Duben
ohodnotit

Johnny English se vrací

Johnny English Reborn

Další název:
Johnny English sa vracia (SK); Johnny English 2 - Jetzt erst recht
Rok:
2011
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
13.10.2011
„Nebezpečí je třeba zesměšnit“
Popis / Obsah / Info k filmu Johnny English se vrací
POZOR, SPOILER

Někdo se prohrabuje Johnnyho složkou. Potřebují jej sehnat, jenže on se po akci v Mosambiku ukrývá v klášteře, kde se učí sebekázni a bojovým uměním.

Nyní je Johnny opět zpátky. Jeho momentální šéf je žena, Pamela Thornton. On jí vyhodí kočku z okna a poslouchá, jaké bude mít úkoly. Dozví se, že v Hongkongu se chystá atentát na čínského premiéra on má zjistit, co a jak.

Na místě samém je i s černým kolegou Tuckerem. Jenže oběma agentům zabijí kontakt přímo v kasinu, kde se měli setkat. Přesto Johny dostává první klíč k vortexu a vzápětí začíná honička. Zdá se, že čiperná uklízečka je velmi všestranná. Další honička a nejedna rvačka je s čínským agentem. Zde sice Johnny exceluje, ale v letadle se nechá o klíč připravit.

Doma u Pamely napadne domnělou uklízečku, která tam sice byla a házela po něm nože, ovšem toto je matka Pamely. Johny si pak zahraje golf s jedním z podezřelých. Rusem, který se představí jako Pudovkin. Ten je postřelen uklízečkou a ve vrtulníku, kterým letí do nemocnice, předá Johnnymu další klíč. A také řekne, že další spolupracovník proti Johnnymu a dalším je přímo v MI7. Johny předává klíč kamarádovi Simonu Ammbrousovi, aniž tuší, že je to právě on, kdo je jeho protivníkem. Dokonce zažene Tuskera, který na to přišel podle fotky.

Simon to vše zařídí tak, aby byl podezření zbaven a vše svede na Johnnyho. Ten je terčem dalších a dalších útoků. Proto najde Tuckera, který dostal kvůli němu výpověď, a láká jej k další spolupráci. On souhlasí a oba spěchají do Švýcarska. Ocitnou se přímo pod vzdušným sídlem, pak i uvnitř. Zde to chce Johnny vše ukončit. Ovšem ocitá se v zajetí fyzicky i psychicky, kdy je mu na dálku telepaticky rozkazováno. Je to právě on, komu je dán příkaz spáchat atentát na čínského premiéra. Jak si s tím agent agentů poradí, když není svým pánem?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Johnny English se vrací
Rowan Atkinson se opět představuje v roli nemožného tajného agenta, který v komediálně-špionážním thrilleru Johnny English se vrací předvede, že nezná strach a neví, co je nebezpečí. Ve svém nejnovějším dobrodružství musí tenhle nejnepravděpodobnější zpravodajský důstojník v tajné službě Jejího veličenstva zastavit skupinu mezinárodních zabijáků dřív, než zneškodní světového vůdce a způsobí globální chaos.

Špičkový agent MI7 na čas opustil špionážní síť a v mezidobí zdokonaloval své jedinečné schopnosti v odlehlé části Asie. Když však jeho nadřízení z agentury odhalí spiknutí, jehož cílem je připravit čínského premiéra o život, musí povolat velmi neortodoxního agenta zpět. Takže teď, když svět znovu potřebuje jeho služby, je Johnny English opět v akci.

Protože má na vykoupení světa pouze jediný pokus, musí za použití nejnovějších vyspělých technologií odhalit konspirační síť, do které je zapletena KGB, CIA a dokonce i MI7. Čím méně dní zbývá do konference hlav států, tím více triků musí agent za účelem ochrany nás všech vytáhnout z rukávu. Pro Johnnyho Englishe je totiž katastrofy možné tolerovat, neúspěch však nikoliv.

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Johnny English se vrací
Kdo zachrání Její veličenstvo britskou královnu, když agent 007 James Bond zrovna leží u ledu? Jeden muž už před lety dokázal, že je na něj spolehnutí a že raději Britské ostrovy zbourá, než by je vydal nepříteli všanc. Jmenuje se Johnny English, nosí tvář Rowana Atkinsona, alias Mr. Beana, disponuje mimořádným rejstříkem grimas a silným magnetem na katastrofy všeho druhu!

Po poslední takové „nehodě“ se více méně dobrovolně uchýlil do tibetského kláštera, kde kromě vnitřního míru hledá esprit pravého bojovníka. Až tady si ho najdou mateřské tajné služby, které se právě řítí do kolosálního průšvihu. Na oficiální návštěvu Velké Británie se chystá čínský premiér, pro kterého má jít podle zaručených informací o úplně poslední cestu v jeho životě, nepočítáme-li tu na hřbitov. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová (Gillian Anderson), nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, kteří jsou do plánovaného atentátu zapojení, vsadí vše na jednu kartu – na Johnnyho Englishe. Ten po návratu z azylu zjišťuje, že se doba radikálně změnila. Šéfuje mu ženská bez smyslu pro humor, která odmítá tolerovat jakékoliv výstřelky, a proto mu pořídí dozor v podobě urputného agentského zelenáče, agenta Tuckera (Daniel Kaluuya). Pracovní negativa naštěstí vyvažuje krásná psycholožka Kate Sumner (Rosamund Pike), do jejíhož dobývání se English pustí s vervou sobě vlastní. Stejně vehementně se vydá po stopách organizátorů globálního spiknutí proti čínskému premiérovi, zcela v souladu s osobním mottem: „Katastrofy lze tolerovat, neúspěch nikoliv.“

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Johnny English se vrací
Osm let od vzniku špionážní komedie Johnny English (FP 5/2003) oživila firma Working Title ještě jednou komickou postavu agenta britské tajné služby MI7 v podání Rowana Atkinsona. Na rozdíl od prvního dílu, který byl zjevnou parodií na oblíbený subžánr bondovek, spojují tvůrci v čele s režisérem Oliverem Parkerem (nar. 1960) v titulu Johnny English se vrací parodickou komedii s velkoryse pojatou akční podívanou právě v duchu snímků s agentem 007. – Patřičně sebevědomý, potrhlý a nešikovný protagonista má za úkol zabránit atentátu na čínského premiéra při jeho schůzce s britským protějškem. V pozadí zločinu je skupina Vír, jejíž členy English ve spolupráci s mladým kolegou Tuckerem a s behaviorální psycholožkou Kate postupně odhaluje navzdory svým trapasům a fatálním chybám. Vše vrcholí napínavými akcemi ve švýcarské horské pevnosti a v jejím okolí, kde se musí English utkat nejen sám se sebou, ale hlavně se zrádcem z vlastních řad Simonem Ambrosem. – Výsledkem je vcelku konzistentní spektákl, opírající se o přiznanou inspiraci různými filmovými sekvencemi a postavami, ale neurážející vkus a nabízející poměrně slušnou zábavu. Podíl na tom má zkázněný Rowan Atkinson, opět uplatňující svou schopnost dokonalého načasování gagů, svá originální gesta a mimiku.

Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Johnny English znovu zasahuje (2018)

 Johnny English znovu zasahuje (2018)
Johnny English znovu zasahuje n
Johnny English Strikes Again
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké / Francie / Velká Británie
Režie: David Kerr

(pokračování)

Johnny English (2003)

 Johnny English (2003)
Johnny English n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Velká Británie / Francie / Spojené státy americké
Režie: Peter Howitt

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

131 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Dědictví Anny Kománkové

04:20 - 04:45

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

03:40 - 04:35

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10