Zari
ohodnotit

Kankán

Can-Can

Žánr:
Rok:
1960
Délka:
125 minut
„Shirley MacLaine a Frank Sinatra bojují o zakázaný tanec na Montmartru.“
Popis / Obsah / Info k filmu Kankán
V pařížské čtvrti Montmarte doprovází sukničkářský advokát François Durnais svého starého přítele, vrchního soudce Paula Barriera, do kabaretu Bal du Paradis na představení kankánu. Tanec, který byl soudem označen za oplzlý a lascivní, byl zakázán, a proto policie provede v klubu razii. Přestože se François a Paul vyhnou zatčení, Simone Pistacheová, Françoisova milá a majitelka kabaretu, je předvedena před soud, aby čelila Paulovi a jeho mladému kolegovi, soudci Philippu Forrestiérovi. Ačkoli Paul chce případ zamítnout, Philippe je odhodlán ho stíhat, ale když policie, kterou Simone podplatila, prohlásí, že nemá dostatek důkazů, je Simone propuštěna. Té noci Philippe, odhodlaný dokázat Simoneinu vinu, přijde do klubu a vydává se za bohatého štramáka...

Písně (text, hudba):

Montmart - (Cole Porter)
Maidens Typical of France - (Cole Porter)
It's All Right with Me - (Cole Porter)
C'est Magnifique - (Cole Porter)
I Love Paris - (Cole Porter)
Come Along with Me - (Cole Porter)
Live and Let Live - (Cole Porter)
Let's Do It - (Cole Porter)
Just One of Those Things - (Cole Porter)
You Do Something to Me - (Cole Porter)
Apaches Dance - (Cole Porter)
Adam and Eve Ballet - (Cole Porter)


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Kankán
Děj americké hudební komedie se odehrává v Paříži roku 1896. Na Montmartru vlastní mladá energická dívka Simone Pistache taneční kavárnu „Bal du Paradis“. Je to vyhlášený noční klub a tančí se tu i rozverný kankán, zákonem zakázané „nestoudné a velice chlípné představení“. Tančírna je pod neustálým policejním dohledem, ale Simone, její děvčata a přítel François, který je právník, si se zástupci zákona poradí po svém. Přesto při jedné razii jsou tanečnice zatčeny a předvedeny před soud. François se ujme jejich obhajoby a za přispění soudce Barriera dosáhne jejich propuštění na základě chybějících usvědčujících důkazů. Ale mladý ambiciózní soudce Philipe Forrestier je rozhodnut s kankánem skoncovat jednou pro vždy a z toho důvodu podnik sám navštíví. Tam se mu věnuje sama Simone a Philipe se do ní proti své vůli zamiluje a požádá ji o ruku. Simone váhá, ale protože by se ráda vdala a jejímu příteli Françoisovi se do ženění nechce, Philipovu nabídku přijme. François není s vývojem situace vůbec nadšený a rozhodne se zasáhnout. Dostaví se na zásnuby, které se konají ve vybrané společnosti na přepychové lodi. Co všechno bude muset udělat, aby získal Simone zpět?...

Výpravný muzikál s množstvím kabaretních čísel byl nominován na dva Oscary za kostýmy a hudbu, na Zlatý glóbus v kategorii muzikál, obdržel cenu Golden Laurel i pro oba hlavní herce a Cole Porter, jehož písně znějí celým filmem, cenu Grammy za nejlepší soundtrack.


Autor: Veronika42

Popis / Obsah / Info k filmu Kankán
Příběh odehrávající se v pařížském Montmartru na konci devatenáctého století je dobou, kdy ve francouzské společnosti je kankán ještě stále zakázaným tancem. V kabaretu mademoiselle Simone Pistacheové je ale vidět téměř každý večer, s pařížskou policií to majitelka už prostě umí nějak zařídit. Zásadní změnu má provést zásah nového člena soudu, staromládeneckého seladona Philipa Forrestiera.

Půvabná Simone chce zpočátku nekompromisního soudce porazit typicky ženskými zbraněmi, pomáhat jí v tom má její přítel a advokát François Durnais… Divácký muzikál stále zaujme vtipnými texty písniček, atmosférou příběhu, především však výborným hereckým výkonem Shirley MacLaineové v úloze tanečnice a majitelky kabaretu. Dámské publikum jistě osloví Frank Sinatra (jako François Durnais) a Maurice Chevalier (Paul Barriere).

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama