Johnny English se vrací (2011)

Johnny English se vrací (Johnny English Reborn)
72.4 %
 
 

Johnny English Reborn

Další název: Johnny English sa vracia (SK); Johnny English 2 - Jetzt erst recht

    Žánr: komedie / špionážní
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie / Francie
    Premiéra v ČR: 13.10.2011        
    Délka: 97 min.
„Nebezpečí je třeba zesměšnit“
POZOR, SPOILER

Někdo se prohrabuje Johnnyho složkou. Potřebují jej sehnat, jenže on se po akci v Mosambiku ukrývá v klášteře, kde se učí sebekázni a bojovým uměním.

Nyní je Johnny opět zpátky. Jeho momentální šéf je žena, Pamela Thornton. On jí vyhodí kočku z okna a poslouchá, jaké bude mít úkoly. Dozví se, že v Hongkongu se chystá atentát na čínského premiéra on má zjistit, co a jak.

Na místě samém je i s černým kolegou Tuckerem. Jenže oběma agentům zabijí kontakt přímo v kasinu, kde se měli setkat. Přesto Johny dostává první klíč k vortexu a vzápětí začíná honička. Zdá se, že čiperná uklízečka je velmi všestranná. Další honička a nejedna rvačka je s čínským agentem. Zde sice Johnny exceluje, ale v letadle se nechá o klíč připravit.

Doma u Pamely napadne domnělou uklízečku, která tam sice byla a házela po něm nože, ovšem toto je matka Pamely. Johny si pak zahraje golf s jedním z podezřelých. Rusem, který se představí jako Pudovkin. Ten je postřelen uklízečkou a ve vrtulníku, kterým letí do nemocnice, předá Johnnymu další klíč. A také řekne, že další spolupracovník proti Johnnymu a dalším je přímo v MI7. Johny předává klíč kamarádovi Simonu Ammbrousovi, aniž tuší, že je to právě on, kdo je jeho protivníkem. Dokonce zažene Tuskera, který na to přišel podle fotky.

Simon to vše zařídí tak, aby byl podezření zbaven a vše svede na Johnnyho. Ten je terčem dalších a dalších útoků. Proto najde Tuckera, který dostal kvůli němu výpověď, a láká jej k další spolupráci. On souhlasí a oba spěchají do Švýcarska. Ocitnou se přímo pod vzdušným sídlem, pak i uvnitř. Zde to chce Johnny vše ukončit. Ovšem ocitá se v zajetí fyzicky i psychicky, kdy je mu na dálku telepaticky rozkazováno. Je to právě on, komu je dán příkaz spáchat atentát na čínského premiéra. Jak si s tím agent agentů poradí, když není svým pánem?  Autor: Pitryx

režie:
Oliver Parker
 
 
hraje:
Gillian Anderson (MI7 Agent Pamela Thornton), Rowan Atkinson ( Johnny English ), Mark Ivanir ( Karlenko ), Togo Igawa (Mistr Ting Wang), Christina Chong (tlumočnice Barbara), Daniel Kaluuya (agent Tucker), Dominic West (Simon Ambrose), Rosamund Pike (Kate Sumner), Richard Schiff (Titus Fisher), Tim McInnerny (Patch Quartermain), Ben Miller (Bough), Stephen Campbell Moore (ministerský předseda), Burn Gorman (Slater), Tasha de Vasconcelos (hraběnka Alexandra), Joséphine de La Baume (Madeleine), Chris Jarman (Michael Tembe), Clara Paget (servírka), Mandi Sidhu (recepční), Pik Sen-lim (asijská uklízečka), Williams Belle (Ling)
 
 
námět:
William Davies
 
 
scénář:
Hamish McColl
 
 
kamera:
Danny Cohen
 
 
hudba:
Edvard Grieg (část Ve sluji Krále hor ze suity Peer Gynt), Nick Angel (supervize), Ilan Eshkeri
 
 
kostýmy:
Beatrix Aruna Pasztor
 
 
střih:
Guy Bensley
 
 
zvuk:
Glenn Freemantle (design), Mark Holding
 
 
titulky-česká verze:
Petr Putna
 
 
zpěv:
Rumer (Píseň I Believe In You)
 
 
text písně:
Eg White (Píseň I Believe In You)
 
 
zvláštní efekty:
Mark Holt
 
 
II. kamera:
Martin Kenzie
 
 
II. režie:
Martin Kenzie
 
 
koproducent:
Raphaël Benoliel, Ronaldo Vasconcellos
 
 
koordinátor kaskadérů:
Paul Herbert
 
 
vizuální efekty:
FrameStore, Baseblack
 
 
masky:
Graham Johnston (+ účesy)
 
 
asistent režie:
Andrew McEwan
 
 
spolupráce:
Robert Elhai (orchestrace)
 
 
výprava:
Jim Clay
 
 
výkonný producent:
Rowan Atkinson, Liza Chasin, Will Davies, William Davies, Debra Hayward
 
 
producent:
Tim Bevan, Chris Clark, Eric Fellner, Debra Hayward
 
 
digitální efekty:
Thomas Ayre
 
 
kaskadér:
Helen Steinway Bailey, Annabel Canaven, Belinda McGinley, Rocky Taylor, Jo McLaren, Stephanie Carey, Tina Maskell, Dave Holland, Paul Kulik
 
 
asistent střihu:
Ben Mills
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.