Když si na mě vzpomeneš (1990) [TV film]

Když si na mě vzpomeneš (When You Remember Me)

When You Remember Me

    Žánr: drama / životopisný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
„Televizní drama o zdánlivě beznadějné vzpouře nevyléčitelně nemocného čtrnáctiletého chlapce, natočené podle skutečného příběhu.“
Čtrnáctiletý hrdina filmu Michael je postižen nevyléčitelnou svalovou dystrofií. Jeho matka už sama nezvládá stále náročnější péči o chlapce a výchovu tří dalších dětí, a proto umístí Mikea v ústavu. Nejdříve státního, hlavně pro staré lidi, posléze do dětského. Ani v jednom se Mike nechce pasivně smířit s podmínkami, ve kterých zdánlivě bezmocní pacienti musí žít, a s metodami vedení i personálu. Stává se postrachem jednoho ústavu za druhým, bouří se, dovolává práv, je trestán a týrán. Podaří se mu získat právníka a nejdříve osaměle, pak s podporou ostatních pacientů dostane případ zanedbávání péče k soudu.

režie:
Harry Winer
 
 
hraje:
Fred Savage (Mike Mills ), Kevin Spacey (Wade), Ellen Burstyn (ošetřovatelka Cooderová), Richard Jenkins (Vaughan), Dwier Brown (John Harlen ), Lee Garlington (Joanne), Virginia Capers (ošetřovatelka Blandingsová), Grand L. Bush (Scott), Ving Rhames, Geoffrey Rivas (Ray), Christine Avila (Candy), Deborah Benson (Lucy Matsonová ), William Porter (I) (soudce Gunderson), Dean Norris (Bill), Lauren Woodland (Penny)
 
 
námět:
Rena Dictor Le Blanc (článek)
 
 
scénář:
Jerry McNeely, Cynthia Whitcomb
 
 
kamera:
Johnny E. Jensen
 
 
hudba:
J. Peter Robinson, Yanni
 
 
střih:
Paul Rubell
 
 
výprava:
Gene Rudolf
 
 
producent:
Vahan Moosekian
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.