Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006)

Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
53.4 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 5.1.2006        
    Délka: 105 min.
„Šest dnů ze života malého nádraží, šest dnů nečekaných a tragikomických zvratů životních osudů.“
Fyzik a matematik, který přednáší a žije v německém Freiburgu, napsal pod pseudonymem hru pro svůj amatérský divadelní soubor. Hru nastudoval Andrej Krob se svým divadlem Na tahu a s velkým úspěchem ji uvedlo Divadlo v Dlouhé. Byla nominována na cenu Alfreda Radoka, stala se hitem oblastních divadel. Dočkala se i filmového zpracování.

Děj se odehrává na malé železniční stanici, kde se mísí příběhy místních nádražáků a mnoha svérázných postav. Jejich touhy i přání jsou určovány podvědomým očekáváním nejistých proměn i vztahem k vlastní minulosti. V groteskně krátkém čase jsou jejich osudy stvrzené smrtí i zmrtvýchvstáním, svatbou i zavržením. Tragikomické osudy postav v zapadlé železniční stanici jsou metaforickým obrazem ztráty genia loci i odrazem českého vztahu k opravdovosti konání, osobní zodpovědnosti i k potřebě lidské vzájemnosti.

Zdroj: ČT

režie:
Pavel Göbl, Roman Švejda
 
 
hraje:
Jaroslav Dušek (Antonín Jánský), Igor Chmela (Aleš Podzimek), Jiří Vymětal (Petr Dvořák), Petra Beoková (Esmeralda Tóthová), Roman Slovák (Franta/Béda Bláha), Ryszard Doliński (Evžen Deka), Milada Jašová (Gábina Kleinová), Iveta Dušková (Dvořáková), Jan Turner (Karel Altrichter), Jozef Polievka (Ludvík Pláteník), Iveta Pavlíková (dcera Jánského), Vlasta Dušek (Ruda Kaštan), Daniel Vavřík (mistr Leoš Vavřena), Josef Šujan (tramp), Jozef Gašpar (táta Šulc), František Pešek (Fanda), Radomil Šmerhán (řezník), Dušan Maršo (dulník SNV 1), Milan Viktořík (dělník SNV 2), Simona Šenkiová (žena s kočárkem), Simona Šenkiová (dítě ženy s kočárkem), Natálie Šenkiová (dítě ženy s kočárkem), Jitka Říhová (paní s hodinami), Šimon Olivětín (pán s novinami), Hugo Veverka (pán v pruhovaném tričku), Lukáš Martinek (pán s batohem)
 
 
scénář:
Pavel Göbl, René Levínský, Roman Švejda
 
 
kamera:
Jan Horáček
 
 
hudba:
Antonín Veselka
 
 
kostýmy:
Ladislava Koukalová
 
 
střih:
Tomáš Doruška
 
 
zvuk:
Jiří Melcher, Petr Lenděl (Dolby Digital)
 
 
produkce:
Ludvík Mareček
 
 
dabing:
Hana Vagnerová (hlas Esmeraldy Tóthové), Zdeněk Palusga (hlas Evžena Deky)
 
 
zpěv:
Jiří Cerha
 
 
koproducent:
Jaroslav Kučera (koproducent ČT)
 
 
masky:
Martin Blizniak
 
 
výprava:
David Bazika
 
 
producent:
Jiří Konečný
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.