Duben
ohodnotit

Kdo zabil Pamelu Rose?

Mais qui a tué Pamela Rose?

Další název:
Absolutně Scary; Bullit & Riper (Absol scary)
Žánr:
Země:
Rok:
2003
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
15.1.2004
„Indicie FBI: Podezřelý je ve filmu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kdo zabil Pamelu Rose?
Indicie FBI: Podezřelý je ve filmu
Agent FBI Richard Bulit ztratí při ozbrojené konfrontaci s kolumbijskou narkomafií svého věrného černého parťáka, který skončí v komatu v nemocnici. Šéf ostřílenému profesionálovi přidělí nového kolegu – nemotorného, ale snaživého agenta Douglase Rippera. Ten dosud nikdy nebyl v akci, je však zdatným teoretikem: dosud přednášel budoucím agentům FBI na akademii ve Washingtonu.
Ani jeden z mužů není svým novým parťákem příliš nadšený, na rozmíšky však není čas: čeká je vyšetřování spletité vraždy maloměstské striptérky Pamely Rose… V něm hraje důležitou roli každý ze svědků a zároveň podezřelých, především tajemný Phil Canon přezdívaný Quasimodo, šerif Steve Marley i krásná Ginger, do které se Ripper zamiluje….


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kdo zabil Pamelu Rose?
Francouzská parodie na hollywoodské thrillery. Agent FBI Richard Bullit ztratí při přestřelce s kolumbijskou narkomafií svého parťáka. Šéf ostřílenému profesionálovi přidělí nového kolegu – nemotorného, ale snaživého agenta Douglase Ripera. Ten dosud nikdy nebyl v akci, je však zdatným teoretikem: dosud přednášel budoucím agentům FBI na akademii ve Washingtonu. Ani jeden z mužů není svým novým parťákem příliš nadšený, na výměnu osobních názorů však není čas: čeká je vyšetřování spletité vraždy maloměstské striptérky Pamely Rose…


Popis / Obsah / Info k filmu Kdo zabil Pamelu Rose?
Francouzská kriminální parodie Erica Lartigaua Kdo zabil Pamelu Rose? o dvojici agentů FBI, pověřených vyšetřováním záhadné vraždy mladé striptérky, si s chutí utahuje ze známých amerických policejních filmů a thrillerů a je věnována Kryštofu Kolumbovi, vynálezci (nikoliv objeviteli!) Ameriky. – Agent FBI Bullit přijde při přestřelce o parťáka. Šéf mu přidělí nového kolegu Ripera, který je sice u FBI léta, ale působil zatím pouze jako pedagog. Jejich první společné pátrání po vrahovi či vrazích striptérky Pamely Rose jim dává spoustu možností vesele a s chutí vybrakovávat v dobrém smyslu všechny možné trháky i televizní seriály včetně Městečka Twin Peaks či oscarového Forresta Gumpa. Ale nejde jen o konkrétní snímky, nýbrž zároveň i o způsob, jakým jsou v Hollywoodu filmy natáčeny a jaká vyprávěčská klišé a stereotypy se tam s neúprosnou pravidelností objevují. Toho všeho dokázali Francouzi ve svém snímku vtipně, pohotově a s nadhledem využít. Výsledkem je zdánlivě volný sled komediálních epizod, který však má logiku, řád a dramaturgickou stavbu, což u filmů tohoto typu nebývá obvyklé. – Dvojici protagonistů a zároveň spoluautorů scénáře představují francouzské televizní komediální hvězdy Olivier Barroux a Kad Merad, kteří vystupují pouze pod křestními jmény. Kdo zabil Pamelu Rose? je svěží a vtipná podívaná nejen pro ctitele či naopak nepřátele amerického filmového průmyslu.
-kat-, Filmový přehled 2003/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

14:35 - 16:00

5 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:25 - 15:20

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376371
Obsahů a biografií: 178202

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10