Duben
ohodnotit

Obsah filmu Kanadská noc

 
POZOR, SPOILER

Mladý student Michal Vrána čte ve škole nahlas starou indiánskou moudrost. On vůbec inklinuje k přírodě. Snad i proto byl vybrán k půlroční návštěvě Kanady, respektive k rodině na půlroční pobyt, z čehož má Míša neuvěřitelnou radost.
Rodiče již méně. Je to jediný syn, a tak jim bude smutno. A také že ano. Po jeho odjezdu neví, co s časem. Naštěstí jsou v pravidelném kontaktu, a to díky moderním technologiím.

Michal se chlubí, že bude skládat indiánskou zkoušku a že se na to těší. A to byl poslední rozhovor s ním. Rodiče i Michalovo děvče jsou z toho velmi nervózní. A pak přichází rána v podobě pracovníka z agentury,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Zdeněk ZelenkaZdeněk Zelenka  
hraje:
Dagmar HavlováDagmar Havlová.....Klára Vránová [55]   
Viktor PreissViktor Preiss.....Luděk Vrána [61]   
Jakub GrafnetrJakub Grafnetr.....Michal Vrána [16]   
Filip CílFilip Cíl.....Jan [19]   
Tereza RambaTereza Ramba.....Hanka [18]   
Veronika KánskáVeronika Kánská.....Janova matka [41]   
Jan UngerJan Unger.....Janův otec [52]   
Jan ŠťastnýJan Šťastný.....Horák [42]   
Svatopluk SkopalSvatopluk Skopal.....lékař [56]   
Václav KnopVáclav Knop.....primář [58]   
Eva RežnarováEva Režnarová.....profesorka [47]   
Ladislav OndřejLadislav Ondřej.....spolužák [16]   
Martin KrausMartin Kraus.....spolužák [25]   
Miroslav ŠnajdrMiroslav Šnajdr.....pořadatel [55]   
scénář:
Hana CielováHana Cielová  
námět:
Hana CielováHana Cielová  
hudba:
Jiří ŠkorpíkJiří Škorpík  
kamera:
Karel FairaislKarel Fairaisl  
střih:
Dana KlempířováDana Klempířová  
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kanadská noc >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.5.2019
Nesnáším psychologická dramata a tohle je   klasická ukázka. Akorát že za hysterku je tu   chlap. Mladý Kanaďan mi byl nesympatický od   samého začátku. Nedal bych ani bodík, ale to   by nebylo odpovídající pravdě. Musím férově   uznat, že tohle bylo natočeno velmi dobře. A   herci tomu dali, co mohli. Tereza Voříšková.   Kvůli které jsem to chtěl vidět si tu moc   nezahrála. Takže za čtyřicet s tím, že to   podruhé vidět nechci.
Kompromis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Tak tento (24.3.) večer se opravdu vydařil.Po   skvělém snímku Klukovina ze série Nevinné   lži jsem si vychutnal reprízu tohoto tv   filmu,jehož premiéra mi unikla.Nádherný   lidský a humánní příběh,ve kterém exceluje   Dagmar Havlová.To se ČT povedlo,bravo!
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Jak takovéhle filmy nemusím, nelze než   pochválit herecké výkony, a hlavně se zkusit   vžít do jejich situace. Ne že bych vždy   souhlasil s jejich jednáním, ale leccos se dá   pochopit, i ta "averze" otce.
Film na   diváka určitě zapůsobí, na druhou stranu   necítím potřebu ho někdy vidět znovu...
řepešínský
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2010
emočně něco tak silného s naprosto   sugestivním přitom civilním hereckým výkonem   všech tří hlavních hrdinů se tvůrcům   kanadské noci podařilo vytěžit z filmu   nečekané maximum a s minimem výrazových   prostředků opírajících se jen o citlivé   zelenkovo režijní vedení včetně přístupu k   původní látce vše podtržené jednoduchou a   nevtíravou škorpíkovou hudební linkou v   podkresu! před kanadskou nocí je nutno smeknout   klobouk, zatleskat a několikrát zvolat bravo,   protože přes poněkud rozpačitý rozjezd s   telefonováním a hrátky s mobilem v autě,   dostává snímek od oznámení synovy smrti   neskutečný dějový spád i dramatický rytmus,   čímž se rozjíždí na strmou cestu do   nejvyšších příček dějin světové   kinematografie, kde v závěru po janově   dobrovolné sebevraždě, odkrytí jeho pohnutek   včetně motivu v celkovém rozuzlení, končí na   jeho samotném vrcholu. kanadskou noc vřele   doporučuji všem skutečným filmovým fandům,   protože je mistrně zvládnutým dílem, kterému   nechybí přesah, poslání a hlavně poselství.   bravo, bravo, bravo a velké díky autorům i za   triumfální návrat před kameru dagmar   veškrnové havlové.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Je vidět, že televizní tvorbu nemohu jen   podceňovat, protože Kanadská noc mě   překvapila a vážně zaujala. Vděčí tomu   především díky výborným výkonům Viktora   Preisse a Dagmar Havlové. Přesně takové   projevy a ztvárnění vypjatých emocí mi v   našem filmovém království normálně chybí.
tedickove
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Silný a strhující zážitek
Přestože od uvedení filmu uplynuly dva   měsíce, dojem, který ve mně zanechal, je   stále velmi silný. Nechci tvrdit, že nemám   vůbec žádné výhrady - týkaly se především   scénáře: idylický vztah matky se synem v   pubertě i s jeho dívkou byl, dle mého   mínění, dost vzdálen realitě a bylo mi trochu   líto mladého herce J. Grafnetra. Jeho postava   byla napsána tak jednostranně, že neměl   chudák co hrát. Musel se stále jen tvářit   velmi slušně a šťastně - takový klaďas až   někdy leze na nervy, protože mu nevěříte, že   je z masa a kostí. Kýčovitý a několikrát se   opakující moment s černým ptákem,   symbolizujícím předzvěst neštěstí, byl   naprosto zbytečný a mám ho scénáristovi asi   nejvíc za zlé. Bohužel i špatná kvalita   postsynchronů, zejména na začátku filmu, při   jízdě autem, nemohla uniknout ani nahluchlému   laikovi. Přesto,pro někoho možná překvapivě,   hodnotím 10, neboť klady tohoto filmu naprosto   převýšily zmíněné nedostatky. V první   řadě to byl velmi silný příběh, který   nemohl emočně nezasáhnout. Paní   Veškrnová-Havlová mě ohromila svým   výrazovým rejstříkem. Naštěstí se už   dávno vymanila ze škatulky potrhlých ,   přidrzlých, stále se chichotajících   střelených holek a ukázala své umění v plné   šíři. Ona nehrála trpící matku, ona trpící   matkou skutečně byla a divák mohl číst v   její tváři každé hnutí mysli. Totéž lze   překvapivě říci o mladém představiteli   kanadského studenta F. Cílovi. V takto mladém   věku uhrát takovou roli a téměř beze slov, je   výkon par excellence. Když k tomu připočtu   vynikající výkon pana Preisse, který mne   nepřekvapil, protože od něj prostě   vynikající výkon očekávám, i nádhernou   práci s kamerou p. Faireisla, vychází mi film,   vysoko převyšující současnou televizní   produkci ,se strhujícími hereckými výkony.   Nezbývá mi, než rvát si vlasy, že jsem si ho   nenatočila a doufat, že Kanadskou noc v   dohledné době ČT zopakuje, nebo alespoň vydá   na DVD.
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Všichni hlavní aktéři
na mne působili tak přesvědčivě! Zoufalství   matky, zvláště scéna, kdy leží schoulená do   klubíčka u vody, to byl opravdu pro mne velký   filmový zážitek. Viktor Preiss je již celá   léta můj nejoblíbenější český herec,   zvláště na divadle, ale zde se překonával.   Nebylo to, že bude držet on manželku, ale bylo   zde patrné, jak trpí on. Četla jsem srovnávku   se Soukromými pastmi. Ale proč srovnávat? Že   by zde bylo více melodramatu, než je zdrávo?   Kdo může napsat, jak má zoufalství opravdu   vypadat? Jde naprosto o individuální přístup   těch, kterých se to týká. Děkuji touto cestou   a smekám před skvělým stvárněním jak paní   Havlové, tak pana Preisse. I výběr obou   chlapců byl skvělý, zvláště mne zaujal   chlapec, který přežil. Krásný okatý kluk.   Znovu ráda tento televizní film shlédnu. Je   fakt, že jsem bulela a nemohla v noci spát. Ale   nikomu nikdy neuškodí shlédnout místo   nekonečně přiblblých seriálů film, který se   může téměř v každé rodině změnit v tvrdou   realitu. Tvůrcům, všem, moc děkuji a film   vřele doporučuji ke shlédnutí.
lucienamoriena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Tak jsem zase jednou brečela
Na tohle se vážně nedalo dívat bez pláče...   velmi strhující film a ještě strhujícnější   závěr...který naprosto převrátil vše, co se   do té doby dělo. Skvělé výkony vše ještě   podtrhují. Vážně skvělý film, ráda ho vždy   zkouknu znovu.
siana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Krásný TV film pro nejen nedělní večer
Tento film jsem proslzela asi jako každá   milující matka, která cítí, jak těžce by se   smiřovala se ztrátou svého dítěte. Skvělé   herecké výkony Dáši Havlové-Veškrnové,   Filipa Cíle i Viktora Preisse v režii Zdeňka   Zelenky stojí za ocenění. Zápletka   vyjasňující okamžik úmrtí syna, o němž   matka s otcem nemají dlouho potuchy, je   důmyslně vymyšlená a nečekaně mění závěr   filmu. Kdyby tento film vyšel na DVD nebudu   váhat a obohatím jím svoji filmotéku.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih145835minih14583547 metrů (2017) 
47 Meters Down n
minih24572minih24572Velké trápení (1974) 
Velké trápení n
minih45330minih45330Král Ubu (2003) 
Ubu król n
minih9110minih9110Indiáni z Větrova (1979) 
Indiáni z Větrova n
minih72964minih72964Kolotoč (2007) [TV film] 
Kolotoč n
minih24963minih24963Saló, aneb 120 dnů Sodomy (1975) 
Saló o le 120 giornate di Sodoma n
minih28616minih28616V moci snů (2000) 
Passion of Mind n
minih16963minih16963Princezna ze mlejna 2 (2000) 
Princezna ze mlejna 2 n
minih24475minih24475Zde jsou lvi (1958) 
Zde jsou lvi n
minih8393minih8393Hodinářova svatební cesta korálovým mořem (1979) 
n


Hodnocení:n12345678910
Viktor PreissKanadská noc (2008) [TV film]Zdeněk ZelenkaFilip Cíl a Dagmar Veškrnová
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10