování Ann,   Kong versus tyranosauři,   havěť v roklině a mnohé   další¨). Film má celkem   spád, přesto by další   střih snímku rozhodně   prospěl. Zejména konec a   ostřelování Konga na   vrcholu mrakodrapu je už   přeúnavné a zdlouhavé   (zvlášť když všichni   víme jak to dopadne). K   samotnému Kongovi pak musím   mít jen slova chvály,   "hraje" velmi   obstojně. Z jeho lidských   hereckých kolegů bych pak   vyzdvihl především Naomi   Wattsovou a sympatický byl   taky kapitán Thomase   Kretschmanna. Celkově   Jacksonův spektákl vychází   ve srovnání s legendou   určitě se ctí. Předloha je   samozřejmě znát, ale Jakson   je opět svůj a já se jen   těším, do čeho se pustí   příště.
moodreockooo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Kong je KING !
Oceňuji na všech filmech   zejména zvuk...tady v tomhle   filmu se obzvláště   vydařil..ocení ho hlavně   majitelé domácích   kin..jinak stará dobrá   klasika...skvělé trikové   efekty..obludky,stvůry a   různé potvory to je   moje..takže dávám za   9...manželka říká   slátanina,ale já tenhle film   velice rád zase shlédnu..
tmacl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Tento film se mi velice   líbil. Viděl jsem ho sice   před několika roky, ale   stále si ho pamatuji. Hold   opice jsou opice. Sice jsem je   chvílemi litoval, ale jako   každý hollywoodský film   dobře končí. Je v něm   mnoho napětí i zvířecí   lásky. Takový dojemný film.
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Jsem možná jediný komu se   nelíbí Pán prstenů   (nemůžu za to,prostě mě   nebaví:-)) a nový film   P.Jacksona jsem ani   neočekával s nějakým   velkým nadšením.Po prvních   trailerech se však moje   "těšení" začalo   stupňovat a po shlédnutí   filmu naprosto   gradovalo.Nebýt první cca   hodiny,která mě   nebavila,jsem nevycházel z   úžasu,jak výborný film   vznikl.Jsem asi až příliš   nekritický,ale po výtvarné   stránce se mi líbilo snad   všechno,Naomi Watts je navíc   moje nejoblíbenější   herečka,takže skutečně:   téměř dokonalé
mirhasik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Trošku zklamání z obsahové   formy - na druhou stranu   nebylo z čeho vařit,   nicméně vizuálně velice   pěkné. Už teď se těším   na další Jacksonův mega   film a upřímně, chtěl bych   sci-fi, vesmírné   sci-fi...mňam...nebo Hobita   :o)
SakoVerife
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2007
no zrejme jsem cekal od toho   filmu vice. NA druhou stranu   byl suprove zpracovany.
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Myslím,že je to naprostá   špička   dobrodružství,triku,hororu,n   ikdy tento film nebyl   zfilmován s dinosaury a teď   teprve dostal tu správnou   štávu dokonalosti,krásy   přírody,odvahy herců-10   bodů,kdyby bylo víc přidám
locustela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Velice pěkně udělaný   film.Oproti předešlým   verzím,je zde plno   počítačových triků a to   dělá film i napínavým.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2007
V ramci mozností dobry film,   ve kterém Peter Jackson   ukazal, ze opravdu umí tocit   dobre a napinave filmy. Body   strhavam za prilisnou delku.   Jackson si plnil svuj sen a   nevedel, kdy ma prestat. A pak   ta prestavka uprostred. Sice   pocta filmum ze tricatych let,   ale dnes uplne zbytecna.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Klasickou verzi sem sice   neviděl ale u této sem se   bavil od začátku (jo i   první hodina mě moc bavila)   do konce. Herci předvádí   kvalitní výkony, triky jsou   někdy skvělé jindy   průměrné ale hlavní je to,   že sem se celé tři hodiny   nenudil. Občas je film   (hlavně trikově)   přeplácaný ale je vidět,   že byl dělán s láskou.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2006
Vynikajuci remake slavneho   filmu.Peter Jackson to proste   vie.Perfektna   kamera,efekty,suboje,jemny   humor i zaverecna slavna scena   utoku na Konga na   E.S.Building.Niekomu nesedi   zakomponovanie dinosaurov do   deja,ale mne ano.Strhujuce a   nezabudnutelne sceny boja s   obrym hmyzom,utek dinosaurov   roklinou,suboj Konga s tromi   T.Rex-parada!!!
Sanchez
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2006
Tenhle film je naprosto   skvělá podivaná, i když   jde pouze o remake a hlavní   děj je znám, Peter Jackson   se do toho opravdu   "opřel" a vytvořil   velkofilm s dokonalými   efekty. Osobně jsem viděl   tento film několikrát a   dokázal bych se koukat znovu.   Zvuky, efekty, režie,   herecké obsazení, kamera...   - to vše si zaslouží   maximální hodnocení.
Moonboy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.9.2006
Dobrá show, špatný film
První hodinu filmu jsem se   snažil vžít do příběhu a   nechat se v táhnout do děje,   setkání s domorodci bylo   více než působivé a   dokázalo příjemně   zamrazit, následující   akční scéna se stádem   uhánějících dinosaurů mě   však více nedovolila   pobývat v dimenzi filmového   světa, neboť následující   sled více než   neuvěřitelných a někdy až   komicky nereálných akčních   scén, i když technicky   bezchybně zpracovaných, už   nelze prožívat - jde je   pouze se zalíbením a   pobavením pozorovat a bavit   se, pravda, dobře se bavit.   Po shlédnutí filmu jsem   necítil ono neuchopitelné   chvění z prožitku něčeho   výjimečného a chvilkové   pochopení nepopsatelného,   které s sebou přináší   opravdu dobrý film, ale   určitě se na film podívám   ještě jednou, protože je   zábavný, i když na úkor   hlubokého zážitku.
charlie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2006
příběh
Efekty byly hodně dobré, ale   v novém King Kongu jsem   postrádala nějakou   osobitost, vlastní cítění   a hlavně nějaký přínos.   Vlastně celý film nebylo   slyšet nic jiné než zvuky   zvířat a ječení. Bohužel   se zaměřili spíše jen na   věrohodnější efekty než   na samotný příběh.
Carchy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2006
King Jackson!
I přes svou značnou délku   mě King Kong uchvátil.
Trikové efekty jsou   bezkonkurenční, ostatně to   nám Jackson ukázakl i v   Pánovi Prstenů, herecké   výkony prvotřídní,   zejména Naomi Watts a Jack   Black, režie i kamera   skvělé a příběh prostě   klasika. Opravdu jsem nenašel   jediný výrazný šrám v   tomhle jedinečném epickém   díle.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2006
8 za snahu,efekty
Asi nejlepší Jurský Park co   jsem viděl,vše je postaveno   na efektu,akcích v   divočině,vše nádherně   ¨americky¨ přehnané ,   myslím že nelze tento film   rozebírat logicky,do   detailů,to by byla   katastrofa,vždyť je to   nadsázka,fantasie,ikdyž   střih - uspání King Konga -   jeviště v NewYorku je   přehnaný,uspěchaný.Jinak   jsem rád že jsem   shlédnul,ale jednou   stačí.Délka filmu mi až   tak nevadila.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2006
Snímek hodnotím ze 3   hledisek: 1.Efekty - film je   někdy až moc prošpikován   efekty, které jsou ovšem na   velice dobré úrovni , snad   až na pár vyjímek jsem s   jejich provedením velice   spokojen. 2.Příběh filmu je   vcelku dobrý , ovšem již   známý z dřívějšího   zpracování z roku 1976 , ale   v podání pana Jacksona   trošku pozměněný a   prodloužený. Nejde mi do   hlavy proč asi půl hodiny   nám pan režisér předhazuje   záběry lodi jak pluje a   pluje? Další otazník visí   nad tím jak dostali Konga do   lodi když je ve filmu vidět   že okolo ostrova jsou samé   vysoké a špičaté skály a   loď se nedostane blízko na   to aby ho mohli naložit?   Nejvíce mi asi vadiy ty   kvanta hmyzu který tam dle   mě vůbec nemá co dělat!   3.Naprosto zbytečná délka   filmu a snímek tím   viditelně trpí! Není mi   jasné proč je film tak   zatraceně dlouhý? Stopáž   mohla být minimálně o půl   hodinu až hodinu kratší a   bylo by to jen ku prospěchu.   Ale jinak se mi film jako   celek líbil , je vidět že   ho točil stejný režisér   jako Pána prstenů (vzhled   domorodců,záběry z dálky   na obrovské skály, nebo na   vysokou zeď při obřadu a po   ní tekoucí oheň).Celkově   Pan Jackson odvedl velmi   dobrou práci a splnil si tak   svůj sen a natočil asi   nejlepší verzi King Konga.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2006
Sedm bodů dávám jen za   úchvatné a strhující   speciální efekty a za ostrov   plný úžasných   přerostlých tvorů. Nejvice   se mi líbila téměr   hororová scéna v rokli, ve   které se to hemžilo   takovými hmyzími predátory,   že to bylo možná až   příliš. Jinak ale mírné   zklamání, hlavně ve druhé   části, ve které je Kong v   New Yorku. To už byla trochu   nuda, včetně rádoby   slzopudného finále na Empire   State Building. Jinak herci   byli celkem v pohodě.   Nejlepší Jack Black, Adrien   Brody, jinak Naomi Watts se   prezentovala neustále tím   samým vyděšeným výrazem,   což bych ji ale nevyčítal,   scénář ji asi víc   nedovolil.
Pardal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2005
Největším problémem tohoto   filmu je, že znáte jeho   konec a děj vůbec. Takže se   celou dobu nemusí   přemýšlet, což je ve 205   minutách strašná nuda.   Efekty (což byl důvod proč   sem se nechal zlákat) jsou   skvěle udělané, ale je jich   tam moc, chvílemi ve mě   vzbuzovaly spíš smích než   údiv... Navíc mi vztah hl.   hrdinky a Konga připadal   spíš jako Kráska a zvíře,   prostě zas moc velká   přeháňka. Dobrý kousek je   pasáž s domorodci, ne   nepodobnými skřetům z Pána   prstenů.
Rosomak
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.12.2005
Co se dá na tenhle film   říct? Třeba, že je tak   nechutně dlouhej, že se v   kině budete nudit.   Vynikající efekty, je jich   tam až tolik, že z toho   bolí oči a dost si je ani   neužijete. Prostě tady na   tom snímku nevidim nic   úchvatnýho. Možná leda tak   Jack Black, kterýho totálně   žeru...
Přišlo mi to   celý děsně utahaný a   všechny scény sou prostě   jen o tom, že jsou efektní.   Zapomeňte na to, že to   točil ten samej maník co   Pána Prstenů, tohle je jinej   film, kvality LOTRa vůbec   nedosahuje... prostě   slátanina.
Z kina sem   si odnášel nulovej   zážitek, a to si myslim, že   je špatně. Film by měl   člověka aspoň trochu   nadchnout... takhle nadchnul   možná tak Oetera Jacksona,   kterej si tim splnil svůj   dětskej sen... škoda, že ho   nesplnil i nám...
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2005
Další z Jurských parků - dost
Film King Kong byl pro mě   jedním velkým zklamáním.   Tak nějak se z klasického   příběhu udělalo další   pokračování pro Jurský   park. Scény z ostrova byly   až příliš dlouhé a z   osmdesáti procent zbytečné.   Tvůrci vůbec nemají smysl   pro rozměr a velikost   rozměru. Z jednoho malého   ostrova se nám hned stal   celý kontinent plný   vysokých skal, vyšších   pomalu než Alpy. Soudil jsem   tak podle nekonečně   dlouhých pádů. Vždycky mne   také trápí záhada, když   se děj filmu odehrává na   nějakém ostrově, kde se tam   bere řeka. Znáte snad v   reálu nějaký ostrov, kde by   byl veletok? I v této verzi   jsem neobdržel odpověď na   otázku, kterou mořeplavci   dostali King Konga na loď.   Tvůrci to řeší střihem.  

V každém   případě bych mohl ohodnotit   zvláštní efekty, kterými   je film doslova prošpikován.   Plus filmu přináší i to,   že jej tvůrci zasadili do   přelomu dvacátých a   třicátých let dvacátého   století. Film začíná   velice zdařile ilustrovanou   hospodářskou krizí, která   v této době zmítala celým   světem. Ale i to má svoje   ALE. Přesto, že je   hospodářská krize, tak se   mi zdál vozový park v   ulicích New Yourku velice   bohatý. V tý době jsem   ještě nežil, takže to   nemohu zcela objektivně   posoudit.

Pravděpodobně se tento   snímek v mé filmotéce   neobheví.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10819minih10819Krokodýl Dundee (1986) 
Crocodile Dundee n
minih7056minih7056Dva lidi v ZOO (1989) 
Dva lidi v ZOO n
minih81031minih81031Velká legenda Judo 2 (1945) 
Zoku Sugata Sanshirô n
minih128975minih128975Zilionáři (2015) 
Masterminds n
minih31785minih31785Přání smrti 3 (1985) 
Death Wish 3 n
minih27679minih27679Konec světa (1999) 
End of Days n
minih34728minih34728Policajti na baterky (2003) 
National Security n
minih143387minih143387Tajemství zakázaného lesa (2016) 
Lost & Found n
minih167796minih167796Atlantida (2019) 
Atlantis; Atlantyda n
minih9388minih9388Jarka a Věra (1938) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

King Kong (1976)

 King Kong (1976)
King Kong n
 
Žánr: dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John Guillermin

(remake)

King Kong (1933)

 King Kong (1933)
King Kong n
 
Žánr: dobrodružný / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Merian C. Cooper, Ernest B. Schoedsack

(remake)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

59 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

69 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

4 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani