Kat (2004)

Kat (The Punisher)
69.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Punisher

Další název: Mstitel, Vykonavatel trestu

    Žánr: komiks / akční / thriller
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 1.7.2004        
    Délka: 124 min.
„Připravili ho o důvod k životu. On je připraví o životy.“
Zvláštní agent Frank Castle provedl další z úspěšných zásahů proti zločinu, když připravil past na gangstera Mickyho a jeho parťáka Bobbyho, který v přestřelce s agenty FBI zahyne. Gangsterský boss Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho syn. Jeho vztek dostane nový směr, když zjistí jméno agenta, který akci připravil. Jeho žena a Bobbyho matka Livia trvá na tom, aby za synův život zaplatila celá Frankova rodina. Zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s manželkou Marií, synkem Willem a užívá si setkání se svou rozvětvenou rodinou, jeho dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem a druhým synem Johnem. Všechny v domě bez milosti postřílí. Marii s Willem se sice podaří ujet, zoufalý Frank je však později najde na molu zavražděné. Vzápětí je obklíčen, brutálně zbit, postřelen a nakonec hozen do moře. Navzdory zraněním přežije. Vrátí se do města a začne připravovat pomstu. Unese Mickyho a rafinovaným "mučením" z něj dostane všechny dostupné informace o Saintovi a jeho rodině. Všichni vědí, že Frank je odhodlán dokončit pomstu a sám přitom zahynout. Posledním krokem definitivně přesvědčí Sainta, že je mu Livia nevěrná s Quentinem, a ten oba zabije. Svolá všechny své muže, dorazí však i Frank, který se nezastaví, dokud bude Howard Saint nebo jeho muži naživu.

Zdroj: Nova

režie:
Jonathan Hensleigh
 
 
hraje:
Thomas Jane (Frank Castle), John Travolta (Howard Saint), Roy Scheider (Frank Castle sr.), Laura Harring (Livia Saint), Will Patton (Quentin Glass), Ben Foster (Dave), Samantha Mathis (Maria Castle), James Carpinello (John Saint / Bobby Saint), Rebecca Romijn (Joan), Kevin Nash (Luca), Eddie Jemison (Micky Duka), Mark Collie (Harry Heck), Omar Avila (druhý z bratrů Torových), Marcus Johns (Will), Marc Macaulay (Dante), Marco St. John (policejní šéf Morris), Bonnie Johnson (Betty Castleová), Antoni Corone (T.J.), Russell Andrews (agent FBI Jimmy Weeks), John Pinette (Bumpo), Eduardo Yanez (jeden z bratrů Torových), Veryl Jones (Candelaria)
 
 
scénář:
Jonathan Hensleigh, Michael France
 
 
kamera:
Conrad W. Hall
 
 
hudba:
Carlo Siliotto, Ali Dee Theodore
 
 
kostýmy:
Lisa Tomczeszyn
 
 
střih:
Steven Kemper
 
 
zvuk:
Tim Cooney
 
 
produkce:
Gale Anne Hurd, Avi Arad
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
Amy Lee ("Broken")
 
 
II. režie:
Gary Hymes
 
 
koproducent:
Avi Arad, Andreas Grosch
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gary Hymes
 
 
vizuální efekty:
Fantasy II Film Effects
 
 
výprava:
Michael Z. Hanan
 
 
výkonný producent:
Stan Lee, Kevin Feige, John Starke, Amir Malin, Richard Saperstein, Andrew Golov, Patrick Gunn, Andreas Schmid, Christopher Roberts, Christopher Eberts
 
 
producent:
Avi Arad, Gale Anne Hurd
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.