Duben
ohodnotit

Kill Bill 2

Kill Bill: Volume 2

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
22.4.2004
„Přežila svou smrt ve svatební den i čtyři roky kómatu. „Nevěsta“ se vydává završit krvavou pomstu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kill Bill 2
Nevěsta pokračuje v cestě za pomstou. Chce dostat další dva bývalé kolegy, Budda a Elle, a hlavně bývalého milence a šéfa gangu, zabijáka Billa. Budd žije v karavanu a pracuje jako vyhazovač ve striptýzovém baru. Bill ho navštíví a varuje. Nabízí mu pomoc, ale Budd ji odmítne. Zdá se, že přijímá svůj osud poněkud fatalisticky. Nevěsta ho opravdu brzy najde, Budd je však překvapivě připraven a její útok odrazí. Podaří se mu mstitelku dokonce zranit, omámit a spoutat. Zavolá jednooké Elle, nabídne jí za milion dolarů meč od Hattoriho Hanzy a slíbí, že Nevěsta zemře krutou smrtí. Potom ženu odveze na hřbitov, kde ji spoutanou zatluče se svým kumpánem do rakve a zaživa pohřbí. Přesto se žena dokáže z hrobu osvobodit. Vrátí se k Buddovu karavanu, kde mezitím Elle podvedla kolegu a nastražila do kufříku s penězi jedovatého hada, který ho uštkne. Elle pak zavolá Billovi, že Nevěsta zabila jeho bratra a ona pak zabila ji. Než stačí zmizet s penězi i mečem Hattoriho Hanzy, napadne ji Nevěsta a po krutém boji ji porazí. A pak už se vydává zabít Billa. Podaří se jí vypátrat, kde žije, a proniknout dovnitř. Čeká ji však šokující překvapení.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kill Bill 2
Pakliže první část filmu,Kill Bill:Volume 1,přirovnáme k jízdě na horské dráze,v té následující přesedneme na houpačku,kde je možné dívat se kolem a přemýšlet.
Na Nevěstině seznamu kandidátů smrti zbývají tři jména a zbývá osvětlit nejasnosti předcházejícího děje.Na scénu přichází Bill se svou flétnou,abychom se stali svědky rozhovoru,který předcházel masakru v kapli,a přenesli se do časů,kdy v Billově komandu táhli všichni za jeden provaz,než Nevěsta(jejíž jméno je už prozrazeno)trhla partu.Po zralé úvaze došla totiž k názoru,že nechce vychovávat dítě,které nosí,v rodince "takových normálních zabijáků".Hrdinka se tak pozvedá z prachu obyčejných akčních vrahů,neboť důvod,který ji vedl ke změně životního stylu a následně i motiv pomsty má morální podtext.Druhý díl filmu nestojí jen na bojových uměních,milovníci kung-fu si přijdou na své pouze při Nevěstině tvrdém výcviku v Číně a při zápasu s jednookou Elle.Důraz je kladen na dialogy,kterými se dostáváme pod kůži hlavních postav a které naznačují očekávání věcí příštích.Samozřejmě,že ani zde nechybí humorné okamžiky,nečekaně vsunuté do děje.


Autor: Noerona

Popis / Obsah / Info k filmu Kill Bill 2
Naděje umírá poslední...Nebo snad Nevěsta umírá poslední? Ať je to jak chce, Uma Thurman je tu zpět v druhé části Kill Bill. Přestože vyměnila auto a zabila už stovky lidí, je pořád stejně odhodlaná zabít Billa a tak se mu opět vydá po stopě. Něž k němu ale dorazí, musí porazit "menší ryby", což ale neznamená, že by to měla mít jednoduché. Naopak. nejvíce lidí umírá pod vrcholem hory a Nevěsta to ví. Dovíme se více o její minulosti i o Billovi a vlastně také o nich dvou jako páru. Také uvidíme proč a jak přišla Elle o své oko a kde se vlastně nevěsta naučila tak dobře ovládat bojová umění. Pokud čekáte, že na vás v kině bude opět stříkat krev až do horních sedadel, tak by jste měli vědět, že tomu tak nebude, aby jste nebyli zklamaní. Pokračování je více o citech, emocích, příběhu, ale samozřejmě i o smrti a pomstě. Takže běžte do kina a dočkáte se nejdnoho překvapení...


Autor: Vídžej

Popis / Obsah / Info k filmu Kill Bill 2
Druhá část mistrovského akčního hitu Quentina Tarantina (první měla v českých kinech premiéru loni v říjnu) líčí další osudy odhodlané Nevěsty a vyvrcholení její pomsty. Ve strhujícím příběhu, vyprávěném – jak je zvykem režiséra Gaunerů (Reservoir Dogs), Pulp Fiction – historek z podsvětí a Jackie Brownové - na přeskáčku, se však vracíme i do minulosti. Zbývá toho ještě spoustu dopovědět: Co se vlastně stalo v kostele v texaském El Pasu? A proč se to stalo? Jak to bylo s varhaníkem, kterého hraje Tarantinův oblíbený herec Samuel L. Jackson? Žije skutečně dcera, již Nevěsta považovala za mrtvou a o jejíž existenci se ve finále prvního filmu dozvíme od Billa? Jakým výcvikem prošla hrdinka v Japonsku? A jak se vlastně ve skutečnosti jmenuje?
Ale především: dokáže Nevěsta naplnit svou krvavou pomstu tak, jak si naplánovala?


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kill Bill 2
Původně marketingový tah, jenž rozdělil snímek Quentina Tarantina se zvukomalebným názvem Kill Bill (FP 11/2003) na dvě části, se ukázal jako oprávněný. Tvůrce totiž v pokračování Kill Bill 2 změnil tón vyprávění a také provedl úpravy v samotném obsahu. Druhý díl tak trvá dvě a čtvrt hodiny. – Žena s přízviskem Nevěsta, která přežila svou vraždu, dále pokračuje ve mstě proti gangu, vedenému bývalým milencem Billem. Po zavraždění Vernity Green a Japonky O-Ren Ishii jsou teď na řadě Billův bratr Budd, jednooká Elle Driver a především samotný vůdce zabijáků. Nevěsta na cestě za pomstou přetrpí po kómatu i pohřbení zaživa a s protivníky se po svém vypořádá. Nakonec se setká s dcerkou, o niž se pečlivě staral její otec Bill a o jejíž existenci matka neměla tušení. V polovině filmu vyjde najevo i Nevěstino pravé jméno: Beatrix Kiddo. – Jestliže se prvnímu dílu vyčítal nedostatek emocí, pak ve druhém díle je emocí plno. Jestliže první díl byl nepřetržitým sledem akcí, druhý díl je hodně postaven na ďábelsky přesných dialozích. A jestliže v „jedničce“ zabíjela Nevěsta prakticky neustále, tady má jen jednu oběť: Billa. - Až ve „dvojce“ spatříme Billovu tvář; v podání Davida Carradinea (jenž tu dosti vychází ze své postavy v původním, u nás neuvedeném seriálu Kung-Fu) je zabijácký boss vedle Nevěsty hlavní figurou. – Tarantino nadále pokračuje v přehlídce suverénně zvládnutých filmových stylů, k čemuž patří i „vykrádání“ soundtracků. („Chtěl jsem, aby to vypadalo, jako by se má hrdinka pohybovala v multiplexu, kde se promítají filmy mých oblíbených žánrů.“) – Černobílý prolog a první kapitola se vracejí k masakru v obřadní síni, do děje je vloženo několik vsuvek a odboček, z nichž nejvýznamnější je vyprávění o Nevěstině výcviku u čínského mistra Paj Meje ve stylu hongkongských filmů sedmdesátých let (natáčelo se v Číně). Je tu vlastně jen jedna dlouhá soubojová scéna s Elle, bravurně pojednaná v realistickém duchu. Naopak překvapivě krátké (pomineme-li dlouhý rozhovor) je samotné zúčtování s Billem. A místo potoků krve vidíme jen jedno vytrhnuté a rozšlápnuté oko. – Ve druhém díle svého mistrovského opusu jako by se Tarantino vracel ke zklidněnému tempu Jackie Brownové. Náznaky sentimentu a melodramatičnosti jsou včas zastaveny humorem či akcí. – Pod závěrečnými titulky se vracejí okamžiky z předchozího dílu a také nezařazené záběry. – Na kopiích je český název Kill Bill: Díl 2.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/5


Popis / Obsah / Info k filmu Kill Bill 2
Svatební obřad bývalé členky Komanda zmijí – zabijáků, Černé Mamby, změnil její pomstychtivý ex-milenec Bill (David Carradine) s bývalými kumpány v krvavý masakr. Těhotná Nevěsta (Uma Thurman) však kulku vpálenou do hlavy přežila: po čtyřech letech strávených v kómatu procitla a vydala se na cestu pomsty.
Už zlikvidovala první dvě položky na svém seznamu smrti – O-Ren Ishii zvanou Korálovec a Vernitu Green – Smrtonoše. Zbývá jí však zabít ještě Elle Driver přezdívanou Kalifornský horský had, Budda zvaného Chřestýš a samozřejmě bývalého šéfa, milence a otce svého dítěte - Billa. Ti tři však už vědí, co jim hrozí - a myslí si, že jsou na to připraveni.
Zdroj: www.bioscop.cz


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Kill Bill: Vol. 3 (2022)

 Kill Bill: Vol. 3 (2022)
Kill Bill: Vol. 3 n
 
Žánr: akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Quentin Tarantino

(pokračování)

Kill Bill (2003)

 Kill Bill (2003)
Kill Bill n
 
Žánr: krimi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Quentin Tarantino

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10