Když skončilo dětství (1974)

Když skončilo dětství (Sto dněj poslje dětstva)
90 %
 
 

Sto dněj poslje dětstva

Další název: Сто дней после детства, Sto dney posle detstva; One Hundred Days After Childhood; Száz nap a gyerekkor után

    Žánr: melodrama
    Země: SSSR
    Délka: 94 min.
„O problémech dospívání“
Film natočený ve studiu Mosfilm. Na IX. všesvazovém filmovém festivalu ve Frunze 1976 získal Hlavní cenu a Leonid Kalašnikov Cenu za kameru. Film byl také vyznamenán v Bělehradě 1976 a na Berlinale 1975.
Jeho tvůrci se v něm snaží nahlédnout do světa dospívajících mladých lidí, kteří prožívají své poslední prázdniny v někdejším šlechtickém sídle.
Film je členěn do kapitol uvedených poetickými názvy, jež vyjadřují náladu a vnitřní prožitky mladých hrdinů, jejichž myšlenkové a citové tápání, projevující se někdy předstíraným siláctvím.
Režisér o filmu řekl:
„Je to film o duchovním dozrávání a mravní výchově. Chtěli jsme, aby zahrnul vše, co určuje dozrávající dětství – první lásku, urputné hledání vlastního místa ve světě, jeho nalézání spojené s pocity utrpení, ale i radosti a štěstí. Zajímalo nás také, v čem jsou si lidé v různých generací podobní. Jsem přesvědčen, že každý mladý člověk, u něhož vznikla potřeba duševního pochopení světa, musí projít stejnými cestami …“

režie:
Sergej Solovjov
 
 
hraje:
Taťjana Drubič (Lena Jergolina), Boris Tokarev (Miťa Lopuchin), Nina Menšikova (Xenia), Irina Malyševa (Soňa Zagremuchina), Sergej Šakurov (Serjoža), Jurij Agilin (Gleb Lunev), Arina Alejnikova (doktorka), Viktor Markin (ředitel), Taťjana Jurinova (Zaliková), Jurij Sorokin (Furikov)
 
 
scénář:
Sergej Solovjov, Alexandr Alexandrov
 
 
kamera:
Leonid Kalašnikov
 
 
hudba:
Isaak Švarc
 
 
výprava:
Alexandr Borisov
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.