Duben
ohodnotit

Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
5.1.2006
„Šest dnů ze života malého nádraží, šest dnů nečekaných a tragikomických zvratů životních osudů.“

Komentáře k filmu Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
zelenyraul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Já si skutečně nemohu   pomoci,ale od úžasných   šedesátých let..od dob   prvních úspěšných   filmových pokusů   Papouškových,Passerových a   samozřejmě Formanových..je   to po dlouhé době jeden z   výborných český   novo-novovlných   filmů...není co   dodat..dávám jedničku s   vyznamenáním.
pepek.nam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Je to film podle mého názoru   moc profesně zaměřen, tím   pádem jsou slyšet názory na   tento film převážně   negativní. A ze spojení   herců a neherců jsem měl   dobrý pocit. Podle mě je to   film ze života a chápu že   devadesátidevíti procentům   diváku se nelíbí. Jsem   opačného názoru.
Czasko
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2009
A váš život je komedie?
Lidé stále čekají, že se   budou jen a jen za břicho   popadat. Přitom realita je   jiná. A tenhle film je z té   nejobyčejnější ušmudlané   severočeské reality.   Prostředí nádraží v   Žatci během jednoho letního   týdne. Co se komu vybaví?   Špína, pach, ozvěny   starých časů. K tomu   samozřejmě osudy lidí,   kteří se motají okolo toho   svého nádraží. Mezilidské   vztahy v příšerném stavu,   alkoholismus, beznaděj.   Buďme rádi, že ten film má   aspoň některé prvky   komické, jinak by z něj   padala čirá deprese. Pokud   někdo žije v centru Prahy a   vydělává 30 tis. čistého,   pak asi tenhle film   nepochopí.
Profesní   stránka trochu nevyrovnaná.   Režiséři jsou dva, ale   úplně stoprocentně jasno   nemají. Využívání   neherců jako vzpomínka na   zlatá šedesátá. Taky to   úplně nevychází. Není   každý Šebánek. Celkově   průměr, ale film více pro   menšinového diváka,   příznivci Kameňáků by se   měli asi mrknout na nějakou   hollywoodskou krávovinu   místo obyčejného českého   filmu o obyčejných lidech.
Petr1984
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Asi každý, komu se tento   film bude líbit, bude   považován za hodně   jednoduchýho. Beru, že   žádný extra zázrak to   není, ale podívat se,   vypnout mozek a občas se   docela dobře zasmát, tenhle   účel splňuje. Hodnotím   těsně nad hranicí   průměru. Určitě máme   lepší komedie, ale rozhodně   bych tuto nedával do   kategorie těch úplně   nejhorších. Jestli si budou   ostatní myslet něco o mém   pokleslém vkusu, je to jejich   věc. Hodnotím tak, jak se mi   film líbí. Nerozhoduje   názor ostatních. Jinak   vyzdvihuji výkon Duška, jeho   komika je fajn, má určitou   originalitu.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2010
To je tak blbý film až je   správný.Ne že by to byla   nějaká extra komedie,ale   některé scénky a hlášky   stojí za to teda.Nicméně   jednou stačí.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2020
Postav jak nas…, kdo se v   tom maglajzu má vyznat. A   když už jsem poznal kdo je   kdo, málem jsem usnul. Spací   tempo vyprávění mne prostě   ukolébalo. Prostředí mi   sedlo, také to, že nešlo o   souvislý příběh, ale   celkově to prostě bylo   nudné. Pořád jsem měl   pocit, že mi autor   příběhů něco dluží. Je   třeba pochválit kameru,   která kouzlila záběry tak,   aby část filmu nešlo vidět   obličej Evžena. No, ale   celkově mne to nějak   nechytilo.
andriy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Musím tedy říct, že chápu   tak nízké hodnocení, ale   zárověň se ho musím i   " trochu zastat".   Příběh tedy veškerý   žádný, o tom žádná, co   se mi líbilo bylo to, že   šlo o film o jednotlivých   lidech "vesnických   buranech", který nemaj   skoro co dělat, a tak řeší   kraviny viz. naprosto   intelektuální diskuse o tom,   proč šplouchá voda v   akvárku, v které je   krokodýl. Asi to bylo tím   momentálním rozpoložením,   protože jinak si to ani   nedokážu vysvětlit, ale   smál jsem se těm hláškám   a musím uznat, že jsem byl   sám a lidé v mém okolí na   mne pohlíželi jako na exota,   a postupně mne opustily - asi   sem divněj, sakra!   "MIMOCHODEM, VÍŠ, ŽE   SKLO SKLEM NEJDE PRORAZIT?,   JESTLI TO SPOČÍVÁ V TÉ   PRŮHLEDNOSTI?"
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.8.2021
Tady jsem asi zase jednou   něco nepochopil. Když k tomu   přidám, že Jaroslava Duška   fakt nemusím hledají se   hvězdy do hodnocení jenom   velmi těžce. Pár hlášek   (ale opravdu jenom pár) a sem   tam záblesk dobrého   herectví mi příjde málo na   aspoň průměrný film. Ale   jak jsem předeslal - možná   jsem NĚCO nepochopil.
hejtman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2007
Ach jo ! Sice jsem věděl do   čeho jdu,ale stále jsem   doufal,že přece jenom najdu   ve filmu něco co bych   ocenil.Rozchodil jsem ve   zdraví i film Doblba,který   je fakt dost ujetý,ale toto   dílo je min.o dva stupně   níž.Jediné pozitivum je že   tento odpad je koukatelný,ale   zpravidla pouze jednou a s   následky jejichž příčinou   může být tento   komentář.Dále hudba a   hlavně písnička na   začátku a konci,netradiční   téma z vlak.nádraží,celkem   slušná kamera a to je dál   je hrůza.Příběh o ničem a   pro jakou cílovou skupinu   ?,skuteční nádražáci si   asi občas musí zakrývat   oči,nechápu proč to bylo   natočeno a co nám to mělo   ukázat,skoro nic tam nedává   smysl,jedině snad rozsekat na   10min kousky,to by snad   šlo.Úplně zde chybí   komedie,vtip,hlášky nebo   cokoli k inspiraci.Z herců   stojí za zmínku jen   p.Dušek,který snad tyto   filmy přitahuje a jeho jméno   pomalu budiž varováním co   od filmu-příběhu čekat a   potom pan Krobot,který   nedostal možnost pořádně   se projevit-sice nic   nezkazil,ale s jeho   zkušenostmi a nadáním by si   měl vybírat do čeho   leze.Poslední záhadou je   proč do takovýchto věcí   sype peníze fond pro rozvoj   č.filmu - snad se jim líbil   námět,obsazení   Esmeraldy,Evžena,Franty aj..   či netradiční téma.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.2.2006
Tento film je odpad. Nemá   děj a je téměř   nekoukatelný. Duška je pro   tento snímek škoda. Ani   nevím, co nám tvůrci tímto   dílem chtěli říct.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Kromě faktu, že měla   skupina filmařů a několik   dalších lidí   souvisejících profesí po   určitou dobu práci,   neshledáván na tomto filmu   žádné klady. Současně   však tento snímek vyvolává   řadu otázek, např. Kdo a   proč na to dává peníze?,   Proč se takové filmy vůbec   točí?, Jestli jsou samotní   tvůrci se svým dílem   spokojeni?, apod.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.11.2012
Tento paskvil by plným   právem zasloužil kategorii   "hrůzy", ale   jelikož se nechci   zpronevěřovat svým   hodnotícím kritériím,   protože nejnižší   hodnocení dostávají snímky   které nezhlídnu až do   konce, musím se uchýlit k   dvaceti procentům. Důvod,   proč obrazovka nezhasla po   patnácti minutách, spatřuji   v naivním očekávání, že   se určitě stane něco   převratného, něco, k čemu   to nesmyslné počínání   postav musí nutně dospět!   Bohužel, nekonalo se. Být   zaměstnancem železnic,   hluboce se urazím a držím   hladovku před ministerstvem   kultury. Není pochyb, že   zajít na naše nádraží a   posedět tam jedno odpoledne,   nenarazím na žádné   individium jen vzdáleně   podobné těm pomatencům z   filmu, kteří navíc neuměli   ty pomatence ani zahrát. A co   chtěli tvůrci tímto   snímkem říct, to zůstane   navždy obestřeno   tajemstvím. Nezbývá než   čekat, až trend současného   českého filmu přehodí   výhybku a přestane se   zabývat těmi   nejpodivnějšími existencemi   lidstva a ještě si přitom   myslet, že to bude zábavné.
Thomax
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Film jsem raději v polovině   vypnul. A to se mi často   nestává. Vždy se snažím   vydržet až do konce, ale   tady to prostě nešlo.   Naprostá ztráta času.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12627minih12627Mladé víno (1986) 
Mladé víno n
minih158790minih158790Bitva u Midway (2019) 
Midway n
minih22041minih22041Valerie a týden divů (1969) 
Valerie a týden divů n
minih8393minih8393Hodinářova svatební cesta korálovým mořem (1979) 
n
minih116869minih116869Bony a klid 2 (2014) [2k digital] 
Bony a klid 2 n
minih4780minih4780Buldoci a třešně (1981) 
Buldoci a třešně n
minih7596minih7596Faunovo velmi pozdní odpoledne (1983) 
Faunovo velmi pozdní odpoledne n
minih8487minih8487Hop - a je tu lidoop (1977) 
n
minih9837minih9837Kabinet dr. Caligariho (1920) 
Das Cabinet des Dr. Caligari n
minih5630minih5630Čintamani a podvodník (1964) 
Čintamani a podvodník n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10